Φυσίγγια για τσίχλες - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Το

7 κάνει για πολλά θηράματα όχι μόνο για τσίχλα. Είναι το αγαπημένο μου νούμερο. Φάσσα, πέρδικα, κανένα κοντινό τυχερό λαγό, όλα τα είδη τσίχλας... Αξίζει να υπάρχει στο γιλέκο.
Περισσότερο για τα υπόλοιπα αλλά και για τη τσίχλα

Παιδιά για τσίχλα, δίκανο,18,4και τσοκ 1*3* τι προτείνετε?
Για περπατητο περισσότερο
Αν δεν να αυξήσεις όσο το δυνατόν τις επιτυχίες σου τα φυσίγγια διασποράς είναι μονόδρομος...
Αλλά επειδή είναι ασύμφορα για αυτό το θήραμα κ ιδιαίτερα στις μέρες μας, η αμέσως επόμενη κ πιο οικονομική λυση ειναι φυσίγγια με συγκεντρωτηρα με σκάγια ψιλοτερα του ν8...

Ωστόσο...
όλα έχουν να κανουν με τον κυνηγοτοπο, πυκνη βλάστηση, ανοιχτά μέρη, κυνηγημένα η όχι πουλια, κυνήγι μόνος η με παρεα....
Περπατητη τσίχλα δεν σημαίνει απαραιτήτα κ κοντινή τουφεκιά.....

9αρια ,10αρια εκτός αν η σκέψη είναι μήπως περάσει καμιά φασα ,αλλά και αυτή άμα την αρπάξει γερά δεν φεύγει.
Στο κυνήγι της τσίχλας το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι....η φάσσα. Δεν ξέρεις πότε και από που θα σου σκάσει. Πέρυσι στα μπασίματα μου πέρασε ένα κοπάδι 15-20 πουλιά F16 στα 10 μέτρα ύψος και 20 μπροστά. Είχα το δίκαννο με 9άρια κάτω και 8 πάνω. Σχεδόν ομοβροντία. Πέσανε 3 ξερές και μια την κυνηγάω ακόμα. Ούτε αίμα δεν είχαν. Αλλά 20 μέτρα. Αν ήταν 40;;;

Στο κυνήγι της τσίχλας το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι....η φάσσα. Δεν ξέρεις πότε και από που θα σου σκάσει. Πέρυσι στα μπασίματα μου πέρασε ένα κοπάδι 15-20 πουλιά F16 στα 10 μέτρα ύψος και 20 μπροστά. Είχα το δίκαννο με 9άρια κάτω και 8 πάνω. Σχεδόν ομοβροντία. Πέσανε 3 ξερές και μια την κυνηγάω ακόμα. Ούτε αίμα δεν είχαν. Αλλά 20 μέτρα. Αν ήταν 40;;;
Αυτή είναι η ομορφιά του κυνηγιού ,αν ήταν 40 απλώς θα τις χαιρεταγες.

Θυμάμαι μου έλεγε ένας παππούς, στην τσίχλα δύσκολα σήκωναν τουφέκι. Και για κυνήγι οποίος είχε στη διάθεσή του μια ζώνη γεμάτη ήταν από τους προνομιούχους.
Παππούς και γενικά παλιοί έβγαινα και τα βάραγαν όλα καθιστά.Τσιχλοκοτσύφια, δενδρότσιχλες κτλ.Άλλες εποχές τώρα για να δεις τσίχλα καθιστή πρέπει να είσαι φάρδος.Έβαζαν και τους πιτσιρικάδες τους γιους να βαράνε και να κάνουν απόρτ.

Το

7 κάνει για πολλά θηράματα όχι μόνο για τσίχλα. Είναι το αγαπημένο μου νούμερο. Φάσσα, πέρδικα, κανένα κοντινό τυχερό λαγό, όλα τα είδη τσίχλας... Αξίζει να υπάρχει στο γιλέκο.
Όπως μου έλεγε ο πατέρας του @Dr V που δούλευε μπασίματα 34γρνο7 και συγκεκριμένα το Α1 λάμπρο, είναι τα καλύτερα γραμμάρια και νούμερο αυτά ώστε να πάρεις όλα τα πιθανά θηράματα και να είσαι κάπως σίγουρος.Κάποιος άλλος του το είχε πει δεν θυμάμαι ακριβώς και το έχει καθιερώσει.Μπορεί να επιβεβαιώσει και ο υιός γιατρός @Dr V !

