Φυσίγγια για τσίχλες - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Έκτος απο την ερώτηση του Παύλου θα σας κάνω κ εγω μια ερώτηση:
Γνωρίζεται μήπως κάποιον κυνηγό στην περιοχή σας ο οποίος να
κυνηγάει την τσίχλα απο Οκτώβρη μέχρι Φλεβάρη με μία και μοναδική μάρκα φυσιγγίου για όλες τις καιρικές συνθηκες??.xm.

Έκτος απο την ερώτηση του Παύλου θα σας κάνω κ εγω μια ερώτηση:
κυνηγάει την τσίχλα απο Οκτώβρη μέχρι Φλεβάρη με μία και μοναδική μάρκα φυσιγγίου για όλες τις καιρικές συνθηκες??.xm.

Ναι. Τον Γιώργο με τα euromix.....sarcastic.

Προσωπικα και γω τα φυσιγγια που ριχνω ειναι μιας συνταγης εδω και κανα 5αρι χρονια, ισως και παραπανω. Το μαθαινεις το φυσιγγι ετσι, το τεσταρεις και σε καλες και σε κακες μερες, και σε κρυα και σε ζεστες, και μαθαινεις τα χουγια του. Καλα, εγω τα γεμιζω και ξερω οτι δεν αλλαζει κατι, αλλα και στα αγοραστα που κρατανε σταθερα τα υλικα και τη συνταγη, συμβαινει το ιδιο. Οποτε ξερεις τι να περιμενεις

Μια τελειως φιλοσοφικη ερωτηση για μας που ριχνουμε εμπορικα φυσιγγια στην τσιχλα.

Ποσες διαφορετικες μαρκες φυσιγγιων κατα τη γνωμη σας χρειαζομαστε/χρησιμοποιουμε για να ειμαστε καλυμενοι σε ολες τις καιρικες συνθηκες απο τα περασματα μεχρι τα τελη του Φλεβαρη?
Εγω προσωπικα χρησιμοποιω 4.

με δυο πιστευω εισαι καλυμμενος για ολη την σεζον. πχ mb classic για το 80% των κυνηγιων και sipe η s4 για το υπολοιπο 20%….
απλα το συγκεκριμενο κυνηγι λογω πολλων βολων σε κανει να λες ας δοκιμασω κι αυτο σημερα σιγα δυο κουτακια θα παρω….

κυνηγάει την τσίχλα απο Οκτώβρη μέχρι Φλεβάρη με μία και μοναδική μάρκα φυσιγγίου για όλες τις καιρικές συνθηκες??

Ναι. Τον Γιώργο με τα euromix....

Βουλωμένο γράμμα διαβάζεις... .yelling.. Όντως, στα μπασίματα 8-9 και 2* με ότι σκοπευτικό έχει περισσέψει από το καλοκαίρι , στο περπατητό 9-10 με 4*.

Δεν την κυνηγαω ολοχρονις κ δεν μπορω να ειμαι απολυτος αλλα ποτε δεν ειχα δυο ειδων τσιχλοφυσιγγα... Απλα τις μερες με κρυο κ υγρασια εβαζα 8αρακια αντι για 9αρια ας πουμε, τιποτε αλλο...
Για 3 χρονια εριχνα Euromix 8-9 κ ημουν απολυτα ευχαριστημενος, φετος λογω διαφορων συγκυριων ριχνω οτι να ναι....hit.
Να ρωτησω κατι... Ακουω απο πολλους για 34 γρ... Τι παρανω μπορουν να προσφερουν τα 34 γρ σε μια δυσκολη καιρικα μερα?

Να ρωτησω κατι... Ακουω απο πολλους για 34 γρ... Τι παρανω μπορουν να προσφερουν τα 34 γρ σε μια δυσκολη καιρικα μερα?
Έλα μου ντε!
Εγώ 34αρια βάζω σε ν7 ή 6 για αρκετό αριθμό σκαγιων στην περδικα κυρίως και σε 8αρι διασπορας στην μπεκάτσα.

Last edited:
Δύο πράγματα έχουν στο μυαλό τους αυτοί που επιλέγουν τις άκρως υπερβολικές γομώσεις των 34 κ 36 γρ για την τσίχλα. Ότι λόγω της αυξημένης, σε σχέση με τα 28-32γρ, πυρίτιδας τα σκάγια θα βάλουν με μεγαλύτερη δύναμη το πουλί και ότι θα πλήξουν το πουλί περισσότερα σκάγια.

