Αν κάποιος δεν έχει πρόβλημα , έστω και με τον οικονομικότερο τρόπο πρέπει να διαφυλάξει την ακοή του.
Οταν όμως τα πράγματά αρχίζουν δυσκολεύουν παρα πολύ, τότε αλλάζει το πράμα και εστω με οικονομίες παίρνεις κάτι καλύτερο.
Οι εμβοές υπάρχουν εδώ και είκοσι χρόνια . Απο το δεξι αυτί που η ακοή σ αυτο τωρα ειναι το πολύ στο 20%.
Υπήρχαν βράδια που νόμιζα οτι θα τρελαθώ.Ιδιαίτερα όταν ήμουν στο χωρίο μόνος τον Χειμώνα ,
Τα βράδια που μαζευόμουν στο σπίτι άρχιζε το μαρτύριο.
Οσο τα χρόνια περνούσαν άρχισε κάπως να εξισορροπείται η κατάσταση και δεν ήταν εκείνο το ανυπόφορο σφυριγμα που σου τρυπούσε το μυαλό. Ομως αυτό δεν ήταν για καλό. Είχε αρχίσει να χάνει αρκετα και το αριστερό αυτί ακοή, όποτε όπως μου είπαν οι γιατροί υπήρχε αυτή η μείωση της έντασης των εμβοών.
Οσο για τσίχλα έχω να την ακούσω γύρω στα 20 χρόνια.
Η κατάσταση λοιπόν όλο και χειροτέρευε και οι γιατροί μου ελεγαν αν δεν σταματήσω αυτο που το επιδεινώνει και αυτο δεν ήταν αλλο απο τις τουφεκιές , σε λίγο δεν θα ακούω τίποτα.
Χρησιμοποιούσα πότε σφουγγαράκια ,πότε κάποιες σηλικονούχες ,αλλά ένοιωθα να μην παταω καλά και να χάνω την ισορροπία μου.Ασε που οταν ήμουν με άλλους δεν τους άκουγα και μου έκαναν συνέχεια πλάκα ....ΛΑΜΟΓΙΑΑΑΑ...
Δεν μπορούσα να ακούσω ούτε τον συνομιλητή μου που ήταν δίπλα μου , ειδικά αν υπήρχει και ο ελάχιστος θόρυβος. Οπως και μέσα στο αυτοκίνητο αν ειμαι πίσω ,τους μπροστά δεν τους ακούω με τίποτα.
Ζορίστηκα ,απελπίστηκα και κανοντας καποα οικονομία σε ενάμισι χρόνο και τελικά πήρα τις ceens σε μια καλύτερη τιμή.
Δεν ξέρω αν τελικά θα βοηθησουν . Ομως έκανα την υπέρβαση και εκανα το παραπάνω απ οτι μπορούσα .
Ο χρόνος θα δειξει .