Αυτο που μου αρεσει γενικα ειναι που καπιοι εχουν αποψη για τα Baikal χωρις ποτε να ειχαν καποιο στην κατοχη τους...
και τα κρινουν ειτε απο την τιμη πωλησης τους ειτε απο την εξωτερικη τους εμφανιση..
οσοι τα εχουν ειμαι σιγουρος οτι γνωριζουν κ τα πλεονεκτηματα κ τα μειονεκτηματα τους..και βεβαια αλοιμονο σε οποιον πιστευει οτι το δικο του οπλο εχει μονο πλεονεκτηματα κ του αλλου ειναι για πεταμα..
Εγω σαν κατοχος εκτος του δικκανου κ αλλων δυο μονοκαννων σε cal.12 και 36,αλλα κ εχοντας κ δει παρα πολλα αλλα τετοια οπλα φιλων κ μη θα σας πω τι εχω δει...για να μην περναει σε καποιον η ιδεα οτι δεν λεω τα πραγματα οπως ακριβως εχουν..
καταρχην παμε στα μειονεκτηματα που καποια απο αυτα δεν τα θεωρω σοβαρα κ ουτε καν βλαβες...
Ναι ισχυει οτι ειναι βαρια τα δικαννα κ εχουν κακο ζυγισμα,ναι τα ξυλα τους δεν ειναι απο τα καλυτερα,Ναι σε μονοσκανδαλες εκδοσεις εχουν φανει καποια προβληματα..
Στο δικο μου μονοκαννο cal.12(1998)το μονο που παρουσιασε ηταν που μετα απο πολλες τουφεκιες λασκαριζε η τζαβετα στο κοντακι,το προβλημα λυθηκε με μια ροδελα κ ενα γκροβερ..
Στο μονοκαννο cal.36(1997) κ επειτα απο πολλες τουφεκιες δεν εχει στρωσει κ εχει καποιο μικρο ζορι στο ανοιξε κλεισε σε αντιθεση με το αλλο μονοκαννο που "σπαει" με το ενα χερι..
Στο δικαννο που ειναι κ το παλαιοτερο που εχω(πρεπει να εχει την ηλικια μου) το μονο που μου παρουσιασε ηταν να σκασει το βερνικι σε καποια σημεια στα ξυλα,και να ασπρισουν οι ψαθες απο το πιασιμο..αλλα αυτο δεν ειναι καν αξιο αναφορας για τα χρονια κ την χρηση του...και καλως η κακως δεν ειμαι κ απο αυτους που νταντευουν τα οπλα τους..
Σε καποια αλλα "ξενα" δικαννα κ μονοκαννα σοβιετικης κατασκευης διαπιστωσα ενα ελαφρυ "παιξιμο" βαζοντας καποια μικρη δυναμη κ κουνωντας την παπια αριστερα-δεξια το οποιο δεν εχει να κανει καθολου με την ασφαλεια του χρηστη κ ευκολα επισκευαζεται σε καποιο οπλουργειο εφοσον το επιθυμει ο κατοχος..
Παμε κ στα πλεονεκτηματα..το πρωτο κ κυριο που θα του καταλογιζα ειναι η μεγαλη του αντοχη στο περασμα του χρονου(κ πολλες φορες με αθλια χρηση κ συντηρηση) και μαλιστα σε συνδιασμο με τα χρηματα που δινει καποιος για να το αποκτηση ειναι πραγματικα vfm...
Βλεπουμε συχνα σε αγγελιες δικαννα baikal να δινονται αριστη κατασταση κ με τιμες κυριολεκτικα πατωμα..Και σας ρωταω λοιπον εαν καποιος δεν εχει περισοτερα χρηματα ποιες αλλες επιλογες εχει που μαλιστα θα ειναι και δοκιμασμενες??
Ετσι ωστε να μπορει να απολαυση τα κυνηγια του με οσο δυνατον λιγοτερα χρηματα και χωρις αυτο να εχει καμμια επιπτωση στην δικη του ασφαλεια??
https://helleniclegion.blogspot.com/2015/01/20.html?m=1
ο Κυπριδημος που ως γνωστον ειναι λατρης των "καλων" οπλων τα κατεταξε μεσα στα 20 καλυτερα οπλα του κοσμου..γιατι αραγε???
κ τι δουλεια εχει ενα φθηνο οπλο αναμεσα σε καποιους κολοσσους που εχουν πολυ μεγαλυτερη χρηματικη αξια???
τα σχολια δικα σας....
http://www.oplognosia.com/opla/opla77.php
Και η αποψη ενος Αμερικανου οπλουργου..
Αν καποιος δυσανασχετησει για ολα τα παραπανω ε τοτε τι να σας πω..Ας ρωτησει κ καποιον δικο μας οπλουργο......
Νομιζω ημουν απολυτα σαφης κ ειλικρινης.. ολα τα δεχομαι κ τα συζηταω αρκει να μην μου προκαλουν ακαταπαυστα..γελια...