Baikal Team Αρχείο

Status
Not open for further replies.
500 φορές τα έχω γράψει και για να μην επαναλαμβάνομαι, δείτε την άποψη του ΠΛΕΟΝ ΕΓΚΥΡΟΥ:

1. ΙΔΑΝΙΚΟ ΤΣΟΚΑΡΙΣΜΑ ΓΙΑ ΔΙΚΑΝΝΟ
Κάποτε είχε γραφτεί από έναν ειδικό ότι το ιδανικό τσοκάρισμα είναι το πιο ανοικτό τσοκάρισμα που θα κρατά όμως και αρκετή πυκνότητα σκαγίων στην απόσταση που συνήθως ρίχνουμε για άμεση καταβολή του θηράματος. Επίσης στην ίδια συμβουλή προστίθεται και η προτροπή να χρησιμοποιούμε το πιο μικρό μέγεθος σκαγίων που θα καταβάλει το θήραμα ώστε η τουφεκιά να είνα αρκετά πυκνή αλλά και αρκετά πλατιά.
Αυτά τα εφάρμοζαν οι Αγγλοι από τον 19ο αιώνα και η πρακτική τους απέδιδε στους λεγόμενους “ψηλωμένους φασιανούς” που περνούσαν στα 40 μέτρα πάνω από τα τουφέκια. Για αυτά τα κυνήγια οι Αγγλοι επέλεγαν βελτιωμένο κύλινδρο ή 1/4 τσοκ για την δεξιά κάννη και μισό για την αριστερή.
Αυτά μεταφράζονται σε συσφίξεις 0,125 (Β. Κύλινδρος) ή 0,25 (1/4) στην δεξιά και 0,5 στην αριστερή. Με αυτά τα τσοκαρίσματα το δίκαννο είναι προσαρμόσιμο σε όλα τα κυνήγια πλην υδροβίων. Με φυσίγγια διασποράς προσαρμόζεται και για τα πολύ κοντινά θηράματα ενώ δέχεται και ατσάλινα σκάγια.
http://oplognosia.com/?p=8630


2.ΝΕΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ ΤΣΟΚΑΡΙΣΜΑ

Η αποτελεσματικότητα του Βελτιωμένου Κύλινδρο και του Μισού τσο, δηλαδή τέσσερα και τρία άστρα, δείχνουν την σοφία των παλιών Αγγλων οπλουργών που έβαζαν αυτά τα δύο τσοκ στα περισσότερα δίκαννα. Είναι μια επιλογή πολύ πιο χρήσιμη από το κλασσικό ντεμί και φουλ των Ευρωπαίων οπλουργών.

Το δεύτερο συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι για τον κυνηγό με μια κάννη, δηλαδή καραμπίνα ή μονόκαννο, το μισό τσοκ είναι πιο χρήσιμη επιλογή από κάθε άλλο τσοκάρισμα.


3. ΣΤΑΘΕΡΑ Ή ΕΝΑΛΛΑΣΣΟΜΕΝΑ ΤΣΟΚ

Οι πωλητές έχουν αποδείξει διαχρονικά ότι δεν ξέρουν πολλά πράγματα για τα κυνηγετικά όπλα. Απόδειξη η συντριπτική πλειονότητα των όπλων με τσοκ ντεμί και φουλ, αυτά αγοράστηκαν με τις προτροπές πωλητών για το καλύτερο τσοκάρισμα.
http://oplognosia.com/?p=116

4. ΦΟΥΛ ΚΑΙ ΕΞΤΡΑ ΦΟΥΛ ΤΣΟΚΑΡΙΣΜΑΤΑ

Η υπερβολική σύσφιξη είναι αποτέλεσμα της σκέψης “αν το λίγο είναι καλό, το πολύ είναι καλύτερο”. Η υπερβολική σύσφιξη άρχισε στα τέλη το 19ου αιώνα από μερικούς αθλητές της περιστεροβολίας, πέρασε στο Τραπ και από εκεί στο κυνήγι.

