Με ίδιο μήκος Καννών είναι αυτά τα δύο όπλα;Παραθέτω τις φωτό με το βάρος του 690 σε σχέση με το παλιό baikal μου. Όπως θα δείτε πιο βαρύ είναι το 690! Στα χέρια φαίνεται μισό κιλό ελαφρύτερο! Πολλές φορές τα φαινόμενα απατούν!
Με ίδιο μήκος Καννών είναι αυτά τα δύο όπλα;Παραθέτω τις φωτό με το βάρος του 690 σε σχέση με το παλιό baikal μου. Όπως θα δείτε πιο βαρύ είναι το 690! Στα χέρια φαίνεται μισό κιλό ελαφρύτερο! Πολλές φορές τα φαινόμενα απατούν!
Βεβαίως 71 εκ το beretta 72 το baikal!Με ίδιο μήκος Καννών είναι αυτά τα δύο όπλα;
Πολύ ενδιαφέρον η μετρήσεις αυτές!!!Τελικά όπως βλέπετε οι 'τενεκέδες' δεν ειναι και τοσο τενεκεδες τελικα!!!
Είναι 690 το δικο μου αλλα ας πουμε οτι ειναι κοντα στο 686.Πολύ ενδιαφέρον η μετρήσεις αυτές!!!
Για να λέμε την αλήθεια το 686 εκτός από πανέμορφο όπλο έχει αποδείξει την αξία του.
Είναι η διαφορά στα χρήματα που κάνει τον κόσμο να παινευει τα φθηνότερα έναντι των ακριβότερων.
Από τα περισσότερα δικαννα Εμφανισιακα μου αρέσει το 686 και γι αυτό κατέληξα σε αντίγραφο του.
Μιλάμε πάντα για λογικής χρηματικής αξίας όπλα έτσι.
Το δικό μου ata sp nickel με 66 καννες έχει βάρος 3.350 να χαίρομαι γι αυτο;Βεβαίως 71 εκ το beretta 72 το baikal!
Οχι, εγώ έβαλα τα 2 όπλα στη ζυγαριά γιατί πιο πάνω έγραψε ένας φίλος ότι έχουν λεπτά μέταλλα τα beretta κλπ. Ο μηχανισμός παίζει ρόλο στα δικανα κι όχι το βάρος. Αλλά να λέμε ότι το 686 είναι τενεκές με μηχανισμό που έχει αποδείξει την αξία του είναι λίγο άστοχο.Το δικό μου ata sp nickel με 66 καννες έχει βάρος 3.350 να χαίρομαι γι αυτο;
Εννοώ το βάρος μαρτυράει πάντοτε ότι είναι στιβαρη η κατασκευή ενός δικαννου;
Προσπαθησα, αλλα δεν λυνει με τιποτα!εχει αποσυναρμολογισει καποιος το πιστονι απο την mp155???
Αν θες να τα τεσταρουμε να βάλουμε δύο φισιγγια που να βγάζουν 2000 μπαρ και να ρίξουμε να δεις πόσο τενεκές είναι εγώ το κάνω εσύ θα το τολμήσειςΟχι, εγώ έβαλα τα 2 όπλα στη ζυγαριά γιατί πιο πάνω έγραψε ένας φίλος ότι έχουν λεπτά μέταλλα τα beretta κλπ. Ο μηχανισμός παίζει ρόλο στα δικανα κι όχι το βάρος. Αλλά να λέμε ότι το 686 είναι τενεκές με μηχανισμό που έχει αποδείξει την αξία του είναι λίγο άστοχο.
Εμένα φιλαράκο μου αρκεί που το όπλο μου μου κάνει τα χατίρια καλύτερα απ το baikal που όπως σου είπα έχω 2 στην κατοχή μου. Αυτά που λες τώρα για 2000 μπαρ είναι παιδιάστικα πράγματα. Σαφώς και δεν πρόκειται να ρισκάρω ένα όπλο που έχει 3000 ευρώ για τέτοια πράγματα. Αν ήταν όμως έτσι φίλε μου η Baikal θα είχε ξεπουλήσει σε όλο τον κόσμο...Βλέπεις όμως υπάρχουν πολλοί βλάκες σαν εμάς που ψωνισαμε τενεκέδες. Και ξέρεις κατι; Για τενεκέδες μια χαρά τα πάνε γενικά...Αν θες να τα τεσταρουμε να βάλουμε δύο φισιγγια που να βγάζουν 2000 μπαρ και να ρίξουμε να δεις πόσο τενεκές είναι εγώ το κάνω εσύ θα το τολμήσεις
Το ζεστανες πριν το προσπαθήσεις; γράφει το εγχειρίδιο τους βαθμούς 150 με 200.Προσπαθησα, αλλα δεν λυνει με τιποτα!
Εαν θες να το καθαρισεις καπως, ξεβιδωνεις την βιδα των πιεσεων τερμα κ με μια γκαζοταναλια, μια ακρη στην βαση του μπιστονιου κ η αλλη στο δαχτηλιδη, μαζευει το ελατηριο κ κατεβαινει καπως το εσωτερικο κ ριχνεις με αντισκουριακο σπρεϊ κ σκουπιζεις την βρωμια που εχει πιασει!
https://www.car.gr/parts/view/25954019-kunhgetika-opla-dikanna-baikalΠαιδια να σας ρωτησω....τα παλια μονοκαννα που ηταν κατασκευης Σοβ. Ενωσεως (nk18 1965) σε σχεση με τα επομενα Ρωσικης κατασκευης τι διαφορα ειχαν (εκτος την παπια που στα Ρωσικα ειναι φαρδια)?? Ειχαν διαφορα στα μεταλλα?
Γράφει ότι δε συνίσταται.......Το ζεστανες πριν το προσπαθήσεις; γράφει το εγχειρίδιο τους βαθμούς 150 με 200.
View attachment 10942
Πιστολι αερα βαψιματος με καθαριστικο αντι για μπογια κ καθαρισες.Γράφει ότι δε συνίσταται.......
Όταν την είχα το φούσκωνα με WD40 και μετά με αέρα (με κομπρεσέρ αέρος) και δεν έμενε τίποτα.
Ευχαριστω! Γνωριζεις εαν οι κανες, στα Σοβ.Ενωσεως, ηταν χρωμιομενες?https://www.car.gr/parts/view/25954019-kunhgetika-opla-dikanna-baikal
Η διαφορα ειναι στον βιδωτο καθρεπτη βελονας που στα ρωσικα απουσιαζει αυτο κ στο μηκος των καννων,το δικο μου ρωσικο εχει μηκος καννης 73εκ (72,8 για την ακριβεια)..
ισως να υπαρχουν κ αλλες μικροδιαφορες εσωτερικα...
τωρα για τα μεταλλα κ εδω επικρατει η ιδια αποψη με αλλα παλια οπλα...οτι και καλα τα σοβιετικα εχουν καλυτερα μεταλλα απο τα ρωσικα αλλα εγω δεν το πιστευω...