Φυσίγγια για τσίχλες - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Πέτρο όλα τα dynamic του Καραμανίδη εκτός από αυτό των 36γρ., δηλαδή το 30άρι, το 32άρι και το 34άρι έχουν μισόταπα, αντί για συγκεντρωτήρα! Αυτό σημαίνει ότι δεν είναι τόσο συγκεντρωτικά στις μεγάλες αποστάσεις και γι' αυτό θα πρέπει να σφίξεις λίγο ακόμη το τσοκάρισμά σου (κατά ένα άστρο) για να είσαι σίγουρος στα πιο μακρινά πουλιά με τα συγκεκριμένα φυσίγγια...! Επίσης, ένα δευτερεύον, είναι ότι λόγω μισόταπας, θα έχεις αρκετές μολυβδώσεις στα εσωτερικά τοιχώματα της κάννης ρίχνοντάς τα, διότι λόγω απουσίας συγκεντρωτήρα, θα εφάπτονται τα εξωτερικά σκάγια της στήλης με την κάννη εσωτερικά, και θα πρέπει να είσαι πιο επιμελής στον εσωτερικό καθαρισμό της...!
Το 30αρι Νικολα ειναι με συγκεντρωτιρα τελικα,υπηρχε μια απορροια κ επικοινωνισα μαζι του κ μου ειπε πως ειναι με συγκεντρωτηρα κ η μεσοταπα ειναι λαθος στο site, επισης καποιος απο το forum που τα πηρε,ανοιξε 1 κ ηταν οντως με συγκεντρωτηρα

ΟΚ Πέτρο, αλλά απαράδεκτο τέτοιο λάθος στο επίσημο site της εταιρείας...!!!
(Και απορώ γιατί δεν έχουν περάσει στο site και τα nickel series φυσίγγια τους, εδώ και 2 χρόνια...!!!)
Κ εγω αυτη την απορροια εχω

Εγώ θέλω να καταθέσω την εμπειρία μου, χρησιμοποιώντας για πρώτη φορά στο cal.12 φυσίγγια skeet 24gr No9,5. Θεωρώ ότι ένα τέτοιο φυσίγγι είναι ιδανικό για τα περπατητά, γτ αφενός όση ποσότητα και να κουβαλάς πάνω σου, είναι πολύ πιο ελαφριά από τα 32γρ που χρησιμοποιούν οι περισσότεροι, αφετέρου μου φάνηκαν πολύ γρήγορα και με μηδενική στην κυριολεξία ανάκρουση. Τα έριξα αποκλειστικά σε μπηχτές ντουφεκιές σε κοντινές αποστάσεις όχι πέρα από 25μ. Όταν σημάδεψα σωστά η τσίχλα έπεφτε κεραυνοβολημένη αφήνοντας και ένα συννεφάκι πούπουλα. Χωρίς καθόλου αίματα. Για τους φετινούς καιρούς, εμένα προσωπικά με άφησε απόλυτα ικανοποιημένο.
Συγκεκριμένα τα φυσίγγια που χρησιμοποίησα ήταν τα Canon skeet του Τσιανίκα από την Πάτρα (5,5 ευρώ το κουτί), με το δίκαννο μου (76εκ. 18,4 αυλό) στην κάννη με τα 3* μόνο.

Εγώ θέλω να καταθέσω την εμπειρία μου, χρησιμοποιώντας για πρώτη φορά στο cal.12 φυσίγγια skeet 24gr No9,5. Θεωρώ ότι ένα τέτοιο φυσίγγι είναι ιδανικό για τα περπατητά, γτ αφενός όση ποσότητα και να κουβαλάς πάνω σου, είναι πολύ πιο ελαφριά από τα 32γρ που χρησιμοποιούν οι περισσότεροι, αφετέρου μου φάνηκαν πολύ γρήγορα και με μηδενική στην κυριολεξία ανάκρουση. Τα έριξα αποκλειστικά σε μπηχτές ντουφεκιές σε κοντινές αποστάσεις όχι πέρα από 25μ. Όταν σημάδεψα σωστά η τσίχλα έπεφτε κεραυνοβολημένη αφήνοντας και ένα συννεφάκι πούπουλα. Χωρίς καθόλου αίματα. Για τους φετινούς καιρούς, εμένα προσωπικά με άφησε απόλυτα ικανοποιημένο.
Συγκεκριμένα τα φυσίγγια που χρησιμοποίησα ήταν τα Canon skeet του Τσιανίκα από την Πάτρα (5,5 ευρώ το κουτί), με το δίκαννο μου (76εκ. 18,4 αυλό) στην κάννη με τα 3* μόνο.

Περισσότερο είναι θέμα αυτοπεποίθησης πιστεύω, όπως τα λες Μπιλ σου αρκούν 25 γραμμάρια στο περπατητο αρκεί να είσαι πάνω. Με έβαλες σε σκέψεις για να δοκιμάσω κι εγώ.

