Είναι μπροστοβαρο έτσι κι αλλιώς Δε θα αλλάξει δραματικά πιστεύω.Εαν παρω το καινουργιο με εναλλασομενα οχι μαγκνουμ και του κανω μετατροπη το κοντακι σε αγγλε θα γινει αρκετα μπροστοβαρο?
Είναι μπροστοβαρο έτσι κι αλλιώς Δε θα αλλάξει δραματικά πιστεύω.Εαν παρω το καινουργιο με εναλλασομενα οχι μαγκνουμ και του κανω μετατροπη το κοντακι σε αγγλε θα γινει αρκετα μπροστοβαρο?
Εγώ θα έλεγα πάρτο δούλεψε το μια σεζόν και βλέπεις αν χρειάζεται να το κάνεις, γιατί και το ανοιχτό πιστολε που έχει δεν ενοχλεί.Το επόμενο Σαββατοκύριακο αν ο καιρός ευνοεί θα βγούμε με τα baikal .Ο φίλος μου έχει το ίδιο με μαύρη βάση και έχει αλλάξει την πάνω ρίγα με κοίλη .Δεν το έχω δει αλλά θα σου πω εντυπώσεις και βάρος.Εαν παρω το καινουργιο με εναλλασομενα οχι μαγκνουμ και του κανω μετατροπη το κοντακι σε αγγλε θα γινει αρκετα μπροστοβαρο?
Υπάρχει διαθέσιμο καινούριο Baikal με κανονικές θαλάμες (μη μάγκνουμ) και εργοστασιακά εναλλασσόμενα τσοκάκια;Εαν παρω το καινουργιο με εναλλασομενα οχι μαγκνουμ και του κανω μετατροπη το κοντακι σε αγγλε θα γινει αρκετα μπροστοβαρο?
Πώς δεν θα αλλάξει θα φύγει τόσο υλικό και όλο πίσω .Θα μου πεις μπορείς να βάλεις μέσα στο κοντάκι , λίγο σφηνωτα για να μην κουνιέται ένα κομμάτι από μολυβένια βέργα .Είναι μπροστοβαρο έτσι κι αλλιώς Δε θα αλλάξει δραματικά πιστεύω.
Απ όσο ξέρω παλιά η Bernardelli έβγαζε εργοστασιακό όπλο λειόκαννο πλαγιόκαννο με μισές φωτιές και με κάννες που είχαν κλισιοσκόπιο και στόχαστρο ραβδωτού για βολές μονόβολων ειδικά σε αγριόχοιρους. Δεν ξέρω άν διέθεταν μηχανισμό σύγκλισης των καννών ρυθμιζόμενο από τον χρήστη ή άν ήταν απλά ρυθμισμένες στα 50-75 m με κάποια μονόβολα της τότε αγοράς.ΆΝ οι κανες έχουν ρυθμιστεί (απίθανο στα σημερινά δίκανα), για σύγκλιση στα Χ μέτρα, θα συγκλίνουν σε μία άλλη απόσταση ( συνήθως μακρύτερα) με μονοβολα, και αυτή θα είναι διαφορετική για διαφορετικές γομώσεις. Σε όλα τα express είναι μια διαδικασία σχολαστικη και συχνά δύσκολη που γίνεται στο εργοστάσιο με πιστοποίηση. Οιι Γερμανοί τα τελευταία χρόνια έχουν εξελιχθεί πολύ σε αυτό ( να ένα ακόμα παράδειγμα αυθεντικής πρωτοπορίας) με νέους τρόπους σύνδεσης των κανων.
Αγγλε είναι απαραίτητο Παναγιώτη;Πώς δεν θα αλλάξει θα φύγει τόσο υλικό και όλο πίσω .Θα μου πεις μπορείς να βάλεις μέσα στο κοντάκι , λίγο σφηνωτα για να μην κουνιέται ένα κομμάτι από μολυβένια βέργα .
