Benelli Team - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Λοιπόν επειδή τριβοσαστε στην γκλίτσα του τσοπάνη, ας βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους. Όπως μου είπε και μία ψυχή, το κλικ των benelli είναι η εμπλοκή του "μαλάκα" κυνηγού (συγχωρήστε με για την έκφραση, δεν το συνηθίζω άλλωστε).
Τι εννοεί ο ποιητής;
Είναι η εμπλοκή που παρουσιάζεται στα πιο ασφαλή κλειστά των κυνηγετικών όπλων κατ ομολογία, των περιστοφικών, τα οποία για να κουμπώσουν θέλουν μια σχετική δύναμη. Γιατί συμβαίνει αυτό; Μα φυσικά για την ασφάλεια μας.
Ως εκ τούτου, θέλει ο χρήστης ενός τέτοιου συστήματος, να ξέρει να επωμιζει αρχικά και όχι να χρησιμοποιεί το όπλο ως γκλίτσα. Το κλείστρο αυτό εφευρέθηκε από την benelli αντιγράφτηκε από τις περισσότερες εταιρίες, και όχι πάντα με επιτυχία οφείλω να ομολογήσω.
Δυστυχώς η benelli όταν έφτιαχνε αυτό το κλείστρο, θεώρησε ότι θα το χρησιμοποιούν κυνήγοι με στοιχειώδη παιδεία, και όχι άνθρωποι που ρίχνουν στους γάμους και τα πανηγύρια.
Άλλωστε δεν μπορούν όλοι να οδηγήσουν Ferrari (όπως λέει και ο φίλος μου ο Takis 1976) γι αυτό βολεύονται με φιατακια.
Καλό και τίμιο το Fiat, αλλά άλλο πράγμα η Ferrari πως να το κάνουμε.
Ελπίζω να βοήθησα λίγο στο λύσιμο των αποριών σας σχετικά με τα κλικ.
.my man.
Κώστα να κάνω κι εγώ ένα <<κλικ>>;;;;;ξέρω δεν θα μου το αρνηθείς
.......πάλαι ποτέ νέος ωραίος μοιραίος και αδύνατος ;) κυνηγούσα αρκετά την πέρδικα στο χωριό μου και συγκεκριμένα στον Ελικώνα όπου έχει πέτρα γκρέμια και γενικά δύσκολο έδαφος
περπατώντας λοιπόν πολλές φορές με το όπλο ασφαλισμένο και κρεμασμένο στην πλάτη να περάσω τα δύσκολα μέρη,από τα τραντάγματα είχα πολλά κλίκ με αποτέλεσμα να έχω χάσει θηράματα που θεωρούνται από τα πιο δύσκολα
αυτή ήταν και μιά αιτία που άρχισα να ψάχνομαι για άλλες μάρκες από benelli την οποία όπως έχω γράψει την έχω στην κορυφή από μηχανισμό design και ποιότητα κατασκευής αλλά όλα στην ζωή έχουν μειονεκτήματα και πλεονεκτήματα :)
πάντα φιλικά εννοείται .shake hands.
υ.σ.όπλα 2 s.90 και 1 special lusso

Χρησιμοποιω οπλα με περιστροφικη κεφαλή απο το 1999(breda astro,benelli deluxe)....το κλικ οντως υπαρχει(στη καινουργια raffaello εχει ''θεραπευτει'') αλλά απο τη στιγμη που ειμαι γνωστης του "προβληματος" και παντα υπαρχει στο πισω μερος του μυαλου μου, θα ημουν ηλιθιος να παθω αυτου του ειδους την εμπλοκη.....απλα αφηνω το κλειστρο ελευθερο στα 2/3 της διαδρομης,και λιγοτερο.....Παντως στα τοσα χρονια που το χρησιμοποιω δεν τη "πατησα" ποτε.....και κατι άλλο που οποιος θελει το πιστευει.....με κανενα απο τα 2 οπλα δεν ειχα ποτε ουτε μια εμπλοκη, με οτι φυσιγγι κι αν εριξα.