Σοβαροί ερευνητές που έκαναν πειράματα στον πίνακα αποφάνθηκαν από τότε, από τα τέλη του 19ου αιώνα, ότι το τσοκάρισμα έχει όρια, μετά από ένα σημείο παύει να αποδίδει αυξημένη συγκέντρωση. Ομως, στον χώρο του κυνηγίου και της σκοποβολής η δοξασία και η ρητορική του καφενείου, και ενίοτε του κυνηγετικού τύπου, νικούν τα πειράματα και την έρευνα και έτσι έχουμε όπλα με τσοκάρισμα έξτρα φουλ και έξτρα έξτρα φουλ. Τέτοια τσοκ έχουν την ίδια χρηστικότητα με την χρυσή σκανδάλη, δηλαδή καμία.


(τουτέστιν προτείνονται: ***/**** τα ίδια νομίζω ότι προτείνει κι ο @leo )

εγώ προτείνω συγκεκριμένα: 7/10 έως 6/10 αριστερά (ή πάνω) και 1/10 με 2/10 δεξιά (ή κάτω) και 3,5/10 με 4,5/10 σε μονή κάννη
@Prowler® Είμαι νέος χρήστης του forum δεν έχω διαβάσει όλα τα posts οπότε δεν ξέρω τι έχετε γραψει κατα καιρούς.
Τα παραπάνω όμως τα έχω διαβάσει από τον κ.Κυπρίδιμο αφού είναι από τους λίγους που δεν αμφισβιτώ τις γνώσεις του. Όμως έχω κάποιες ενστάσεις σε όλα αυτά. Ειδικά στην άποψη του ότι το φουλ τσοκ δεν προσφέρει τίποτα περισσότερο από ότι προσφέρει η χρυσή σκανδάλη. Ναι η χρυσή σκανδάλη δεν προσφέρει τίποτα παραπάνω. Όμως το φουλ τσοκ είναι υπερβολικός και μάλιστα στο βιβλίο του από τις δοκιμές που είχε κάνει άλλα δίχνει και υπάρχει αντίφαση σε αυτό. Ενδεικτικά θα βάλω ένα στιγμιότυπο από το βιβλίο του κ. Κυπρίδιμου "Πίνακες βλητικής" που φαίνεται ξεκάθαρα η διαφορά στις συγκεντρώσεις σε διάφορες αποστάσεις των τσοκ μεταξύ τους, Για το 6 νούμερο σκάγια λοιπόν δίνει τον παρακάτω πίνακα.
Capture.PNG

