Αντώνη, περίπου τα ίδια που γράφουν ο Χρήστος κι ο Γιάννης παραπάνω ήθελα να γράψω κι εγώ αλλά με πρόλαβαν ...
Επίσης μου κάνει εντύπωση που το νιώθεις μπροστόβαρο, το ίδιο όπλο έχω κι εγώ και μου φαίνεται το αντίθετο, δηλ. λίγο οπισθόβαρο. Δεν ξέρω βέβαια ποια ακριβώς παραλλαγή του μοντέλου έχεις, μάγκνουμ, με ρίγα, με τσοκάκια ;;; Το δικό μου είναι το απλό-απλό (Izh 18M-M) οπότε μπορεί όντως να υπάρχει διαφορά...
Κατ' αρχήν θα έλεγα κι εγώ να προσθέσεις βάρος (μολύβι) στο κοντάκι (μέσα στην τρύπα της τζαβέτας) να δεις πως θα σου πάει.
Αλήθεια το υπάρχον κοντάκι σου κάθεται καλά ;;; Αφού αναγκαστικά επωμίζεις αριστερά, ενώ αυτό έχει αρκετή δεξιά παρέκκλιση (cast-off) ;;;.xm.(Το δικό μου τουλάχιστον έχει πολύ cast-off περισσότερο από όσο θα ήθελα) ...
Μια άλλη λύση, που δεν ξέρω πόσο εφικτή είναι από νομικής άποψης, είναι να κοντύνει η κάννη κάπου στα 60 εκατοστά. Υποθέτω ότι θα πρέπει να βεβαιώσει κάποιος οπλουργός ότι υπήρξε κάποιος λόγος που κόπηκε, π.χ. ότι έσκασε το στόμιο...
Αλλά και άλλο όπλο να πάρεις, όπως δίκαννο ελαφρύ, 20αρι κλπ που είδα ότι σου πρότειναν πολλοί φίλοι σε άλλο τόπικ, πιστεύω ότι οι κάννες δεν πρέπει να είναι πάνω από 60 - 63 εκατοστά (μπεκατσοτούφεκο) ... Ξέρω, πολλοί θα πουν ότι δεν είναι και ότι καλύτερο οι πολύ κοντές κάννες, από βλητικής και σκοπευτικής άποψης, αλλά ... δεν είναι και κάτι εύκολο κι απλό το να χειρίζεται κανείς τουφέκι με το ένα χέρι, οπότε από το ολότελα ......
Υ.Γ. - Άσχετο: Ήξερα κι εγώ κάποιον (καθηγητή) που κυνηγούσε με το ένα χέρι το δεξί, με κανονικό όπλο και μάλιστα καραμπίνα, αφού είχε χάσει το αριστερό του χέρι σε τροχαίο ατύχημα ... (Είχε την "κακή συνήθεια" να οδηγεί έχοντας το αριστερό χέρι κρεμασμένο έξω από το παράθυρο !!!
)