Χρησιμοποιω οπλα με περιστροφικη κεφαλή απο το 1999(breda astro,benelli deluxe)....το κλικ οντως υπαρχει(στη καινουργια raffaello εχει ''θεραπευτει'') αλλά απο τη στιγμη που ειμαι γνωστης του "προβληματος" και παντα υπαρχει στο πισω μερος του μυαλου μου, θα ημουν ηλιθιος να παθω αυτου του ειδους την εμπλοκη.....απλα αφηνω το κλειστρο ελευθερο στα 2/3 της διαδρομης,και λιγοτερο.....Παντως στα τοσα χρονια που το χρησιμοποιω δεν τη "πατησα" ποτε.....και κατι άλλο που οποιος θελει το πιστευει.....με κανενα απο τα 2 οπλα δεν ειχα ποτε ουτε μια εμπλοκη, με οτι φυσιγγι κι αν εριξα.
Λεωνιδα,μιλαω για ΜΗ κλειδωμα κατα την λειτουργια!
Να ριχτει το πρωτο και να μην κλειδωσει στο δευτερο που ανεβαινει απο την αποθηκη...

Να ριχτει το πρωτο και να μην κλειδωσει στο δευτερο που ανεβαινει απο την αποθηκη...
Για να μη κλειδωσει στο δευτερο,κατα τη γνωμη μου σημαινει ελλατωματικος καλυκας φυσιγγιου.

Αυτό που λες Γιάννη αποτελεί εξαίρεση και είναι πρόβλημα το οποίο διορθώνεται στο συγκεκριμένο όπλο,δεν είναι κανόνας για τα benelli,αν μη τι άλλο την αξιοπιστία που έχουν τα benelli δεν την έχει κανένα άλλο αυτογεμες,επίσης και την ποιότητα κατασκευής!!!τουλάχιστον ύστερα από όλα τα συστήματα αυτογεμων που έχουν περάσει από τα χέρια μου λόγω μεγάλης αδυναμίας που έχω σε αυτά και πέρα από το πάθος για κυνήγι τόσο μεγάλο πάθος έχω και για τα όπλα σε φάση που λίγοι να έχουν περάσει από τα χέρια τους τα όπλα που έχουν περάσει σε μενα και πάντα από προσωπική άποψη αυτό που έχω διαπιστώσει είναι πως την ποιότητα κατασκευής που έχουν τα benelli δεν την έχει άλλο αυτογεμες!!!:)