Το 30αρι Νικολα ειναι με συγκεντρωτιρα τελικα,υπηρχε μια απορροια κ επικοινωνισα μαζι του κ μου ειπε πως ειναι με συγκεντρωτηρα κ η μεσοταπα ειναι λαθος στο site, επισης καποιος απο το forum που τα πηρε,ανοιξε 1 κ ηταν οντως με συγκεντρωτηρα

OK!

Βασίλη έτσι είναι, είναι υπερ-αρκετά για την τσίχλα τα 9μισάρια σκάγια (~500 τον αριθμό) που έχουν μέσα τα skeetοφύσιγγα (24γρ)...! Με ένα 4άρι ή, ακόμα καλύτερα, με ένα 3άρι τσοκ είσαι απόλυτα καλυμμένος μέχρι και τα 40(!) μέτρα...! Έχω ρίξει καμιά 'κατοστή τέτοια σε απογευματινά καρτέρια και, θυμάμαι, κάτι κοτσυφάδες τους "κάπνιζα", αρκεί να έστελνα τη ντουφεκιά σωστά, πάνω στο πτηνό...! Για όσους ξέρουν να ντουφεκάνε σωστά, δεν υστερούν σε τίποτα...! Και είναι και πανάλαφρα (τόσο στο βάρος, όσο και στο κλώτσημα) και είναι και πιο οικονομικά...! Και επίσης, έχουν κοντύτερες και πυκνότερες ατράκτους και, άρα, ποιοτικότερες ισοκατανομές, λόγω της λεγόμενης "τετράγωνης" γόμωσης που διαθέτουν (κοντή, τετράγωνη στήλη σκαγιών)...!

Τσιχλες κυνηγαω μονο με δυκανο δεν εχω ριξει πανω απο 30 γρ ενα 28αρη 9ν ειναι αρκετο νομηζω

Ακριβώς Θόδωρε!!! Το 28άρι σε Νο 9 έχει περίπου τον ίδιο αριθμό σκαγιών ανά φυσίγγιο με το 24άρι σε Νο 9,5. Δηλαδή ~500...! Αρκετά είναι για την τσίχλα!!!
Και, για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης, να ξέρετε πως το 32άρι σε Νο 8 (που πολλοί κάνουν χρήση και θεωρούν "πανάκεια") έχει αρκετά λιγότερα σκάγια μέσα: ~450...! Και το πρωτεύον ζητούμενο είναι η πυκνότητα της τουφεκιάς, άρα τα πιο πολλά σκάγια, άρα τα πιο ψιλά σκάγια...!!! Κατά συνέπεια, για τα τσιχλάκια, προτιμότερα τα 28άρια με 9άρια και τα 24άρια με 9μισάρια, παρά τα 32άρια με 8άρια...!!! Τα τελευταία είναι όμως επαρκέστατα για τις τσαρτσάρες (turdus viscivorus)...! Εγώ τα χρησιμοποιώ κατά κόρον στο συγκεκριμένο κυνήγι, μαζί με λίγα 34άρια σε Νο 8 πάλι...! Και μην ξεχνάτε, όπως προανέφερα, ότι τα 24άρια και τα 28άρια φυσίγγια παρουσιάζουν πιο ομαλές και ποιοτικές κατανομές απ' ό,τι τα 32άρια και βάλε...!!! Δεν είναι τυχαία οι σκοπευτικές και αγωνιστικές γομώσεις σ' αυτά τα βάρη...!!!

Last edited:
Μεχρη 40 μτ ειναι φωτια τα 28 ν9 εγω παντος αν και ειμαι φαν της μακρηνης τουφεκιας στη τσηχλα πανω απο αυτα τα μετρα δεν ριχνω μου εχει τηχει να τουφεκησω μακρια και μετα μου εβγεναν απο δυπλα
Μιλαω μονο για περπατητο καρτερι για τσιχλα δεν κανω γιάτι θελω να γυμναζωμε παραληλα

Μεχρη 40 μτ ειναι φωτια τα 28 ν9 εγω παντος αν και ειμαι φαν της μακρηνης τουφεκιας στη τσηχλα πανω απο αυτα τα μετρα δεν ριχνω μου εχει τηχει να τουφεκησω μακρια και μετα μου εβγεναν απο δυπλα
Μιλαω μονο για περπατητο καρτερι για τσιχλα δεν κανω γιάτι θελω να γυμναζωμε παραληλα

.well done.

ρε παιδες ακουω και διαβαζω εδω μεσα για φυσιγκια για τσιχλα πια κανουν και πια οχι εγω πρωσοπικα της κανω τουφεκιες απο την εναρξητους εως τελους με 28 γρ ν 8 sporting και σε καρτερι περισωτεροοοο ,οταν σου περναη το πουλακιιι 15 μετρα πανω απο το κεφαλισου το πολιιιι με αυτα τα γραμαρια και ενα ανοιχτο τσοκαρισμα πχ κυλινδρο και με καλη προσκοπευση θα πεση σαν να μην πω σαν τιιιι,,,τωρα για μενα πρωσοπικα να ρηξω στην τσιχλα 32 και 34 γραμαρια ειναι υπερβωληη να πληρωνο φυσιγκια 7 8 ευρω το κουτακι για την τσιχλααα,,,,,και να ξερεται οτι στης 3 τουφεκιες ειναι μια τσιχλα γυλεκοοοο,,βαλτετα κατω και δητε το κωστοςςςς,,,,ΥΓ πρωσοπικημου κριση αυτη οκ οκ .xm. καλες τουφεκιες και οχι ασκωπεςςςςςς με πωλα χαμενα θυραματαα.RESPECT.

