Benelli Team - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Εισαι σιγουρος ειναι η ethos sport ;Αν ναι ρωτησετον για τον αυλο της καννης.
Απόλυτα σίγουρος 100%, ότι είπα παραπάνω ... Το έπιασα το όπλο στα χέρια μου, αλλά φυσικά ντράπηκα να του ζητήσω να ρίξω, προτού καλά-καλά το χαρεί ο ίδιος !!! Μόλις τον ξαναδώ θα τον ρωτήσω για τον αυλό, αλλά μάλλον δεν θα ξέρει ούτε ο ίδιος. Αφού δεν το αναγράφουν πλέον στην κάννη, και είναι απίθανο να το πήγε σε οπλουργό να τον μετρήσει ... Θα δούμε ...
Παναγιώτη, σήμερα ήταν πάλι το παιδί με την Ethos Sport στο σκοπευτήριο, και βρήκα την ευκαιρία και τον ρώτησα για τον αυλό.
Απλά επιβεβαιώθηκα σε αυτό που είχα υποθέσει παραπάνω. Δεν ξέρει σίγουρα, και δεν το έχει πάει να τον μετρήσει. Πιστεύει ότι είναι κάπου μεταξύ 18,50 - 18,55 με το σκεπτικό ότι "τα τσοκ στο πίσω μέρος της φούστας είναι 18,60 χιλ." ... Προφανώς ότι του είπε ο μαστοράκος, αφού κι αυτός τα ίδια ακριβώς λέει στο βίντεο !!! ;) o_O ... Φυσικά η διάμετρος της φούστας του τσοκ "δεν λέει τίποτα" για τη διάμετρο του αυλού, η οποία εννοείται ότι είναι μικρότερη (γιατί έτσι πρέπει) ... αλλά πόσο μικρότερη;;; :) Οι πιθανότητες να είναι 18,5 είναι ίδιες και για 18,4 και για 18,3 ...
Εφόσον (για οποιοδήποτε όπλο) δεν αναφέρεται ρητά από τον κατασκευαστή, αλλά και δεν σφραγίζεται πλέον πάνω στις κάννες ούτε από την Τράπεζα Δοκιμών, ο μόνος τρόπος για να το μάθει κανείς είναι η μέτρηση με το ειδικό όργανο ακριβείας ...

Last edited:
Στελιο σε ευχαριστω για την προσπαθεια σου να μαθεις για το αυλο ,θα προσπαθεισω και εγω να μαθω και οτι μαθω θα το μεταφερω.Οσο δε για τις κανες που δεν σφαγιζουν στην Βενελλι ειναι για θεμα κοστους διοτι η Τραπεζα Δοκιμων πληρωνεται για το καθε οπλο.Η επιμονη μου για τον αυλο της ehtos sport εχει να κανει με την υποψια μου δεδομενου οτι το οπλο αυτο ηταν παραγγελια της Αμερικανικης αγορας και εκει το Performance Shop οσο αφορα την SS και την Cordoba ανοιγουν τους αυλους στο 18.5-18.6 και επιπλεον βελτιωσεις , ισως λογω βελτιωμενης αποδοσης το εχει εφαρμοσει και στο ehtos sport.H benelli βεβαια δεν μπορει να ανακοινωσει επισημα κατι τετοιο διοτι ειναι εταιρεια που υπερασπιζεται τους στενους αυλους.Μια σκεψη κανω .

Παιδες πιστευεται οτι η Βενελλι σημερα εχει βελτιωμενες κανες οσο αφορα την βλητικη τους αποδοση απο οτι τα παλαιοτερα μοντελα τους;Καποιος αγοραζοντας μια Βενελλι με τη τεχνολογια που χρησιμοποιει σημερα η εταιρεια την λεγομενη power bore 1ης και 2ης γενιας θα πρεπει να νοιωθει οτι εχει απαληφθει ο μυθος του οτι ΟΙ ΒΕΝΕΛΛΙ ΔΕΝ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ οπως πολλοι εχουν την αποψη αυτη και προεβησαν σε μετατροπες αλλαγη κανης απο αλλη εταιρεια η βελτιωσεις πανω στη δικη τους ;

Αγαπητε Kouno το ερωτημα μου εαν διαβαζεις το post αυτη την στιγμη ειναι το εξης,αναφερεις οτι κυνηγας υδροβια και προφανως σε χαμηλες θερμοκρασιες κατω του μηδενος εχεις να μας αναφερεις με την crio καποια προβληματα οσο αφορα τα σκοτωματα;Ειναι η 1η ερωτηση και με την απαντηση σου θα επανελθω.

