Θέλω να το φέρω περίπου στα 3150 γραμ. να κάνει και για τα δύο.Aν το θέλεις για καρτέρι,θεωρώ πως το βάρος που έχει είναι ιδανικό...
Αν όμως το θέλεις για περπατητο χρειάζεται ελαφρωμα όντως...
Θέλω να το φέρω περίπου στα 3150 γραμ. να κάνει και για τα δύο.Aν το θέλεις για καρτέρι,θεωρώ πως το βάρος που έχει είναι ιδανικό...
Αν όμως το θέλεις για περπατητο χρειάζεται ελαφρωμα όντως...
Εγώ όταν αφαίρεσα τις 2 πλαϊνές ρίγες του σ/π (SKB) (71 cm κάννες) ελάφρυνε γύρω στα 100-110 γραμμάρια (από 3.260 σε ~ 3.150) Εμένα ήταν όμως τρύπιες (εξαεριζόμενες). Οπότε πιστεύω εσύ, αν αφαιρέσεις μόνο την κάτω ρίγα, να κερδίσεις γύρω στα 80, το πολύ 100 γρ. όχι παραπάνω !! Σου συνιστώ να μην το κάνεις !!!!Καλημέρα σε όλους.
Θέλω να ελαφρύνω το καινούργιο μου baikal mp43. Τώρα με αγγλέ κοντάκι ζυγίζει 3353 γραμμαρια.
Γνωρίζει κάποιος να μου πεί αν αφαιρέσω την κάτω ρίγα ή την πάνω ρίγα πόσο βάρος θα χάσει.
Επίσης αν ξέρει κάποιος πόσο θα είναι περίπου το κόστος.
Σε ευχαριστώ πολύ Στέλιο.Εγώ όταν αφαίρεσα τις 2 πλαϊνές ρίγες του σ/π (SKB) (71 cm κάννες) ελάφρυνε γύρω στα 100-110 γραμμάρια (από 3.260 σε ~ 3.150) Εμένα ήταν όμως τρύπιες (εξαεριζόμενες). Οπότε πιστεύω εσύ, αν αφαιρέσεις μόνο την κάτω ρίγα, να κερδίσεις γύρω στα 80, το πολύ 100 γρ. όχι παραπάνω !! Σου συνιστώ να μην το κάνεις !!!!
Εγώ το έκανα επειδή ξεκόλλησαν μετά από 10 χρόνια εντατικής χρήσης στο σκοπευτήριο. Αλλιώς δεν θα έμπαινα σε αυτή τη διαδικασία ... Εμένα μου κόστισε 360 € !!!Γιατί, να έχεις υπόψιν σου, χρειάζονται και ξαναβάψιμο οι κάννες !!! Άσε που το ζέσταμα, δυο τουλάχιστον φορές, με το φλόγιστρο, πιθανόν να δημιουργήσει κι άλλα "θεματάκια", και να στενοχωρεθείς ... (όπως κι εγώ)
Μην το κάνεις ... δεν αξίζει !!!!!!! Γνώμη μου![]()
Στο baikal δεν υπάρχει τέτοιο πρόβλημα,γιατί οι ρίγες, είναι κολλημένες με καλάι.Άσε που το ζέσταμα, δυο τουλάχιστον φορές, με το φλόγιστρο, πιθανόν να δημιουργήσει κι άλλα "θεματάκια", και να στενοχωρεθείς ... (όπως κι
Πάντως, δύο δίκαννα βελτιωμένα που είχα επωμίσει,μόνο κακό ζύγισμα,δεν είχαν.Στα ρωσικά δίκανα η ρίγα είναι μονοκόμματη και δεν κόβεται στο μονομπλοκ.
Πράγμα που σημαίνει ότι η "βαριά"ρίγα δεν βγαίνει η βγαίνει δύσκολα.
Η αφαίρεση ρίγας απαιτεί επαναβαφη με ανάλογο κόστος.
Αν αφαιρεθεί η πάνω και κάτω ρίγα είναι σεβαστό το βάρος.
Μια λύση είναι η αφαίρεση βάρους εσωτερικά του κοντακιου και μετατροπή της πάπιας σε στενή κι όχι beavertail όπως είναι τώρα.
Το ζύγισμα θα εξακολουθήσει να είναι κακό (έντονα μπροστοβαρο).
Οχι σ όλα Γιάννη!Στα ρωσικά δίκανα η ρίγα είναι μονοκόμματη και δεν κόβεται στο μονομπλοκ.
Πράγμα που σημαίνει ότι η "βαριά"ρίγα δεν βγαίνει η βγαίνει δύσκολα.
Σημειωτέον,για όσους τους ενδιαφέρει, αφαίρεση κάτω ριγας ,βγάζει και αορτηριουχο!Η αφαίρεση ρίγας απαιτεί επαναβαφη με ανάλογο κόστος.
Αν αφαιρεθεί η πάνω και κάτω ρίγα είναι σεβαστό το βάρος.
Πολύχρονος!Οχι σ όλα Γιάννη!
Τα σοβιετικά είναι έτσι αν δε κάνω λάθος,στα ρωσικά(όπως το δικό μου) είναι "μισή"!
Σίγουρα!Πάντως, δύο δίκαννα βελτιωμένα που είχα επωμίσει,μόνο κακό ζύγισμα,δεν είχαν.
Πολύ σωστά Δημήτρη,παλιά sp και καινούργια πλάγια...Οχι σ όλα Γιάννη!
