Έχει κάνει κανείς porting σε δικαννο baikal mp-iz-izh-ij 27;
πόσο κοστίζει περίπου μια τέτοια επέμβαση;
Ποια τα θετικά κ ποια τα αρνητικά;
Θα χρειαστούν βάψιμο οι κάνες;
Θα πειραχτεί η χρωμιωση των κανών;
Ο οπλουργος μου είναι ο κ.Χατζηνακος,έχει κάνει κανείς τέτοια επέμβαση στον συγκεκριμένο;
Πέρασαν από τα χέρια μου κατά καιρούς τρια ΙΖ27 και ενα ΤΟΖ34 (τωρα μου έμειναν τα 2 ΙΖ27) και εκανα πορτινκ σε ολα.
Εκτός από εναν παράξενο σφιριχτο θόρυβο που κάνει το όπλο (απο εμένα δεν γινεται αντιληπτός τις περισσότερες φορές ) κατά την τουφεκιά και που μπορεί να ενοχλήσει τους διπλανούς στο σκοπευτήριο, το πορτινκ δεν κάνει κανένα κακό. Αν είσαι μόνος στο βουνό κανένα πρόβλημα.
Αντιθέτως το πόρτινκ μόνο καλά κάνει. Πολύ σημαντική μείωση του κλωτσήματος και καλύτερες κατανομές είναι τα σημαντικότερα από τα πλεονεκτήματα του.
Απόδειξη του οτι το πόρτινκ κάνει μόνο καλά είναι οτι πολύ σημαντικές εταιρείες προσφέρουν πλέον τα σκοπευτικά όπλα τους με μαμίσια πορτινκ. Επίσης ο Νικήτας ο Κυπρίδημος με τον οποίο αλληλογραφώ συχνά, θεωρεί και αυτός οτι το πόρτινκ μόνο καλά προσφέρει - εκτός του θορύβου που προανέφερα-.
Εγώ έκανα σε ένα ΙΖ27 και από τότε έκανα και στα άλλα όπλα μου όπως γραφω παραπάνω. Εννοώ σε αυτά που χρειάζονται πχ σε ένα Browning 525 που έχω , δεν εκανα γιατί δεν κλωτσούσε καθόλου και οι κατανομές του ήταν από την αρχή φανταστικές.
Τωρα χωρίς να ξέρω το γιατί ο Δημήτρης ο Χατζηνάκος , (τον οποίο περεμπιπτόντως θεωρώ πάρα πολύ καλό οπλουργό και είναι και πολύ καλό παιδί) είναι αρνητικός στο πόρτινκ. Οσες φορές του μίλησα για πόρτινκ με απέτρεψε να το κάνω. Εγω το έκανα παίρνοντας την ευθύνη πάνω μου και δεν το μετάνοιωσα. Νομίζω μάλιστα οτι Δημήτρης δεν κάνει κι όλας πορτινκ. Κάνε μια ερώτηση και θα δείς.
Εγω τα πόρτινκ τα έκανα στον Παπατσαρούχα και η δουλειά του είναι αριστουργημα. Αλλά στοιχίζει 60€ η κάθε κάννη και πρέπει να συνυπολογίσεις μεταφορικά και ΦΠΑ γιατί κόβεται υποχρεωτικά τιμολόγιο (βλπ παραπάνω ανάρτησή μου). Σύμφωνα με τον Παπατσαρούχα δεν επηρρεάζεται η βαφή και η χρωμίωση των καννών. Και πράγματι έκανε το πόρτινκ χωρίς τέτοιες εργασίες.
Τώρα σε ένα ΤΟΖ34 που έκανα πόρτινκ πριν από 2 μήνες, το έκανα στον Μιχαηλίδη στην Ηλιούπολη (μιλάω για Θεσ/νικη ε
. Πολύ καλή δουλειά επίσης αλλά αυτός μου είπε οτι χρειάζεται βαφή των καννών. Η πλάκα είναι οτι και αυτός χρεώνει τα ίδια με τον Παπατσαρούχα και δεν χρεώνει παραπάνω για την βαφή. Μια παρατήρηση όμως . Ο Μιχαηλίδης κάνει μόνο μία σειρά από τρύπες ενω ο Παπατσαρούχας 2 σειρές.(Εχω φωτογραφίες που δεν είναι πολύ καλές αλλά θα καταλάβεις, θα προσπαθήσω να τις ανεβάσω). Αλλά με τον Γιώργο τον Μιχαηλίδη γλυτώνεις μεταφορικά και μέσα στα 60€ είναι εκτός από την βαφή και ο ΦΠΑ. Επίσης η βαφή που κανει είναι ματ και το ΤΟΖ έγινε φανταστικό.
Πάντως για το πόρτινκ μονο θετικά έχω να πω. Ελπίζω να βοήθησα