Φαίνεται ξεκάθαρα ότι στα 35 μέτρα για 32 gr γόμωση στο 6 νούμερο σκάγια το φουλ τσοκ έχει 10% παραπανω συγκέντρωση σε σχέση με το ντεμί. Δηλαδή 30 σκάγια παραπάνω στον κύκλο. Στα 45 μέτρα έχει 24 σκάγια παραπάνω. Εγώ αυτά τα 24-30 παραπάνω σκάγια στο 6 νούμερο τα θεωρώ πολύ σημαντικά σε ένα θήραμα όπως είναι ο λαγός. Αυτά τα 24 σκάγια λιγότερα που θα μου έβαζε το 3 -4* τσοκ είναι πολύ πιθανόν να είναι η αιτία που θα τον χάσω στα 35- 45 μέτρα που συνήθως τους τουφεκάμε από την μια μεριά στην άλλη των ρυακιών στην Κρήτη.
Συμφωνώ όμως ότι για τα αγγλικά λονδρέζικα φερμαριστα σε φρακτά κτήματα κυνήγια που κάνουν οι αγγλοι που δεν τουφεκάνε πάνω από 35 μέτρα το ιδανικότερο τσοκάρισμα είναι το 4,3*. Σε τόσα άλλα μέρη όμως όπως Ρωσία , Καναδά , Αμερική , Ιταλία , Κρήτη 😁 που κυνηγούν με φούλ, εχτρα φουλ κλπ σε πιο αντίξοες συνθήκες και σε μεγαλύτερες αποστάσεις δεν ειναι σοφοί όλοι αυτοί; Το όλο θέμα νομίζω ότι είναι καθαρά υποκειμενικό και δεν νομίζω ότι μπορεί να προσδιοριστεί αντικειμενικά κάποιο πιο ιδανικό τσοκάρισμα γιατί εξαρτάται από το μέρος το θήραμα και τις συνθήκες που κυνηγάει ο κάθενας. Εγώ εξακολουθώ πάντως να πιστεύω ότι το 1-3* είναι αυτό το τσοκ που έχει τις λιγότερες πιθανότητες να σε προδώσει βλητικά για γενικό κυνήγι εφόσον όμως μπορείς να το υποστηρίξεις και σκοπευτικά. Το μόνο πρόβλημα με αυτό είναι τα μονόβολα και τα ατσάλινα σκάγια αλλά εκεί μιλάμε για άλλες παραμέτρους και για άλλες συνθήκες που ίσως ούτε το 4-3* να ειναι το πιο ιδανικό. Όμως όπως σωστά είπες όλες οι απόψεις είναι σεβαστές είτε είναι σωστές είτε όχι.
 
γιατί ειναι αντικειμενικώς λανθασμένη καθώς και πως προκύπτει η αντικειμενικότητα στην αντίθετη άποψη από την δική μου για να μαθαίνουμε και εμείς.
Ουσιαστικά έχεις 2 κάνες που βγάζουν σφιχτές τουφεκιές.
Χάνεις ένα πλεονέκτημα του δίκανου.

Αυτό το διάγραμμα τα λέει όλα.
chokes.jpg
Σωστός και ο Τάσος ότι στα όπλα, φυσίγγια, βλητική μερικές φορές δεν υπάρχει απόλυτα σωστό ή λάθος ή αν υπάρχει, μερικές φορές υπερισχύει απλά το "έτσι γουστάρω".
Σεβαστό και αυτό.

Αν με ρωτήσεις θα σου έλεγα ότι το ιδανικό τσοκάρισμα είναι 2,4 ή 3,4 σταθερά και τα δύο για κυνηγετικό όπλο και για γενικό κυνήγι.
Αυτό όμως ισχύει για εμένα.

30 χρόνια τώρα κυνηγάω τα πάντα με mod και πρόσφατα με lm, ... full βάζω μόνο σε παπιά και αυτό όχι πάντα.
Πριν κυνηγούσα με δίκανο full, xfull.
 
του πότε είναι; 1985; 86;
Και παλι σωστά θυμάσαι....
Iανουαριος 1987...


Σωστός και ο Τάσος ότι στα όπλα, φυσίγγια, βλητική μερικές φορές δεν υπάρχει απόλυτα σωστό ή λάθος ή αν υπάρχει, μερικές φορές υπερισχύει απλά το "έτσι γουστάρω".
Σεβαστό και αυτό.

Αν με ρωτήσεις θα σου έλεγα ότι το ιδανικό τσοκάρισμα είναι 2,4 ή 3,4 σταθερά και τα δύο για κυνηγετικό όπλο και για γενικό κυνήγι.
Αυτό όμως ισχύει για εμένα.
Υπόψιν δεν υποστηρίζω ότι το 1-3 είναι το ιδανικό τσοκαρισμα...
Αυτό που λέω είναι πως σε πολλους διμηουργει ένα φόβο ώστε να το απορρίπτουν αμέσως...
Ενώ δεν υπάρχει κανενας λόγος......
Αν αυτή την στιγμή είχαμε τον συγκεντρωτηρα σαν το μόνο υλικό βυσματωσης, τότε ναι θα το συζητάγαμε για κάποια κυνηγια.....

