Φυσίγγια για τρυγόνι

ποτε κρεμασταρι και πουλιαστρα να κρεμοντε και να σε ενοχλουν στο περπατημα , και να μλεκοντε απο βατια κλαδια και λιπα , παντα στο γυλεκο τον χειμωνα , και καλοκαιρι εχω σκαμπο , που ειναι συχρονος και σακιδιο
Εκτός ότι ενοχλούν στο περπάτημα έχω τύχει παλιά σε πυκνό ,να μου μείνουν σε θηλιές μόνο τα κεφάλια .Από τότε μόνο γιλέκο η δίχτυ θηραμάτων .

Εκτός ότι ενοχλούν στο περπάτημα έχω τύχει παλιά σε πυκνό ,να μου μείνουν σε θηλιές μόνο τα κεφάλια .Από τότε μόνο γιλέκο η δίχτυ θηραμάτων .
Ανεξαρτήτως θηράματος κ εποχής,στο πουλολόγο(κρεμαστάρι) πιάνω κεφάλι ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΑ ΦΤΕΡΌ! Έτσι δε κόβεται με τίποτα!
Βέβαια στα πυκνά άμα περπατάς μπλέκει και έτσι!

Ανεξαρτήτως θηράματος κ εποχής,στο πουλολόγο(κρεμαστάρι) πιάνω κεφάλι ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΑ ΦΤΕΡΌ! Έτσι δε κόβεται με τίποτα!
Βέβαια στα πυκνά άμα περπατάς μπλέκει και έτσι!
Τώρα τα ρίχνω εύκολα στο δίχτυ και αερίζονται χωρίς να έχεις θέμα με τις μύγες και δεν σε ενοχλούν στο περπάτημα.IMG_20221128_115720.jpg

Ολα σχετικα ειναι συνοματε.....Το Ν8 του κανει πολλαπλα τραυματα....το Ν6 με ενα σκαγι το ξαπλωνει
στην γη....εκει που το Ν8 δεν μπορει...
Το φυσιγγιο το επιλεγουμε συμφωνα με τα μετρα που κυνηγαμε...αυτο ξερω εγω. :)
Εγώ πάντως Νίκο στο 6 δεν θα ξαναπήγαινα ποτέ... Περισσότερα διαμπερή από άμεσες καταβολές δίνει, εξακριβωμένο πολλές φορές κ από μένα κ από αυτά που βλέπω σε διπλανά καρτερία... Για το 8 δεν θα σου πω γιατι κάπου αρχίζει να χάνει, αλλά το 7/8 η το 7,5 η το 7 τα σβήνει ακαριαία ακόμα κ στα 50 μέτρα, δεν υπάρχει λόγος για κάτι πιο χοντρό... Για μένα πάντα... μιλάω πάντα να έχεις ένα φυσίγγι μέσα στο όπλο σου σε περιπτώσεις που δεν ξέρεις αν τα πουλιά θα σκάσουν στα 20 η στα 45 μέτρα όπως στις συνθήκες των μπασιματων...

Εγώ πάντως Νίκο στο 6 δεν θα ξαναπήγαινα ποτέ... Περισσότερα διαμπερή από άμεσες καταβολές δίνει, εξακριβωμένο πολλές φορές κ από μένα κ από αυτά που βλέπω σε διπλανά καρτερία... Για το 8 δεν θα σου πω γιατι κάπου αρχίζει να χάνει, αλλά το 7/8 η το 7,5 η το 7 τα σβήνει ακαριαία ακόμα κ στα 50 μέτρα, δεν υπάρχει λόγος για κάτι πιο χοντρό... Για μένα πάντα... μιλάω πάντα να έχεις ένα φυσίγγι μέσα στο όπλο σου σε περιπτώσεις που δεν ξέρεις αν τα πουλιά θα σκάσουν στα 20 η στα 45 μέτρα όπως στις συνθήκες των μπασιματων...

Δεν εχω λογους να μην συμφωνησω....Απλα ειπα στον Νικολα την διαφορα απο Ν8 με Ν6...
Τα τρυγονια ανεκαθεν...ηταν πολυ λιγα εως ελαχιστα στην Σαμο..με αυτα εχεις κυνηγησει εσυ σε αλλα μερη.
Δεν εχω μεγαλη εμπειρια...το εχω κυνηγησει πολυ λιγο...γιατι απλα δεν υπαρχει στην Σαμο....
Τωρα φιλε οσο ευαισθητο και να ειναι...τα 50 μετρα τα βλεπω κομματι δυσκολο με Ν7... στα 45 μετρα και
εαν ειναι στο κεντρο της τουφεκιας,,οκ...
Και παλι σου λεω..και το ξερεις...χωρις ιχνος αντιπαραθεσης...αυτη ειναι η γνωμη μου...Ισως να κανω και λαθος !!:)

Πολυ αξιολογη δοσολογία!!
Πάνω σε αυτό διαμόρφωσα και εγώ το δικό μου αγαπημένο για το τρυγόνι ...
Σε 69mm το κλείνω 616 1,60x30 no8 η 7 επιχαλκωμενα....ζωηρό με υψηλές ταχύτητες αλλά δηλητήριο ...αν είσαι πάνω στο πουλί δεν πέφτει ζωντανό ...

