5% αντιμονιο?Παιδια ειναι 3αρι μολυβι ΑΛΛΑ πολυ σκληρο.κανονικο συγκετροτηρα,γιατι με πατενταρισμενο εχει αλλα 25 με 30 βηματα δραστικοτερο βεληνεκες..............ισως και λιγο παραπανω
5% αντιμονιο?Παιδια ειναι 3αρι μολυβι ΑΛΛΑ πολυ σκληρο.κανονικο συγκετροτηρα,γιατι με πατενταρισμενο εχει αλλα 25 με 30 βηματα δραστικοτερο βεληνεκες..............ισως και λιγο παραπανω
Αστα να παρει Τασο, ολο πατεντες μου ειναι. Αφου οταν κατεβαινω για κυνηγι με την τρελλοπαρεα μου κοιταζω να εχω καμμια 150 μετρα αποσταση για σιγουρια. Οπλα πατεντες, τσοκ εδαφους αερος, φυσιγγια με σκαγια τηλεκατευθυνομενα που αλευρωνουν και ψηνουν το πουλι στον αερα, μακρια μην την αρπαξουμε Βεβαια αυτοι οι πολυ ψαγμενοι εχουν και απαιχτη long range τουφεκια και πολλοι απο αυτους γιαυτο ακριβως γεμιζουν.Εχω προσέξει οτι η Κέρκυρα εχει ιδιογομωτες τσακάλια..
Αφου οταν κατεβαινω για κυνηγι με την τρελλοπαρεα μου κοιταζω να εχω καμμια 150 μετρα αποσταση για σιγουρια. Οπλα πατεντες, τσοκ εδαφους αερος, φυσιγγια με σκαγια τηλεκατευθυνομενα που αλευρωνουν και ψηνουν το πουλι στον αερα, μακρια μην την αρπαξουμε
Πιθανολογώ οτι χωράει Παύλο σε 70αρι..Γιατί θυμαμε οτι η saga βγάζει ενα σεμι στα 44γρ σε 70αρι καλυκα..Το φυσιγγι σου χωρεσε σε 70αρι καλυκα η 76αρι?
Μπορει Τασο, αλλα μην ξεχνας οτι εχει και 1.5 γρ αλευριΠιθανολογώ οτι χωράει Παύλο σε 70αρι..Γιατί θυμαμε οτι η saga βγάζει ενα σεμι στα 44γρ σε 70αρι καλυκα..
Τόλη Ελλάδα, που κυνηγάς παπιά;Φιλε μου σεβαστή η άποψη σου αλλά μάλλον κυνηγάς διαφορετικά εκτός εάν έχεις βρει το μοναδικό μαγικό τόπο στην Ελλάδα που χωρίς κρακτες κ πλανουρια τα πάπια σου κάθονται ή περνούν μπροστά σου στα 30μετρα όλα αυτά τα χρονια.....κατι δεν κολλα!
Δικιο εχεις.buy buy.Μπορει Τασο, αλλα μην ξεχνας οτι εχει και 1.5 γρ αλευρι
Στο Αττικό Πάρκο Γιώργο .....εχει πολλά και καθιστά ;-)Τόλη Ελλάδα, που κυνηγάς παπιά;
Με αυτον τον τροπο εχω κανει τα πιο αξεχαστα βραδινα! Σε θερισμενες καλαμποκιες αλλα ιδιως σε χωραφια μεσα στα οποια ειχαν καλλιεργηθει ζαχαροτευτλα... Το θεμα ειναι να πετυχεις το σωστο χωραφι....+επειδη δεν γουσταρω τα παραμυθια και για να μην νομιζουν μερικοι οτι λεω παπαδες φιλε τολη δεν εχω βρει τον μαγικο τοπο απλα τι κανεις και που πας !!!
