Benelli Team - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Παύλο δεν αντιλέγω, αρκεί να ξέρεις τι θέλεις όμως!! Για αυτό είπα στο κυνήγι...εκεί δουλεύει το ένστικτο. Κώνοι και χρωμιώσεις πιστεύεις ότι φαίνονται??

Εγω πιστευω οτι οποιος σημερα ψαχνει πολυ ποιοτικη τουφεκια και θελει οπλο που να σκοτωνει ελεεινα καταληγει σε custom κατασκευη. Οι απαιτησεις διαφερουν αναλογα τη χρηση. Οποιος ψαχνει απλα καποιο αξιολογο οπλο και δεν ενδοιαφερεται πολυ για την ποιοτικη τουφεκια θελει απλα να σκοτωνει ικανοποιητικα το βρισκει σε πολλα εμπορικα μοντελα. Σημερα η ποιοτητα της τουφεκιας ειναι το τελευταιο που ενδοιαφερει τις εταιρειες. Θελουν το οπλο να φαινεται ομορφο και να λειτουργει. Μεχρι εκει. Η ποιοτητα στις βελτιωσεις εχει μετρηθει και εχει δημοσιευθει απο τον Rob Roberts για την Benelli. Τις εχω ανεβασει κι εγω σε προηγουμενο ποστ. Στο performance shop φτειαχνουν απο Βenelli οπλαρες, ανοιγοντας αυλους, κωνους κανοντας αποχρωμιωσεις κλπ. Ολα αποδεδειγμενα με εικονες και αριθμους

Εγω πιστευω οτι οποιος σημερα ψαχνει πολυ ποιοτικη τουφεκια και θελει οπλο που να σκοτωνει ελεεινα καταληγει σε custom κατασκευη. Οι απαιτησεις διαφερουν αναλογα τη χρηση. Οποιος ψαχνει απλα καποιο αξιολογο οπλο και δεν ενδοιαφερεται πολυ για την ποιοτικη τουφεκια θελει απλα να σκοτωνει ικανοποιητικα το βρισκει σε πολλα εμπορικα μοντελα. Σημερα η ποιοτητα της τουφεκιας ειναι το τελευταιο που ενδοιαφερει τις εταιρειες. Θελουν το οπλο να φαινεται ομορφο και να λειτουργει. Μεχρι εκει. Η ποιοτητα στις βελτιωσεις εχει μετρηθει και εχει δημοσιευθει απο τον Rob Roberts για την Benelli. Τις εχω ανεβασει κι εγω σε προηγουμενο ποστ. Στο performance shop φτειαχνουν απο Βenelli οπλαρες, ανοιγοντας αυλους, κωνους κανοντας αποχρωμιωσεις κλπ. Ολα αποδεδειγμενα με εικονες και αριθμους
Δεν σου κάνει εντύπωση που δεν βγάζουν ένα τέτοιο εργοστασιακό όπλο?

Ευριπο ότι ξέρετε ξέρω και γω από τα παράπονα στα αμερικανικά forum, έχω κοιτάξει και παλιότερα στο benelli usa forum αλλά δεν είχα δει κάτι. Δυστυχώς δεν την έχει κάποιος γνωστός για δοκιμές που θα μπορούσαμε να δούμε ποιο καθαρά τα πράγματα. Η καψούρα είναι καψούρα πάντως και αν δεν πάρεις αυτό που γουστάρεις πάντα θα έχεις το σαράκι η τιμή βέβαια δεν επιτρέπει πειράματα, συμφωνώ και γω με τα παιδιά η επιλογή ενός παλαιότερου μοντέλου που έχει αποδείξει την αξιοπιστία του στο χρόνο είναι πάντα ποιό ασφαλή και ποιο σοφή από την άλλη υπάρχει και η επιλογή ποιό καινούργιου μοντέλου όπως η powerbore αφού στην ουσία είναι το ίδιο όπλο με την διαφορά της μεγαλύτερης θαλαμης της sbe3.
Κωνσταντινε έχει πολύ διαφορετικό ζύγισμα η sbe3 και διαφορετικό swing!