Αυτό που λες Γιάννη αποτελεί εξαίρεση και είναι πρόβλημα το οποίο διορθώνεται στο συγκεκριμένο όπλο,δεν είναι κανόνας για τα benelli,αν μη τι άλλο την αξιοπιστία που έχουν τα benelli δεν την έχει κανένα άλλο αυτογεμες,επίσης και την ποιότητα κατασκευής!!!τουλάχιστον ύστερα από όλα τα συστήματα αυτογεμων που έχουν περάσει από τα χέρια μου λόγω μεγάλης αδυναμίας που έχω σε αυτά και πέρα από το πάθος για κυνήγι τόσο μεγάλο πάθος έχω και για τα όπλα σε φάση που λίγοι να έχουν περάσει από τα χέρια τους τα όπλα που έχουν περάσει σε μενα και πάντα από προσωπική άποψη αυτό που έχω διαπιστώσει είναι πως την ποιότητα κατασκευής που έχουν τα benelli δεν την έχει άλλο αυτογεμες!!!:)
Τακη,η ποιοτητα κατασκευής ,των Benelli συγκριτικα με αλλα ,ειναι αναμφιβολη!
Επειδη εχω την "τρελα",με τα τεχνικα,τα ψαχνω!:)
Η Benelli που εχω,ειναι "σειρα",με την urica 1.
Οταν πηγα να την αγορασω,εβαλα τα οπλα το ενα διπλα στο αλλο..
Τα επωμιζα και τα "ζυγιζα"στα χερια μου,εναλλαξ...
Η καρδιά και οι αισθηση μου ελεγε...urica!
Η περιέργεια και η απλοτητα του μηχανισμου,μου ελεγε Centro!
Ειχα αεριων και ηθελα ενα αδρανειας.
Η διαφορα στην ποιοτητα,υπερ της Benelli,ηταν εμφανης!
Απεκτησα τη Benelli και ....τραβαω ,αυτα που τραβαω!.sarcastic.
Εχει φιλος,την urica...
Την εχω κυνηγησει...
Σκοτωνει η Centro!
Η urica,ΚΑΙΕΙ!
Η μια,με ευλαβικη συντηρηση,με σκίζει στις εμπλοκες...
Η αλλη,μ'ενα καθαρισμα τον χρονο....ραπτομηχανη!
Πιανω τη μια και ...δε μου λεει τιποτα...
Ασαφεια,φλου!
Η αλλη,ζωντανια ,νευρο!
Δεν ξερω...
Μπορει να εχω προκαταληψη πια...
Μετα τη Centro,πηρα μια es100...
Μονο καλα λογια εχω να πω γι'αυτη!!!
Η πλακα ειναι πως την πηρα ...απ τα νευρα μου και απο...περιεργεια!
Ηθελα να δω αν πραγματι ειναι προβληματικη η αδρανεια!
Δεν ειναι!!
Συμπερασμα,για μενα:
Επρεπε ν'ακουσω την καρδια μου!!:)

Δεν μου έχει τύχει ποτέ Γιάννη και μιλάμε για χιλιάδες φυσίγγια όλων των τύπων. Μου έχει τύχει να το κρατάω το κλείστρο και να μην το αφήσω εγώ να κουμπώσει.

Αν είναι συχνό το φαίνομενο ίσως και πεσμένο ελατήριο στο κοντάκι .
Συμφωνω απολυτα....και χωρις να εχω γνωσεις οπλουργου πιστευω οτι εαν ο καλυκας(παφυλας) ειναι ok, τοτε φταιει οντως το επανατατικο ελατηριο λογω δυναμης,οποτε με περιπου 20 ευρω ειμαστε ενταξει.....θυμαμαι μια φορα που ηθελε αλλαγη στη black eagle του πατερα μου,το κλειστρο κινουνταν σε αργη κινηση.Τωρα για το κλικ της benelli ξαναλεω,απλα πρεπει να κανουμε οτι και στις αλλες καραμπινες...μολις βαλουμε φυσιγγι,αφηνουμε το κλειστρο ελευθερο οπως και στις αεριων,δε παθαινει κατι....ας ειναι ιταλικο,ειναι γερό.:)