αν καθεσαι σαν αρχαριος στο εμπα και εβγα τον πουλιων τοτε ναι βαρα και με δραμια στο θεο που πανε τα πουλια και μονο με κανα αερα θα κειςς κανα σοβαρο νουμερο ποσο με ενδιαφερουν αυτα τα κυνηγια !!! θα σε πω μια μαγκια και αν βρεις και συ ενα τετοιο χωραφι που πιστεψεμε δεν ειναι δυσκολο καντο και θυμησου ξανα τα λογια σου γιατι υπαρχουν αμετριτοι τετιοι μαγικοι οπως ειπες τοποι μεσα στα ποδια σου αλλα εσυ και εσεις κυνηγατε τα παπια στον θεο και καλα κανετε μας συνφερει !!! κατσε μια μερα η και δυο απο ενα υψωμα και δες που θα πεσουν τα παπια σε πιο χωραφι αυτο ειναι ευκολο αν χαλαλισις 1,2 κυνηγια φενονται τα πουλια ας ειναι και λιγα δεν πειραζει θα τα παρεις ολα δικα σου ειναι αυτα κατα 90/100 θα προτημησουν να πεφτουν στην μεση στο χωραφι εσυ σαν τους αλους τους χαβαλεδες δεν θα κατσεις στο τεζεκι δηλαδι στο οριο του χωραφιου και να κοιτας σαν τρελος μια απο δω και μια απο κει οχι αν κανεις ετσi δεν θα δεις τιποτα και οταν τα δεις θα ειναι αργα και θα τουφεκισεις μακρια και θα παρεις ενα πουλι αστα αυτα !!! θα πας να βρεις μια παλετα θα την βαλεις στην μεση του χωραφιου λιγο πιο πανω και σε γωνια απο κει που εχεις δει που πεφτουν τα πουλια θα δεις και το χωραφι μερα απο θεμα φτερα και κουτσουλιες για να εισαι σιγουρος θα κανονισεις το πιο σημαντικο το φως αν εχεις φωτα κοντα απο πολη ,, η απο κατι αλο να κοιτας εκει και αν δεν εχει φωτα παντα την δυση ,, την εχεις βαλει την παλετα εκει θα ξαπλωσεις για μαξιλαρι περνεις λιγα αχυρα αν εχει απο το ιδιο το χωραφι τα βαζεις απο πισω να ξαπλαρεις και λιγα στα ποδια σου και εισαι μπρουτζος οσο γινετε να μην εισαι πολη ορθιος σαν να καθεσαισ σε ξαπλωστρα ενα πραγμα μονο πλατι ορθια να μην φαινομαστε πολυ πολυ και κοιτα μονο γυρο σου και στο υψος που κοιτας στην ευθεια ποτε πανω ποτε δεν μας νοιαζουν αυτα που περνανε απο πανω μονο τραβερσα χαμηλα και οτι παει καθαρα για το χωραφι σου χτυπας και δεν μαζευεις οταν τελιωσει η ωρα μετα μαζευει την καλητερη ωρα να μην μαζεουμε !!! καντο αυτο βρες 5-6 τετοια χωραφια και πεζετο εναλαξ και τα λεμε μετα και να ξες καθε χρονο σε αυτα θα ειναι τα πουλια ενα χωραφι πανω ενα κατω η στο ιδιο !! τωρα στα ειπα στο γραψε εχει πολλα ακομα που τα παραληψα απλα σε δεινω μια ιδεα απο της χιλιαδες που υπαρχουν και περνουν μερικοι παπια και πιστεψτο σε μιλαει ανθρωποςς που δεν εχει πατησει ποτε βουνο και δεν εχει κανει ποτε αλο κυνηγι απο τα γενοφασκια μου απο παπου θειο κ.λ.π !!! και σημερα το απογευμα εφαγα παπαρα χαχαχαχ το πρωι πηρα 2 και βρηκα 2 απο χθες το βραδυ !!! τα λεμε μετα !!
αλλά μάλλον κυνηγάς διαφορετικά εκτός εάν έχεις βρει το μοναδικό μαγικό τόπο στην Ελλάδα που χωρίς κρακτες κ πλανουρια τα πάπια σου κάθονται ή περνούν μπροστά σου στα 30μετρα όλα αυτά τα χρονια.....
