Φυσίγγια για τσίχλες - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
τα 28αρια σε ν 9 του Κενταυρου με το δικανο τα εχω βολευτει πολυ. και στην τιμη για τα χατηρια που μου κανει. αν συνεχησει την γεμισια αυτη θα τον τιμαω. Βεβαι στην 304 δεν τα χω δοκιμασει αφου ετσι κι αλλιως ειναι 2ρη χρονια που δεν την εβγαλα.
Υποκιμενικη αποψη δικη μου παντα;)

Στις σχετικά χαμηλότερες θερμοκρασίες και εντός θετικών δεικτών, οι εν λόγο πυρίτιδες θα μας δώσουν άριστες βλητικές επιδόσεις και δεν θα επηρεαστούν από την υγρασία του περιβάλλοντος, ή εφόσον επηρεαστούν, η σχετικά αναμενόμενη πτώση της απόδοσή τους...θα είναι σχετικά μικρή!

Θα συμφωνήσω Γιάννη ίσως με διαφορετικό γέμισμα να ήταν καλύτερο

Φιλε Θοδωρη στο καπανδριτι μιας και έχω παει και εγω φέτος 3 -4 φορές δεν ειναι για σ4 βάλε τα 31γραμ και εισαι ok
ειναι πολυ ζεστός ο καιρός για σ4 ναι μεν εχει υγρασία αλλα καλύτερα csb1
Χθες Νεκταριε ειχε κρυο...5-10 βαθμους το ανωτερο...Τα csb1 τα πηρα για σχετικα ζεστο καιρο..

Οι διβασικες πασχουν στο ΠΟΛΥ κρυο!
Γυρω στο μηδεν και κατω...
Για υγρασια ειναι ...οτι πρεπει!:)
Ριχνω με sipe στα 30 γραμμαρια,απο 5 εως 35 βαθμους.
Σκοτωνει καλα!!
Εμφανως....off topic.!!
Γιαννη δωσε συνταγη αναλυτικα!!:)

Χθες αφού ξεστοκάρισα με τα σκοπευτικά που είχα από το καλοκαίρι, έριξα μόνο τα lambro tordo 30, από τα οποία είχα ρίξει ελάχιστα στην αρχή της τσίχλας και ανακατεμένα.
Στην πρώτη τουφεκιά σε μια περαστη royal τσίχλα, λίγο ψηλωμενη αλλά από αυτές που τις ρίχνω σχετικά εύκολα, είδα το γνωστό συννεφάκι και την τσίχλα να συνεχίζει ακάθεκτη. Αυθόρμητα μου βγήκε η επιπόλαιη αντίδραση του κακού φυσιγγιου. Σκεπτόμενος πιο ψύχραιμα, αποφάσισα να συγκεντρωθώ λίγο παραπάνω στην σκοπευση και να προσπαθήσω να ξεπεράσω την δύναμη της μνήμης που έχει αποθηκευθεί στο υποσυνείδητο, από τα μοναδικά φυσίγγια που χρησιμοποίσα τα τελευταία δύο χρόνια και να προσπαθήσω να μεγαλώσω λίγο την προσκόπευση. Η αμέσως επόμενη τουφεκιά ήθελε να μου δείξει πόσο ισχυρή είναι η δύναμη της συνήθειας....μια από τα ίδια! Στην τρίτη, τα κατάφερα αφού το χαρακτηριστικο συναίσθημα του να νιώθεις άβολα, είχε κάνει την εμφάνιση του, αλλά αμέσως αντικαταστάθηκε από το χαμόγελο της επιτυχίας. Το αεράκι γέμισε το οπτικό πεδίο με πούπουλα, που αργά ταξίδευαν κόντρα προς το μέρος μου, ενώ η τσίχλα είχε δημιουργήσει στο σημείο που έπεσε, ένα πουπουλενιο στεφάνι, πράγμα που έδειχνε ότι τουλάχιστον η συγκέντρωση δεν λείπει από το φυσιγγι αυτό.
Συνέχισα προσπαθώντας να μην ξεχνάω την τελευταία τουφεκιά και τελικά είδα ότι ίσως να είχα βιαστεί και γω να το χαρακτηρίσω αρνητικά. Έχει ένα θέμα με την περιφέρεια η οποία δεν είναι και τόσο θανατηφόρα αλλά θέλω λίγο να το δω σε πίνακα, μήπως και παραείναι συγκεντρωτικό και τα 4* του πέφτουν πολλά.
Πάντως η κατάσταση δεν είναι τόσο τραγική και υπερβολική, όσο χαρακτηριστηκε από την αρχή της περιόδου. Στατιστικά δεν έκανα λιγότερα πουλιά από ότι θα έκανα με το μέχρι πρότινος φυσιγγι μου. Φτάνει να αποδειχτεί από μερικά ακόμα αποτελέσματα.
Αν εισουν γυναικα μπορει να σε ερωτευομουν....love..love1.

