Φυσίγγια για την Φάσσα

Αργυρη οσον αφορα την τιμη η διαφορα ειναι μικρη οπως σου ειπε και ο Γιωργος! 5,5 ευρω τα 10 f2 36 ,αρα 13,75 τα 25.τωρα οσον αφορα τις διαφορες βαση αυτα που βλεπω στην σελιδα της b&P το ενα εχει 750 bar (το F2) και το αλλο 680bar (mygra)..ταχυτητα δινει την ιδια 410 και 408 αντιστοιχα.επισης λεει οτι το mygra εχει σκαγια με 5% αντιμονιο,ενω στο f2 δεν γραφει κατι τετοιο..επισης ειναι special και το νουμερο σκαγιων του mygra που βγαινει μονο σε 5,5. εγω δεν βλεπω αλλες διαφορες.
Επειδη ειμαι fun αυτης της εταιριας τα εχω ψαξει πολυ τα φυσιγγια της,οι διαφορες δεν ειναι κ τοσο μεγαλες,οπως δεν ειναι κ μεγαλη η διαφορα στην τιμη τους
Το f2 long range εχει
πυριτιδα f2x36,
ταχυτητα 410m/s κ
max πιεσεις 750bar, ( δεν σημαινει οτι παντα ειναι τοσο δυνατο,μια δοκιμη περιοδικου ςδωσε πιεσεις γι' αυτο το φυσιγγι 670bar κ μαλιστα σε θερμοκρασια 24°C
η μεγαλυτερη-καλυτερη διαφορα για μενα ειναι τα σκαγια σε νουμερα 0-2-3-4-5-6-7-8-10 κ επινικελωμενα, συνηθως ΠΙΟ σκληρα κ απο τα αλλα με 5% αντιμονιο,οποτε μπορει καποιος να χρησιμοποιησει κ 7αρι ( το προτειμουν αρκετοι ) ή καλυτερα 1ο 6αρι κ το αλλο ή αλλα 5αρι,ακομη κ 4αρι
Το Mygra εχει
Πυριτιδα f2x36,
ταχυτητα 408m/s κ
σκαγια μονο νουμερο 5,5 με αντιμονιο 5%
Για μενα το f2 long range εχει μεγαλυτερο πλεονεκτημα με τα επινικελωμενα σκαγια κ τα διαφορετικα νουμερα σκαγιων,προσωπικα θα επελεγα το 1ο 6αρι κ το 2ο 5αρι για δικαννο κ για καραμπινα το 1ο παλι 6αρι κ το 2ο κ 3ο 5αρι,αυτα παιζουν αναλογα κ το πως θα τα σου ερχονται τα πουλια κ σε ποιες αποστασεις
Το 1ο εχει τιμη 5,5-5,7€ κ το
2ο εχει τιμη απο 14,5-15€
Δηλαδη στα 25 τεμαχια εχουμε για το 1ο 13,75-14,25€
Δεν υπαρχει καν διαφορα στην τιμη
Κ κατι τελευταιο,επειδη για λογους μαρκετινγκ καθε εταιρια βγαζει κ τα ειδικα φυσιγγια για καθε θηραμα να σας πω πως η B&P τα ειδικα που ταιριαζουν σε περισσοτερα απο 1 θηραματα τα βγαζει σε 10αδες μονο
Βλεπε mb tricolor 34gr κ 36gr,το 2ο εχθες μου εδωσε 1 λαγο στα 30 κ κατι μετρα με 6αρι παρακαλω

Last edited:
Ερωτηση ...γιατι να παρω το MYGRA λεμε τωρα, με 15€ και να μην παρω το f2 36 με 5.50€ Ποια η διαφορα που να δικαιολογει την μεγαλη αποκλιση τιμης.....
δηλ το f2 δεν κανει ;