Στα τοπιάρικα που τα χεις παρακολουθήσει ξερεις που περνάνε πανω κατω 8 αρακι καλό είναι. Στα περασματιάρικα, τουλάχιστον όταν πέρνουσαν εδώ απ τη Λαυρεωτική έψαχνα παντα 7 αρια γιατί καμποσα απο αυτά ήταν μεγάλα πουλιά με λίπος και μπορεί να ερχόταν επάνω σου αλλα μπορεί να σου περναγε και μακριά και σε βολή τραβέρσα πάντα. Οσες φορές έχω τουφεκίσει τρυγόνια εκεί ζήτημα είναι οι 5 να έχω τουφεκίσει με το όπλο προς ουρανό. Τα ρημάδια εκει περνάνε 1 μετρο απ το εδαφος και με γκαζια που δεν εχουν τα ντόπια.

Πάνω σε αυτό διαμόρφωσα και εγώ το δικό μου αγαπημένο για το τρυγόνι ...
Σε 69mm το κλείνω 616 1,60x30 no8 η 7 επιχαλκωμενα....ζωηρό με υψηλές ταχύτητες αλλά δηλητήριο ...αν είσαι πάνω στο πουλί δεν πέφτει ζωντανό ...
Το ίδιο με απλά σκάγια ν7,5

View attachment 75436 Πέρα από ότι παλαβομαρες μπορεί να γράφω εδώ μέσα,εγώ προτείνω και χρησιμοποιώ αυτό στην έναρξη.σε νούμερο 9 και δεύτερο σε νούμερο 8 (περισσότερο για τα αγριοπερίστερα). Δε με έχει απογοητεύσει σαν φυσέκι από τρυγόνι μέχρι τσίχλα .και τα έχει καταφέρει και σε μπεκάτσες σε πιο ανοιχτά σημεία. Η τιμή που βλέπω δεξιά και αριστερά είναι πολύ δελεαστική και αν κρίνω από τις άλλες στρακαστρουκες που πουλάνε στα ίδια γραμμάρια στα 10 ευρώ,θεωρώ ότι αυτό στα 8-9 ευρώ είναι πολύ κομπλέ!
Δε τα βρήκα ποτέ μαζί του

Θυμάμαι κάτι παππούδες στα τρίγωνια έριχναν 7αρι καφέ λαμπρό δε το άλλαζαν με τίποτα

Στα τοπιάρικα που τα χεις παρακολουθήσει ξερεις που περνάνε πανω κατω 8 αρακι καλό είναι. Στα περασματιάρικα, τουλάχιστον όταν πέρνουσαν εδώ απ τη Λαυρεωτική έψαχνα παντα 7 αρια γιατί καμποσα απο αυτά ήταν μεγάλα πουλιά με λίπος και μπορεί να ερχόταν επάνω σου αλλα μπορεί να σου περναγε και μακριά και σε βολή τραβέρσα πάντα. Οσες φορές έχω τουφεκίσει τρυγόνια εκεί ζήτημα είναι οι 5 να έχω τουφεκίσει με το όπλο προς ουρανό. Τα ρημάδια εκει περνάνε 1 μετρο απ το εδαφος και με γκαζια που δεν εχουν τα ντόπια.
Ετσι ακριβως στη Λαυρεωτικη. Το ν7 ειναι απαραιτητο για να προλαβεις τα γκαζια που εχουν , οπως ειπες.
Εγω εκει τα τελευταια χρονια αποκλειστικα nsi clasika 7,5
Ιδανικο παντου για τρυγονι θεωρω το 33/7,5, αλλα μονο το BP Mygra βρισκω που δυστυχως κανει συχνα υπερδιατρηση , ακομα και σε κυριαρινες τον Οκτ Νοε σε 8-12 C

Last edited:
Έτσι,έτσι...
Όταν ρίχναμε με.... βάζαμε #6 στο τρυγονακι, μπας πέσει κανένα, λες και ρίχναμε σε σταυραετό....
Όταν πιάσαμε άλλα εργαλεία στα χέρια...πέσαμε σε νούμερο...
Άντε,από του χρόνου θα πας στο 9ρακι!😘

Τσιχλα Νο 10
Ορτυκι Νο 10
Περδικα Νο 7
Φασσα Νο 5
Τρυγονι Νο 7-
Μπεκάτσα Νο 10
Λαγό καβάλα Νο6- καρτέρι ανοιχτό Ν4
Πράσινα Ν3 μικρά Ν6
Τα παρακάτω νούμερα είναι αυτά που είναι γραμμένα στο φυσίγγι.

Τσιχλα Νο 8-9
Ορτυκι Νο 9
Περδικα Νο 5-6
Φασσα Νο 4-5-6 ανάλογα τα κλαμπάνια
Τρυγονι Νο 7-8
Μπεκάτσα Νο 8-9
Λαγό καβάλα Νο4- καρτέρι ανοιχτό Ν4 σιγά μην αλλάζω φυσίγγια 😁
Πράσινα Νο3 = No4 USA ... σιγά μην αλλάζω φυσίγγια ... απαραιτήτως και λίγα μηδενικά και ΒΒ .yel.

Back