Μετα απο αυτα που ειδα χθες,απο 2 διαφορετικα οπλα και 3 διαφορετικα τσοκαρισματα,θα διαφωνησω..
Αυτο που ειπαν οι προηγουμενοι ομως ισχυει..δεν πρεπει να απορριψουμε την πυρίτιδα αλλα το συγκεκριμένο σεταρισμα! Δηλαδη μην σου πω οτι με csb θα ειχαμε καλυτερο αποτελεσμα αν μας πηγαινε το σεταρισμα...εδω τις κατέβαζαν τα δικα μου που ειχαν aquila! Ξεπουπουλιασμα στα 20 μετρα με 8αρια δεν γινεται ουτε με αλατι!.sarcastic..sarcastic..sarcastic.

ΟΚ, σεβαστή η γνώμη σου! Μα... βρε φίλε, είναι δυνατόν να μην ελέγχουν τα φυσίγγια τους οι μικροί βιοτέχνες/οικοτέχνες...; Θαρρώ πως ο έλεγχος είναι πάντα επιβεβλημένος και δεδομένος για τον κάθε επαγγελματία κατασκευαστή/παραγωγό...!!! Στο κάτω - κάτω, εάν οι συνταγές γομώσεων είναι τεσταρισμένες και δοκιμασμένες και τηρούνται απόλυτα και αυστηρά τότε... τι πρόβλημα να υπάρξει...; Μάλλον κανένα...! Τουλάχιστον, όχι σε βαθμό επικινδυνότητος διά τη σωματική μας ακεραιότητα...!
Ακομα και ενας ιδιογομωτης που δεν εχει κανονακια και μετρητες ταχύτητας μπορεί και κανει ενα ασφαλες και ποιοτικο φυσιγγι. Υπάρχει μια διαφορα ομως. Εγω ιδιογομωνω για μενα και ο βιοτεχνης χωρις ευρεια προσβαση σε ελεγκτικα μηχανηματα γομωνει δεκάδες χιλιαδες φυσιγγια που απευθύνονται σε πληθωρα οπλων και κυνηγων.
Προσωπικα πάντως στηριζω οσο μπορω τον καλο βιοτεχνη. Και ποιοτικά φυσιγγια βγαζει και μου αρεσει η εικονα της μικρής οικογενειακήε επιχείρησης.

Στις σχετικά χαμηλότερες θερμοκρασίες και εντός θετικών δεικτών, οι εν λόγο πυρίτιδες θα μας δώσουν άριστες βλητικές επιδόσεις και δεν θα επηρεαστούν από την υγρασία του περιβάλλοντος, ή εφόσον επηρεαστούν, η σχετικά αναμενόμενη πτώση της απόδοσή τους...θα είναι σχετικά μικρή!

...Tόσο μικρή, που καθίσταται αμελητέα...!!! (Για τις διβασικές μπαρούτες λέμε...)

Δεν αξίζει το κίτρινο για μένα .απλά Δεν έχει δύναμη ειδικά τα θρεμενα πουλιά που κυνηγάμε δεν τα κόβει
Δεν ξέρω αν σε δίκανα είναι καλύτερο με καραμπίνες δεν...
3 άτομα το ρίξαμε από 2 μέρες μετά τα 20 μέτρα σχεδόν ολα ζωντανά . Με μαξους φαμπαρμ και μαύρο αετό

Και σε βολές από πίσω η ελαφρά διαγώνια χωρίς να θέλεις προσκοπευση μεγάλη κτλ

Μάλιστα ήταν 8αρια αν δεν κάνω λάθος

Προπερσι αυτο.

Ακούγεται υπερβολικό αλλα ήταν κατά λέξη όπως τα λέω και το δοκιμάσαμε γιατί το 32 τορντο μας άρεσε πολύ.

Δεν αξίζει το κίτρινο για μένα .απλά Δεν έχει δύναμη ειδικά τα θρεμενα πουλιά που κυνηγάμε δεν τα κόβει
Δεν ξέρω αν σε δίκανα είναι καλύτερο με καραμπίνες δεν...
3 άτομα το ρίξαμε από 2 μέρες μετά τα 20 μέτρα σχεδόν ολα ζωντανά . Με μαξους φαμπαρμ και μαύρο αετό

Και σε βολές από πίσω η ελαφρά διαγώνια χωρίς να θέλεις προσκοπευση μεγάλη κτλ

Μάλιστα ήταν 8αρια αν δεν κάνω λάθος

Προπερσι αυτο.

Ακούγεται υπερβολικό αλλα ήταν κατά λέξη όπως τα λέω και το δοκιμάσαμε γιατί το 32 τορντο μας άρεσε πολύ.
Εγω προπερσι έριξα λίγα 30αρια για να τα δοκιμάσω με καλό καιρο το φθινόπωρο και εντάξει,,,ούτε κρύο ούτε ζέστη.
Το 32άρι περσι μέχρι τον Ιανουάριο που το έριξα και ήταν προπέρσινη παρτίδα έδινε ρέστα.Το έριξα και Αλεξανδρουπολη περσι με -6 ,με χιόνια και χιονόνερα και κενταγε.
Απο τη στιγμή που το πείραξε αλλά και το ακρίβυνε οι δρόμοι μας χώρισαν.

