Το θέμα είναι ότι η κάννη δοκιμάστηκε στα 1370 (έχει σφραγίδα cip s), αλλά δεν σφραγίδα για ατσάλινα.Κώστα δεν ανέφερε κάτι για τα hp. Αυτά θέλουν πιστοποίηση στα 1370 bar τουλάχιστον.
Το θέμα είναι ότι η κάννη δοκιμάστηκε στα 1370 (έχει σφραγίδα cip s), αλλά δεν σφραγίδα για ατσάλινα.Κώστα δεν ανέφερε κάτι για τα hp. Αυτά θέλουν πιστοποίηση στα 1370 bar τουλάχιστον.
Όλη η ιστορία είναι το τσοκ μην γίνει η κάννη σαν τρομπόνι.Η απάντηση που με έχει ικανοποιήσει είναι της Αγγλικής BASC. Έλα όμως που η benelli δε τη συμμερίζεται.
Για τα ατσάλινα high perfomance γίνεται το πανηγυρακιΚάννη Μπενέλι κατασκευή 1989, μάγκνουμ θαλάμη, 1200 πιέσεις δοκιμασμένη, τα μαμά μομπιλ τσοκς 3* και 4* γράφουν πάνω steel shot OK. (Του πατέρα μου)
Σε μία εποχή που δεν υπήρχε Fleur de Lis κλπ
Αυτό λέει πολλά νομίζω
Βασιλη θυμασαι που ρωτησαμε για τους αυλους στον Κυργια οσο αφορα τα Μ2 που εχουμε; Ε λοιπον η δικη μου κανη πηγε Ψυλλακη και μετρηθηκε ακριβως 18.36 απο τον Κυργια και το μητρωο της Βενελλι μας ειπαν ακριβως 18.30.Αντε βγαλε ακρη.Μήπως αυτή είναι και η απάντηση γιατί οι εταιρίες αυξάνουν το μήκος των τσοκ ... απλά γιατί έρχονται στην ζωή μας τα ατσάλια.
Λέω εγώ τώρα ....
Το 18.36 δεν θα μπορούσες να το χαρακτηρισεις και 18.3 και 18,4 ; Η για το 18.4 πρέπει να είναι 18.4+Βασιλη θυμασαι που ρωτησαμε για τους αυλους στον Κυργια οσο αφορα τα Μ2 που εχουμε; Ε λοιπον η δικη μου κανη πηγε Ψυλλακη και μετρηθηκε ακριβως 18.36 απο τον Κυργια και το μητρωο της Βενελλι μας ειπαν ακριβως 18.30.Αντε βγαλε ακρη.
Σωστά.Η πιστοποιηση αντοχης πιεσεων δεν εχει ΚΑΜΜΙΑ μα καμμια σχεση με το υλικο της γομωσης. Οτι ισχυει για το μολυβι , ισχυει για ολα, 900 - 1200 - 1370 bar . Το θεμα ειναι η πιστοποιηση των τσοκ.
Λάθος.Και αυτο γιατι για τα ατσαλια πρεπει να ειναι παχυτερο το χρωμιο , για να μη φυγει, οχι γιατι θα ανοιξει η κανη.
Στα αυτογεμη το παχος της κανης ειναι τετοιο που ποτε δεν θα ανοιξει μπροστα .
για λεγεΣωστά.
Λάθος.
Δεν θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερη διευκρίνιση!Συμφωνα με τον Κυπρίδημο, Οι κατασκευαστές και οι τραπεζες δεν κάθονται να μετρησουν με αυλόμετρα. Εχουν μεζούρες go-no go και το μεγαλύτερο που χωρα στην καννη χτυπάνε το νουμερο του. Απ τη στιγμή που ο αυλός ειναι 18.36, αυτοι λογικα χώρεσαν το 18.3 και αυτό χτύπησαν στη κάννη.
Φέρτη να σου βαρέσω μια σφραγίδα ... με έσκασες ...Το θέμα είναι ότι η κάννη δοκιμάστηκε στα 1370 (έχει σφραγίδα cip s), αλλά δεν σφραγίδα για ατσάλινα.
Κ@ριόλα BenelliΗ απάντηση που με έχει ικανοποιήσει είναι της Αγγλικής BASC. Έλα όμως που η benelli δε τη συμμερίζεται.
Απ ότι ξέρω μόνο ένας έχει διακριβωμένο αυλόμετρο στην Ελλάδα ...Βασιλη θυμασαι που ρωτησαμε για τους αυλους στον Κυργια οσο αφορα τα Μ2 που εχουμε; Ε λοιπον η δικη μου κανη πηγε Ψυλλακη και μετρηθηκε ακριβως 18.36 απο τον Κυργια και το μητρωο της Βενελλι μας ειπαν ακριβως 18.30.Αντε βγαλε ακρη.
Η πιστοποιηση αντοχης πιεσεων δεν εχει ΚΑΜΜΙΑ μα καμμια σχεση με το υλικο της γομωσης. Οτι ισχυει για το μολυβι , ισχυει για ολα, 900 - 1200 - 1370 bar . Το θεμα ειναι η πιστοποιηση των τσοκ. Και αυτο γιατι για τα ατσαλια πρεπει να ειναι παχυτερο το χρωμιο , για να μη φυγει, οχι γιατι θα ανοιξει η κανη.
Στα αυτογεμη το παχος της κανης ειναι τετοιο που ποτε δεν θα ανοιξει μπροστα .
Υπαρχει ενα θεμα μονο στα δικανα λογω συνδυασμου - λεπτης κανης με στενα τσοκ 1ή 2* με πολυ χοντρα σκαγια
Θα βαλω λοιπον ενα steel τσοκ στην 303 (1985)- 1200 bar και θα ριξω οτι ριχνω και σε μολυβι , απλα 70, και HP 1050 ( που και τωρα ριχνω Percorso, PM 40 και δραμια NSI ). Magnum 70 και 76 ετσι κι αλλιως δεν ριχνω ποτε.
ΥΓ Στα αχρωμιωτα αυτογεμη με σταθερο τσοκ , παλι δεν υπαρχει κανενα προβλημα . Τα ατσαλια θα διαμορφωσουν με τον καιρο το τσοκ που θελουν αυτα . Βεβαια τα περισσοτερα θα καταληξουν κυλινδροι . . . αλλα μεχρι τοτε !!!!!!!!
Φιλε μου δεν γνωριζω τι λεει το μητρωο της Βενελλι προφανως ομως η ποιο λογικη εξηγηση που αποδυκνειει στην περιπτωση μας ειναι η αποψη που αναφερε ποιο πανω ο συναδελφος.Κ@ριόλα Benelli
Απ ότι ξέρω μόνο ένας έχει διακριβωμένο αυλόμετρο στην Ελλάδα ...
Παναγιώτη το μητρώο της Benelli ανά 0,05 καταγράφει τους αυλούς ή κατά 0,10 ?
Σωστό αυτό που είπε φίλος παραπάνω για το go-nogo gauge.
Εμένα θεωρητικά είναι 18,4 και μετρήθηκε 18,42
Από τον "πόλεμο των άστρων"??