Με αυτά που διάβαζα εδώ μέσα από όσους συναδέλφους απέκτησαν βλάβες στην ακοή το είδα αλλιώς κ αναγκάστηκα να χρησιμοποιω κ εγω ωτοασπίδες τα τελευταία χρόνια...
Οχι ότι δεν γνώριζα τι ενδέχεται να προκύψει απλώς δεν έδινα σημασία...
Αρχικά είχα τις napier pro 9 κ μετέπειτα πηρα της earmor m20..
Και εχω διαπιστωσει ότι οι δευτερες κόβουν καλυτερα τον ήχο.....
Καλά για τα σκοπευτικά φυσιγγια δεν το συζητώ καν, σαν να ακους φλομπεράκι....
Τώρα όσο αναφορά τον ήχο που κόβει η κάθε ωτοασπίδα νομίζω πως είναι σχετικό κ αφορά τον καθενα κ πως το αντιλαμβάνεται..
Δλδ Ας υποθέσουμε ότι εγω εχω μειωμένη ακοή κ χρησιμοποιώ της τάδε ωτοασπίδες η οποιες δεν κόβουν κ τοσο καλά τον ήχο κ πιθανων να μην προσφερουν καλη προστασια αλλά λόγω..κουφαμάρας να μην μπορώ να το καταλάβω κ να τις θεωρήσω καλες με αποτέλεσμα να τις προτείνω κ σε άλλους..
Σχετικά με το σφύριγμα που κάνουν οι ηλεκτρονικες δεν με ενοχλεί, ίσως όταν έχει αέρα αλλά κ παλι παλευεται....
Την τσίχλα τις περισσοτερες φορές θα την ακούσω (δεν ωφειλεται τοσο στα "κλεισμένα" αυτια όσο στον ήχο που παραγει η ωτοασπίδα) αλλά κ να μην την άκουγα καθόλου δεν θα με πειραζε γιατί είτε περπατητο κάνω, είτε καρτέρι παντα θα εχω τον νου μου προς κάθε κατεύθυνση......
Τασο
Μακαρι να τις ακους παντα φιλε
Εγω δεν τις ακουω ουτε με τα ακουστικα εκτος και αν περασει στα δυο μετρα διπλα μου
Αμα με δεις στο κυνηγι πως γυρναω παντου θα καταλαβεις
Σε καποια φαση γινεται κουραστικο και πλεον βλεπω μονο προς μια κατευθυνση και οτι πιασει το ματι
Παντα ειμαι ο λιγοτερος σε καρπωση απο την παρεα ακριβως γιαυτο
Αλλο να την ακους που ερχετε και αλλο να την δεις αφου περασει η τελευταια στιγμη
Φυσικα αυτο με εχει κανει πολυ καλο στις γρηγορες μπικτες βολες αλλα και παλι θα ηθεκα να μπορω να την ακουσω
Μου σπαει τα νευρα να μην εχει πουλια να σου περασει συνολο μια πενταδα και να ριξεις στις δυο ωιατι οι αλλες περασαν χωρις να τις δεις εγκαιρα
Εκτος και αν ριχνεις οπου δεις και χωρις να θπολογιζεις καρπωση κατι που δεν μου αρεσει προσωπικα γιατι παντα συνδεω τον αριθμο φυσιγγιων με την καρπωση μου
Αυτο με τον αερα και τον ενοχλητικο θορυβο
Ακομη με τα ακουστικα βαρυκοιας που ειναι πολυ ανωτερα σε τεσνολογια απο τις ηλεκτρονικες ωτοασπιδες δεν μπορει να εξαληφθει πληρως
Μπορος να βαλεις ρυθμιση για μειωση τοθ θορυβου του αερα αλλα θα χασεις καπου αλλου
Απλα σε εμας που εχουμε χασει την ακοη μας ειναι τοσο απαραιτητα τα ακουστικα που παρα να μην ακους προτιμας να ακους και τον αερα και συνιθιζεις τον ηχο του μεσα απο το συστημα που φορας