Αυτο που ειπαν οι προηγουμενοι ομως ισχυει..δεν πρεπει να απορριψουμε την πυρίτιδα αλλα το συγκεκριμένο σεταρισμα! Δηλαδη μην σου πω οτι με csb θα ειχαμε καλυτερο αποτελεσμα αν μας πηγαινε το σεταρισμα...εδω τις κατέβαζαν τα δικα μου που ειχαν aquila! Ξεπουπουλιασμα στα 20 μετρα με 8αρια δεν γινεται ουτε με αλατι!.sarcastic..sarcastic..sarcastic.
Ναι Στεφ,μιλαω για το συγκεκριμενο φυσιγγι και οχι για την πυριτιδα γενικα

δεν πρεπει να απορριψουμε την πυρίτιδα αλλα το συγκεκριμένο σεταρισμα!

...Σίγουρα δεν παίζει ρόλο μότο το μπαρούτι...! Τεράστια σημασία έχει και το στήσιμο και το "πάντρεμα" όλων των πρώτων υλών μαζί...!!!

Ναι Στεφ,μιλαω για το συγκεκριμενο φυσιγγι και οχι για την πυριτιδα γενικα
η χτεσηνη μερα δεν ηταν για σ4 και σιπε οι παραπανω μπαρουτες ειναι για τους αναπωδους καιρους υγρασια νοτια και παγο και βαλτο ειδηκα το παγο μεχρι να βφει ο ηλιοσ μετα οχι δεν σκοτωνει σκοτωνει αλα τα πουλια στο αιμα

Πάντως παιδιά, για να είμαστε, πραγματικά, σε ασφαλή θέση εμείς οι (τσιχλο)κυνηγοί να κρίνουμε εάν το τάδε ή το δίνα φουσέκι είναι ικανό και επαρκές για την άμεση καταβολή του εκάστοτε θηράματος, θα πρέπει να (έχουμε μάθει να) ντουφεκάμε τέλεια, σαν τους πρωταθλητές, όπως ο George Digweed...!!!
Tι θέλω να πω: μήπως, για τα "ξεπουπουλιάσματα" και τους επιπόλαιους τραυματισμούς των τσιχλοκότσυφων, είμαστε απολύτως υπεύθυνοι εμείς οι ίδιοι και το πώς σκοπεύουμε, και όχι τα "έρμα" τα φυσιγγάκια...; Με άλλα λόγια: ΟΛΑ τα σύγχρονα, επώνυμα φυσίγγια σκοτώνουν!!! Το ζήτημα είναι το εξής αυτονόητο: να στέλνουμε τα σκάγια τους εκεί που πρέπει κάθε φορά...!!! Εάν ΔΕΝ σκοπεύουμε σωστά, και με τα καλύτερα φυσίγγια του κόσμου να ρίχνουμε... δεν θα κάνουμε τίποτα...!!!
Για αναλογιστείτε το καλά όλοι σας αυτό και θα δείτε από μόνοι σας, πως θα σταματήσετε τις "εύκολες" και αβάσιμες κρίσεις περί αναποτελεσματικότητας και ανεπάρκειας των φυσιγγίων...!

Πάντως παιδιά, για να είμαστε, πραγματικά, σε ασφαλή θέση εμείς οι (τσιχλο)κυνηγοί να κρίνουμε εάν το τάδε ή το δίνα φουσέκι είναι ικανό και επαρκές για την άμεση καταβολή του εκάστοτε θηράματος, θα πρέπει να (έχουμε μάθει να) ντουφεκάμε τέλεια, σαν τους πρωταθλητές, όπως ο George Digweed...!!!
Tι θέλω να πω: μήπως, για τα "ξεπουπουλιάσματα" και τους επιπόλαιους τραυματισμούς των τσιχλοκότσυφων, είμαστε απολύτως υπεύθυνοι εμείς οι ίδιοι και το πώς σκοπεύουμε, και όχι τα "έρμα" τα φυσιγγάκια...; Με άλλα λόγια: ΟΛΑ τα σύγχρονα, επώνυμα φυσίγγια σκοτώνουν!!! Το ζήτημα είναι το εξής αυτονόητο: να στέλνουμε τα σκάγια τους εκεί που πρέπει κάθε φορά...!!! Εάν ΔΕΝ σκοπεύουμε σωστά, και με τα καλύτερα φυσίγγια του κόσμου να ρίχνουμε... δεν θα κάνουμε τίποτα...!!!
Για αναλογιστείτε το καλά όλοι σας αυτό...
για μενα το ξεπουπουλιασμα ειναι οτι εχει μεινη πισω η ντουφεκια και την εχει βρει στον κωλο

Status
Not open for further replies.
Back