Αγαπητε Kouno το ερωτημα μου εαν διαβαζεις το post αυτη την στιγμη ειναι το εξης,αναφερεις οτι κυνηγας υδροβια και προφανως σε χαμηλες θερμοκρασιες κατω του μηδενος εχεις να μας αναφερεις με την crio καποια προβληματα οσο αφορα τα σκοτωματα;Ειναι η 1η ερωτηση και με την απαντηση σου θα επανελθω.
Καλησπέρα και απο εμένα.Οχι δεν έχω να αναφέρω κάποιο πρόβλημα στις χαμηλές θερμοκρασίες.Η όποια βελτίωση έγινε με σκοπό (όπως και κατάλαβα μετα την βελτίωση ) μερικά περισσότερα σκάγια στο πουλί.Πράγμα το οποίο είναι και καλοδεχούμενα απο βλητικής άποψης!!!Είμαι στην διάθεσή σου για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία θες. Ευχαριστώ.

ΡΙΤ σαν να ψηνεσε εση για κατι.....sarcastic..sarcastic..sarcastic.
Εχω κανει ενα ερωτημα για την Εhtos sport οσο αφορα τον αυλο της κανης.Δεν εχει απαντησει καποιος συναδελφος.Θα δωσω εμμεσα μια απαντηση με το οτι ψηνομαι να την αγορασω απο την στιγμη που η κανη της ειναι αυτη της 2ης γενιας power bore και εξηγουμε τι εννοω 2ης γενιας οτι ειναι κατασκευασμενη οπως οι κανες του 828U δηλαδη αυλος 18.5 και κωνος μακρυς .Εαν η Βενελλι εχει περασει μια τετοια κανη στην καραμπινα αυτη θεωρω οτι εφθασε και αυτη στο ιδανικο ζητουμενο που ολοι παλευουν για το ιδεωδες 18.55 ,6-9κωνο εσω εξω μαμα τσοκ για να εξασφαλησουν ενα πολυ καλο βλητικο αποτελεσμα.Βεβαια επιλεον εξασφαλιζοντας η Βενελλι την αξιοποιστια του μηχανισμου της και την ποιοτητα και εχει ΠΙΘΑΝΟΝ προσθεσει αυτο που της ελλειπε τοτε ας αναρωτηθουμε για μια στιγμη.

Εχω κανει ενα ερωτημα για την Εhtos sport οσο αφορα τον αυλο της κανης.Δεν εχει απαντησει καποιος συναδελφος.Θα δωσω εμμεσα μια απαντηση με το οτι ψηνομαι να την αγορασω απο την στιγμη που η κανη της ειναι αυτη της 2ης γενιας power bore και εξηγουμε τι εννοω 2ης γενιας οτι ειναι κατασκευασμενη οπως οι κανες του 828U δηλαδη αυλος 18.5 και κωνος μακρυς .Εαν η Βενελλι εχει περασει μια τετοια κανη στην καραμπινα αυτη θεωρω οτι εφθασε και αυτη στο ιδανικο ζητουμενο που ολοι παλευουν για το ιδεωδες 18.55 ,6-9κωνο εσω εξω μαμα τσοκ για να εξασφαλησουν ενα πολυ καλο βλητικο αποτελεσμα.Βεβαια επιλεον εξασφαλιζοντας η Βενελλι την αξιοποιστια του μηχανισμου της και την ποιοτητα και εχει ΠΙΘΑΝΟΝ προσθεσει αυτο που της ελλειπε τοτε ας αναρωτηθουμε για μια στιγμη.
Ψάχνουμε αλλά δε μπορώ να βρω κάτι επίσημο ούτε στη benelli usa ούτε στην Ιταλία.ενα email στο urbino μόνο θα μπορέσει να μας δώσει την σωστή απαντηση

Ψάχνουμε αλλά δε μπορώ να βρω κάτι επίσημο ούτε στη benelli usa ούτε στην Ιταλία.ενα email στο urbino μόνο θα μπορέσει να μας δώσει την σωστή απαντηση
Σε ευχαριστω Ευριπιδη απο Δευτερα θα παρω τον δασκαλο Αιγινιτη να του θεσω την απορια και να δουμε πως μπορει να μας βοηθησει.Εχει ο δασκαλος φιλοξενηθει στο εργοστασιο της Βενελλι και ισως να εχει τον τροπο του.