και ειλικρινά μακριά από εμένα η λέξη "ιδανικό" τόσο στο κυνήγι όσο κ στο ψάρεμα....
Γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει......
 
Εμένα το δικανακι μου είναι 3-1.οταν κυνηγούσα με αυτό καρτερι φυσικά, φχαριστιομουνα καπνισματα σε όλες τις αποστάσεις, όντος το 1* είναι πολύ σφιχτό, αλλά αντισταθμιζεται με την φαρδιά σκοπευτικα γραμμή, που άμα την συνηθίσεις όλα γίνονται πολύ ευκολα
 
όντος το 1* είναι πολύ σφιχτό, αλλά αντισταθμιζεται με την φαρδιά σκοπευτικα γραμμή, που άμα την συνηθίσεις όλα γίνονται πολύ ευκολα
Eπισης αντισταθμίζεται από το γεγονός η κάννη 1* (συνηθως) έχει μέσα την τελευταία βολή κ αυτό μας κάνει πιο προσεκτικους**.....

**
Καποτε μου έλεγε ένας γνωστός
"Δεν μπορώ να καταλάβω γιατι σχεδόν όλα τα θηράματα τα παίρνω με την δευτερη τουφεκιά αφου η δεξιά κάννη είναι η πιο ανοιχτή"...

ΥΓ
Και κάτι τελευταίο που εχω παρατηρήσει όσο αφορά το δισκανδαλο,αυτό βέβαια αφορά εμένα αλλά ίσως να το έχουν νιώσει κ άλλοι συνάδελφοι...

Εφόσον υπάρχει αστοχία στην πρωτη τουφεκιά, η κίνηση που κάνουμε για να παμε στην πίσω σκανδαλη λειτουργεί σαν ένα στιγμιαίο χαλαρωτικό κ ταυτόχρονα μας υπενθυμίζει ότι έχουμε την τελευταία μας ευκαιρία, κ αυτό μας βοηθαει πολυ.............

Αν σας ακουγεται παραξενο να πω ότι αυτό δεν το εχω αισθανθεί με την καραμπινα......
 
Ταπεινή γνωμη....
Η τουφεκιά πρέπει να πραγματοποιείται όταν ακούμε εκείνη την" φωνουλα" μέσα μας που μας λέει"ΠΑΤΑ!!"!
Οι σκέψεις,οι υπολογισμοί,οι αμφιβολίες....,οδηγούν προς το λάθος και μετά από την πιθανότατη αποτυχία,σε άγχος,νέο γύρο υπολογισμών και...φαύλος κύκλος!
Αυτό ισχύει σε όλα τα τουφέκια που τυχόν κρατάμε.
Μονοκανο, δίκανο,αυτογεμες...
 
ΌΤΑΝ ΉΜΟΥΝ 15 ΧΡΟΝΏΝ ΑΓΌΡΑΣΑ ΤΟ ΠΡΏΤΟ ΜΟΥ ΔΊΚΑΝΝΟ (*/***)
έψαχνα να βρω φουλ/ εξτρα φουλ γιατί: " το φουλ σκοτώνει μακριά και κοντά (με τα κατάλληλα φυσίγγια) ενώ το ανοιχτό τσοκ μόνο κοντά"
ευτυχώς ασχολούμενος με την βαλλιστική του λειόκαννου, με πολύ διάβασμα αλλά και αρκετές δοκιμές, αντελήφθην νωρίς το πόσο μεγάλη αερολογία (κν μπούρδα) είναι η παραπάνω φράση.......

