Φυσίγγια για τσίχλες - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
πήρα ορισμένα κουτιά Nobel Sport Percorso Caccia Tecna 36g No:7
και τα δούλεψα και στα κοτσύφια ..το πρωί σαν να δουλέψανε καλύτερα το απόγευμα μετά τις 15:00 όλα τα κοτσύφια ήτανε μέσα στο αίμα καιρικές συνθήκες 5 βαθμούς με λίγο χιόνι.
ξέρω ότι είναι ένα ακριβό φυσίγγιο για τσίχλα και για κοτσύφι 11 euro το κουτί
τι να πάρο ρε μάγκες για φταίς τις μέρες και με αυτόν τον καιρό δεν με νιαζί αν είναι φτηνό η ακριβό
έχω παρατήρηση ότι τελευταία η πυρίτιδα Tegna αφήνει κατάλοιπα μέσα στην κάνει ενώ κάποτε έριχνες και γυαλοκοπούσε
παιδιά μείνανε λίγες μέρες ακόμα και αν βάλω ποτε έχω ρεπό και τα σχετικά μένουνε ακόμα πιο λίγες τελευταία στα μέρη μου έχουμε λίγα χιονια βοριαδάκια τσουκτερό κρύο και σαν παραθαλάσσια και την υγρασία μας άλλοτε στα ύψη άλλοτε σε normal πλαίσια
κάποια άτομα ι το κατέχουνε με τα φυσίγγια αν ξέρει κάποιος ας μας βοηθήσει και μας τι φυσίγγιο να δουλέψουμε

επίσης κάποια
DORKAS Express 32gr No:8 καλο μου φάνηκε
Nobel Sport Velox 32g No:9 καλο μου φάνηκε
ARISTON 32gr No:8 δεν με εντυπωσίασε

σκέφτομαι να δοκιμάσω

NSI SIPE 32 GR No:7-8
B&P F2 Classic 34gr No:7-8
B&P MB Classic 32gr No:7-8
Cheddite JK6 34gr No:7-8

ξέχασα να αναφέρω ότι δεν είναι για φτερό μιλάω για καθιστρα καρεκλάκι και τα αφήνουμε να έρθουνε στα δέντρα στον κισσό
Καλησπερα η δικη μου γνωμη ειναι αγορασε οτι ποιο φτηνο βρεις θα κανεις την δουλεια σου ανετα......βαλε κ τον ασο κ δεν θα σου γλιτωνει τιποτα.

τα φυσιγγια που θελεις να δοκιμασεις κανουν ολα για την δουλεια που τα θελεις και για καιρικεσ συνθηκες που περιγραφεις.αναλογα και σε τη αποστασεις ντουφεκας ομως
Η απόστασης που συνήθως ρίχνουμε είναι από 15m μέχρι και 40m..είναι μπαμ και κάτω
κάποιοι άλλοι κυνηγοί έρχονται από θεσσαλονίκη για κυνήγι και νομίζεις ότι είσαι στην συρια ..αδειάζουνε κουτιά με φυσίγγια..λες τι έγινε ρε παλικαρια κάνατε κάτι ναι φιλε μου μια χαρά πήγαμε 4-5-6 πουλια τα πήραμε,έβλεπα κάτι φυσίγγια άλλοτε γνωστες μάρκες αλλα φτηνιάρικα και άλλοτε μάρκες που προσωπικά δεν τις ξέρω

αν είναι να ρίχνω 2 κουτιά δηλαδή 50 φυσίγγια για να πάρο 6 πουλια καλύτερα 3 εύρω παραπάνω να πληρώσω σε φυσίγγια αλλα όπως είπα μπαμ και κάτω..25 στα 25 στο χέρι και αν χάσω πουλί να είναι γιατί έμεινε στο δέντρο και όχι γιατί απλά δεν αξίζει η σφαίρα

Εγω πάντως ριχνω τα kill κοκκινα του καραμανιδη ΟΛΟ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ με 5,9 το κουτι και ειμαι υπερ ικανοποιημενος. Ειχα παρει και δυο κουτια gm3 fast της NSI αλλα ακομη δεν τα ριχνω. Αλλα το ακριβοτερο φυσιγγι να εχεις αν δεν σημαδευεις σωστα τοτε δεν κανεις κατι.

