φταιει αυτοσ που ειναι πιω απο το οπλο...Α μπράβο Θανάση! ΔΕΝ φταίει το φυσίγγι...!
φταιει αυτοσ που ειναι πιω απο το οπλο...Α μπράβο Θανάση! ΔΕΝ φταίει το φυσίγγι...!
φταιει αυτοσ που ειναι πιω απο το οπλο
Ενα φυσιγγι τοτε;Πάντως παιδιά, για να είμαστε, πραγματικά, σε ασφαλή θέση εμείς οι (τσιχλο)κυνηγοί να κρίνουμε εάν το τάδε ή το δίνα φουσέκι είναι ικανό και επαρκές για την άμεση καταβολή του εκάστοτε θηράματος, θα πρέπει να (έχουμε μάθει να) ντουφεκάμε τέλεια, σαν τους πρωταθλητές, όπως ο George Digweed...!!!
Tι θέλω να πω: μήπως, για τα "ξεπουπουλιάσματα" και τους επιπόλαιους τραυματισμούς των τσιχλοκότσυφων, είμαστε απολύτως υπεύθυνοι εμείς οι ίδιοι και το πώς σκοπεύουμε, και όχι τα "έρμα" τα φυσιγγάκια...; Με άλλα λόγια: ΟΛΑ τα σύγχρονα, επώνυμα φυσίγγια σκοτώνουν!!! Το ζήτημα είναι το εξής αυτονόητο: να στέλνουμε τα σκάγια τους εκεί που πρέπει κάθε φορά...!!! Εάν ΔΕΝ σκοπεύουμε σωστά, και με τα καλύτερα φυσίγγια του κόσμου να ρίχνουμε... δεν θα κάνουμε τίποτα...!!!
Για αναλογιστείτε το καλά όλοι σας αυτό και θα δείτε από μόνοι σας, πως θα σταματήσετε τις "εύκολες" και αβάσιμες κρίσεις περί αναποτελεσματικότητας και ανεπάρκειας των φυσιγγίων...!
Ενα φυσιγγι τοτε;
SIPE
CX2OOO
CHEDDITE T1-2(διαφανος)
67mm
1.45X30
GT24mm
8*
BN2
Βαθος ρελιου:2mm
Κλείσιμο 56mm
*3ο σταδιο*
Απανταω εδω,επειδη εδω ερωτηθηκα...
Επιτρεψε μου να διαφωνησω....Με άλλα λόγια: ΟΛΑ τα σύγχρονα, επώνυμα φυσίγγια σκοτώνουν!!!
Επιτρεψε μου να διαφωνησω....
Μπορει ολα να σκοτωνουν ....αλλα οχι το ιδιο καλα.
Και μην ξεχναμε οτι υπαρχουν καννες που διαλεγουν....
Οπως και δεν ταιριαζουν ολα τα φυσιγγια στον τροπο που ντουφεκαει ο καθενας μας.
Ευτυχως επιλογες υπαρχουν πολλες.
Αν το φυσιγγι ταιριαξει στον τροπο που ντουφεκαω και το.......γουσταρει......και η εκλεκτικη ιταλιδα καλλονη μου εχει καλως.....
Αν κατι απο ολα τα παραπανω διαταραξη την ισορροπια των παραμετρων απλα ψαχνεσε αλλου.
Πολυ σωστη κουβεντα! Αυτης της λογικης ειμαι και εγω..και παιζεις με γραμμαρια και νουμερο σκαγια!Ένα και καλό!!! Ή μάλλον... τίμιο!!!
Συνφωνω απολυτα.....το συνηθες φαινομενο με τα εγχωρια παραγωγης φυσιγγια........ και αν προσθέσω σε αυτά ότι μπορεί ένα φυσίγγι που σου ταίριαξε στην επόμενη παρτίδα να άλλαξε set up
...... άιντε πάλι φτού και από την αρχή ψάξιμο. Έτσι για να μην βαριόμαστε.