Πάνω από δεκαετία κυνηγούσα με (*/***) και καραμπίνα *, από γουρούνι μέχρι τσίχλα (ΚΑΙ ΦΕΡΜΑ). Δοκίμασα ίσως όλα τα διασποράς που κυκλοφορούσαν τότε και ένα σωρό πατέντες.... Κατέληξα στα ίδια συμπεράσματα των Κυπρίδημου, Χατζιώτη, Νικητόπουλου και λοιπών Ελλήνων αρθρογράφων (για να μην πω για ξένους)

Αφήνω στην κρίση των τρίτων, το πως γίνεται άνθρωποι που έχουν ρίξει μυριάδες βολές με ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ να προτείνουν κάτι, ενώ "κοινοί" κυνηγοί με "εμπειρικές γνώσεις" να προτείνουν τα αντίθετα....
Για μένα δεν τίθεται ζήτημα το ποιος από τους μεν είναι αντικειμενικός και ποιος όχι.....

Σεβαστή η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ επιλογή του καθενός μας, όταν όμως την προτείνουμε ως ΟΡΘΗ επιλογή σε τρίτους και μάλιστα δημόσια, πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί.
 
@mangelasakis
1. συνέχισε να διαβάζεις τον ΔΑΣΚΑΛΟ Κυπρίδημο (αλλά και Χατζιώτη, Leo κ.λ.π.) .shake hands.
2. αν πας για λαγό στα 35+++ μ με 6αρια 32 γρ ΚΑΗΚΕΣ!!!! .hair. ακόμα και οι κρητικοί λαγοί που είναι μικρότεροι θέλουν ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 5αρια

3. Ξαναγράφω γιατί δεν το πρόσεξες: Αυτά τα εφάρμοζαν οι Αγγλοι από τον 19ο αιώνα και η πρακτική τους απέδιδε στους λεγόμενους “ψηλωμένους φασιανούς” που περνούσαν στα 40 μέτρα πάνω από τα τουφέκια.

4,κάπου μπερδεύεσαι με τις προτιμήσεις στο εξωτερικό:
Ρωσία: το */*** προέκυψε κατ' ανάγκη: λόγω πολύ μέτριων πυρομαχικών χρησιμοποιούν πολύ χοντρά σκάγια και συνεπώς θέλουν να τα "μαζέψουν", χώρια που τα κυνήγια τους με λειόκαννο είναι κυρίως υδρόβια άντε και λαγός. Φέρμα, τσίχλες κ.λ.π. είναι σχεδόν άγνωστα στον μέσο Ρώσσο κυνηγό
Καναδά, Αμερική δουλεύουν ΚΥΡΙΩΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ανοιχτά τσοκ!!!!! φτάσανε στο σημείο κατασκευαστές τσοκ να ονομάζουν "φουλ τσοκ" συσφίξεις 0,75 και 0,64 χιλ!!!!!
Ιταλία: ακόμα πιο ανοιχτά τσοκ
Κρήτη: θα σΕ πω μια μαντινάδα: Σαν ειν' καλός ο κυνηγός τ'αρματα ίντα τα θέλει, αφού οι πιο πολλοί λλλαγοί πιάνονται με το "χέρι"* .sarcastic.


* όπου "χέρι" μη νόμίμος τρόπος που απαξιω να τον αναφέρω👎
 
Ενώ με το 3-4 δεν το χάνεις το πλεονέκτημα;
Εξαρτάται τι θεωρείς πλεονέκτημα.
Πλεονέκτημα για εμένα είναι να έχω μια αντικειμενικά ανοιχτή και μια κλειστή κάνη.
Σε αρκετά φυσίγγια αν ρίξεις με 1* και 3* δεν θα δεις διαφορά στην συγκέντρωση ή θα είναι πολύ μικρότερη από το 2-4 ή το 3-4.
Αυτός είναι ο γενικός κανόνας. Εξαιρέσεις πάντα υπάρχουν.

Για εμένα επίσης το μονοσκάνδαλο κυνηγετικό δίκανο είναι μειονέκτημα.
Επιλογείς και κουμπάκια δεν μου αρέσουν σε κυνηγετικά όπλα.

Τα εναλλασόμενα τσοκ, ειδικά στα κυνηγετικά δίκανα τα θεωρώ υπερβολή και αχρείαστα κλαπατσίμπαλα.
 