Στο μονοσκανδαλο όχι , αλλά το ίδιο πιστεύω και στο δισκανδαλο γιατί έχει ανοιχτό πιστολε πας εύκολα στη πίσω σκανδάλη και έχει σταθερό πιάσιμο.Αγγλε είναι απαραίτητο Παναγιώτη;
Απ όσο ξέρω παλιά η Bernardelli έβγαζε εργοστασιακό όπλο λειόκαννο πλαγιόκαννο με μισές φωτιές και με κάννες που είχαν κλισιοσκόπιο και στόχαστρο ραβδωτού για βολές μονόβολων ειδικά σε αγριόχοιρους. Δεν ξέρω άν διέθεταν μηχανισμό σύγκλισης των καννών ρυθμιζόμενο από τον χρήστη ή άν ήταν απλά ρυθμισμένες στα 50-75 m με κάποια μονόβολα της τότε αγοράς.
https://www.iltiro.com/mercatino/me..._armi_usate=ultimi_annunci&c1=1&c2=2&ida=7008
https://www.icollector.com/19BN-6-SLUG-GUN_i32560173
Και άλλες φίρμες όπως η ΑΥΑ, sabatti, και φυσικά h&h, Westley Richards, ,Jeffrey, κλπ. Όλα είχαν οριζόντια σύγκλιση, περίπου στα 50 μέτρα με μονοβολο συνήθως brennecke γύρω στα 450μ/δ. Η απόσταση φυσικά αλλάζει όταν αλλάζει το μονοβολο και η γόμωση.
Σωστός για άλλη μια φορά. Το χεις σπουδάσει το μπαικαλ.Στο μονοσκανδαλο όχι , αλλά το ίδιο πιστεύω και στο δισκανδαλο γιατί έχει ανοιχτό πιστολε πας εύκολα στη πίσω σκανδάλη και έχει σταθερό πιάσιμο.
Κοίτα να το κάνεις Άγγλε μόνο αν σου χτυπάει το μεσαίο δάχτυλο η σκανδαλοθηκη κατά την πυροδότηση της πρώτης σκανδάλης, η αν δυσκολεύεσαι να πας από τη πρώτη στη δεύτερη η το αντίθετο.Διαφορετικα από θέμα ομορφιάς με επεμβάσεις σε καποια σημεία και εμπλουτισμό της ψάθας μπορεί να γίνει πολύ ωραίο.Σωστός για άλλη μια φορά. Το χεις σπουδάσει το μπαικαλ.
Μα δεν υπαρχει ομορφότερη κυνηγετικη εικόνα......Το θελω κυριως για λαγο. Καιρος να γυρισουμε στην παραδοση. Θυμαμαι πριν 50 χρονια που πιτσιρικι με επερνε μαζι ο πατερας μου ολοι οι κυνηγοι ειχαν πλαγιοκαννο και κρεμαστο σακιδιο θηραματων με διχτυ. Τοτε ολοι σχεδον ανεξαρτητου κυνηγιου ειχαν πλαγιοκαννο.
Δύο κάννες δύο σκανδαλες. Κάνει μπαμ πάντα. Αν δε ρίξεις με δισκανδαλο, πήγαινε για τζόκερ τζακ ποτΕμένα παιδιά με χαλάει αισθητικά να βλέπω πλάγιο με μια σκανδάλη το θεωρώ το πιο παραδοσιακό όπλο και το ωραιότερο για κυνήγια Φέρμας.
τα είπες όλα
Απ όσο ξέρω παλιά η Bernardelli έβγαζε εργοστασιακό όπλο λειόκαννο πλαγιόκαννο με μισές φωτιές και με κάννες που είχαν κλισιοσκόπιο και στόχαστρο ραβδωτού για βολές μονόβολων ειδικά σε αγριόχοιρους. Δεν ξέρω άν διέθεταν μηχανισμό σύγκλισης των καννών ρυθμιζόμενο από τον χρήστη ή άν ήταν απλά ρυθμισμένες στα 50-75 m με κάποια μονόβολα της τότε αγοράς.
https://www.iltiro.com/mercatino/me..._armi_usate=ultimi_annunci&c1=1&c2=2&ida=7008
https://www.icollector.com/19BN-6-SLUG-GUN_i32560173
Άλλη μια εταιρεία που βγάζει ακόμα μάλλον τέτοια πλαγιόκαννα είναι η Ugartechea :
https://www.ugartecheashotguns.com/models/jabali-cal12-2/
Άμα σου "πηδήξει" κάνα φυσίγγι τον εξωλκέα να δεις τι ωραία είναι ...Δύο κάννες δύο σκανδαλες. Κάνει μπαμ πάντα.