Φυσίγγια για τσίχλες - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Καλησπερα παιδια....διαβαζω το τοπικ τσιχλα, και αναρωτιεμαι, πως εξελισονται τα πραγματα...βγαζω αδεια απο το 1991, και ειδικα εδω επαρχεια, οταν καποιος ηθελε να κυνηγησει τσιχλες, ελεγε οτι πιο φθηνο φυσσιγι υπαρχει, και οχι απο τα ποιοτικοτερα...και τωρα λεμε, βαλε το ενα τσοκ, οχι βαλε το αλλο τσοκ, οχι και 'γω δεν ξερω τι....
Φίλε είναι και το μάρκετινγκ που λέμε στο χωριό μ. Παλιά δεν ασχολιόντουσαν με goretex flece και διαφορά αξεσουάρ Τα Τσοκ φυσίγγια κλπ παίζουν ρόλο αλλά περισσότερο είναι το μάρκετινγκ. Νομίζω;)

Είναι πολύ σωστά πρώτα το μάρκετινγκ, είναι ότι οι άνθρωποι έχουμε γίνει υπερκαταναλωτικοί σε βαθμό ίσως αηδίας, είναι ότι τα θηράματα έχουν λιγοστέψει και κοιτάμε να βγάζουμε από τη μύγα ξύγκι. Και πάνω απ' όλα μας τρώει το μυαλό μας και η τσέπη μας για να ψαχνόμαστε συνέχεια :) κακό δεν είναι, αρκεί να είναι λελογισμένο

Καλησπερα παιδια....διαβαζω το τοπικ τσιχλα, και αναρωτιεμαι, πως εξελισονται τα πραγματα...βγαζω αδεια απο το 1991, και ειδικα εδω επαρχεια, οταν καποιος ηθελε να κυνηγησει τσιχλες, ελεγε οτι πιο φθηνο φυσσιγι υπαρχει, και οχι απο τα ποιοτικοτερα...και τωρα λεμε, βαλε το ενα τσοκ, οχι βαλε το αλλο τσοκ, οχι και 'γω δεν ξερω τι....
Φίλε Διονύση η άποψή μου έχει ως εξής: το χόμπι είναι χόμπι και κοστίζει κάποιες φορές περισσότερο και κάποιες λιγότερο. Δεν έχουν μείνει πάρα πολλά πράγματα να μας ευχαριστούν όσο το κυνήγι άλλωστε. Βέβαια φτάνουμε κάποια στιγμή και σε υπερβολές αλλά όλα μέσα στο παιχνίδι είναι πιστεύω. Προσωπικά επειδή τα θηράματα τα καταναλώνω ο ίδιος προτιμώ να δώσω κάτι παραπάνω για ενα φυσίγγι όταν αποδεδειγμένα με καλύπτει περισσότερο από τα υπόλοιπα (λόγω ταχύτητας και απαιτούμενης προσκόπευσης για παράδειγμα). Όσο για τα τσοκ περί ορέξεως...

Κι εγώ μέχρι πριν πολλά χρόνια πίστευα ότι η τσίχλα πέφτει με ότι να είναι. Σε ένα κυνήγι όμως στην Αιτωλοακαρνανία πριν παρά πολλά χρόνια είμαστε δίπλα δίπλα στα 60 -70 μέτρα με φίλο συγκυνηγο ο οποίος είναι πραγματικά παραπάνω από πολύ καλό τουφέκι και κυνηγάμε 25 χρόνια μαζί, να περνάνε οι τσίχλες συνέχεια και να μην μπορεί να σταυρώσει πουλί.
Τι έγινε ρε του λέω. Μιχάλη δεν πάνε τα φυσίγγια μου λέει. Ξαφνιάστηκα. Του δίνω δυο κουτιά απ τα δικά μου και ξαφνικά αρχίζει και τα θερίζει. Από τότε και μετά πιστεύω κι εγώ και ιδιαίτερα όσο περνούσαν τα χρόνια το φαινόμενο να πέφτουμε σε παρτίδα με φυσίγγια για γάμο έγινε συχνότερο και γίναμε κι εμείς προσεκτικότεροι.
Όσο αναφορά τα τσοκ κύλινδρο το πρωί, και μισό στην συνέχεια πάντα.
Όλα αυτά βέβαια μόνο για τσίχλα στο καρτέρι.

Υ.Γ. Διονύση Καβάλα από που είσαι ?

Είναι πολύ σωστά πρώτα το μάρκετινγκ, είναι ότι οι άνθρωποι έχουμε γίνει υπερκαταναλωτικοί σε βαθμό ίσως αηδίας, είναι ότι τα θηράματα έχουν λιγοστέψει και κοιτάμε να βγάζουμε από τη μύγα ξύγκι. Και πάνω απ' όλα μας τρώει το μυαλό μας και η τσέπη μας για να ψαχνόμαστε συνέχεια :) κακό δεν είναι, αρκεί να είναι λελογισμένο

.well done..well done..well done. (Η "μαύρη" αλήθεια!)

Τα 32 τα csb έχουν maxam..αλλά τα 32 τα gm3 αυτά τουλάχιστον που πήρα εγώ πριν κάνα μήνα είχαν μαύρο κάλυκα fiochi νομίζω...

