Φυσίγγια για τσίχλες - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Άμα βρεις την προσκοπευση στα 10αρια κεντανε... Γιατί είναι αισθητά μεγαλύτερη από ότι το 8αρι... Τις κοιμίζει γλυκά κ σε μεγάλες αποστάσεις...
Το μυστικό είναι να μην είναι πιεσμένο το φυσίγγι γιατί καταστρεφείς εύκολα μεγάλο ποσοστό σκαγιων κ χάνεις στην ουσία το πλεονέκτημα αυτού του νούμερου που είναι η πυκνότητα...
Κάποτε, προ ετών, κάποιος φίλος οπλοπώλης μου είχε γεμίσει 3-4 κουτιά 10ράκια σε χάρτινο κάλυκα, επειδή ήμουν αντίθετος στα ψιλόσκαγα. Ποτέ δεν θα τα ξεχάσω. Δεν ξέρω τη γόμωση είχε βάλει και σκόπιμα δεν μου είπε. Ένα ξέρω, όσο απίστευτο κι αν φαίνεται. Με το SP Baikal 1*/3* και την Franchi 48Al 2* που είχα τότε, η επιτυχία πλησίαζε το 100%!!!!

Εγω παλι στις τσιχλες τα θελω ολα στην εντελεια.
Ριχνω στις τσεπες διαφορων λογιων, και οτι πιασει το χερι...
Σκαγι φονικο, μονο το 8,5....
Η τσίχλα είναι εύκολο πουλί. Άμα είσαι επάνω και βότσαλα να της ρίξεις θα πέσει. Το δύσκολο είναι....να είσαι επάνω.
Τότε και το 7 κάνει και το 10.
Συμφωνώ όμως ότι το 8,5 είναι το....εξυπνότερο σκάγι, παντός καιρού και απόστασης.

Ρίξε μια ματιά στην παρουσίαση φυσιγγίων να δεις τι γίνεται ... ή μάλλον θα εννοείς μέσος όρος 8,5 :)
Αυτά είναι για να έχουμε κατι να λέμε...
( καλή ώρα όπως τωρα...)

Και λέει κάποιος....εγω στην τσίχλα χρησιμοποιω 32γρ ν9, γιατι ειναι η ιδανικη γομωση(!) και το ιδανικο νο(!) για δαυτην..

Τα 32γρ που λέει μπορεί ζυγισμενα να του βγουν 31,31,5 κλπ....
Το 9αρι μπορεί να του βγει 8αρι, 9,5αρι, η μια..ωραία μίξη αυτών.......

Άρα τι καθόμαστε κ συζητάμε όταν δεν υπάρχει "ακρίβεια"?

Η τσίχλα χρειάζεται ψιλά σκάγια αυτό είναι κάτι που το γνωρίζουμε όλοι.....
Τώρα....Τι διάμετρο θα έχουν δεν έχει τόσο σημασία μεσα σε αυτό το χάος που επικρατεί..
Φτάνει να παει η τουφεκιά μας πανω της.......

ΥΓ Βαλε κ το παχυμετρο,στις πετονιες κ έχεις να δεις κ εκει σημεία κ τέρατα σε σχέση με την αναγραφομενη διαμετρο......

Τώρα....Τι διάμετρο θα έχουν δεν έχει τόσο σημασία μεσα σε αυτό το χάος που επικρατεί..
+1000000!!!! Άμα είσαι επάνω και να τη φτύσεις πέφτει...:)

Η τσίχλα είναι εύκολο πουλί. Άμα είσαι επάνω και βότσαλα να της ρίξεις θα πέσει. Το δύσκολο είναι....να είσαι επάνω.
Τότε και το 7 κάνει και το 10.
Συμφωνώ όμως ότι το 8,5 είναι το....εξυπνότερο σκάγι, παντός καιρού και απόστασης.
9αρια ,10αρια εκτός αν η σκέψη είναι μήπως περάσει καμιά φασα ,αλλά και αυτή άμα την αρπάξει γερά δεν φεύγει.

Το
Το 7αρι στη τσίχλα προσωπικά θα το έβλεπα αν είχα σταθερή κάνη 1 άστρο.
7 κάνει για πολλά θηράματα όχι μόνο για τσίχλα. Είναι το αγαπημένο μου νούμερο. Φάσσα, πέρδικα, κανένα κοντινό τυχερό λαγό, όλα τα είδη τσίχλας... Αξίζει να υπάρχει στο γιλέκο.

Παιδιά για τσίχλα, δίκανο,18,4και τσοκ 1*3* τι προτείνετε?
Για περπατητο περισσότερο
Για αυλό δεν γνωρίζω, δεν το κοιτάζω ποτέ αυτό. 1,3 για μένα το ιδανικό τσοκαρισμα για δίκαννο και αν είναι και σταθερά ακόμα καλύτερα. Τι δίκαννο έχεις; Το δικό μου πάει ωραία τα HIT 8, 30γρ νούμερο 9. Έχω ακούσει και πολύ καλά λόγια για τα NAVARO 30 gr δεν τα έχω δοκιμάσει όμως δυστυχώς.

Παιδιά για τσίχλα, δίκανο,18,4και τσοκ 1*3* τι προτείνετε?
Για περπατητο περισσότερο
Για αυλό δεν γνωρίζω, δεν το κοιτάζω ποτέ αυτό. 1,3 για μένα το ιδανικό τσοκαρισμα για δίκαννο και αν είναι και σταθερά ακόμα καλύτερα. Τι δίκαννο έχεις; Το δικό μου πάει ωραία τα HIT 8, 30γρ νούμερο 9. Έχω ακούσει και πολύ καλά λόγια για τα NAVARO 30 gr δεν τα έχω δοκιμάσει όμως δυστυχώς.
Ο κουμπάρος μου πέρσι με Baikal 1-3 δούλεψε πολύ τα Navaro 30γρ και τα Imperial 32γρ του Καρδάρα με άριστα αποτελέσματα.

Remington europa

Last edited:
Με αυτές τις τιμές θα μάθουμε να εκτιμούμε αποστάσεις με ακρίβεια χιλιοστού!
Θυμάμαι μου έλεγε ένας παππούς, στην τσίχλα δύσκολα σήκωναν τουφέκι. Και για κυνήγι οποίος είχε στη διάθεσή του μια ζώνη γεμάτη ήταν από τους προνομιούχους.

Αυτά είναι για να έχουμε κατι να λέμε...
( καλή ώρα όπως τωρα...)

Και λέει κάποιος....εγω στην τσίχλα χρησιμοποιω 32γρ ν9, γιατι ειναι η ιδανικη γομωση(!) και το ιδανικο νο(!) για δαυτην..

Τα 32γρ που λέει μπορεί ζυγισμενα να του βγουν 31,31,5 κλπ....
Το 9αρι μπορεί να του βγει 8αρι, 9,5αρι, η μια..ωραία μίξη αυτών.......

Άρα τι καθόμαστε κ συζητάμε όταν δεν υπάρχει "ακρίβεια"?

ΥΓ Βαλε κ το παχυμετρο,στις πετονιες κ έχεις να δεις κ εκει σημεία κ τέρατα σε σχέση με την αναγραφομενη διαμετρο......
Σωστός ...

Status
Not open for further replies.
Back