Φυσίγγια για τσίχλες - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Παιδιά, τα 30άρια ή τα 28άρια του Μr Ρουμελιώτη τα έχει ξεδοκιμάσει κανείς...; Ενδιαφέρομαι, γιατί οι τιμές τους είναι "όνειρω ζω, μην με ξυπνάτε τώρα..." και λέω να παραγγείλω κάνα "φορτηγό ολόκληρο" για να έχω ατελείωτη καβάτζα...!!! Προτιμώ αυτά τα ελαφριά, γιατί ρίχνω με δίκαννα πάντα και θέλω λίγες πιέσεις και μικρές ανακρούσεις...!

γιατί ρίχνω με δίκαννα πάντα και θέλω λίγες πιέσεις και μικρές ανακρούσεις...!

αν θες μικρές ανακρούσεις ...... πάρε ένα δίκαννο σκοπευτικό. Θα ρίχνεις με 36 γρ. χαλαρά , στα δε τα 28 γρ. θα νομίζεις ότι ρίχνεις με φλομπερ.

Θα ρίχνεις με 36 γρ. χαλαρά

Γιώργο, αυτή τη γόμωση (36γρ.) εγώ τη ρίχνω ελάχιστες φορές κάθε σεζόν, οπότε δεν νομίζω ότι είναι καλή ιδέα να "κουβαλάω" ένα σχεδόν 4κιλο(!) σκοπευτικό ντουφέκι για "ατελείωτες" ώρες, ολόκληρη τη σεζόν, μόνο και μόνο για να ρίξω "ανώδυνα" ένα μόνο κουτάκι 36άρια φυσίγγια...!!! Το θεωρώ υπερβολικό και ανώφελο...!!! Μια χαρά βολεύομαι με τα ελαφριά φυσίγγια στα κυνήγια μου και με τα δίκαννά μου από 3,1 έως 3,4 κιλά...!!!

Χθες πήρε ο ξάδερφος από καραμανιδη τα diva 32 γρ.και εγώ τα dynamik30. Βλέποντας τα κατεβασματα που έκανε με τα diva πράγματι εξαιρετικά σε μεγάλες αποστάσεις και τα πουλιά όλα ξερά πιστεύω ότι είναι εξαιρετική επιλογή για τιμή στα έξι ευρώ. Τώρα μένει να δοκιμασω τα dynamik....

Τώρα μένει να δοκιμασω τα dynamik...

Πέτρο όλα τα dynamic του Καραμανίδη εκτός από αυτό των 36γρ., δηλαδή το 30άρι, το 32άρι και το 34άρι έχουν μισόταπα, αντί για συγκεντρωτήρα! Αυτό σημαίνει ότι δεν είναι τόσο συγκεντρωτικά στις μεγάλες αποστάσεις και γι' αυτό θα πρέπει να σφίξεις λίγο ακόμη το τσοκάρισμά σου (κατά ένα άστρο) για να είσαι σίγουρος στα πιο μακρινά πουλιά με τα συγκεκριμένα φυσίγγια...! Επίσης, ένα δευτερεύον, είναι ότι λόγω μισόταπας, θα έχεις αρκετές μολυβδώσεις στα εσωτερικά τοιχώματα της κάννης ρίχνοντάς τα, διότι λόγω απουσίας συγκεντρωτήρα, θα εφάπτονται τα εξωτερικά σκάγια της στήλης με την κάννη εσωτερικά, και θα πρέπει να είσαι πιο επιμελής στον εσωτερικό καθαρισμό της...!

Πέτρο όλα τα dynamic του Καραμανίδη εκτός από αυτό των 36γρ., δηλαδή το 30άρι, το 32άρι και το 34άρι έχουν μισόταπα, αντί για συγκεντρωτήρα! Αυτό σημαίνει ότι δεν είναι τόσο συγκεντρωτικά στις μεγάλες αποστάσεις και γι' αυτό θα πρέπει να σφίξεις λίγο ακόμη το τσοκάρισμά σου (κατά ένα άστρο) για να είσαι σίγουρος στα πιο μακρινά πουλιά με τα συγκεκριμένα φυσίγγια...! Επίσης, ένα δευτερεύον, είναι ότι λόγω μισόταπας, θα έχεις αρκετές μολυβδώσεις στα εσωτερικά τοιχώματα της κάννης ρίχνοντάς τα, διότι λόγω απουσίας συγκεντρωτήρα, θα εφάπτονται τα εξωτερικά σκάγια της στήλης με την κάννη εσωτερικά, και θα πρέπει να είσαι πιο επιμελής στον εσωτερικό καθαρισμό της...!
Το 30αρι είναι με συγκεντρωτηρα είναι λάθος γραμμένο στο site.

Το 30αρι είναι με συγκεντρωτηρα είναι λάθος γραμμένο στο site.

ΟΚ Πέτρο, αλλά απαράδεκτο τέτοιο λάθος στο επίσημο site της εταιρείας...!!!
(Και απορώ γιατί δεν έχουν περάσει στο site και τα nickel series φυσίγγια τους, εδώ και 2 χρόνια...!!!)

super kill tsihla! Πολύ καλό και στο κρύο και στην υγρασία!
Για εμένα το καλύτερο τσιχλιφυσιγγο που έχω ρίξει τα τελευταία χρόνια.

Καλό μεν... ακριβό δε...!!!
(Για μένα, που ρίχνω μερικές χιλιάδες τσιχλοφούσεκα κάθε σεζόν, είναι ασύμφορο οικονομικά...!!! Προτιμώ κάτι πιο φθηνό, κι ας δεχθώ έναν μικρό "συμβιβασμό" στην ποιότητα...!)

Νικόλα, μη το λες απόλυτα αυτό, εγώ φέτος με τα Mezzo30 9-10 μισόταπα, με τα 3* του δίκαννου μου έχω επαναλαμβανόμενες επιτυχίες, με ξερές τσίχλες και στα 40 και πλέον μέτρα. Είμαι εντυπωσιασμένος από αυτό το φυσίγγι, θαυματουργό.

Status
Not open for further replies.
Back