Παιδιά κατάθεσα και εγώ τα δικαιολογητικά για την αγορά όπλου όπου θα είναι καινούριο δικαννο Baikal.
Το θέλω για γενικο κυνήγι και χρήση και σε σκοπευτήριο για εξάσκηση.
Το ερώτημα ειναι να το αγοράσω με εναλλασόμενα και να του πάρω καλά aftermarket τσοκς ( πχ. Carlsons ή Brain) ή με σταθερό τσοκάρισμα.
Πρωτα απ'ολα δεν ειναι αυτο το κυριαρχο πραγμα που πρεπει να κοιταξεις στην αγορα αυτη.......
Το πρωτο πραγμα που κοιταμε στην αγορα οπλου και μαλιστα οταν προκειται για δικαννο ειναι να μας ερχεται καλα το οπλο....δηλ τα μετρα του κοντακιου.
Τωρα παμε και στην χρηση...........μιλας για σκοπευτηριο αρα μιλαμε για ποζε.....
Σιγουρα θα ενδιαφερεσαι για μονοσκανδαλο αφου εχεις σκοπο να εξασκηθεις και στα πιατακια......εδω εχω μια ενσταση.
Ειναι γνωστο πως σε τετοιας χρηματικης κατηγοριας οπλα αποφευγουμε τους αυτοματισμους διοτι εχουν παρουσιασει προβληματα και οχι μονο στα Baikal.
Θα σου προτεινα λοιπον ανεπιφυλακτα να πας σε δισκανδαλο και ας ''χασεις'' λιγο απο την σκοπευτικη χρηση του οπλου........................................στο σκοπευτηριο θα χασεις ενα πιατακι.....στο κυνηγι ομως τα πραγματα αλαζουν.......ισως το θηραμα αυτο να μην το ξανα δεις.
Παμε τωρα στα τσοκακια.................εδω θα σου πω και παλι ανεπιφυλκτα πως εχει πεσει πολυ παραμυθι απο τις διαφορες εταιριες του χωρου...........το γνωστο Marketing!!!!!!!!!!!
30+ χρονια με Baikal ποτε δεν ''ζηλεψα'' τα τσοκακια..........το μυστικο ειναι αλλου........
Ο σωστος συνδιασμος φυσιγγιου με την κανη σου.........αυτο σημαινει δοκιμες και παλι δοκιμες στον πινακα για να βρεις αυτο που σου ταιριαζει..........οταν μαλιστα τα τσοκαρισματα ειναι σταθερα τοτε θα το βρεις και ποιο γρηγορα.
Οταν εχει τσοκακια το οπλο εκει θα εχεις περισσοτερη δουλεια ..........
Αν τελικα επιλεξεις οπλο με τσοκακια κρατα τα τσοκ αυτα που εχεις και ψαξε τον συνδιασμο που θα σου δωσει το καλιτερο αποτελεσμα........μην ξοδευεις αλλο χρηματα σε aftermarket τσοκακια που θα ξεπερασουν την αξια του οπλου σου ........δεν αξιζει η διαφορα τοσα χρηματα.
Η προταση μου λοιπον απο εναν που κυνηγα πολλα χρονια με τετοια οπλα και ιδιογωμοτη 35+ ειναι ενα δισκανδαλο με απλους εξολκεις και σταθερα τσοκαρισματα...................εαν ηθελα να εχω το κατι παραπανω θα τα εδινα σε ενα σετ Baikal με τα δυο ζευγαρια καννες και σε καμια περιπτωση σε aftermarket τσοκακια.