Δεν την κυνηγαω ολοχρονις κ δεν μπορω να ειμαι απολυτος αλλα ποτε δεν ειχα δυο ειδων τσιχλοφυσιγγα... Απλα τις μερες με κρυο κ υγρασια εβαζα 8αρακια αντι για 9αρια ας πουμε, τιποτε αλλο...
Για 3 χρονια εριχνα Euromix 8-9 κ ημουν απολυτα ευχαριστημενος, φετος λογω διαφορων συγκυριων ριχνω οτι να ναι....hit.
Σαν νουμερο δεν εχουν να προσφερουν κατι εν σχεση με το 32 π.χ. ... αλλα το σωστο 34αρι σαν το F2 εχουν πολλα να προσφερουν σε μια δυσκολη ημερα εν σχεση με ενα 32αρι της σειρας.

Δύο πράγματα έχουν στο μυαλό τους αυτοί που επιλέγουν τις άκρως υπερβολικές γομώσεις των 34 κ 36 γρ για την τσίχλα. Ότι λόγω της αυξημένης, σε σχέση με τα 28-32γρ, πυρίτιδας τα σκάγια θα βάλουν με μεγαλύτερη δύναμη το πουλί και ότι θα πλήξουν το πουλί περισσότερα σκάγια.

Μα δεν χρησιμοποοιουμε την ιδια πυριτιδα... Οπως χρησιμοποιειται μια πυριτιδα για 32 γρ κ γεμιζεται στα 32 γρ, ετσι χρησιμοποειται κ μια ααααααλλη πυριτιδα για 34 γρ κ γεμιζεται στα 34 γρ κ ετσι χρησιμοποειται μια αααααααααλλη πυριτιδα για 36 γρ...Σε ενα βλητικο σταθμο κ οι τρεις τυποι φυσιγγιων μπορουν να παραξουν υπο προυποθεσεις τα ιδια βλητικα αποτελεσματα... Οπως υπαρχουν "καλες" πυριτιδες για 34 κ 36 γρ , ετσι υπαρχουν κ για 32... Το ιδιο πραγμα που μπορει να κανει ενα καλοστημενο φυσιγγια στα 32 γρ, μπορει να κανει κ ενα στα 34... Δεν σημαινει ντε κ καλα οτι ενα φυσιγγι με 34 γρ θα ειναι πιο "δυνατο" απο ενα 32αρι...

Last edited:
ναι ξαναλεμε ομως οτι ειναι ψυχολογικο το θεμα.νομιζουμε οτι αν γεμισουμε τον ουρανο μολυβι το πουλι θα πεσει πιο ευκολα.για ρωτα με πριν χρονια οταν μου πρωτοειπανε για 28 γρ. στην τσιχλα,γελουσα τουλαχιστον 1 ωρα.μεχρι που το δοκιμασα.μερικοι φιλε αρη ομως δεν αλλαζουν ποτε ουτε δεχονται καινα δαιμονια.κι εγω αν δεν ειχα παει στο σκοπευτηριο να μαθω 5 πραγματα και να δω αλλα τοσα πιστεψε με δεν θα εβανα ποτε στ οπλο μου 28 γρ. να κυνηγησω.ασε που με βοηθησαν παρα πολυ και οι συζητησεις εδω μαζι σας και γι αυτο ενα μεγαλο ευχαριστω σε ολους σας.γι αυτο μην σου φαινετε περιεργο η αποψη για τα 34 γρ.ακομα και σημερα που αγορασα τα sporting οταν ειπα στον υπαλληλο οτι τα ριχνω στις τσιχλες εβαλε τα γελια και με κοιταξε περιεργα

Μα Ευριπιδη, γι αυτο κανουμε συζητηση για να απομιθοποιησουμε μερικα πραγματα που καλως η κακως εχουν περασει στην κοινη γνωμη κ διατηρουνται χρονο με το χρονο...
Το Internet θεωρω οτι με το πληθος των πληροφοριων που προσφερει κ με μια σωστη κριση εχει βοηθησει παρα πολυ σε αυτη την εξελιξη...

Γενικά δεν πρέπει να απορρίπτουμε κάποιο φυσίγγι χωρίς να το δοκιμάζουμε.
Εγώ φέτος έριξα φυσίγγια του Skeet και δεν είδα να υστερούν από κάποιο άλλο φυσίγγι των 30 ή 32 γραμμαρίων.
Δεν μπορεί να σπάνε τα πιάτα και να μην πέφτει η τσίχλα.

Status
Not open for further replies.
Back