Benelli Team - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
συμφωνώ σε όλα όχι όμως στο ότι το σύστημα αδράνειας είναι λιγότερο αξιόπιστο μιας και έχουμε λιγότερα κινητά μέρη λιγότερα συμπράκαλα και το σημαντικότερο όχι βρώμα που συνήθως είναι η αιτία της εμπλοκής αν όλα τα υπόλοιπα λειτουργούν άψογα σε ένα όπλο αερίων
Παύλο,ειναι!:)
Μιλαμε για επιχειρησιακο- ατομικο οπλισμο,που η δυσλειτουργία ειναι θεμα ζωης η θανατου!
Ειναι πολυ μεγαλο το πλεονεκτημα των λιγοτερων κινητων μερων και η λυση αρμολογηση,σε συνθηκες μαχης και κατ'επεκταση μεγαλης ψυχολογικης πιεσης για τον εμπλεκομενο,για να παραβλεφθεί!
ΑΝ ηταν πιο αξιοπιστο,απλα θα το προτιμουσαν!
Απλα και ξεκαθαρα!
Μιλωντας για ΣΥΣΤΗΜΑ λειτουργιας και οχι για εταιριες!
Το να κανει "κλικ"ή"κλακ" το οπλο σ'ενα κυνηγι,μικρο το κακο!;)
Θα ριξουμε τα σχετικα"ευλογησον",θα που
με "θα το πουλησω το γ@μ%μ$νο":mad:,θα θυμηθούμε οτι το πληρωσαμε 2 μισθους,θα,θα....θα πορευτούμε παρακατω.....
Οταν μας ριχνει ο αλλος κι εμεις δε μπορουμε ν'ανταποδωσουμε??:eek:

Last edited:
Γιώργο, δεν το βρίσκω επιχείρημα το επιχειρησιακό που ανέφερες να σου πω την αλήθεια. Τη διαμάχη μεταξύ των 2 εταιρειών δεν την πολυκαταλαβαίνω. Όσο μαθαίνω περισσότερα, θεωρώ ότι δεν θα έπρεπε να τίθεται θέμα σύγκρισης. Άλλωστε για τα απλά κυνήγια που κάνουμε οι περισσότεροι δύσκολα να βρεθεί όπλο να μην σου κάνει τη δουλειά άριστα. Από κει και πέρα ψάχνοντας την λεπτομέρεια μπορεί κανείς να πάει εκεί που τον βολεύει και το δίνει το έπακρο.
Μάνο, αν ξαναδιαβάσεις το ερώτημα μου, δεν θα βρεις πουθενά αναφορά για διαμάχη δύο εταιρειών.
Δεν μας λες ωστόσο γιατί δεν το βρίσκεις σωστό σαν επιχείρημα; :)
Γιατί ο μηχανισμός αδράνειας δεν έχει χρησιμοποιηθεί σε επιχειρισιακο οπλισμό ;

Μιλαμε για επιχειρησιακο- ατομικο οπλισμο,που η δυσλειτουργία ειναι θεμα ζωης η θανατου!
Ειναι πολυ μεγαλο το πλεονεκτημα των λιγοτερων κινητων μερων και η λυση αρμολογηση,σε συνθηκες μαχης και κατ'επεκταση μεγαλης ψυχολογικης πιεσης για τον εμπλεκομενο,για να παραβλεφθεί!
Απλα και ξεκαθαρα!
Θα ριξουμε τα σχετικα"ευλογησον",θα πουν
με "θα το πουλησω το γ@μ%μ$νο":mad:,θα θυμηθούμε οτι το πληρωσαμε 2 μισθους,θα,θα....θα πορευτούμε παρακατω.....

Γιάννη το όπλο για το κυνήγι με ενδιαφέρει όχι για τον πόλεμο,,,στον πόλεμο αν είναι η τύχη σου να σου φυτέψει μια σφαίρα κάποιος θα γίνει είτε με το ένα όπλο είτε με το άλλο,,,αν δεν έχει όπλο με σύστημα ARGO και κολλήσει θα βγάλει το 9ρι από την θήκη και θα στην φυτέψει με αυτό :)

δεν φανατίζομαι με εταιρείες γιαυτό άλλωστε έχω διάφορες,,οι προσωπικές αδυναμίες υπάρχουν δεν το κρύβω,όλοι μας έχουμε κάποια,αλλά στο κυνήγι και με αυτά που είδα από το όπλο αερίων και με βάση τα φυσίγγια που ρίχνω ( σημαντικό αυτό,γιατί την σεζόν ρίχνω χιλιάδες ενώ κάποιος άλλος μπορεί και 1 κούτα μόνο ) δεν νομίζω να μπορούσε να με βγάλει απροβλημάτιστο το αερίων αν δεν το καθαρίσω σε σχέση με το αδράνειας που απλά το κυνηγάς και το βάζεις πάλι πίσω στον οπλοβαστό ακολουθόντας την ίδια διαδικασία κάθε φορά για όλη την σεζόν