Σε ευχαριστω Ευριπιδη απο Δευτερα θα παρω τον δασκαλο Αιγινιτη να του θεσω την απορια και να δουμε πως μπορει να μας βοηθησει.Εχει ο δασκαλος φιλοξενηθει στο εργοστασιο της Βενελλι και ισως να εχει τον τροπο του.
Παναγιώτη αν δεν κάνω λάθος δεν έχεις έναν φίλο που έχει γνωστό μέσα στη Benelli και τον προμηθεύει με τα τελευταία μοντέλα της εταιρίας? Μήπως μπορεί να βοηθήσει?

Δηλαδή το 0,01mm θα σας κάνει να πάρετε ή να μην πάρετε ένα όπλο; θεωρείται ότι αυτό δημιουργεί τις διαφορές; Το αν μια κάννη έχει αυλό 18,4 ή 18,5;
Η γεωμετρία μιας κάννης δεν είναι μόνο το 0,1 mm, είναι το μήκος του κώνου είναι φυσικά η γωνία του κώνου που είναι μοναδική για κάθε διατομή του αυλού, είναι η λείανση του κώνου, είναι αν είναι χρωμιωμένος ο κώνος ή όχι, είναι η σταθερότητα του κοίλου από το τελείωμα του κώνου μέχρι την φούστα του τσοκ, είναι η ποσότητα χρωμίου στα τοιχώματα του κοίλου, είναι το μαμά τσοκ, είναι η ομαλή μεταγωγή ή όχι από την φούστα του τσοκ στην κάννη, αν κάνει και πόσο το λεγόμενο σκαλοπάτι. Όλα αυτά κάνουν στο σύνολο της μια κάννη να υπερισχύει ή όχι. Πάντως θεωρώ αδιανόητο να είχε κατασκευάσει η benelli κάννη με 6-9 cm κώνο και να μην είχε βουήξει η πλάση από την διαφήμιση.

Δηλαδή το 0,01mm θα σας κάνει να πάρετε ή να μην πάρετε ένα όπλο; θεωρείται ότι αυτό δημιουργεί τις διαφορές; Το αν μια κάννη έχει αυλό 18,4 ή 18,5;
Η γεωμετρία μιας κάννης δεν είναι μόνο το 0,1 mm, είναι το μήκος του κώνου είναι φυσικά η γωνία του κώνου που είναι μοναδική για κάθε διατομή του αυλού, είναι η λείανση του κώνου, είναι αν είναι χρωμιωμένος ο κώνος ή όχι, είναι η σταθερότητα του κοίλου από το τελείωμα του κώνου μέχρι την φούστα του τσοκ, είναι η ποσότητα χρωμίου στα τοιχώματα του κοίλου, είναι το μαμά τσοκ, είναι η ομαλή μεταγωγή ή όχι από την φούστα του τσοκ στην κάννη, αν κάνει και πόσο το λεγόμενο σκαλοπάτι. Όλα αυτά κάνουν στο σύνολο της μια κάννη να υπερισχύει ή όχι. Πάντως θεωρώ αδιανόητο να είχε κατασκευάσει η benelli κάννη με 6-9 cm κώνο και να μην είχε βουήξει η πλάση από την διαφήμιση.
Altair σωστα οσα αναφερεις και ειναι εκεινα τα οποια μας ειναι απολυτα γνωστα αλλα δεν εχεις καταλαβει το πνευμα της απορια μας.Ηερωτηση ειναι εαν η κανη που αναφερουμε εχει το power bore του 18.3-18.4 η του 18.5 με μακρυ κωνο πραγμα που εσυ με τα λεγομενα σου επιβεβαιωνεις και συμφωνω, ειναι οτι αυτο που μπορει να δωσει διαφορετικα δεδομενα ειναι η γεωμετρικη και η συνολικη φιλοσοφια της καθε κατασκευης.Εδω εχουμε να κανουμε με δυο διαφορετικα πραγματα και ειναι ο λογος που το ψαχνουμε , εαν μας βγαζει την διαφορα στο βλητικο αποτελεσμα . Επισης θελω να σε ρωτησω ποια θα ειναι η αποψη σου στην περιπτωση που εχει κατασκευασει μια κανη οπως του 828U και την εχει φορεσει στο Ehtos sport;

Παναγιώτη αν δεν κάνω λάθος δεν έχεις έναν φίλο που έχει γνωστό μέσα στη Benelli και τον προμηθεύει με τα τελευταία μοντέλα της εταιρίας? Μήπως μπορεί να βοηθήσει?
Καλα εκανες που μου το θυμησες και θα το φροντισω και απο την πλευρα αυτη απο βδομαδα να δω και βρισκεται ο καθενας μην ξεχνας ειναι περιοδος αδειων παντως θα την βγαλουμε την ακρη.