Εξαρτάται τι θεωρείς πλεονέκτημα.
Πλεονέκτημα για εμένα είναι να έχω μια αντικειμενικά ανοιχτή και μια κλειστή κάνη.
Σε αρκετά φυσίγγια αν ρίξεις με 1* και 3* δεν θα δεις διαφορά στην συγκέντρωση ή θα είναι πολύ μικρότερη από το 2-4 ή το 3-4.
Αυτός είναι ο γενικός κανόνας. Εξαιρέσεις πάντα υπάρχουν.

Για εμένα επίσης το μονοσκάνδαλο κυνηγετικό δίκανο είναι μειονέκτημα.
Επιλογείς και κουμπάκια δεν μου αρέσουν σε κυνηγετικά όπλα.

Τα εναλλασόμενα τσοκ, ειδικά στα κυνηγετικά δίκανα τα θεωρώ υπερβολή και αχρείαστα κλαπατσίμπαλα.
Πέρα από τα κουμπάκια, στο δισκανδαλο μεγάλο πλεονέκτημα είναι η ταχύτητα στην επιλογή κανης
 
Εξαρτάται τι θεωρείς πλεονέκτημα.
Πλεονέκτημα για εμένα είναι να έχω μια αντικειμενικά ανοιχτή και μια κλειστή κάνη.
Σε αρκετά φυσίγγια αν ρίξεις με 1* και 3* δεν θα δεις διαφορά στην συγκέντρωση ή θα είναι πολύ μικρότερη από το 2-4 ή το 3-4.
Αυτός είναι ο γενικός κανόνας. Εξαιρέσεις πάντα υπάρχουν.

Για εμένα επίσης το μονοσκάνδαλο κυνηγετικό δίκανο είναι μειονέκτημα.
Επιλογείς και κουμπάκια δεν μου αρέσουν σε κυνηγετικά όπλα.

Τα εναλλασόμενα τσοκ, ειδικά στα κυνηγετικά δίκανα τα θεωρώ υπερβολή και αχρείαστα κλαπατσίμπαλα.
Τα εναλλασσόμενα τσοκ είναι ΤΟ πλεονέκτημα δεν θα αφήσει κανέναν παραπονεμενο και αντί να ψάχνεις φυσίγγια για το σταθερό τσοκαρισμα,με ένα καλό φυσίγγι βρίσκεις εύκολα τη σύσφιξη που θέλεις .
 
Τα εναλλασσόμενα τσοκ είναι ΤΟ πλεονέκτημα δεν θα αφήσει κανέναν παραπονεμενο και αντί να ψάχνεις φυσίγγια για το σταθερό τσοκαρισμα,με ένα καλό φυσίγγι βρίσκεις εύκολα τη σύσφιξη που θέλεις .
Θα μπορούσε να έχει νόημα για κάποιον που κάνει όλα τα κυνήγια... Ο φερματζης τι να τα κάνει τα σφιχτά τσοκ? Αντίστοιχα για τον καρτεριτζη με τα ανοιχτά....

Εκ των πραγμάτων και εναλλασομενα τσοκ να έχεις, αν κάνεις γενικό κυνηγι, δεν πας με ένα φυσίγγι εκ των πραγμάτων.

Το βασικότερο για μένα είναι ότι το δίκαννο είναι ο ορισμός του παραδοσιακού κυνηγίου.. Σταθερά τσοκ και δισκανδαλο, μέχρι να σβησει ο ήλιος!
 
Last edited:
Τα εναλλασσόμενα τσοκ είναι ΤΟ πλεονέκτημα δεν θα αφήσει κανέναν παραπονεμενο και αντί να ψάχνεις φυσίγγια για το σταθερό τσοκαρισμα,με ένα καλό φυσίγγι βρίσκεις εύκολα τη σύσφιξη που θέλεις .
Σωστό Παναγιώτη, αλλά ποτέ δεν το κάνω ακόμα και σε αυτογεμές (να αλλάζω τσοκ, εκτός από παπιά).
Γιατί να το κάνω σε δίκανο ?
Επίσης όλα τα καλά φυσίγγια που έχω ρίξει υπακούουν αρκετά καλά στα τσοκ.