Τακη,η ποιοτητα κατασκευής ,των Benelli συγκριτικα με αλλα ,ειναι αναμφιβολη!
Επειδη εχω την "τρελα",με τα τεχνικα,τα ψαχνω!:)
Η Benelli που εχω,ειναι "σειρα",με την urica 1.
Οταν πηγα να την αγορασω,εβαλα τα οπλα το ενα διπλα στο αλλο..
Τα επωμιζα και τα "ζυγιζα"στα χερια μου,εναλλαξ...
Η καρδιά και οι αισθηση μου ελεγε...urica!
Η περιέργεια και η απλοτητα του μηχανισμου,μου ελεγε Centro!
Ειχα αεριων και ηθελα ενα αδρανειας.
Η διαφορα στην ποιοτητα,υπερ της Benelli,ηταν εμφανης!
Απεκτησα τη Benelli και ....τραβαω ,αυτα που τραβαω!.sarcastic.
Εχει φιλος,την urica...
Την εχω κυνηγησει...
Σκοτωνει η Centro!
Η urica,ΚΑΙΕΙ!
Η μια,με ευλαβικη συντηρηση,με σκίζει στις εμπλοκες...
Η αλλη,μ'ενα καθαρισμα τον χρονο....ραπτομηχανη!
Πιανω τη μια και ...δε μου λεει τιποτα...
Ασαφεια,φλου!
Η αλλη,ζωντανια ,νευρο!
Δεν ξερω...
Μπορει να εχω προκαταληψη πια...
Μετα τη Centro,πηρα μια es100...
Μονο καλα λογια εχω να πω γι'αυτη!!!
Η πλακα ειναι πως την πηρα ...απ τα νευρα μου και απο...περιεργεια!
Ηθελα να δω αν πραγματι ειναι προβληματικη η αδρανεια!
Δεν ειναι!!
Συμπερασμα,για μενα:
Επρεπε ν'ακουσω την καρδια μου!!:)
Γιάννη πιστεύω όσα λες δεν τίθεται θέμα!!!όμως το όπλο σου έχει πρόβλημα και διορθώνεται,αυτό που σου έχει προκύψει πίστεψέ με πρώτη φορά το ακούω!!αν δεν βρίσκεις μόνο σου την αιτία πήγαινε το στον Κούρκουλο να στο φτιάξει!!δεν νοείται ένα τόσο απλό και ποιοτικό σύστημα όπως της benelli να κάνει τέτοιου είδους εμπλοκές!!!για να μην σου κλειδώνει το δεύτερο φυσιγγι πιθανολογω πως θέλει αλλαγη το ελατήριο του κλείστρου!!

Γράφονται αρκετά σκερτσοζικα διάφορα για μαλακες και ηλίθιους κυνηγούς. Να σας δω να πάτε κουτρουβαλωντας τρεχαλα στο πυκνό και στα καπάκια μπηχτή ντουφεκια σε αγριογούρουνο να δω τότε αν θα έχετε προλάβει να ελέγξετε το κλείστρο. Ας είμαστε σοβαροί, επειδή ένας κυνηγάει καθιστός σε ένα σκαμνάκι δεν σημαίνει ότι όλοι κάνουν το ίδιο. Καθένας κυνηγάει διαφορετικά και ο εξοπλισμός ανταποκρίνεται ή όχι στις ανάγκες του. δεν νομίζω ότι οι χαρακτηρισμοί προάγουν το καλό κλίμα συζήτησης των αγαπημένων μας θεμάτων. Και εν κατακλείδι αν δεν ήταν πρόβλημα δεν θα υπήρχε κάτι να διορθώσουν.

Last edited:
Φταιει το επανατατικο...
Αλλαχθηκε!
Φταιει,κατα τι περισσοτερο,το ελατηριο που περικλειει την βελονα και σπρωχνει την κεφαλη του κλείστρου...
Αλλαχθηκε!
Για να λεμε του στραβου το δίκιο,μετριαστηκε το φαινομενο!:)
Κανει γυρω στη 1 εμπλοκη ανα 50 φυσιγγια...
Παλιοτερα,έκανε 15 στο κουτι!:(

Γράφονται αρκετά σκερτσοζικα διάφορα για μαλακες και ηλίθιους κυνηγούς. Να σας δω να πάτε κουτρουβαλωντας τρεχαλα στο πυκνό και στα καπάκια μπηχτή ντουφεκια σε αγριογούρουνο να δω τότε αν θα έχετε προλάβει να ελέγξετε το κλείστρο. Ας είμαστε σοβαροί, επειδή ένας κυνηγάει καθιστός σε ένα σκαμνάκι δεν σημαίνει ότι όλοι κάνουν το ίδιο.
έκαστος στο είδος του! γι' αυτό για αστυνομική/στρατιωτική χρήση και η Benelli έχει βγάλει καραμπίνα αερίων, για τις περιπτώσεις που δεν θα υπάρχει η αδράνεια του σώματος για να δουλέψει το σύστημα. Γι' αυτό είπα, αν δεν ρίχνει κάποιος "καουμπόικα" στο κυνήγι, δεν θα του κάνει εμπλοκές.