Μη γελάς.κάνε μια βόλτα στον Έβρο και θα δεις ποσα τέτοια μπενελια κυκλοφορουν.οι περισσοτεροι παπιαδες αυτά κανουν
ναι benelli δουλευουνε πολλοι αλλα benelli usa δεν υπαρχει αλλη εδω πανω.....
αλλα να σας πω δεν εχω ακουσει να εχει καμια διαφορα απο τις αλλες παρα μονο οτι ειναι πιο ανθεκτικη επιδη ειναι με πλαστικα μερη.τωρα αλλες διαφορες δεν καταλαβα ,με την μ1 την ξυλινη που εχω οταν την επαιρνα στο κυνηγι προπαντος στα παπια ειχα αγανακτησει να την φροντιζω-καθαριζω,με την αλλη βρηκα την την ησυχια μου

Παύλο όταν μπορέσεις και όταν τύχει να ξαναπέσεις πάνω σε αυτές τις μετρήσεις, με ενδιαφέρει να δω λίγο την βελτίωση που προσφέρει η αποχρωμίωση σαν αποχρωμίωση και μόνο. Θέλω να δω σε τι μπορεί να έχω πέσει τόσο έξω και η πλάκα είναι ότι έχω κάποιες εμπειρίες στην βλητική έστω και εμπειρικες.
Αναφέρομαι σε αποχρωμίωση μοντέρνων καννων και όχι σε παλιές κάννες όπως η Altair που έχω και μπορεί να έχει μισό κιλό επιχρωμίωση!

Δες το βιντεακι του Παύλου στην Αφρική που ειναι μοενελι με κάνη rem και πες τη γνώμη σου
Ευριπίδη δεν διαφωνώ με αυτό που λες για το αν ισχύει αλλά για το αν θα το έκανα! Το βίντεο του Παύλου το είδα αλλά πώς θα βγει συμπέρασμα? Δεν είδα τον Παύλο με μπενέλι κάννη στο ίδιο όπλο για να μπορώ να συγκρίνω :)

ενω αμα ηταν με benelli καννη δεν θα ειχε παρει 1000 τρυγονια θα ειχε παρει 700 και 300 λαβωμενα και κατι τρεχει στα γυφτικα .yelling.
Δε καταλαβες μάλλον τι είπα.δε μιλησα για νουμερο.για τουφεκιες μιλησα.αλλο το ενα αλλο το αλλο

Δε καταλαβες μάλλον τι είπα.δε μιλησα για νουμερο.για τουφεκιες μιλησα.αλλο το ενα αλλο το αλλο
θα πέσουμε στη λούπα της συζήτησης, αλλα η τουφεκια σκοτωνει... αμα σκοτωνει σκοτωνει, τι παει να πει σκοτωνει λιγο η πολυ, καλα η κακα, η θα πεσει η οχι το πουλι εφοσον το οπλο ειναι στα μετρα σου και το σημαδεψες σωστα και τα φυσιγγια κανουν απλα τα βασικα.... ειδικα σ ενα τετοιο τερρεν με τετοιες καρπωσεις ειναι που δεν σε νοιαζουν οι λεπτομερειες, γτ πουλια θα τουφεκισεις και θα καρπωθεις ετσι κι αλλιως. δεν ειναι παπιες στον Εβρο που θες το κατι παραπανω, γι αυτο απο ενα τετοιο βιντεο δεν μπορεις να βγαλεις συμπερασμα κατα την ταπεινη μ αποψη. για μενα ενα κοινο οπλο κανει για τα κυνηγια της Ελλαδας. αν εισαι παπιο κυνηγος μονο πρεπει αν το ψαξεις σε οπλο-φυσιγγια-τσοκ.
για μενα να μην παρει sbe3 γιατι η σουπερ μαγκνουμ θαλαμη και το επιπλεον βαρος (οσο ζυγισμενο και να ειναι) θα του ειναι αχρηστα...

Δεν σου κάνει εντύπωση που δεν βγάζουν ένα τέτοιο εργοστασιακό όπλο?

Mου κανει Βασιλη σε τετοιο βαθμο που θα προτιμουσα η εταιρειεσ οπλων να πουλουσαν μονο τη βαση και να αφηνουν τη καννη να τη φτειαχνει οποιος ξερει και οποιος θελει. Παραδειγματα υπαρχουν πολλα. Ποιος ανθρωπος με στοιχειωδεις γνωσεις βλητικης μπορει να εξηγησει πχ γιατι η Benelli εχει τωρα 1.1 εκ κωνο στα οπλα της. Ποιο ειναι το πλεονεκτημα μιας τετοιας γεωμετριας? Γιατι ετσι οταν στο υπολοιπο οπλο δειχνουν την υπεροχη τους σε σχεση με το συναγωνισμο?