Last edited:
Όπως μου έλεγε ο πατέρας του @Dr V που δούλευε μπασίματα 34γρνο7 και συγκεκριμένα το Α1 λάμπρο, είναι τα καλύτερα γραμμάρια και νο αυτό ώστε να πάρεις όλα τα πιθαβά θηράματα και να είσαι κάπως σίγουρος.Κάποιος άλλος του το είχε πει δεν θυμάμαι ακριβώς και το έχει καθιερώσει.Μπορεί να επιβεβαιώσει και ο υιός γιατρός @Dr V !
Αλλά το πιο τυχερό και ακόμα είναι απίστευτα τυχερός σε όλα τα κυνήγια είναι ο θείος μου.Είχαν βγει παλιά με πατέρα του(δλδ παππού μου) με τον Άρη το κούρτσχααρ που από σπόντα είχε έρθει στα χέρια τους και έφαγαν ΤΙΣ μπεκάτσες με αυτό και συνεχίζει ακόμα ο θείος με αυτήν την φυλή που προσωπικά με έχει κερδίσει και εμένα.Τελοσπάντων, είχαν πάει για μπεκάτσα οι δύο τους με τον Άρη και το μπαικαλ ιζη54.Καλεί τον παππού η μητέρα φύση και δίνει το όπλο στον θείο μου 13 χρονών αν θυμάμαι καλά.Μόλις απομακρύνεται στα σχοίνια ο παππούς, να σου μπαμ.Πετάγεται να δει τι έγινε και βλέπει τον Άρη με την μπεκάτσα.Από τότε θείος μπεκατσοκυνηγός μέχρι εκεί που δεν πάει!!!

Έτσι όπως πήγε η δουλειά το καλύτερο ειναι να περιμένεις την έναρξη και να δουλέψει ο ανταγωνισμός,αν υπάρχει τέτοιο πράγμα στην Ελλάδα.
Αυτό που λες γινότανε πριν την βροχή των 28γρ από τα σκοπευτήρια ΟΛΟ τον χρόνο.Τωρα που έχουν κέρδος βρέξει χιονίσει βαράνε στο ψαχνό και την τρέλα του κάθε κυνηγού.

Αυτή είναι η ομορφιά του κυνηγιού ,αν ήταν 40 απλώς θα τις χαιρεταγες.
Και τι να κάνεις; Να έχεις ένα 6άρι, ή 7άρι επάνω; Και στη καραμπίνα;
Άρα...τις χαιρετάς και ασχολείσαι με τις τσιχλίτσες σου. Μακάρι να υπάρχουν κι αυτές.
Σωστά το λες: Αυτή είναι η ομορφιά του κυνηγιού. Μήπως, σχεδόν σε όλους μας, δεν έχει ξεπεταχτεί αυτιάς;

Και τι να κάνεις; Να έχεις ένα 6άρι, ή 7άρι επάνω; Και στη καραμπίνα;
Άρα...τις χαιρετάς και ασχολείσαι με τις τσιχλίτσες σου. Μακάρι να υπάρχουν κι αυτές.
Σωστά το λες: Αυτή είναι η ομορφιά του κυνηγιού. Μήπως, σχεδόν σε όλους μας, δεν έχει ξεπεταχτεί αυτιάς;
Σε καραμπίνα πρωτο δεύτερο νο7-8-9 ό,τι βολεύει τον καθένα και τον τόπο καρτεριού και 3ο νο6-7.Την κάνεις δίκαννο και ρίχνεις στις τσίχλες και δεν χαλάς και πολλά φυσέκια.

Σε καραμπίνα πρωτο δεύτερο νο7-8-9 ό,τι βολεύει τον καθένα και τον τόπο καρτεριού και 3ο νο6-7.Την κάνεις δίκαννο και ρίχνεις στις τσίχλες και δεν χαλάς και πολλά φυσέκια.
Ανάμεσα στα μειονεκτήματα της καραμπίνας (έναντι του δίκαννου) είναι και το ότι δεν βλέπεις με πρώτη ματιά τι φυσίγγια και με ποια σειρά τα έχεις μέσα. Εννοώ ότι πρέπει να υπολογίζεις διαρκώς ποιο είναι 1ο, 2ο, 3ο γιατί εντωμεταξύ μπορεί να έχεις ρίξεις μία, δύο βολές, να έχεις αναπληρώσει, σχεδόν ενστικτωδώς, τη ριγμένη και ψάξε να βρεις που έχει φτάσει η τρίτη (το 7άρι π.χ.)
Εμένα τουλάχιστον μου βγαίνει δύσκολο.

Ανάμεσα στα μειονεκτήματα της καραμπίνας (έναντι του δίκαννου) είναι και το ότι δεν βλέπεις με πρώτη ματιά τι φυσίγγια και με ποια σειρά τα έχεις μέσα. Εννοώ ότι πρέπει να υπολογίζεις διαρκώς ποιο είναι 1ο, 2ο, 3ο γιατί εντωμεταξύ μπορεί να έχεις ρίξεις μία, δύο βολές, να έχεις αναπληρώσει, σχεδόν ενστικτωδώς, τη ριγμένη και ψάξε να βρεις που έχει φτάσει η τρίτη (το 7άρι π.χ.)
Εμένα τουλάχιστον μου βγαίνει δύσκολο.
Εντάξει άμα είσαι συγκεντρωμένος δεν έχεις θέμα.Εξάλλου δεν κάνει και ΤΑ περάσματα ώστε να χάσουμε τον μπούσουλα, μπορεί να μείνουν και ως έχουν και να βαράμε τα κουνούπια...

Status
Not open for further replies.
Back