Αφού ξέρεις ότι κυνηγώ μόνο εξωτερικό τα υδρόβια
Τολη δεν ειναι δυσευερτο στην επαρχια... Θα μπορουσα να κυνηγαω ανετα μονο με 7αρια κ την καταλληλη επιλογη του μερους καθε φορα... Απλα αυτο το κυνηγι περιοριζεται χρονικα στο τελευταια τεταρτο της ημερας...Απλά στη Ελλάδα είναι δυσεύρετο αυτό είπα
Παυλο το "buffer" καλυπτει τα κενα των σκαγιων, δεν αλλαζει την ογκομετρια...
Φιλε Πανο ο τροπος που κυνηγας τα παπια δειχνει οτι εχεις ασχοληθει με το αντικειμενο κ συμφωνω σε ολα οσα λες, αυτος ειναι ο σωστος τροπος κυνηγιου το σουρουπο...
Υπαρχουν βεβαια κ αλλοι τροποι κυνηγιου η περιοχες που δεν ειναι ευκολο να γινει παντα ολη αυτη η (σωστη ) διαδικασια που αναφερεις... Μην ξεχνας οτι εισαι τυχερος γιατι ζεις σε μια περιοχη με αμετρητους οριζωνες που αν ασχοληθεις μπορεις να βρεις σε πιο χωραφι ζητανε τα πουλια η σε πιο ειναι γλυκαμενα... Κ πιστεψε με το εχω ηζσει πολλες φορες αυτο που λες, να τα βλεπεις να εχρονται στα 100 μετρα κ μολις φτανουν απο πανω σου να κλεινουν φετρο κ να πιανουν χωρις δευτερη σκεψη μεσα στα μουτρα σου... Εκει οχι δεν χρειαζεται ουτε ειδικα οπλα, ουτε ειδικα φυσιγγια, ουτε τιποτα... το παπι "χτυπιεται" απο τη φυλαχτρα, αλλα καλως η κακως δεν ειναι παντου ετσι...
Κ εγω 30 χρονων ειμαι κ απο παιδακι στο βαλτο γυρναω, εχω κανει παρα πολλα καρτερια σαν αυτα που αναφερεις, αλλα τα χρονια αλλαζουν, τα μερη συρικνωνονται, ο κοσμος συμπιζεται κ πλεον ειναι πολυ πιο δυσκολο να τα δουλεψεις με ησυχια κ να μην εχεις 2-3 τουφεκια μπροστα σου να σου χαλανε τα πουλια...
Παντα πιστευα κ τωρα ειμαι σιγουρος οτι δεν φτανει να εισαι καλο τουφεκι για χτυπησεις παπια, χρειαζεται να εχεις μυαλο κ αντιληψη, να παρατηρησεις, να μελετησεις τη συμπεριφορα των πουλιων, να δεις πιο πλαναρισμα τους σημαινει "τουφεκα τα θα φυγουν" και πιο "αστα θα γυρισουν κ θα πεσουν μεσα στα μουτρα σου", εχω κυνηγησει σε χωραφια που ακους τον πρασινο να ερχεται με κλειστο φτερο σαν αεροπλανο να σου παρει το καπελο, κ εκει μονο το οπλο κ το φυσιγγι δεν μετρα...Εκει θελει ψυχραιαμια κ εμπειρια...
Ετσι κυνηγαω σχεδον ολο το χρονο κ ετσι κυνηγαγα κ απο παλια... ΑΛΛΑ....