Ο κάλυκας, δηλαδή το "περιτύλιγμα" είναι... "ψιλά γράμματα"...! Σημασία έχει το "περιεχόμενο"...!!!

Ο κάλυκας, δηλαδή το "περιτύλιγμα" είναι... "ψιλά γράμματα"...! Σημασία έχει το "περιεχόμενο"...!!!
Σίγουρα φίλε και συνάδελφε απλά είναι και θέμα ψυχολογίας να έχεις κάτι πιο ποιοτικό ....τουλάχιστον για μένα!!!

Και θεμα σοβαροτητας του κατασκευαστη..Αν ειναι σε καθε αγορα φυσιγγιων να βλεπω αλλον καλυκα κ αλλο χρωμα καλυκα τοτε αντε γεια..
Ας ειναι κ τα καλυτερα φυσιγγια του κοσμου..μου γυριζουν τα ματια αναποδα..
Τασο καλησπερα γιατι νομιζεις οτι πολλοι εχουν στραφει στην ιδιογομωση ; Ξερεις τι φυσιγγι εχεις οχι για το κοστος ετσι νομιζω

Ο καταναλωτης ψωνιζει, και εμπιστευεται ενα προιον, και με βαση την εικονα του. Φανταστητε αν η Cocacola αρχιζε απο κοκκινα κουτακια, να εβγαζε μπλε, πρασινα, ασημι, με οτι λογοτυπο ναναι. Η αναγνωρισιμοτητα συχνα ειναι σημαντικος παραγοντας για την εμπορικη πορεια ενος προιοντος. Δυστυχως οι δικοι μας εδω γεμιζουν οτι ναναι λογω κοστους, και τα αποτελεσματα ειναι τραγελαφικα.

Τα Federal πχ ή τα Remington γιατι αραγε δεν αλλαζουν συσκευασιες συχνα ή χρωμα καλυκα, αφου το μεσα ειναι αυτο που μετραει;

Ο καταναλωτης ψωνιζει, και εμπιστευεται ενα προιον, και με βαση την εικονα του. Φανταστητε αν η Cocacola αρχιζε απο κοκκινα κουτακια, να εβγαζε μπλε, πρασινα, ασημι, με οτι λογοτυπο ναναι. Η αναγνωρισιμοτητα συχνα ειναι σημαντικος παραγοντας για την εμπορικη πορεια ενος προιοντος. Δυστυχως οι δικοι μας εδω γεμιζουν οτι ναναι λογω κοστους, και τα αποτελεσματα ειναι τραγελαφικα.

Τα Federal πχ ή τα Remington γιατι αραγε δεν αλλαζουν συσκευασιες συχνα ή χρωμα καλυκα, αφου το μεσα ειναι αυτο που μετραει;

Βίκτωρα πολύ καλά τα γράφεις φίλε, δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω...!
Πιστεύω θα το καταλάβει από μόνος του ο Ρουμελιώτης αυτό το θέμα με την συχνή αλλαγή κάλυκα και χρώματος των - κατά τα άλλα εξαιρετικών - φυσιγγίων του και θα το διορθώσει άμεσα και οριστικά...! Έτσι οφείλει άλλωστε, για να "δέσει το γλυκό" απόλυτα, αφού ήδη, τα φυσίγγια του αποδίδουν άριστα...!

H οικονομική κρίση που μαστίζει τον ιδιωτικό τομέα κ δη τους μικρομεσαίους περισσότερο με την έλλειψη ρευστότητας (τράπεζες ζόμπι ) δέν επιτρέπει την αγορά κ αποθήκευση μεγάλων ποσοτήτων πρώτων υλών (κάλυκες ,πυρίτιδες κλπ)
Προσωπικά δέν επικεντρώνομαι ποτέ στο πολυτελές περτύλιγμα (εικόνα) δίδοντας πάντοτε έμφαση στην ουσία που είναι το περιεχόμενο ,στην συγκεκριμένη περίπτωση η απόδοση .

Επεσαν κατι ok nsi στα χερια μου 2-3 κουτακια...εχουμε καμια εικονα? η να τα αφησω για το πασχα...
χααχα

Γιατί να περιμένεις μέχρι το Πάσχα;
Ρίχτα τώρα στην αλλαγή του χρόνου.ha haaa .sarcastic.
Πέρα από την πλάκα εγώ δεν τα βρήκα καθόλου μαζί τους.
Αντίθετα ένας φίλος τα έριχνε μανιωδώς σε τρυγόνια και τσίχλες σε νούμερο 9.

Επεσαν κατι ok nsi στα χερια μου 2-3 κουτακια...εχουμε καμια εικονα? η να τα αφησω για το πασχα...
χααχα
Εγω Περι τα εριξα στα τρυγονια το καλοκαιρι σε νο 8...Δεν μου φανηκαν δυνατα ενω οσα πουλια ημουν σωστα πανω τους,επεσαν στουπια,χωρις αιματα

χααχα
Πολύ παλιά τα έριχνα και ήταν το αγαπημένο μου φυσίγγιο. Ήταν στα 31γρ με GM3. Τώρα νομίζω πως είναι ίδια η συνταγή αλλά δεν παίρνω όρκο!

Status
Not open for further replies.
Back