Αλλα το ακριβοτερο φυσιγγι να εχεις αν δεν σημαδευεις σωστα τοτε δεν κανεις κατι.
και εγώ που νόμιζα ότι αν πάρο ακριβό φυσίγγιο μπορώ να κοιτάω και να μιλάω με τον διπλανό μου ..όχι ρε γαμώτο για αυτό δεν τα έβρισκα μετά τα πουλια..!!!

Εκτός των alectoris που είμαι αρκετα ευχαριστημένος έψαχνα να βρώ και 1-2 ακόμα μάρκες σαν επιλογή με την προυπόθεση να είναι Ελληνικές..
Σήμερα λοιπόν δοκίμασα τα diana 32 gr (πρασινα) και μου έκαναν πολύ καλή εντυπωση.Θα τα δοκιμάσω και στη συνέχεια για να έχω πιο ολοκληρωμένη αποψη.

Καλησπέρα,

Ποια φυσίγγια του εμπορίου είναι γεμισμένα με JK6;
Θέλω να την δοκιμάσω στις τσαρτσάρες σε μέρος με υψόμετρο και παγωνιά.
Έχω την εντύπωση ότι πλεον δεν υπάρχει η μπαρούτι JK6. Αυτή την έβγαζε η bofors στο group snpe. Πλέον αφού διαλύθηκε το snpe δεν πρέπει να κυκλοφορεί. Η cheddite έχει λανσάρει την CH6 η οποία αντικαθιστά την jk6. Ό,τι κυκλοφορεί σήμερα ως JK6 είναι απλά το στοκ που έχει ξεμείνει.
Τα νέα αυτά φυσίγγια δεν τα έχω βρει ακόμα στην Ελλάδα.
cheddite-ch6-cal-12-70-34g-3-9mm-0-15323.jpeg

Εκτός των alectoris που είμαι αρκετα ευχαριστημένος έψαχνα να βρώ και 1-2 ακόμα μάρκες σαν επιλογή με την προυπόθεση να είναι Ελληνικές..
Σήμερα λοιπόν δοκίμασα τα diana 32 gr (πρασινα) και μου έκαναν πολύ καλή εντυπωση.Θα τα δοκιμάσω και στη συνέχεια για να έχω πιο ολοκληρωμένη αποψη.
Δοκίμασε και τα 30γρ. Πλέον με αυτά πηγαίνω στην τσίχλα.

Λοιπον νεότερα.τώρα που πιασανε κι εδώ τα κρύα 2 έως 4 βαθμοί έχω ζωντανές και αίματα και με τα άριστον.οποτε άρχισα να δουλεύω τα αγαπημένα sipe και Α1 lambro παλι 9 άρια και λυθηκανε τα προβλήματα.ουτε ζωντανές ουτε αίματα.καθαρά σκοτωματα

με την μονιμη υγρασία που έχουμε εδώ στο νησί 90%+ έχω και εγώ συχνά προβλήματα όπως έχω αναφέρει. Είναι όντως πολύ καλά τα f2 classic αλλά τα βρίσκω 8,30 αν τα βρω. Σήμερα βρήκα τα nobel sport sipe 32 σε 7αρια μόνο βέβαια και πήρα ένα κουτί (καφέ-κιτρινο) με 6,80. Αυτά είναι που έχετε αναφέρει ότι πάνε καλά σε υγρασία?

με την μονιμη υγρασία που έχουμε εδώ στο νησί 90%+ έχω και εγώ συχνά προβλήματα όπως έχω αναφέρει. Είναι όντως πολύ καλά τα f2 classic αλλά τα βρίσκω 8,30 αν τα βρω. Σήμερα βρήκα τα nobel sport sipe 32 σε 7αρια μόνο βέβαια και πήρα ένα κουτί (καφέ-κιτρινο) με 6,80. Αυτά είναι που έχετε αναφέρει ότι πάνε καλά σε υγρασία?
Ναι αυτα ειναι!Σε κιτρινο καλυκα.

Ναι αυτα ειναι!Σε κιτρινο καλυκα.
ok thanks. Ελπίζω να έχετε δίκιο γιατί το Σαββατοκύριακο δίχνει πάλι 100% υγρασία...! θα πάω να πάρω ακόμα 3-4 κουτιά να προλάβω γιατί καμιά δεκαριά ήταν δεν ήταν όλα όσα είχε...! η τιμή 6,80 τι λέει?