Εγώ διαφωνώ Στέφανε, ακριβώς επειδή στα 25 μέτρα αν ρίξεις μια τουφεκια με φουλ θα δεις έναν κύκλο 60 εκατοστά γεμάτο σκαγια που αν βάλεις μέσα στο κέντρο μια τσίχλα που πετάει θα δεις ότι τα φτερά, το κεφάλι κ ο λαιμός της θα πάρουν τουλάχιστον 5 σκαγια που δεν θα της αφήσουν κανένα περιθώριο που να μην την ρίξουν κάτω... Τα φτερά στα πουλιά αν το πουλί δεν σβήνει, αν δεν το βρουν καλά δηλαδή, σημαίνει τουφεκια που έφυγε οριακά πίσω του, το βρήκε δηλαδή από εκεί που τελείωνει το στήθος κ πίσω... Κ ακριβώς επειδή η απόσταση είναι σχετικά κοντινή κ η διάμετρος της τουφεκιας στενή δεν υπάρχει διόρθωση λόγω διασποράς... Αυτά για τις σχετικά κοντινές αποστάσεις που η συγκέντρωση είναι τέτοια που δεν γίνεται να μην κάψει το πουλί, τα πούπουλα στις πιο μακρινες αποστάσεις κ η μη άμεση καταβολή μπορεί να έχουν κ άλλες αιτίες όπως η υπερβολική διατήρηση σε συνδυασμό με ανεπάρκη συγκέντρωση...Τι παραπλευρα σκαγια να εχει στα 25 ο ασσος, που δεν ριχνουν μια πιθαμη πουλι σαν την τσιχλα. Οπου μειναμε πισω στην τουφεκια το καταλαβαμε, οταν ομως η τσιχλα σκαει σαν μαξιλαρι με πουπουλα και φευγει ε τι να γινει φταιει το φυσιγγι!
Αν συνεχίσω να επιχειρηματολογώ θα φανεί σαν να έχω κάποιο προσωπικό θέμα με τον κατασκευαστή των φυσιγγιών αυτών και δεν το θέλω! Τι να πω παιδιά απλα εγώ δεν τα ξαναδοκιμάζω!! Να πούμε όμως οτι είχαμε και επιτυχίες με τα φυσίγγια αυτά..συνολικά έριξα 20 με την S4 και 8 με την aquila και πήρα τα 10 πουλιά..οπότε δεν είπε κανεις οτι ειχαμε μόνιμα ξεπουπουλιάσματα...απλα κάτι δεν κόλλησε σε 2 ατομα ταυτόχρονα!!!Εγώ διαφωνώ Στέφανε, ακριβώς επειδή στα 25 μέτρα αν ρίξεις μια τουφεκια με φουλ θα δεις έναν κύκλο 60 εκατοστά γεμάτο σκαγια που αν βάλεις μέσα στο κέντρο μια τσίχλα που πετάει θα δεις ότι τα φτερά, το κεφάλι κ ο λαιμός της θα πάρουν τουλάχιστον 5 σκαγια που δεν θα της αφήσουν κανένα περιθώριο που να μην την ρίξουν κάτω... Τα φτερά στα πουλιά αν το πουλί δεν σβήνει, αν δεν το βρουν καλά δηλαδή, σημαίνει τουφεκια που έφυγε οριακά πίσω του, το βρήκε δηλαδή από εκεί που τελείωνει το στήθος κ πίσω... Κ ακριβώς επειδή η απόσταση είναι σχετικά κοντινή κ η διάμετρος της τουφεκιας στενή δεν υπάρχει διόρθωση λόγω διασποράς... Αυτά για τις σχετικά κοντινές αποστάσεις που η συγκέντρωση είναι τέτοια που δεν γίνεται να μην κάψει το πουλί, τα πούπουλα στις πιο μακρινες αποστάσεις κ η μη άμεση καταβολή μπορεί να έχουν κ άλλες αιτίες όπως η υπερβολική διατήρηση σε συνδυασμό με ανεπάρκη συγκέντρωση...
Αυτο τουλάχιστον πιστεύω εγώ...
