Είχα την 155 με 71 εκ κάννη απλή magnum - δεν μου χρειαζόταν ούτε παραπάνω magnum , ούτε παραπάνω κιλά- και δεν είχα σχεδόν κανένα πρόβλημα ιδιαίτερα βλητικά . Την είχα πάρει πέρσι προς το τέλος της περιόδου και άργησα να ρίξω τα 200 φυσίγγια που λέει μέσα στο manual για να την στρώσω, αλλά δεν βγήκε πρόβλημα ούτε κατά το στρώσιμο ούτε μετά. Έριχνε τα πάντα από 28 γρ και πάνω που χρησιμοποίησα, χωρίς πρόβλημα και εμπλοκές και το πιστόνι δεν το πείραξα καθόλου. Και ήταν ελαφρύ και μανιτζέβελο όπλο . Πράγματι το αυτάκι του κλείστρου σου δίνει την εντύπωση οτι θα φύγει στην επόμενη τουφεκιά αλλά ποτέ δεν έφυγε και γενικά δεν δίνει την εντύπωση στιβαρού όπλου. Θέλω να πω οτι πχ οταν κλείνεις ενα ΙΖ27 - για να κάνουμε συγκρίσεις στην ίδια μάρκα - έχεις την αίσθηση οτι κλείνει χρηματοκιβώτιο. Με την 155 τέτοια αίσθηση δεν είχα. Και οι κολλήσεις της ρίγας φαίνονται άσχημα αλλά οσο την είχα σκουριά δεν είδα.
Επειδή είχα δύο δίκαννα ΙΖ27 με εναλλασσόμενα τσοκ ήδη είχα όλα τα τσοκ της BAIKAL , μερικά μαμίσια αλλά τα περισσότερα Carlson . Τελικά σε φάσσα , λαγό που κυνηγάω έβαλα το Impruved Modifide της Carlson και δεν το άλλαξα.
Επίσης το σύστημα αντικατάστασης του φυσιγγίου που βρίσκεται στην θαλάμη φαίνεται χρήσιμο, αλλά μία φορά που ήμουν για λαγό και μου βγήκαν γουρούνια, απ' την μία ίσα - ίσα πρόλαβα να αλλάξω το φυσίγγι της θαλάμης με δράμια, αλλά η κίνηση - θόρυβος του κλεισίματος του κλείστρου έκανε τα γουρούνια να εξαφανιστούν. Οπότε δεν το είδα και πολύ λειτουργικό στην πράξη.
Τι με ενόχλησε και άλλαξα την 155; το οτι έφευγε η βαφή της βάσης πολύ εύκολα - οπότε την έδωσα γρήγορα για να είναι σε καλή κατάσταση - , η ασφάλεια που είναι τριγωνική και αν και όμορφη είναι ασαφής αλλά και πληγώνει τον αντίχειρα και το κυριότερο, τα άσχημα φινιρίσματα ιδίως στην εγκοπή που πηγαινοέρχεται το αυτάκι του κλείστρου - αυτή από όπου πετάει τους κάλυκες - , που κάθε φορά που άνοιγα το όπλο, μου έτρωγε το χέρι και αναγκαζόμουν να χρησιμοποιώ γάντια και το καλοκαίρι, γιατί χωρίς γάντια είχα μόνιμα πληγή στο μικρό δάκτυλο του δεξιού χεριού.
Ελπίζω να βοήθησα.