Σχεδόν ίδια τιμή βγαίνει στην 25αδα. Επίσης το 5% αντιμονιο κάνει την διαφορά. Εγώ προσωπικά θα διάλεγα το μιγκρα γι'αυτό το λόγο. Το F2 έχει τα συνηθισμένα νικελ σκάγια

Last edited:
Επειδη ειμαι fun αυτης της εταιριας τα εχω ψαξει πολυ τα φυσιγγια της,οι διαφορες δεν ειναι κ τοσο μεγαλες,οπως δεν ειναι κ μεγαλη η διαφορα στην τιμη τους
Το f2 long range εχει
πυριτιδα f2x36,
ταχυτητα 410m/s κ
max πιεσεις 750bar, ( δεν σημαινει οτι παντα ειναι τοσο δυνατο,μια δοκιμη περιοδικου ςδωσε πιεσεις γι' αυτο το φυσιγγι 670bar κ μαλιστα σε θερμοκρασια 24°C
η μεγαλυτερη-καλυτερη διαφορα για μενα ειναι τα σκαγια σε νουμερα 0-2-3-4-5-6-7-8-10 κ επινικελωμενα, συνηθως ΠΙΟ σκληρα κ απο τα αλλα με 5% αντιμονιο,οποτε μπορει καποιος να χρησιμοποιησει κ 7αρι ( το προτειμουν αρκετοι ) ή καλυτερα 1ο 6αρι κ το αλλο ή αλλα 5αρι,ακομη κ 4αρι
Το Mygra εχει
Πυριτιδα f2x36,
ταχυτητα 408m/s κ
σκαγια μονο νουμερο 5,5 με αντιμονιο 5%
Για μενα το f2 long range εχει μεγαλυτερο πλεονεκτημα με τα επινικελωμενα σκαγια κ τα διαφορετικα νουμερα σκαγιων,προσωπικα θα επελεγα το 1ο 6αρι κ το 2ο 5αρι για δικαννο κ για καραμπινα το 1ο παλι 6αρι κ το 2ο κ 3ο 5αρι,αυτα παιζουν αναλογα κ το πως θα τα σου ερχονται τα πουλια κ σε ποιες αποστασεις
Μανώλη όπως το θέτεις συμφωνώ απόλυτα σε ΟΛΑ που γράφεις! Επισης δεν ήξερα ότι είχε επινικελωμενα το F2.τωρα που ξαναμπήκε στο site της b&p το γράφει nickel lead ..μόνο μια παρατήρηση θα κάνω αν και αυτά τα σκάγια έχουν την ίδια σκληρότητα όσο του mygra που έχουν αντιμόνιο 5%.

Last edited:
ok μπορεί να συμβεί , αλλά σε τι απόσταση , 25 άντε 30 μέτρα , μετά ???
Πιό μακρυά το καλλίτερο που μπορεί να συμβεί είναι να "πέσει" καμμιά 500αριά μέτρα μακρυά και να βρίζεις που δεν μπορείς να "τσουβαλιάσεις" το πουλί.

φίλε Γιώργο αν διάβασες πιο πάνω γράφω ότι προσωπική επιλογή είναι το Νο4 36γρ αλλά έχω σηκώσει πολλές φορές με το σκύλο στην μπεκάτσα και τις κρατήσανε άνετα και τα 8αρια φυσικά σε κοντινές αποστάσεις....για πέρα από 20 - 25 μέτρα δεν το συζητάμε τις χαϊδεύεις απλά τα ... πούπουλα .sarcastic.