Θελει 2αρι η αποσταση που γραφεις κ καλο φυσιγγι...
Αρη το φυσιγγι που τα ριχνω ειναι P&B LONG RANGE 36 gr N 5 , Και στις παγωνειες WINTER 38 gr επισης Ν 5 . Και NOBELSPORT 38 gr LONG DISTANCE 3X5 . Επισης ηθελα να σε ρωτησο με την Μ2 οταν σκοπευεις βλεπεις καθολου ρηγα ?

Δεν είχα καθαρίσει καθόλου την 391 φέτος, απο την έναρξη ... Στο χωριό σε ενα απογευματινό , μου έκανε μια εμπλοκή , δεν ανέβασε το δεύτερο φυσίγγι στη Θαλάμη, έμεινε στη γλώσσα ... Το ξέχασα μετά ...
Προχτες το Σάββατο με γ@μησε το πρωί , 3-4 φορές ηταν μονόκαννο...έριξα το σχετικό μπινελίκι .... Όταν γύρισα σπίτι πήρα τα πανάκια μου, το λάδι τσιχλόφουσκα και καθάρισα το πιστόνι, άνοιξα τις τρυπούλες των αερίων με σύρμα, και καθάρισα το χώρο γύρω απο την αποθήκη ... δεν ασχολήθηκα με την κάννη καθόλου, και παρόλα αυτά έγινα μουντζούρης ...
Την Κυριακή ηταν κυρία , και μοσχομύριζε κιόλας o_O
Ο μοναδικός λόγος που θελω να πάρω Benelli ;)

Ωραία, τότε θα μπορείς να μου λύσεις μια απορία. Γιατί ο ανυπέρβλητος σε αξιοπιστία μηχανισμός της benelli δεν παράγεται πουθενά στην παγκόσμια όπλοβιομηχανια σε επιχειρησιακού επιπέδου οπλισμό;
Το επιχείρημα σου δεν έχει να κάνει με την αξιοπιστία της benelli.o_O

Δεν είχα καθαρίσει καθόλου την 391 φέτος, απο την έναρξη ... Στο χωριό σε ενα απογευματινό , μου έκανε μια εμπλοκή , δεν ανέβασε το δεύτερο φυσίγγι στη Θαλάμη, έμεινε στη γλώσσα ... Το ξέχασα μετά ...
Προχτες το Σάββατο με γ@μησε το πρωί , 3-4 φορές ηταν μονόκαννο...έριξα το σχετικό μπινελίκι .... Όταν γύρισα σπίτι πήρα τα πανάκια μου, το λάδι τσιχλόφουσκα και καθάρισα το πιστόνι, άνοιξα τις τρυπούλες των αερίων με σύρμα, και καθάρισα το χώρο γύρω απο την αποθήκη ... δεν ασχολήθηκα με την κάννη καθόλου, και παρόλα αυτά έγινα μουντζούρης ...
Μενιο, κάθε πότε θα ήσουν ευχαριστημένος να καθαριζεις το όπλο σου;
Νομίζω πάντως ότι και οι κάτοχοι τού μηχανισμού Benelli ,τις καθαρίζουν.

Εχεις ακουσει τιποτα για το 2 αστρα αν το παει καλα για λιγο πιο σφυχτη τοφεκια στα παπια . Η με το τριαρι θα ειμαι καλημενος εως τα 40 - 45 μετρα ?
Ακριβως οτι σου ειπε ο αρης αδερφε,και συνεχισε με φυσιγγια της nobel sport

ποσα φυσιγγια εριξες φετος ;

Μενιο, κάθε πότε θα ήσουν ευχαριστημένος να καθαριζεις το όπλο σου;
Νομίζω πάντως ότι και οι κάτοχοι τού μηχανισμού Benelli ,τις καθαρίζουν.
Τις κάννες σίγουρα όπως όλες... τα υπόλοιπα μία φορά το χρόνο με δύο τρία πανάκια καθάρισες, στη beretta χάλασα καμιά δεκαπενταριά έτσι χαλαρά!!!

Φιλε Μενιο κατοχος μιας benellis το καθαρισμα του οπλου γινετε μια στο τελος της σεζον και μια στην αρχη αυτης χωρις θεματα στη λειτουργια του οπλου. Να ΕΠΙΣΗΜΑΝΟ οτι ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ Ο αποκλιστικος ΑΝΤΙΠΡΟΣΟΠΟΣ της εν λογο εταιριας στην ΕΛΛΑΔΑ . Επισης να αναφερω οτι αν με παρει η βροχη τοτε ναι θα το γιαλισω. ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΥΓΕΙΑ . .shake hands.

