Φυσίγγια για τρυγόνι

φαντασου λοιπον οτι ο πατερας μου που ειναι 70 και κατι με 3α ξεκινησε και μ αυτα τελειωσε.ο καλυκας fiocchi εχει αλλαξει και τωρα η πυριτιδα ειναι η psb αλλα δεν ξερω να σου απαντησω για συγκεντρωτηρα.παντως ουτως η αλλως παντα ητανε σκληρο φυσιγγι οπως ολα του δορκα.τι να σου πω αμα θες φυσικα μπορεις να το δοκιμασεις παντως μη το βαλεις στην εναρξη θα εχεις πολυ κλωτσημα.ενα παρα πολυ καλο φυσιγγι που εβγαζε και δε μπορω να καταλαβω γιατι το σταματησε δε ξερω αν το προλαβες ητανε το πρασινο το export στα 32 γραμ. να φανταστεις οτι μ αυτο μεχρι και παπια κυνηγουσανε στις αρχες.γενικα τα φυσιγγια ειναι μεγαλο θεμα για τις ελληνκες εταιριες.π.χ πιο πανω αναφερθηκε η πυρκαλ.ξερεις ποσοι πινανε νερο στο ονομα derby εδω στη κρητη.ξερεις ποσοι περδικαδες επαιζαν το σουπερ? τι να πω μολις βγαλουνε κατι καλο αν ακριβηνουνε τα υλικα αμεσως το χαλανε.ενω οι ιταλικες εταιριες ψιλο ειναι σταθερες αν και η nsi εκανε πατατια με το percorso που αντι για tecna που εγραφε στο site βρεθηκε με α1 και ειχε αλλαξει τελειως συμπεριφορα.αλλη εταιρια cheddite απιστευτα σταθερη στα φυσιγγια της.καλο η κακο αυτα ειναι για μια 10ετια.π.χ το tordo το πρασινο που εβγαζε aquila μεχρι θανατου δεν πειραξε τιποτα ποτε free shot παντα ιδια jk6 στα 34 απειραχτο πολλα χρονια τωρα και αλλα πολλα παραδειγματα με ιταλικες εταιριες rc32 στο καλο καιρο σφαζει στα πρωτα κρυα και υγρασιες αρχιζουν τα ξεπουπουλιασματα αλλα το ξερεις ειναι κατι που συμβαινει επαναλαμβανομενα κατι που δεν συμβαινει μ ελληνικες εταιριες.ασχετα αν εγω εχω καταληξει στο αριστον γιατι με 5.80 η 6 ευρω ειναι το πιο φτηνο απ ολα.το οποιο κι αυτο δεν σταθερο.οταν ομως φιλε μου παω στο τρυγονι και φασσα εναρξη μονο ns 20 classica σε 7.5 και 6 γιατι παω σε καμπο.αν παω στο βουνο εκει αλλαζουν τα πραγματα.τωρα γιατι εκλεισε η πυρκαλ αυτο δεν ειναι του παροντος αλλα οπως πολλα αλλα σ αυτη τη γραικοχωρα ειναι θεμα ανενγκεφαλων ανθρωπων

O δορκας σε όλα του τα φυσιγγια(εκτός απο τα διασποράς νομίζω)χρησιμοποιεί βυσματα giovanni.ποιο παλια δεν γνωρίζω τι χρησιμοποιούσε .φυσικα κ πρόλαβα το export.πρωτα γεμιζοταν σε κάλυκα λαχανί κ μετά σε πράσινο..τα έριχνε ενα φιλαράκι μου.απλά δεν είχε τύχει να το ρίξω..θυμαμε ομως πολυ καλα οτι σε μια ταινία του λοβερδου για τρυγονια στο εξωτερικό όπου ένας έριχνε αυτό το φυσιγγι κ έκανε πολυ καλές τουφεκιες..ΥΓ το εχω πει πολλές φορές αλλα θα το ξαναπώ πάλι..ποτε μου δεν καταλαβα γιατί χαλανε ενα φυσιγγι..και μάλιστα ενα καλό φυσιγγι που πουλάει..και ορισμένοι γεμίζουν με οτι να νε κάποια φυσιγγια και τα αφήνουν στο έλεος του θεού..παράξενα πράγματα φίλοι μου..