Μανώλη όπως το θέτεις συμφωνώ απόλυτα σε ΟΛΑ που γράφεις! Επισης δεν ήξερα ότι είχε επινικελωμενα το F2.τωρα που ξαναμπήκε στο site της b&p το γράφει nickel lead ..μόνο μια παρατήρηση θα κάνω αν και αυτά τα σκάγια έχουν την ίδια σκληρότητα όσο του mygra που έχουν αντιμόνιο 5%.
Μια ακομη διαφορα ειναι στον παφυλα
το f2 εχει 16mm κ κανονικο παφυλα, ενω το mygra 20mm με επινικελλωμενο παφυλα
Συνηθως τα επινικελλωμενα εχουν μεγαλυτερη σκληροτητα,αλλα τη μεταξυ τους διαφορα σκληροτητας δεν την γνωριζω

Τα επινικελωμενα που βγαίνουν στην Ευρώπη έχουν συνήθως 2% αντιμονιο. Γι'αυτό και τα απλά σκάγια αλλά με 5% αντιμονιο είναι σκληρότερα. Ανάμεσα στα 2 καλύτερο το 5% Αλλά δυστυχώς βγαίνουν πολύ λίγα φυσιγγια με τέτοια σκάγια.

Μανώλη έχεις ρίξει το F2 36;
Το εχω σε 4αρι για το λαγο,αλλα το συγκεκριμενο δεν το εριξα ακομη,
Παντως απο πινακακια που εχω ( τα βρηκα πιο παλια που εψαχνα τη σκληροτητα ενος μολυβδινου σκαγιου,ενος επιμεταλωμενου,ενος ατσαλινου κ την σκληροτητα της κανης ενος οπλου )
Ο πινακας λεει:
Με 2% αντιμονιο εχει σκληροτητα 6,9 BHN ( σε κλιμακα brinel )
Με 3%-7,8 ΒΗΝ
Με 4%-8,7 ΒΗΝ
Με 4,95%-9,5 ΒΗΝ
Με 5,4%-9,95 ΒΗΝ
Κ 1 επιμεταλωμενο σκαγι εχει συμφωνα με τον πινακα 13 ΒΗΝ 1 ατσαλινο 136 ΒΗΝ κ μια συνηθισμενη κανη 190-200 ΒΗΝ
Τωρα για σιγουρια 100% ποιο ειναι σκληροτερο μεταξυ τους μπορεις να ρωτησεις την εταιρια με e-mail,εμενα μου απαντανε σχετικα γρηγορα, σε 3-7 εργασιμες,θελω να πιστευω πως θα σου πουν την αληθεια κ οχι να σου πουν αυτο που θελουν να πουλησουν περισσοτερο

Μανώλη έχεις ρίξει το F2 36;
Κατι αλλο πιο μπακαλιδικο που εχω κανει ειναι με 1 πενσα κ 1 ζυγαρια να μετρησω κατα καποιον τρομο τη σκληροτητα
Σε 4αρι της ιδιας εταιριας κ σε 4αρι επινικελωμενο απο το f2 η σκληροτητα του δευτερου σε κιλα ηταν περιπου η διπλασια
Δεν θυμαμαι τωρα νουμερα να σου πω,παντως η μεθοδος ηταν η εξης
Εβαζα στην πενσα το σκαγι κ μετα την πενσα πανω στη ζυγαρια κ την πιεζα,μετρουσα 2 τιμες,η 1η ηταν για το ποτε το σκαγι αρχιζε να πατιεται κ η 2η για το ποτε το σκαγια σχεδον παραμορφωθηκε οσο γινοταν
Παντως αν τα κανονικα σκαγια εχουν 2-2,5-3% αντιμονιο κ τα επινικελωμενα σχεδον διπλασια σκληροτητα μπορεις να βγαλεις καποιο συμπερασμα

1 αλλο επισης σε 10αδα της ιδιας εταιριας με πολυ καλα λογια που μου εχουν πει,ειναι τα mb dual power σε 6+3 κ7+4,ειναι 36gr κ το μικροτερο νουμερο επινικελωμενο κ το χοντροτερο κανονικο μολυβενιο,πιστευω κ αυτα κανουν για φασσα,αλλα κ λαγο κ παπια,το 6+3 το πηρα για λαγο,αλλα θα το δοκιμασω κ στη φασσα,εχω κ 1 7+4 για δοκιμη στις φασσες