Altair σωστα οσα αναφερεις και ειναι εκεινα τα οποια μας ειναι απολυτα γνωστα αλλα δεν εχεις καταλαβει το πνευμα της απορια μας.Ηερωτηση ειναι εαν η κανη που αναφερουμε εχει το power bore του 18.3-18.4 η του 18.5 με μακρυ κωνο πραγμα που εσυ με τα λεγομενα σου επιβεβαιωνεις και συμφωνω, ειναι οτι αυτο που μπορει να δωσει διαφορετικα δεδομενα ειναι η γεωμετρικη και η συνολικη φιλοσοφια της καθε κατασκευης.Εδω εχουμε να κανουμε με δυο διαφορετικα πραγματα και ειναι ο λογος που το ψαχνουμε , εαν μας βγαζει την διαφορα στο βλητικο αποτελεσμα . Επισης θελω να σε ρωτησω ποια θα ειναι η αποψη σου στην περιπτωση που εχει κατασκευασει μια κανη οπως του 828U και την εχει φορεσει στο Ehtos sport;
Δεν έχω άποψη Pit, δεν γνωρίζω, ούτε τι κάννη φοράει το 828 ούτε η Ethos. Αυτό που ξέρω και φαντάζομαι θα γινόταν το ίδιο, είναι η περίπτωση των αλλαγών στους κώνους, που κάνει κατά καιρούς η Beretta και αποτελούν την κορωνίδα των διαφημίσεων της. Φαντάζομαι ότι πρόκειται για εταιρική πολιτική που θα ακολουθούσε και στην περίπτωση της θυγατρικής εταιρίας αν υπήρχαν τόσο ριζοσπαστικές αλλαγές.

Δεν έχω άποψη Pit, δεν γνωρίζω, ούτε τι κάννη φοράει το 828 ούτε η Ethos. Αυτό που ξέρω και φαντάζομαι θα γινόταν το ίδιο, είναι η περίπτωση των αλλαγών στους κώνους, που κάνει κατά καιρούς η Beretta και αποτελούν την κορωνίδα των διαφημίσεων της. Φαντάζομαι ότι πρόκειται για εταιρική πολιτική που θα ακολουθούσε και στην περίπτωση της θυγατρικής εταιρίας αν υπήρχαν τόσο ριζοσπαστικές αλλαγές.
Θα την βρουμε την ακρη μην ανυσηχεις.

Ακριβως απο το 1998 ημουν μαθητης του και απο τοτε ολα αυτα τα χρονια κραταμε την φιλια μας και την εκτιμηση μεταξυ μας.
Ωραία, περιμένουμε νέα. Μας είπαν μια εποχή ότι πέρασε και από δω μέσα αλλά δεν τον είδε κανένας! Κάτι κείμενα του, έβαλαν μόνο.

Παιδια μετα απο επαφες και διασταυρωσεις καταληκτικα σας ενημερωνω οτι οσο αφορα τον αυλο της Ehtos sport για να μας γνωρισει η εταιρεια ποσο ακριβως ειναι πρεπει να δωσουμε το serial number του οπλου και να μας πει ακριβως.Η εταιρεια εχει ακολουθησει αυτη την τακτικη απο μια περιπτωση ενος πελατη που ασκησε αγωγη οσο αφορα τα στοιχεια της κανης και απο τοτε αποφασισε να μην αναφερει στοιχεια παρα μονο οταν το ζητησει ο πελατης με τον τροπο που ανεφερα.Τωρα εαν υπαρχει ηλεκτρονικο αυλομετρο η μετρηση γινεται 25cm απο το στομειο της θαλαμης και τελος για τον κωνο καμμια αναφορα.Δεν μπορω να βοηθησω περισσοτερο.Να διορθωσω και μια αναφορα που εχω κανει για την ΤΡΑΠΕΖΑ ΔΟΚΙΜΩΝ ειναι εσφαλμενο αυτο που ανεφερα οτι δεν τα περναει η Βενελλι για λογο κοστους στο καθε οπλο καθε αλλο εκανα το ερωτημα διοτι δεν μου καθοταν καλα και σε μενα να βγαινει ενα οπλο στην αγορα χωρις κρατικη πιστοποιηση παντως το μετεφερα αυτο επειδη καπου το ειχα διαβασει παλαιοτερα το λαθος μου ηταν οτι δεν το διασταυρωσα και συνεχιζω η Βερεττα και η Βενελλι εχει ΚΡΑΤΙΚΗ Τραπεζα Δοκιμων μεσα στα εργοστασιο σε προστατευομενο χωρο απο κρατικους λειτουργους και δοκιμαζει και πιστοποιει τα οπλα.Συγνωμη για το μακροσκελες.

Status
Not open for further replies.
Back