Δεν κατάλαβα.Στα 20 μέτρα ειναο τόσο σφιχτη η τουφεκια κ εχει τόση δύναμη που ότι βρει στο κέντρο της το εξαερωνει... Είναι άλλο πράγμα το δεν έχει δύναμη το φυσιγγι σε αυτή την απόσταση κ αλλο πράγμα το ότι ένα φυσιγγι με το στήσιμο του γίνεται ενδεχομένως πιο αργό από αυτό που γουστάρουμε κ ξέρουμε σε κάποιες συνθήκες κ δεν το ευχαριστιομαστε η δεν έχουμε επιτυχίες... Αυτο λέω... Γενικά για όποιοδηποτε φυσιγγι όχι για κάποιο συγκεκριμένο...
Κ εμενα μου έχει τύχει να είναι ένα φυσιγγι εξαιρετικά γρήγορο για τα γούστα μου κ να πρέπει να βάζω ελάχιστη προσκοπευση δε σημείο που να νιώθω αβολα στα 25 μέτρα... Ότι έβρισκα το εξαερωνε, ότι όχι απλά έφευγε η τραυματισμενο η αλωβητο...
Εγώ διαφωνώ Στέφανε, ακριβώς επειδή στα 25 μέτρα αν ρίξεις μια τουφεκια με φουλ θα δεις έναν κύκλο 60 εκατοστά γεμάτο σκαγια που αν βάλεις μέσα στο κέντρο μια τσίχλα που πετάει θα δεις ότι τα φτερά, το κεφάλι κ ο λαιμός της θα πάρουν τουλάχιστον 5 σκαγια που δεν θα της αφήσουν κανένα περιθώριο που να μην την ρίξουν κάτω... Τα φτερά στα πουλιά αν το πουλί δεν σβήνει, αν δεν το βρουν καλά δηλαδή, σημαίνει τουφεκια που έφυγε οριακά πίσω του, το βρήκε δηλαδή από εκεί που τελείωνει το στήθος κ πίσω... Κ ακριβώς επειδή η απόσταση είναι σχετικά κοντινή κ η διάμετρος της τουφεκιας στενή δεν υπάρχει διόρθωση λόγω διασποράς... Αυτά για τις σχετικά κοντινές αποστάσεις που η συγκέντρωση είναι τέτοια που δεν γίνεται να μην κάψει το πουλί, τα πούπουλα στις πιο μακρινες αποστάσεις κ η μη άμεση καταβολή μπορεί να έχουν κ άλλες αιτίες όπως η υπερβολική διατήρηση σε συνδυασμό με ανεπάρκη συγκέντρωση...
Αυτο τουλάχιστον πιστεύω εγώ...
Στέφανε λίγο πιο αργό να είναι το φυσιγγι από τον τρόπο που ρίχνεις ή λόγω υγρασίας να ταξιδεύουν τα σκάγια λίγο πιο αργά αυτά τα αποτελέσματα θα έχεις....ούτε έχω δοκιμάσει τα φυσίγγια του και μάλλον ούτε πρόκειται αλλά φιλικά πάντα να το έχεις αυτό στο μυαλό σου....και ακόμα και με σφιχτό τσοκ μπορεί να έχεις ξεπουπουλιασματα λόγω κακής σκόπευσης!Αν συνεχίσω να επιχειρηματολογώ θα φανεί σαν να έχω κάποιο προσωπικό θέμα με τον κατασκευαστή των φυσιγγιών αυτών και δεν το θέλω! Τι να πω παιδιά απλα εγώ δεν τα ξαναδοκιμάζω!! Να πούμε όμως οτι είχαμε και επιτυχίες με τα φυσίγγια αυτά..συνολικά έριξα 20 με την S4 και 8 με την aquila και πήρα τα 10 πουλιά..οπότε δεν είπε κανεις οτι ειχαμε μόνιμα ξεπουπουλιάσματα...απλα κάτι δεν κόλλησε σε 2 ατομα ταυτόχρονα!!!