Μανώλη πραγματικα πολύ ενδιαφέροντα αυτά που γράφεις!
Ευχαριστω Γιαννη, ολη τη νεκρη περιοδο ψαχνομουν με πινακες κ διαφορα αλλα για ολα σχεδον τα θηραματα κ θεωρητικα τουλαχιστον τα παραπανω φυσιγγια θα κανουν πολυ καλα τη δουλεια τους,οταν τα δοκιμασω θα εχω καλυτερη αποψη γι' αυτα
Δεν ξερω πως ανεβαζουν φωτογραφιες για να ανεβαζα τους πινακες,αλλα κ 1 δικο μου για κατι πιο προχορημενω θεωρητικα παντα

1 αλλο επισης σε 10αδα της ιδιας εταιριας με πολυ καλα λογια που μου εχουν πει,ειναι τα mb dual power σε 6+3 κ7+4,ειναι 36gr κ το μικροτερο νουμερο επινικελωμενο κ το χοντροτερο κανονικο μολυβενιο,πιστευω κ αυτα κανουν για φασσα,αλλα κ λαγο κ παπια,το 6+3 το πηρα για λαγο,αλλα θα το δοκιμασω κ στη φασσα,εχω κ 1 7+4 για δοκιμη στις φασσες

Συνονόματε αυτό δεν το είχα παρατηρήσει ότι υπάρχει, δλδ νικελένια και μολύβδινα σκάγια σε ένα φυσίγγι. Αναρωτιέμαι με την τριβή τι γίνεται ενώ απορώ που βασίζουν τη μεγάλη διαφορά στο μέγεθος των σκαγιών.

Συνονόματε αυτό δεν το είχα παρατηρήσει ότι υπάρχει, δλδ νικελένια και μολύβδινα σκάγια σε ένα φυσίγγι. Αναρωτιέμαι με την τριβή τι γίνεται ενώ απορώ που βασίζουν τη μεγάλη διαφορά στο μέγεθος των σκαγιών.
Σε αυτο εχω κ εγω απορια,τι να πω;συνηθως οταν εχουν 2 διαφορετικα νουμερα ειναι ενα πριν κ ενα μετα (8-9,7-8,9-10) ή οχι πανω απο 2 νουμερα διαφορα ( 3-5,6-4) τωρα για 3 νουμερα διαφορα δεν ξερω,παντως οσοι το δοκιμασαν αυτο μου εχουν πει οτι ειδικα στη φασσα το 7+4 δεν το αλλαζουν,γιατι αν κ μικρο το 7 για πολλους επειδη ειναι επινικελωμενο τους ταιριαζει
Οταν θα εχω προσωπικη γνωμη θα μπορω να πω τα + κ τα - του

Δυο dual power που ανοιξα(ενα κι ενα) η ποιοτητα των σκαγιων ηταν εξαιρετικη ολοστρογγυλα κ χωρις ψεγαδια..
Στην πραξη δεν ξερω τι λενε,καπιοι κανουν λόγο για μακρινες βολες κ καπιοι αλλοι οτι δινουν ανοιχτες κατανομες..
Ισως η δευτεροι να εχουν δικιο γιατι δεν ξερω πως μπορουν να συνδιαστουν τοσο διαφορετικα μεγεθη..

