Θ ακολουθήσει και αφορεσμος.περιμενε να το διαβάσει και ο Τάσος
Ουυυυυυυ και σε σένα μπερετοπληκτεεεεεεΕγω εχω και λεω...
Και γιατί να του σπασει η ασφάλεια? Επειδη έτυχε να σπασει σε κάποιον δεν σημαίνει οτι θα συμβεί σε ολους.Οκ για αυτοματισμούς συμφωνω οτι ίσως να μην ειναι οτι καλύτερο.Καλα. Κατσε να σου σπασει εσενα η ασφαλεια στην πρωτη τουφεκια μια μερα με τρελλο περασμα τρυγονιων, και μετα τα λεμε.
Πυροβολισμος και ασφαλεια επειτα.
Ντάξει τα όπλα BAIKAL είναι τίμια γιαυτα που προσφέρουν (σε αντίθεση με κάποια υπερτιμημένα μοντέλα άλλων εταιριών) και σίγουρα Ευρωπαϊκες εταιρίες με τα σαφώς υψηλότερα ημερομίσθια δεν θα μπορούσαν να προσφέρουν το ίδιο όπλο στην ίδια τιμή...
Αλλά...
Οσο αφορά τη σχεδίαση...αντιγραφές (το πλαγιόκαννο από το Winchester 21, στο Super poze από το Browning 25)...
Οσο αφορά την αντοχή τους...νταξει υπάρχουν και άλλα όπλα που βρίσκονται (τουλάχιστο) στα ίδια επίπεδα αντοχής και με ελαφρύτερες κάννες...
Οσο αφορά τις βαφές τους...πολλά ''πετάνε'' σκουριά (ειδικά στις ρίγες)...
Οσο αφορά το ζύγισμα τους...από τα πιο αζύγιστα όπλα που έχω πιάσει...
Οσο αφορά την εργονομία τους...άγαρμπα και με υπερβολικά σφιχτή λειτουργία...
Οσο αφορά τις σκανδάλες του...στα περισσότερα σκληρές...
Οσο αφορά τους αυτοματισμούς (μονή σκανδάλη, αυτόματοι εξολκείς)...μακρυά, βγάζουν συχνά προβλήματα...
Οσο αφορά τη ντουφεκιά τους...έχω δει και καλύτερες με τα συγκεκριμένα σφιχτά τσοκ...
Οσο αφορά την εργονομία του κοντακιού...κουπιά...
Οσο αφορά τα ξύλα...σανιδιές (τουλάχιστο στα τελευταία μοντέλα αντικατεστησαν την οξιά με καρυδιά)...
Οσο αφορά την αισθητική τους...Νο comments...
Δυνατό του όπλο, ο πολύ καλός μηχανισμός που δε βγάζει βλάβες, τα καλά ατσάλια, οι κάννες κολλημένες με καλάι και η χαμηλή τιμή που το κάνουν ένα ιδανικό θεμέλιο για μετατροπές που βελτιώνουν ουσιαστικά όλα τα παραπάνω μειονεκτηματα του (δικαιολογημένα σ' αυτά τα επίπεδα τιμής) και στην ουσία το κάνουν ένα όπλο που δεν έχει σχέση με το αρχικό και πολύ δύσκολα βρίσκεις στην τιμή της αγοράς+μετατροπή...
* ουτε φίδι στον κόρφο μου, θα πέσει πάνω μου το ανάθεμα των απανταχού Μπαϊκαλάκηδων....
**αδέρφια μη βαράτε έχουν μια δόση υπερβολής αυτα που γράφω και έχω τα όπλα Baikal σε μεγάλη εκτίμηση ...
Τελικα Επισκευαστηκε?Σας ειπα την εμπειρια που ειχα απο το δικο μου. Και ηταν η μοναδικη, καθως το συγκεκριμενο κυνηγησε απο το 1991 εως το 1999 ανελειπως, συν την Ανασταση που λεει ο Τασος. Αν ειχα τη δυνατοτητα για ενα οπλο, παλι αυτο θα ηταν, καθως δεν νομιζω οτι αυτο που συνεβη σε μενα ειναι ο γενικος κανονας.
Και σας μιλαω για την πρωτη τουφεκια της μερας, και για μια μερα που ειλικρινα θυμαμαι τον πατερα να μου λεει οτι του θυμιζε τις καλες μερες του 70. Αντε να βλεπεις κοσμο με αρμαθιες πουλια, και συ να εισαι μονο με το πρωτο της μερας, επειδη σου την εσπασε το προβλημα. Δεν συνεβη τιποτα απο τοτε και μετα, αλλα διαλεξε τη χειροτερη δυνατη μερα για να συμβει...
Σε καταλαβαίνω απόλυτα κ σίγουρα κανείς δεν θέλει να του συμβει.Nαι, το ιδιο απογευμα. Αλλα φαντασου την απογοητευση μου ρε συ, που επεσα σε περασμα τρυγονιων (νομιζω επιτρεποντουσαν και οι συκοφαγοι ακομα) και δεν καταφερα παρα ενα μονο
Οντως.Απο την άλλη μεριά δεν μπορώ να καταλάβω πώς οπλα με τόσα λεφτά παθαίνουν ζημιές.Κακα τα ψεμματα τα οπλα ειναι μηχανισμοι, και παθαινουν διαφορα.
Απο τη στιγμή που μιλάμε για μηχανικά σύνολα και υλικά, όλα έχουν φθορές και σε όλα υπάρχει το ενδεχόμενο της ''αστοχίας του υλικού''...Οντως.Απο την άλλη μεριά δεν μπορώ να καταλάβω πώς οπλα με τόσα λεφτά παθαίνουν ζημιές.
Το λογικό θα ηταν(λόγω χαμηλού κόστους)τα μπαικαλ να έβγαζαν του κοσμου τις βλάβες.
Και ομως βλέπουμε οπλα πανάκριβα να πηγενουν στα οπλουργεια.
Τελικα τι πληρώνουμε σε ενα ακριβο οπλο,τα σκαλισματα,τα ωραία ξύλα,
τα τρομερά τσοκ?
Και οχι κάποια επιπλέον αντοχή στον μηχανισμό?.xm.που για μένα ειναι το βασικότατο ζητούμενο επειδη τα οπλα ειναι εργαλεία.
Το άκουσα για το blazer και πραγματικά απόρησα γιατι δεν ειναι ίσα και όμοια με ενα φθηνό οπλο.
Εγω Τασο το nx27e Περιπου του '78_'79 αλλα οχι με πανω απο 250 φυσιγγια στο ενεργητικο του, ανοιγει και κλεινει σφιχτα.Επειδη δεν εχω καμιά εμπειρία απο αυτον το τύπο όπλου,όσοι έχετε μπαικαλ ποζε όλα ανοιγοκλείνουν δύσκολα?