Το προβλημα άρχισα να το καταλαβαίνω οταν στα κυνήγια με τον ξάδερφο και το σκύλο σε πυκνό ,ο σκυλος ηταν δεξιά κι εγω κοιτούσα αριστερα . Να τα μπινελίκια μια φορα ,δυο φορες κλπ. Ρε τι γινεται τι γινεται ......
Ειμαι κάπου για καρτερι και στρίβοντας το σωμα ,ακουω ενα ρούφηγμα νερού από ενα λάστιχο απο μια πηγή. Με παραξένεψε που τοση ωρα δεν το άκουγα. Γυρίζω ξανα απο την αλλη πλευρά και δεν το άκουγα καθολου. Γυρνάω από την άλλη το ακούω. Αυτο ηταν το πειστήριο οτι υπάρχει όντως πρόβλημα.
Ο καιρος περνούσε και στη συνεχεια άρχισα να μην ακουω υψηλές συχνότητες , από όργανα κλπ. Θυμάμαι που είχε πέσει η μπαταρία από το αυτόματο πότισμα και καθε μισο λεπτό έβγαζε δυο τόνους σε υψηλή συχνότητα.. Ψάχνουν ολοι να δουν τι ειναι και γελούσαν που εγω δεν το άκουγα. Τελικά αφού διαπίστωσαν τι είναι, εγώ πηγα στο μισο μέτρο για να το ακούσω, ενω αυτοι το άκουγαν μεσα στο σπιτι.
Σιγα σιγα να και οι εμβοές που γύρω στο 1995 ηταν τρέλα. Οπως προειπα ηταν σαν σφύριγμα πολύ υψηλής συχνότητας . Ετσι άρχισαν τα ακουογράμματα Το ένα χειρότερο από το προηγούμενο και το μόνο που μου έλεγαν είναι να προσπαθήσω να σώσω το ποσοστό του αριστερού αυτιού γιατι το δεξι .....
Ετσι άρχισα να χρησιμοποιώ διάφορες ωτοασπίδες και αφού αγανάκτησα πήγα στις
ηλεκτρονικές καπου το 2016.
Εδώ να επισημάνω ότι το 2012 έβαλα στο αυτοκίνητο υγραέριο και όταν γινόταν η αλλαγή καυσίμου το μπαζεράκι που βάραγε το άκουγα και να πω οτι το 2012 είχα ήδη πολύ μεγάλο πρόβλημα.
Εδώ και τέσσερα χρόνια δεν το ακούω καθόλου και με χρήση ηλεκτρονικής ωτοασπίδας στο κυνήγι εδώ και έξι η επτα χρόνια. Το πρόβλημα λοιπόν επιδεινώνεται και διευρύνεται Δεν είναι μόνο οι υψηλές συχνότητες . Μακάρι να ήταν μονο αυτό Σιγά-σιγά άρχισα να χάνω ομιλία. Να μην ακουω άλλους ήχους. Οταν έχει θόρυβο κι αν δεν βλέπω τον άλλον ,δεν καταλαβαίνω τι μου λέει. Ειδικα με τις μάσκες αυτα τα χρονια ,αντε γεια!
Μεσα στο αυτοκίνητο και όχι μόνο με δυσκολία να ακούσω αν δεν μιλάνε λιγο δυνατά. Οι εμβοές που ειχα , έχουν διαφοροποιηθεί και ειναι σαν να ακούς τζίτζικια. Άλλοτε πιο έντονα και άλλοτε ανεπαίσθητα.Και φυσικά επιδεινώθηκε πάρα πολυ και το αριστερό αυτί . Για το δεξι ,δεν το συζητάμε.
Γι αυτο , ειδικά όποιος αρχίζει να έχει προβλήματα ουτε μια ντουφεκιά χωρις ωτοασπίδα και να προλάβει οσο ειναι καιρός να κάνει το σωστό.
Εδώ να πω και το εξής αστείο.
Σε έναν προληπτικό ιατρικό έλεγχο που μας είχαν στείλει από τη δουλειά πριν τέσσερα χρόνια στην Ευρωκλινική Αθηνών μεταξύ των άλλων εξετάσεων υπήρχε και εξέταση από ΩΡΛ και ακουόγραμμα.
Έκανα το γιατρό να βγάλει τα ακουστικά από το κεφάλι μου να τα φορέσει ο ίδιος γιατί με το οχι ,οχι που του ελεγα , φοβήθηκε μήπως δεν λειτουργεί το μηχάνημα.