Είναι ευκολία τα τσοκ αρκεί να μην μας πιάνει τσοκίτιδα. 😂
Τέτοια αρρώστια δεν έχω.
Σταθερά και τέλος (σε δίκανο μιλάω και πάντα για εμένα).

Ούτε καθάρισε, βάλε γράσσο-λάδι, επίσης δεν υπάρχει διαφορά αυλού φούστας, επίσης δεν χτυπιέσαι ότι αν είχα το άλλο τσοκ θα έπαιρνα το θήραμα, + σκουριασμένα τσοκ, + σφίξε με το χέρι, + χρήματα σε νέα τσοκ, + σε μια νέα αγορά τσοκ μπορεί να σου λάχει σύσφιξη που ήδη έχεις και πολλά άλλα.
Όση ευκολία έχουν, τόσο σπαστικά είναι 🤪
Πέρα ότι είναι εξωφρενικά πανάκριβα για την "τεχνολογία" που κουβαλάνε και το κόστος κατασκευής τους.
 
Last edited:
Θα μπορούσε να έχει νόημα για κάποιον που κάνει όλα τα κυνήγια... Ο φερματζης τι να τα κάνει τα σφιχτά τσοκ? Αντίστοιχα για τον καρτεριτζη με τα ανοιχτά....

Εκ των πραγμάτων και εναλλασομενα τσοκ να έχεις, αν κάνεις γενικό κυνηγι, δεν πας με ένα φυσίγγι εκ των πραγμάτων.

Το βασικότερο για μένα είναι ότι το δίκαννο είναι ο ορισμός του παραδοσιακού κυνηγίου.. Σταθερά τσοκ και δισκανδαλο, μέχρι να δύσει ο ήλιος!
Τα εξειδικευμένα όπλα μπορεί να είναι ιδανικά για το κυνήγι που προορίζονται αλλά έτσι θα έπρεπε να έχεις διαφορετικό όπλο για κάθε θήραμα και σίγουρα θα έχουν και πιο δυσκολη μεταπώληση.
 
Σωστό Παναγιώτη, αλλά ποτέ δεν το κάνω ακόμα και σε αυτογεμές (να αλλάζω τσοκ, εκτός από παπιά).
Γιατί να το κάνω σε δίκανο ?
Επίσης όλα τα καλά φυσίγγια που έχω ρίξει υπακούουν αρκετά καλά στα τσοκ.

Είναι ευκολία τα τσοκ αρκεί να μην μας πιάνει τσοκίτιδα. 😂
Τέτοια αρρώστια δεν έχω.
Σταθερά και τέλος (σε δίκανο μιλάω και πάντα για εμένα).

Ούτε καθάρισε, βάλε γράσσο-λάδι, επίσης δεν υπάρχει διαφορά αυλού φούστας, επίσης δεν χτυπιέσαι ότι αν είχα το άλλο τσοκ θα έπαιρνα το θήραμα, + σκουριασμένα τσοκ, + σφίξε με το χέρι, + χρήματα σε νέα τσοκ, + σε μια νέα αγορά τσοκ μπορεί να σου λάχει σύσφιξη που ήδη έχεις και πολλά άλλα.
Όση ευκολία έχουν, τόσο σπαστικά είναι 🤪
Πέρα ότι είναι εξωφρενικά πανάκριβα για την "τεχνολογία" που κουβαλάνε και το κόστος κατασκευής τους.
ΟΚ , πάντως αν δεν ήταν χρήσιμα θα τα είχε αποβάλει η ίδια η αγορά και μόνο αυτό δεν συμβαίνει.
 
Status
Not open for further replies.
Back
Top