Κάνε μια δοκιμή στο σκοπευτήριο αν επιτρέπεται, ρίξε 2 κουτιά φυσίγγια μαζεμένα να καεί η κάννη. Το πρώτο και το τελευταίο στον πίνακα να δεις αν έχεις διαφορές στην κατανομή.

Τα προιοντα μαζικης παραγωγης κρινονται απο τον μεσο ορο!
Καποιοι θα βρεθουν τυχεροι,καποιοι αλλοι λιγοτερο.
Εχω γραψει για την προσωπικη μου περιπετεια με μια Centro που κατεχω...
Ακομη...:)
Για το συγκεκριμένο μοντελο που μιλαμε υπαρχουν κακες κριτικές που προέρχονται απο τη Μέκκα του κυνηγετικου!
Εκει,που σαν καταναλωτες,εχουν μαθει να κοιταζουν τα πραγματα και γενικοτερα να τα αντιμετωπίζουν οπως πρεπει!
Το προβλημα ειναι πραγματικο και δυσεπίλυτο!
Για να μην πουμε αλυτο!
Ακομη.....
Η καλοπροαιρετη κουβεντα που κανουμε ειναι στα ορια της συναδελφικοτητας.
Με σεβασμο στο μεροκαματο που κυνηγαμε ,οι περισσοτεροι αν οχι ολοι.
Το τι θα κανει ο καθενας μας με το οπλο του,ειναι εντελως προσωπικη του υποθεση!
Το να επιδιωκουμε να κάνουμε το καλο καλυτερο,μονο κακο δεν ειναι!
Οπως και το σημειο που τοποθετει ο καθενας μας τον πηχη,στις κυνηγετικες του προσδοκιες κι επιδιώξεις !
Στο θεμα μας,δεν συζηταμε για βελτιωσεις και μοντιφες γενικοτερα .
Μιλαμε για ένα προβληματικο,βλητικα,οπλο απο "μαμα"!
Για κατι που δεν γνωριζουμε ακομη αν θα αποσυρθει για να διορθωθει ή θα αντικατασταθεί απο κατι βελτιωμενο.....
Αλλο πραμα η μοντιφα(κωνος αποχρωμιωση,porting,after market chokes,κλπ)και αλλο το στραβοτουφεκισμα!
Αλλο πραμα η ....γκινια σε μια αγορα και αλλο το "κουτουλημα"σε κατι που ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ πως ειναι υπαρκτο ,εστω ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΜΟ!
Τα 2000€,οπως και τα 1750€,ειναι πολλα χρηματα για να τα τζογαρεις!
Για μενα τουλαχιστον...
Η απογοητευση και η μη εκπληρωση των προσδοκιων μας,ακομη χειροτερο σεναριο!
Αν το ηθελα πολυ, το οπλο,θα εδινα ενα χρονικο αβατζο....
Είμαστε αυτοι που "βγαζουμε" τους μεσους όρους ...
Τουλαχιστον,ας παμε με τις πιθανοτητες!

Όταν η briley έφτιαξε κάννη στην μπενελι στην Κέρκυρα προϋπήρχαν σίγουρα δεκαετία .yel.
Είναι παλιά ιστορία τα μοντιφαρισματα σε όπλα από την briley εγώ θυμάμαι τις πρώτες urica σε έκδοση sporting , ίσως να έκανε και σε ποιό παλιά μοντέλα αλλά δεν γνωρίζω (υποθέσεις κάνω δεν είμαι σίγουρος) αλλά μετά από εκεί πιστεύω και η beretta άλλαξε στρατηγική και άρχισε να μεγαλώνει κωνους, αυλους, optima, optima plus, optima hp το καλό βέβαια είναι ότι τα παραγει εργοστασιακα και για όλους. Ακόμα όμως και αν κάποιος θέλει να το κάνει ο ίδιος το κόστος είναι ανεκτό από την briley η από οπλουργους.

Status
Not open for further replies.
Back