• Like
Reactions: jnp
Για αυτο φυσίγγι με sipe καλή τιμή ειναι..Δυσκολα να βρεις φτηνοτερα.
Και εδώ τα συγκεκριμένα που πήρα 2 κουτακια πριν λίγες μέρες 7€ τα έχουν..

ok thanks. Ελπίζω να έχετε δίκιο γιατί το Σαββατοκύριακο δίχνει πάλι 100% υγρασία...! θα πάω να πάρω ακόμα 3-4 κουτιά να προλάβω γιατί καμιά δεκαριά ήταν δεν ήταν όλα όσα είχε...! η τιμή 6,80 τι λέει?
Καλη τιμη ειναι τα 6.80!Παντως εκει κυμαίνονται.Απο 6.80 μεχρι 7και βαλε.

Μια χαρά είναι ή τιμή.εδώ 6.70 αν πάρεις κιβώτιο ίσως 6,50 ανάλογα το μαγαζι

μάλλον το κατάστημα που πήγα τα έχει αρκετό καιρό για αυτό και έχουν μείνει μόνο τα 7αρια. Δεν με χαλάει πολύ όμως, λίγο υπερβολικό ίσως για περπάτημα αλλά και κρύο έχει και θα μπορώ να ρίχνω και λίγο πιο μακριά.

από το κυνήγι στην Κόνιτσα τα συμπεράσματα είναι:
σε θερμοκρασίες από -4 έως -10 χρησιμοποίησα lambro sporting lambro tordo euromix oscar sporting oscar 31 gr με g3000 ιδιογόμωση φίλου μου μεσόταπα(στις μαύρες και το απογευματινό)με psb1 και πάλι του φίλου 33γρ. με g3000 όλα σε 9αρια
δεν μπορώ να πώ κάτι κακό για κάποιο
αυτά που με ενθουσίασαν ήταν του φίλου μου που στους -10 ήταν το κάτι άλλο και μ αυτά πήρα τα πιο μακρινά πουλιά
καιρός παγωνιά χωρίς υγρασία και αέρα :)

Last edited:
σε θερμοκρασίες από -4 έως -10 χρησιμοποίησα lambro sporting lambro tordo euromix oscar sporting oscar 31 gr με g3000 ιδιογόμωση φίλου μου μεσόταπα(στις μαύρες και το απογευματινό)με psb1 και πάλι του φίλου 33γρ. με g3000 όλα σε 9αρια
αυτά που με ενθουσίασαν ήταν του φίλου μου που στους -10 ήταν το κάτι άλλο και μ αυτά πήρα τα πιο μακρινά πουλιά
Αυτό πιστεύω είναι και το μεγαλύτερο όφελος από την ιδιογόμωση Μάκη.
Ότι μπορείς να προσαρμόσεις την γόμωση σου και να φτιάξεις ένα φυσίγγιο που να ανταποκρίνεται στις ακραίες καιρικές συνθήκες, είτε στον ολικό παγετό είτε στον καύσωνα.
Κάτι που μπορούν να το κάνουν και οι εταιρίες κατασκευης κυν φυσιγγίων βέβαια, αλλά θα ήταν αντιεμπορικό μιας και τα συγκεκριμένα φυσίγγια θα προοριζόταν για τις μέρες με ακραίες συνθήκες που είναι εξαιρετικά λίγες μέσα στη διάρκεια της σεζόν...

Last edited:
Μεχρι περυσι επαιρνα τα κοκκινα λαμπρο τα οποια ειναι εξαιρετικα.Μαλακο, γεματη τουφεκια με πολυ καλη κατανομη και τα πηγαινει εξαιρετικα η xlr. Ομως φετος το μαγαζι που τα επαιρνα τα εχει πλεον 8 ευρω κι ετσι φετος ξαναγυρισα στα rc 32 που τα εριχνα πιο παλια με τη benelli αλλα και με το 525. Τα παει πολυ καλα κι αυτα το οπλο και μαλιστα την Κυριακη 5 απο τα 7 πουλακια που πηρα ηταν με αυτα. Οι δυο ηταν πολυ ψηλωμενες μαλιστα. Αλλα και παρολη την κυνηγετικη φτωχεια φετος που τα δουλεψα με ικανοποιησαν αρκετα παντα σε νουμερο 8 και τσοκ *** (στα μπασιματα δουλεψα ** και μερικες φορες * και 7αρι)

Μακη lambro tordo πορτοκαλι η κιτρινο δοκιμασες?

Status
Not open for further replies.
Back