Εντελώς συμπτωματικά βρέθηκα να έχω μια χούφτα 28αρια MEZZO, που μου έδωσε μόλις χθες ένας φίλος, ανταλλαγή με μερικά Lambro Trap που του έδωσα, γιατί δεν τον ικανοποιούσαν στις πολύ μακρινές βολές ... Είχα επίσης μερικά LAMBRO SPORTING αγορασμένα την περασμένη εβδομάδα (5,90 €) ... και βλέποντας το παραπάνω ποστ του Τόλη, αποφάσισα να σφάξω 2 για μια άμεση σύγκριση των υλικών τους (πράγμα που θα έκανα ούτως ή άλλως κάποια στιγμή) ...
- MEZZO ................................................................
SPORTING .............................................................
Συμπέρασμα:
Άποψή μου είναι ότι πράγματι (και μόνο από τα διαφορετικά βύσματα) δικαιολογείται μια διαφορά τιμής. Με βάση τον τιμοκατάλογο υλικών του ΚΕΝΤΑΥΡΟΥ φαίνεται πράγματι ότι η μισόταπα είναι σημαντικά ακριβότερη: Gualandi Biorientabile 21: 2,40 € - Giovanni Μαυρόπουλος: 1,50 €, δηλαδή 0,90 € στα 100 τεμάχια, οπότε στο κουτί των 25 μια διαφορά τουλάχιστον 0,20 € είναι δικαιολογημένη.
Οι διαφορές στα υπόλοιπα υλικά (καψούλι 688 vs 686, και 0,03 γρ, της ίδιας πυρίτιδας AS) δεν είναι άξιες λόγου για τη διαμόρφωση του κοστολογίου. Δεν ξέρω ο κάλυκας, που στο ΜΕΖΖΟ είναι ισπανικός (για ποιο λόγο άραγε; ) πόσο επηρεάζει, αν και απ' ότι βλέπω - πάλι στον κατάλογο του ΚΕΝΤΑΥΡΟΥ - και ο Τ2 της Nobelsport που χρησιμοποιείται στο Sporting είναι ο φτηνότερος της κατηγορίας, δεν ξέρω πόσο φτηνότερος μπορεί να είναι ο Τ2 της ΜΑΧΑΜ ...
Επίσης συμφωνώ και με τον Νίκο ότι η τιμή δεν πάει πάντα με το ζύγι ... Δεν ξέρω από οικονομικά, αλλά νομίζω ότι παίζει ρόλο και η ζήτηση - κατανάλωση. Σίγουρα πολύ μεγαλύτερη κατανάλωση προσδοκά από το SPORTING, παρά από το MEZZO ... Άρα τον συμφέρει να κρατήσει την τιμή του χαμηλότερα ...