Μια χαρά φυσιγγια είναι κ τα τρία.... Προτιμώ το nsi ...
Βλέπω ελάχιστη ρίγα , αλλά αυτό δεν έχει σημασία , σημασία έχει να δοκιμάσεις να δεις αν η τουφεκια σου πηγαίνει εκεί που κοιτάς ...
Να εισαι καλα και παλι , σε ευχαριστω .

Μάνο, αν ξαναδιαβάσεις το ερώτημα μου, δεν θα βρεις πουθενά αναφορά για διαμάχη δύο εταιρειών.
Δεν μας λες ωστόσο γιατί δεν το βρίσκεις σωστό σαν επιχείρημα; :)
Γιατί ο μηχανισμός αδράνειας δεν έχει χρησιμοποιηθεί σε επιχειρισιακο οπλισμό ;
Απ' ότι είχα διαβάσει, όσον αφορά τον Αμερικάνικο στρατό που έκανε επιλογή τη Benelli Μ4 (Μ1014) που είναι όπλο αερίων, ο λόγος ήταν ότι τα πολλά εξτρά βοηθήματα που τοποθετούνται σε ένα τέτοιο όπλο (οπτικά σκοπευτικά, φακοί, λέιζερ, φυσίγγια κλπ.) αυξάνουν το βάρος και ίσως επηρεάζουν την αξιόπιστη λειτουργία ενός μηχανισμού αδράνειας, γι' αυτό οι προδιαγραφές απαιτούσαν μηχανισμό αερίων.

Απλα και ξεκαθαρα!
Θα ριξουμε τα σχετικα"ευλογησον",θα που
Ακριβώς έτσι είναι άλλο να παίζεται μια ζωή και άλλο ένα θήραμα!!!
Στα δέκα χρόνια που έχω την benelli μου έχει κάνει μία φορά κλικ σε κυνήγι όταν άλλαξα φυσίγγι στη θαλάμη και αφησα το κλείστρο σιγά να κλείσει! Μικρό το κακό έχασα μία τουφεκιά σε φάσσα,στα δέκα χρόνια!!!! Η fabarm που είχα μου έκανε μία εμπλοκή τουλάχιστον σε κάθε κυνήγι... Στον πόλεμο αλλάζουν τα πράγματα!!!Ακόμα και οι γουρουνάδες που τους έχει τύχει αυτό πάλι με benelli κυνηγούν εννιά στους δέκα και ο λόγος, η απλότητα του μηχανισμού η αξιοπιστία και η στιβαρότητα που είναι πολυ μπροστά από όλες τις υπόλοιπες εταιρίες!!!!

Προσωπικα - για να πω την αποψη μου -, αγαπω σαν παιδια μου ολα τα οπλα μου, ειτε αδρανειας ειναι, ειτε αεριων..
Καθε ενα εχει τα δικα του χαρακτηριστικα, τις δικες του δυνατοτητες, τις δικες του αδυναμιες. Ποτε, μα ποτε , δεν ειπα σημερα θα
παρω αυτο γιατι ειναι καλυτερο, γιατι βγαζει καλυτερη τουφεκια. Ολα την ιδια δουλεια κανουν, ΑΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΛΕΙΟΚΑΝΝΑ
ΚΑΙ ΟΧΙ ΡΑΒΔΩΤΑ. Ο παραγοντας τυχη παιζει μεγαλο ρολο στις μακρυνες τουφεκιες, αλλα και στην ζωη η τυχη βοηθαει μονο τους τολμηρους,
αυτους που την χρειαζονται δηλαδη.
Αργα η' γρηγορα, ολα θα κανουν εμπλοκη, αλλα ακομα και η εμπλοκη εχει τις χαρες της, την θυμομαστε ΠΑΝΤΑ.
Φροντιζουμε και αγαπαμε τα οπλα μας, για να φροντιζουν και αυτα για εμας.
Sri για το off-topic.

Προσωπικα - για να πω την αποψη μου -, αγαπω σαν παιδια μου ολα τα οπλα μου, ειτε αδρανειας ειναι, ειτε αεριων..
Καθε ενα εχει τα δικα του χαρακτηριστικα, τις δικες του δυνατοτητες, τις δικες του αδυναμιες.
Sri για το off-topic.
Το ίδιο και εγώ και γιάυτό πρόσφατα απέκτησα μία 390 θα ήθελα στη συλλογή μου μία v3 μία sx3 και μία l4s!!!

Status
Not open for further replies.
Back