Τα φυσιγγια τα ΠΥΡΚΑΛ ηταν για μενα ο ελληνικος θρυλος στους κυνηγοτοπους. Κυνηγησα με ολους τους τυπους της μεχρι που σταματησαν. Κριμα που χαθηκε τετοια τεχνογνωσια.
Τα ΔΟΡΚΑΣ ποτε δεν τα συμπαθησα σε τετοιο βαθμο με εξαιρεση τα ΝΕΟ ΒΕΛΟΞ και τα ΕΧPORT στον λαχανι καλυκα τα οποια οταν πρωτοβγηκαν με ειχαν αφησει με ανοιχτο το στομα. Δυστυχως μετα απο ενα μολις χρονο αλλαξε η συνταγη και εσβησε το ονειρο

Παύλο μερικοί κατασκευαστές αυτό το "βιολί"κανουν..τον πρώτο καιρό είναι μπαμ και φέρετρο μετά τα κάνουν πασχαλιάτικα..Αν θυμάστε παλιά η lambro στα κουτιά στην γωνια έγραφε ΓΙΑ ΚΥΝΗΓΙ..όλοι αυτοί να γράψουν ΓΙΑ ΑΝΑΣΤΑΣΗ-ΓΑΜΟ.. να ξέρουμε που να τα ρίχνουμε ρε αδελφέ..ΥΓ την lambro την ανέφερα τυχαία..τα φυσίγγια της είναι από τα λίγα που "κρατιόνται"..εξαιρετικά..

το δικαιολογούν Τάσο --> ανέβηκε η τιμή στο μολύβ,ανέβηκε το νοίκι και ξέρεις να μωρέ δεν βγάινουμε,βάζουμε λιγότερα γραμμάρια,βάζουμε ανάμικτα σκάγια από αυτά που έχουν ξεμείνει και διάφορα άλλα.....όσο και να θέλω να βοηθήσω τα ελληνικά φυσίγγια δεν μπορώ ρε φίλε να πληρώνω πανάκριβα 32γρ,για να μη πω για τιμές πάνω από 36γρ και αυτός να μη σκέφτεται τους πελάτες του,που από την μία είναι πανάκριβα και από την άλλη κάθε λίγο και λιγάκι αλλάζουν ; γιατί να μη προτιμήσω το εισαγώμενο με πολύ καλύτερη τιμή που είναι και σταθερό ;

Άρη πολύ σωστή η παρέμβαση σου όντως δεν το διατύπωσα σωστά

πάντως τρία ελληνικά φυσίγγια που δούλευα και στα τρία είδα αλλαγές τόσο βλητικά όσο και υλικά - μακάρι να έβγαζε ακόμα ο κονταράς,φτηνό,αμετάλαχτο και κηδεία

Παύλο αναφερεσε σε έναν Λαμπρο κονταρα που γεμίζει στο μελίσσια;είχα δει παλιά μια συνέντευξη του σε ένα περιοδικό.δεν τα έχω δει ποτέ..ούτε ξέρω κ τι χρώμα έχουν..είναι καλά φυσιγγια?αν μπορείς γράψε δυο λόγια..μου αρέσει να μαθενω για κατασκευαστές φυσιγγίων που δεν γνωρίζω..

Παιδιά καλημέρα...τα φυσίγγια του Πλαστουργού έχουν δοκιμαστεί ξεσκονιστεί απο κάποιον??

(είχα πάρει δύο κουτιά στο τέλος της σεζόν στα 32gr αλλά λόγω προβλημάτων δεν πήγα καν κυνήγι και δεν δοκιμάστηκαν ποτέ...)

Last edited:
Ο κουτουμανος γεμίζει πολλούς τύπους φυσιγγιων..Πιστεύω καλά είναι τα φυσιγγια του..έχω δοκιμάσει τα διασποράς κ τα alfa το χειμώνα.ωραια ήταν..Το Σεπτέμβρη λέω να δοκιμάσω και τα ωμέγα..ΥΓ επίσης ένας φίλος ριχνει στα τρυγόνια το concord 33gr και είναι ευχαριστημένος..ίσως το δοκιμάσω και αυτό..

Το Concord ειναι δυνατο φυσιγγι, καλο αλλα δυνατο, δεν ταιριαζει στις ζεστες...
Το Ωμεγα αν ο καιρος ειναι καλος ειναι προτιμοτερο...

Το Concord ειναι δυνατο φυσιγγι, καλο αλλα δυνατο, δεν ταιριαζει στις ζεστες...
Το Ωμεγα αν ο καιρος ειναι καλος ειναι προτιμοτερο...
Τhanks Αρι..Μηπως γνωριζεις με τι μπαρούτι γεμίζετε το ωμέγα?

φοβερό φυσίγγι αμετάβλητο,το ρίχνω χρόνια σε δύσκολους καιρούς με άριστα αποτελέσματα - επίσης φυσίγγια με S4 ρίχνω στο χωριό στα παπιά σε θερμοκρασίες που αγγίζουν τους -10 -12 ,στην εικόνα που έχω προφιλ η λίμνη γίνεται πάγος τον χειμώνα

εκεί που σταματά η SIPE αρχίζει η S4

Back