οπως κ να το κανουμε υπαρχει κ το ημερησιο κυνηγι κ αν κ λατρευω να τουφεκαω σκιες στο συθαμπο, δεν υπαρχει τιποτα πιο απολαυστικο απο το να βλεπεις τα πρασινα με τα χρωματα τους να λαμπυριζουν στον ηλιο να σου μπαινουν στα 40 μετρα κ να τα χαζευεις να πεφτουν για ωρα μεχρι να ακουσεις εκεινο το πλαφ που ομοιο του δεν ειναι κανενα... Θες με καιρο, θες χωρις καιρο, γιατι κ αυτο το κυνηγι εχει τα μυστικα του, θελει παρατηρηση κ υπομονη κ ολα τα σχετικα, στο ημερησιο δεν μπορεις να παιξεις με 7αρακι... Γιατι ναι οτι ερθει μεχρι τα 30 μετρα θα το κανεις κουρελι αλλα στοχος πρεπει να ειναι να φερνεις τα παπια ΞΕΡΑ στην πλειοψηφια των αποστασεων που τουφεκας ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΑ οποτε κ σε νουμερο σκαγιων πεφτεις κ τσοκ κλεινεις κ ολα...
Κ μην φανταστεις οτι τα λεω αυτα κ ειμαι απο αυτους που τουφεκανε με μπιλιες οτι κοπαδια περνουν στο πρωινο κ το ημερησιο, νομιζω δεν το εχω κανει ποτε αυτο, αλλα πουλια που περνανε στα 40 και στα 45 μετρα με την αναλογη εμπειρια σε αυτον τον τροπο κυνγηγιου σκοτωνονται ωραια κ επαναλβανομενα χωρις να σκαγιαζεις την πλαση....
Γιατι οπως κ να το κανουμε αλλιως θα κυνηγησω στην Καλαματα που ζω απο παιδακι κ ξερω σε ποιο χωραφι κ ποια περιοδο θα πεσουν τα πουλια, αλλιως πρωινο στα ποταμια την περιοδο της μεταναστευσης κ αλλιως τη βδομαδα που θα ανεβω στον Εβρο...
Οχι παυλο δεν χωραει σε 70αρι καλυκα,αλλα και να χωρουσε δεν θα επεδιδε αυτο που ειδες.απο 38γρ και πανω βαζω μονο 76αρι για να μην πατηθει το ξαναλεω να μην ΠΑΤΗΘΕΙ καθολου η πυριτηδα και να δουλεψει καλυτερα μαζι με το ισχυρο καψουλι που θα δοση τις καταληλες ταχυτητες και διατρησεις.αχ αυτη η ΑΟ τη χατηρια μου κανει και με τρελενει,προσεχως στα 36 γρ φουλ κοντρα δοση με στρωματοπηοισηΧαχαχα, πες στον skyfall να το δειξει στον φιλο μου τον Αντωνη. Το ειχα ξαναγραψει μου αρεσουν παρα, μα παρα πολυ τα φυσιγγια ιδιογομωσης με Α0 και νομιζα οτι η κοντρα δοση του φιλου μου ηταν απιαστη. Τελικα οπως φαινεται στη τουφεκια σου παει και παραπανω αποτι νομιζα. Το φυσιγγι σου χωρεσε σε 70αρι καλυκα η 76αρι?
προσεχως στα 36 γρ φουλ κοντρα δοση με στρωματοπηοιση
Παυλο αυτη δεν ηταν κοντρα δοση ηταν ενα φυσιολογικο ανεβασμα πυριτιδας για να καει σωστα στα 34 γρ.δεν εννοω 2 νουμερα σκαγιων αλλα 2 στρωσεις απο διαφορετικες πυριτηδες.................με τρελλες ταχυτητες και συγκετροσειςΓρηγορη αναβεις μεγαλες φωτιες τωρα. Κοντρα δοση 36 γρ?
Στρωματοποιηση, εννοεις δυο νουμερα σκαγιων σε δυο στρωσεις?
Παντως και η κοντρα δοση συνταγη με την Α0 στα 34 γρ που μου εδωσε ο φιλος μου Αντωνης με εχει αφησει με ανοιχτο το στομα.
Eχει περασει σε αλλο επιπεδο ο Γρηγορης... Εγω ακομα μονο διαβαζω κ μαζευω πληροφοριες επι του θεματος... .goodboy..δεν εννοω 2 νουμερα σκαγιων αλλα 2 στρωσεις απο διαφορετικες πυριτηδες.................με τρελλες ταχυτητες και συγκετροσεις