Γράφονται αρκετά σκερτσοζικα διάφορα για μαλακες και ηλίθιους κυνηγούς. Να σας δω να πάτε κουτρουβαλωντας τρεχαλα στο πυκνό και στα καπάκια μπηχτή ντουφεκια σε αγριογούρουνο να δω τότε αν θα έχετε προλάβει να ελέγξετε το κλείστρο. Ας είμαστε σοβαροί, επειδή ένας κυνηγάει καθιστός σε ένα σκαμνάκι δεν σημαίνει ότι όλοι κάνουν το ίδιο.
Προφανως κυνηγας αγριογουρουνα για να το λες.......αληθεια εχεις benelli και επαθες το φαινομενο "κλικ" πανω στη προσπαθεια να τουφεκισεις? ή απλα υποθετεις? Παντως εγω που κυνηγαω ΚΑΙ μπεκατσες μεσα στα ντυμενα αλλά και φασσες,δεν μου ετυχε ποτε......βεβαια τ οπλο δε το χω για να παραμεριζω μ αυτο τις πουρναρες ετσι.....

Γιάννη πιστεύω όσα λες δεν τίθεται θέμα!!!όμως το όπλο σου έχει πρόβλημα και διορθώνεται,αυτό που σου έχει προκύψει πίστεψέ με πρώτη φορά το ακούω!!αν δεν βρίσκεις μόνο σου την αιτία πήγαινε το στον Κούρκουλο να στο φτιάξει!!δεν νοείται ένα τόσο απλό και ποιοτικό σύστημα όπως της benelli να κάνει τέτοιου είδους εμπλοκές!!!για να μην σου κλειδώνει το δεύτερο φυσιγγι πιθανολογω πως θέλει αλλαγη το ελατήριο του κλείστρου!!
Τακη,φυσικα και δεν τιθεται θεμα ειλικρίνειας μεταξύ μας!!!
Προς Θεου!
Την εχω ψαξει κοντα κοντα!
Εχουν αλλαχθεί τα παντα!!
Μεχρι και το πιρακι που οδηγει την κεφαλη του κλειστρου!
Τι να πω....
Μου εκατσε τι λαχειο??:D:D
Τωρα ,με το χερι στην καρδια....
Αν παω για κανενα πιο σπανιο κυνηγι,....θα ξεκουραστει στο σπιτι!
Ουτε για ρεζερβα,για 2ο!
Στην τσιχλα,της πινω τα αίμα!:)
Οχι πως δεν ριχνω...Ευαγγελια !
Απλα,συνήθισα...;)

Τακη,φυσικα και δεν τιθεται θεμα ειλικρίνειας μεταξύ μας!!!
Προς Θεου!
Την εχω ψαξει κοντα κοντα!
Εχουν αλλαχθεί τα παντα!!
Μεχρι και το πιρακι που οδηγει την κεφαλη του κλειστρου!
Τι να πω....
Μου εκατσε τι λαχειο??:D:D
Τωρα ,με το χερι στην καρδια....
Αν παω για κανενα πιο σπανιο κυνηγι,....θα ξεκουραστει στο σπιτι!
Ουτε για ρεζερβα,για 2ο!
Στην τσιχλα,της πινω τα αίμα!:)
Οχι πως δεν ριχνω...Ευαγγελια !
Απλα,συνήθισα...;)
Παντως εγω αν ηταν να με πρηξει, θα το χα σουταρει προ πολλου.:)

Φταιει το επανατατικο...
Αλλαχθηκε!
Φταιει,κατα τι περισσοτερο,το ελατηριο που περικλειει την βελονα και σπρωχνει την κεφαλη του κλείστρου...
Αλλαχθηκε!
Για να λεμε του στραβου το δίκιο,μετριαστηκε το φαινομενο!:)
Κανει γυρω στη 1 εμπλοκη ανα 50 φυσιγγια...
Παλιοτερα,έκανε 15 στο κουτι!:(
Το είχες πάρει καινούριο Γιάννη;

Status
Not open for further replies.
Back