ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥ ΚΟΝΤΑΚΙΟΥΠράγματι μικρή ανάκρουση αλλά δεν ξέρω τι φταίει και μου πληγώνει τα δάχτυλα στις σκανδάλες...
ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥ ΚΟΝΤΑΚΙΟΥΠράγματι μικρή ανάκρουση αλλά δεν ξέρω τι φταίει και μου πληγώνει τα δάχτυλα στις σκανδάλες...
Έίναι κοντό το κοντάκι σου, ένας φίλος είχε το ίδιο πρόβλημα με το ίδιο όπλο.Πράγματι μικρή ανάκρουση αλλά δεν ξέρω τι φταίει και μου πληγώνει τα δάχτυλα στις σκανδάλες...
Το παράξενο θα ήταν να μην στα χτύπαγε !!
Μη το λες 4 baikal ρχουν περασει απο τα χερια μου δεν με χτυπησε κανενα.Το παράξενο θα ήταν να μην στα χτύπαγε !!
Το ειπα!!! Εμενα που εχω κι κοντα χέρια παρακαλούσα να μην περάσει τπτ για να μην ρίξω . Μικρός βεβαια δεν ειχα αλλο οπλο .Μη το λες 4 baikal ρχουν περασει απο τα χερια μου δεν με χτυπησε κανενα.
.shake. Τοτε πασο.Το ειπα!!! Εμενα που εχω κι κοντα χέρια παρακαλούσα να μην περάσει τπτ για να μην ρίξω . Μικρός βεβαια δεν ειχα αλλο οπλο .
Μιας και γραφουν για ανακρουση στη Μπραουνιγκ,ΙΖΗ-27 με 18.4 αυλο μου εχει κανει τεραστια εντυπωση η χαμηλη ανακρουση αυτου του αλληλεπιθετου.
Δεν ξέρω για το Izh-27 αλλά το μονόκαννο Izh-18 που έχω, με αυλό 18,4 ("made in Russia") ποτέ δεν με ενόχλησε από θέμα ανάκρουσης, κι έχω ρίξει σχεδόν τα πάντα από 24 μέχρι 36 γραμμάρια!!! Αλλά τον καιρό που το πήρα και το πήγαινα σκοπευτήριο για δοκιμές, έτυχε κι έφερε μια μέρα κάποιος το παλαιότερο "αδερφάκι" του το "made in USSR" . Από περιέργεια το πήρα κι έριξα 3-4 και τότε πραγματικά κατάλαβα τι θα πει λάκτισμα !!! Ημέρα με νύχτα η διαφορά από το δικό μου !!! (Με τα ίδια φυσίγγια εννοείται). Γι' αυτό θεωρώ ότι ο αυλός και ο κώνος παίζει σημαντικό ρόλο στην αίσθηση της ανάκρουσης, πέρα από τους άλλους παράγοντες (βάρος όπλου, μέτρα κοντακιού κλπ )Μη το λες 4 baikal ρχουν περασει απο τα χερια μου δεν με χτυπησε κανενα.
Μέρα παρά μέρα κυνηγούσα από 14 μου κ μέχρι τα 16 με αυτό το όπλο κ ποτέ δεν με ενόχλησε.Μεχρι 32γρ έριχνα όμως.αλλά το μονόκαννο Izh-18 που έχω, με αυλό 18,4 ("made in Russia") ποτέ δεν με ενόχλησε από θέμα ανάκρουσης
Στο δικο μου που ηταν μεγαλο το κοντακι γιατι με χτυπαγε?.xm. Παντως οι σκανδαλες στο δικο μου ηταν πολυ σκληρες το ειχα γραψει παλαιοτερα και τις εφτιαξα πριν λιγο καιρο. Μολις βεβαια θα ριξω τοτε θα δω το αποτελεσμα, αλλα με ξηρη ντουφεκια ειναι πλεον πολυ πιο μαλακες....Έίναι κοντό το κοντάκι σου, ένας φίλος είχε το ίδιο πρόβλημα με το ίδιο όπλο.
Το δικο μου ηταν στα ορια μου σε μηκος, αλλα πιστευω οτι ολη η ζημια ηταν οι σκανδαλες, τωρα πλεον το προβλημα εχει λυθει μετα την επεμβαση του οπλουργου(Αλεξιου)Πως μπορει να φτασεις το προφυλακτηρα αμα το κοντακι ειναι μακρυ.xm.,δεν ειχα ποτε προβλημα με αυτο το θεμα στα δικα μου...αυτο που λες με τις σκανδαλες σηκωνει ρυθμηση αμεσα,δεν ειναι πρακτικες,απο τη πρωτη μερα εννοειται.
Τι να σου πώ, όταν του έβαλε πέλμα 1 πόντο παραπάνω, δεν τον ξαναχτύπησε....Στο δικο μου που ηταν μεγαλο το κοντακι γιατι με χτυπαγε?.xm. Παντως οι σκανδαλες στο δικο μου ηταν πολυ σκληρες το ειχα γραψει παλαιοτερα και τις εφτιαξα πριν λιγο καιρο. Μολις βεβαια θα ριξω τοτε θα δω το αποτελεσμα, αλλα με ξηρη ντουφεκια ειναι πλεον πολυ πιο μαλακες....
Πράγματι μικρή ανάκρουση αλλά δεν ξέρω τι φταίει και μου πληγώνει τα δάχτυλα στις σκανδάλες...
ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥ ΚΟΝΤΑΚΙΟΥ
Έίναι κοντό το κοντάκι σου, ένας φίλος είχε το ίδιο πρόβλημα με το ίδιο όπλο.
Καλημέρα και ευχαριστώ.. Τα μαμίσια τσοκ δεν υπάρχουν πλέον αλλά ο βελτιωμένος κύλινδρος(****) και το Μισό(***) γράφανε πάνω και steel shot, το Φουλ(*) όχι. Άρα σαν να μου λες εμμέσως, ότι αφού τα μαμίσια τσοκ τα "τρώνε" τα ατσάλια, τότε........?.xm..xm..xm..... όντως είναι λίγο "προβληματική" η κατάσταση και έχει απασχολήσει πολλούς που έχουν τα ίδια ερωτήματα με εσένα. Αν κάνεις μια αναζήτηση στο google θα δεις ότι έχουν γραφτεί πολλά, για το συγκεκριμένο μοντέλο που δεν φέρει την σφραγίδα, στην Αμερική. Πες μου κάτι. Τα μαμίσια τσοκ, γράφουν επάνω steel shot approved ?
Όχι εμμέσως δεν λεω τίποτα, σε τέτοια θέματα δεν χωράνε έμμεσες απαντήσεις.Άρα σαν να μου λες εμμέσως
Όχι εμμέσως δεν λεω τίποτα, σε τέτοια θέματα δεν χωράνε έμμεσες απαντήσεις.
Σε ρώτησα να μας πεις τι γράφουνε επάνω τα μαμίσια για να δω αν πρόκειται για το ίδιο όπλο για το οποίο διάβασα πληροφορίες σε Αμερικάνικα forums.
Για να μην στα μεταφέρω και κουράζουμε, εγώ και μόνο εγώ προσωπικά, θα έριχνα ατσάλινα με αυτό το όπλο, μόνο με δύο προϋποθέσεις.
Να μην υπερβώ την σύσφιξη των 3* και να μην έχει υποστεί η κάννη κάποια εργασία αφαίρεσης μετάλλου.
Καμία συγνώμη φίλε, μια χαρά τα είπες και τα ρώτησες. .cool.Έχεις δίκαιο, συγνώμη αν πήρα θάρρος... Ευχαριστώ και πάλι για την απάντηση.