ρε παιδες ακουω και διαβαζω εδω μεσα για φυσιγκια για τσιχλα πια κανουν και πια οχι εγω πρωσοπικα της κανω τουφεκιες απο την εναρξητους εως τελους με 28 γρ ν 8 sporting και σε καρτερι περισωτεροοοο ,οταν σου περναη το πουλακιιι 15 μετρα πανω απο το κεφαλισου το πολιιιι με αυτα τα γραμαρια και ενα ανοιχτο τσοκαρισμα πχ κυλινδρο και με καλη προσκοπευση θα πεση σαν να μην πω σαν τιιιι,,,τωρα για μενα πρωσοπικα να ρηξω στην τσιχλα 32 και 34 γραμαρια ειναι υπερβωληη να πληρωνο φυσιγκια 7 8 ευρω το κουτακι για την τσιχλααα,,,,,και να ξερεται οτι στης 3 τουφεκιες ειναι μια τσιχλα γυλεκοοοο,,βαλτετα κατω και δητε το κωστοςςςς,,,,ΥΓ πρωσοπικημου κριση αυτη οκ οκ .xm. καλες τουφεκιες και οχι ασκωπεςςςςςς με πωλα χαμενα θυραματαα.RESPECT.
Υπερβολή το 8αρι στην τσίχλα. Κατά τα άλλα 28 γρ. ν.9 και ξερό ψωμί .well done.

λοιπον μετα απο περπατητα κυνηγια απογευματινα και της μερες των εορτων πρωινα καρτερια ,δοκιμασα φετος τα φυσιγγια του ρουμελιωτη απο 20 αυγουστου μεχρι τωρα ,απο 28γρ μεχρι 34γρ.πολυ συγκεντρωτικα και πολυ φονικα ,τα πουλια σαν να κτυπανε σε τοιχο ,στο περπατητο θελει πολυ ανοικτο τσοκ ειναι παρα πολυ συγκεντρωτικα αλλα στο καρτερι ειναι απολαυση.το 28αρι του και το 30αρι πιο μαλακα σαν αισθηση αλλα εξισου φονικα.τωρα εχει ενα θεματακι με τα χρωματα απο τους καλυκες αλλα ειναι ολοι της maxam,αμα προσεξει λιγο και αυτες της λεπτομερειες και κρατηση αυτα τα set up και αυτες της τιμες πιστευω οτι δεν θα εχει ανταγωνιστει.

λοιπον μετα απο περπατητα κυνηγια απογευματινα και της μερες των εορτων πρωινα καρτερια ,δοκιμασα φετος τα φυσιγγια του ρουμελιωτη απο 20 αυγουστου μεχρι τωρα ,απο 28γρ μεχρι 34γρ.πολυ συγκεντρωτικα και πολυ φονικα ,τα πουλια σαν να κτυπανε σε τοιχο ,στο περπατητο θελει πολυ ανοικτο τσοκ ειναι παρα πολυ συγκεντρωτικα αλλα στο καρτερι ειναι απολαυση.το 28αρι του και το 30αρι πιο μαλακα σαν αισθηση αλλα εξισου φονικα.τωρα εχει ενα θεματακι με τα χρωματα απο τους καλυκες αλλα ειναι ολοι της maxam,αμα προσεξει λιγο και αυτες της λεπτομερειες και κρατηση αυτα τα set up και αυτες της τιμες πιστευω οτι δεν θα εχει ανταγωνιστει.

.well done..well done..well done.

Αν απο τα 28 μεχρι τα 34γρ βρηκες maxam τοτε μπραβο του..καλη αρχη...sarcastic.
Καλημέρα χρόνια πολλά...Τα 32 τα csb έχουν maxam..αλλά τα 32 τα gm3 αυτά τουλάχιστον που πήρα εγώ πριν κάνα μήνα είχαν μαύρο κάλυκα fiochi νομίζω.....

Καλησπερα παιδια....διαβαζω το τοπικ τσιχλα, και αναρωτιεμαι, πως εξελισονται τα πραγματα...βγαζω αδεια απο το 1991, και ειδικα εδω επαρχεια, οταν καποιος ηθελε να κυνηγησει τσιχλες, ελεγε οτι πιο φθηνο φυσσιγι υπαρχει, και οχι απο τα ποιοτικοτερα...και τωρα λεμε, βαλε το ενα τσοκ, οχι βαλε το αλλο τσοκ, οχι και 'γω δεν ξερω τι....

Status
Not open for further replies.
Back