Τα σοβιετικά είναι έτσι αν δε κάνω λάθος,στα ρωσικά(όπως το δικό μου) είναι "μισή"!
Μου το είχε διευκρινήσει ο Παπατσαρούχας,αν θυμάμαι καλά για αυτό προτιμούσε παλιά s.p. και νέα πλάγια! (Ίσως τα λέω ανάποδα,δε θυμάμαι καλά.)
Σημειωτέον,για όσους τους ενδιαφέρει, αφαίρεση κάτω ριγας ,βγάζει και αορτηριουχο!
Όταν είπα "θεματάκια" από τη θέρμανση δεν είναι απαραίτητο ότι εννοούσα σε τέτοιο βαθμό, που να επηρεάζουν την αντοχή των καννών, ή να τις στραβώσουν ... Υπάρχουν και λιγότερο "σοβαρά", που είναι όμως ικανά να σε στενοχωρήσουν και να σε απογοητεύσουν ... Ή μήπως δεν είναι απογοητευτικό να δεις αυτό ???Στο baikal δεν υπάρχει τέτοιο πρόβλημα,γιατί οι ρίγες, είναι κολλημένες με καλάι.
Και κάτι σχετικό μ'αυτό που ανέφερες,μιας και υπάρχουν, αρκετοί αλμπάνηδες...
https://oplognosia.com/?p=10506
Οι κάννες δεν πρέπει να ακουμπάνε μεταξύ τους στα στόμια;Όταν είπα "θεματάκια" από τη θέρμανση δεν είναι απαραίτητο ότι εννοούσα σε τέτοιο βαθμό, που να επηρεάζουν την αντοχή των καννών, ή να τις στραβώσουν ... Υπάρχουν και λιγότερο "σοβαρά", που είναι όμως ικανά να σε στενοχωρήσουν και να σε απογοητεύσουν ... Ή μήπως δεν είναι απογοητευτικό να δεις αυτό ???
View attachment 96550
Ή και αυτά. Πιστεύω εύκολα καταλαβαίνει κανείς ποια τσοκάκια ήταν στο όπλο κατά τη διάρκεια των επεμβάσεων ... Και είναι και από ανοξείδωτο ατσάλι !!!
View attachment 96549
Και σε πληροφορώ φίλε Δημήτρη ότι εγώ δεν απευθύνθηκα σε "αλμπάνη" ... Αλλά σε "διασημότατο" και "εμπειρότατο" "επαγγελματία" οπλουργό !!!!
Και τα παραπάνω πες ότι είναι "πταίσματα" ... Το χειρότερο είναι ότι ΚΑΙ μου στράβωσε τις κάννες !!! Όχι από τη θέρμανση ... Αλλά παρατηρώντας την πρώτη φωτό, μπορεί κανείς να καταλάβει το γιατί ...
Προφανεστατα!Οι κάννες δεν πρέπει να ακουμπάνε μεταξύ τους στα στόμια;
Και όταν του την είπες, είμαι σίγουρος ότι σε "άρπαξε" κιόλας.Όταν είπα "θεματάκια" από τη θέρμανση δεν είναι απαραίτητο ότι εννοούσα σε τέτοιο βαθμό, που να επηρεάζουν την αντοχή των καννών, ή να τις στραβώσουν ... Υπάρχουν και λιγότερο "σοβαρά", που είναι όμως ικανά να σε στενοχωρήσουν και να σε απογοητεύσουν ... Ή μήπως δεν είναι απογοητευτικό να δεις αυτό ???
View attachment 96550
Ή και αυτά. Πιστεύω εύκολα καταλαβαίνει κανείς ποια τσοκάκια ήταν στο όπλο κατά τη διάρκεια των επεμβάσεων ... Και είναι και από ανοξείδωτο ατσάλι !!!
View attachment 96549
Και σε πληροφορώ φίλε Δημήτρη ότι εγώ δεν απευθύνθηκα σε "αλμπάνη" ... Αλλά σε "διασημότατο" και "εμπειρότατο" "επαγγελματία" οπλουργό !!!!
Και τα παραπάνω πες ότι είναι "πταίσματα" ... Το χειρότερο είναι ότι ΚΑΙ μου στράβωσε τις κάννες !!! Όχι από τη θέρμανση ... Αλλά παρατηρώντας την πρώτη φωτό, μπορεί κανείς να καταλάβει το γιατί ...
Το ένα είχε κοπεί στα 68 εκατοστά,το άλλο όχι.Σίγουρα!
Με την προϋπόθεση ότι είχε γίνει δουλειά (και) στα σίδερα η είχαν κοντύνει οι κανες.
Αυτός,ήθελε βούρδουλα.Όταν είπα "θεματάκια" από τη θέρμανση δεν είναι απαραίτητο ότι εννοούσα σε τέτοιο βαθμό, που να επηρεάζουν την αντοχή των καννών, ή να τις στραβώσουν ... Υπάρχουν και λιγότερο "σοβαρά", που είναι όμως ικανά να σε στενοχωρήσουν και να σε απογοητεύσουν ... Ή μήπως δεν είναι απογοητευτικό να δεις αυτό ???
View attachment 96550
View attachment 96549
Το περισσοτερο βάρος το εχει η σκοπευτικη ριγα μαζί με την κατω σίγουρα χάνεις 200γρΘέλω να το φέρω περίπου στα 3150 γραμ. να κάνει και για τα δύο.