Δυο dual power που ανοιξα(ενα κι ενα) η ποιοτητα των σκαγιων ηταν εξαιρετικη ολοστρογγυλα κ χωρις ψεγαδια..
Στην πραξη δεν ξερω τι λενε,καπιοι κανουν λόγο για μακρινες βολες κ καπιοι αλλοι οτι δινουν ανοιχτες κατανομες..
Ισως η δευτεροι να εχουν δικιο γιατι δεν ξερω πως μπορουν να συνδιαστουν τοσο διαφορετικα μεγεθη..
Θελω να τα ριξω αυτες τις μερες κ σε πινακα με 3* κ 4* για να δω κ εγω τι παιζει
Απο οτι μπορω να σκεφτω μαλλον πηραν 1 φυσιγγι κ εβαλαν για τον λαγο το 6+3 το πιο ψιλο κ το πιο χοντρο σκαγι,το 7+4 για τη φασσα για να εχουν 1 φυσιγγι κ για κοντα κ για μακρια,που αν ισχυει αυτο βολευει τις καραμπινες που δεν εχουν ταυτοχρονη επιλογη τσοκ οπως τα δικαννα,απλα το ψιλο νουμερο ηγα να μπορεσει να ειναι αποτελεσματικο στις μεγαλες αποστασεις το εκαναν επινικελωμενο,αυτο πιστευω προσωπικα πως ειναι το σκεπτικο τους,το ποσο δουλευει ελπιζω να εχει θηραματα να το διαπιστωσω;)

Μπραβο Μανωλη,αυτο και αν λεγεται"ψαγμενος".shake hands.και μπραβο που και εσυ,τα μοιραζεσε μαζι μας.well done.
Ευχαριστω,φυσικα κ τα μοιραζομαι,γιατι το κυνηγι ειναι μεγαλο μικροβιο,οπως λεω εγω κ αν το κολλησεις θελεις να ψαχνεσαι για πολλα ζητηματα κ ειδικα με τα φυσιγγια,ειχα κ εχω κ εγω καποιες απορριες κ οπως θελω να μαθω,ετσι θελω να πω τι ξερω κ εγω για να λυσουν τις απορριες τους κ οι υπολοιποι,αν με βοηθουσε κ καποιος θα ανεβαζα κ 2 φωτογραφιες για κατι θεωριτικα δικα μου για 4 θηραματα

Θελω να τα ριξω αυτες τις μερες κ σε πινακα με 3* κ 4* για να δω κ εγω τι παιζει
Απο οτι μπορω να σκεφτω μαλλον πηραν 1 φυσιγγι κ εβαλαν για τον λαγο το 6+3 το πιο ψιλο κ το πιο χοντρο σκαγι,το 7+4 για τη φασσα για να εχουν 1 φυσιγγι κ για κοντα κ για μακρια,που αν ισχυει αυτο βολευει τις καραμπινες που δεν εχουν ταυτοχρονη επιλογη τσοκ οπως τα δικαννα,απλα το ψιλο νουμερο ηγα να μπορεσει να ειναι αποτελεσματικο στις μεγαλες αποστασεις το εκαναν επινικελωμενο,αυτο πιστευω προσωπικα πως ειναι το σκεπτικο τους,το ποσο δουλευει ελπιζω να εχει θηραματα να το διαπιστωσω;)
Εγώ για αυτόν ακριβώς το λόγο το βάζω πρώτο στην καραμπίνα το 6+3. Με το ντεμι τσοκ με καλύπτει από τα 15 έως τα 35 μέτρα. Και στο πίνακα κράταγε καλή κατανομή. Την Κυριακή πήρα και μια αλεπού με το 6+3 στα 30 περίπου μέτρα. Δεν έκανε κιχ

Εγώ για αυτόν ακριβώς το λόγο το βάζω πρώτο στην καραμπίνα το 6+3. Με το ντεμι τσοκ με καλύπτει από τα 15 έως τα 35 μέτρα. Και στο πίνακα κράταγε καλή κατανομή. Την Κυριακή πήρα και μια αλεπού με το 6+3 στα 30 περίπου μέτρα. Δεν έκανε κιχ
Τετοια θελω να ακουω για τα φυσιγγια της B&P,γιατι εχω παρει αρκετα σχεδια της για φασσα κ λαγο κ δεν θελω να με απογοητευσουν,επειδη εχω ακουσει τα καλυτερα για τις πυριτιδες της κ εχουν κ καλυτερες τιμες ( ειδικα περσι ) σε σχεση με τον ανταγωνισμο

Back