Tolis SBE1
Banned
Λοιπον στη 153 το εχω τερμα ανοιχτο το πιστονι δηλαδη στις βαριες γωμωσεις νε φευγουν οσονπερισοτερα αερια γινετε και μου ριχνει απο 30 και πανω κανονικα βεβαια καπιες διαφορες απο ενα σε αλλο θα υπαρχουν δε γινετε ολα τα ελατιρια να ειναι πανομοιοτυπα σε κατασκεβηΈχει μία λογική και αυτό. Τα αυτορυθμιζόμενα σίγουρα στις μεγάλες γομώσεις αφήνουν περισσότερα αέρια να διαφύγουν αλλά δεν ξέρω αν έχουν καταφέρει να φτιάξουν αυτορυθμιζόμενο μπιστόνι που να αφήνει να διαφύγουν όλα τα περιττά αέρια ώστε να μην καταπονείται το όπλο όσο αναβένουν οι γομώσεις. Δηλαδή και πάλι ο μηχανισμός όσο αυξάνεται η γόμωση θα καταπονείται περισσότερο ενώ αν το ρυθμίζεις manual μπορείς να αφήσεις να περνούν μόνο όσα αέρια χρειάζεται για να δουλέψει και όχι περισσότερα μη καταπονώντας το όπλο. Το πρόβλημα ειναι ότι θα πρέπει να κάθεσαι να το ρυθμίζεις πειραματίζοντας μιας και δεν έχει standard ρυθμίσεις για ελαφριές -μεσαίες - βαριες γομώσεις. Με τον καιρό βέβαια κάποιος που θα πειραματιστεί αρκετά θα το μάθει και θα ξέρει πόσες στροφές αριστερά ή δεξία χρειάζεται και δεν θα ειναι τόσο μεγάλος κόπος η διαδικασία ειδικά αν σημειώνει καθε φορά. Όμως στην πραγματικότητα πιστεύω σχεδόν κανένας δεν το ρυθμίζει και μάλιστα σωστά οπότε με μια ρύθμιση συνήθως για ελαφριές προς μεσαίες γομώσεις ρίχνουν τα πάντα ακόμη και βαριές έως πολύ βαριές γομώσεις με αποτέλεσμα τελικά να καταπονούν περισσότερο το όπλο και για αυτό ίσως να παθαίνει σε κάποιους βλάβες. Για αυτό εγώ το mp155 το βλέπω σαν ένα όπλο κατάλληλο για εκείνους που ρίχνουν συγκεκριμένες γομώσεις και δεν αλλάζουν συχνά από βαριά σε ελαφριά φυσίγγια ώστε να μπαίνουν συχνά στον κόπο να το ρυθμίζουν. Αλλιώς καλύτερα να πάρουν ένα με αυτορυθμιζόμενο μπιστόνι ή αδρανείας να μην μπαίνουν συχνά σε αυτή την διαδικασία.