Benelli Team - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Ούτε εγώ πιστεύω ότι η αποχρωμιωση χρειάζεται κάπου στα κυνήγια που κάνουμε εδώ. Ο λόγος που στην δικιά μου μπενελι δεν έκανα τις γνωστές μοντιφες που κάνουν όλοι είναι ότι δεν μπορούσα να την ξανα χρωμιωσω μετά. Ειμαι υπέρ των βελτιώσεων αλλά να γίνονται σωστά. Όπως στην Αμερική για παράδειγμα. Επίσης στο σημείο που ξεκολλας το δαχτυλίδι από μια καννη ρεμυ και κολλάς από μπενελι σε κάποιες περιπτώσεις έγιναν και κρακ... Και 2 κομμάτια η καννη. Ποιο ασφαλές θεωρώ την βελτίωση στην μαμα καννη.

Υφίσταται δεν υφίσταται, με τίποτα.
Πάρε ένα καλό μεταχειρισμένο με ξύλινα μέρη. Πούλα τα ξύλα και φτιάξε καινούρια στα μέτρα σου. Αν θες Benelli σώνει και καλά, κάνε όλες τις παρεμβάσεις που σηκώνει η κάννη της. Με ένα 1000ρικο το πολύ θα έχεις όπλο ζηλευτό :cool:
Για να αποφύγεις τις επεμβάσεις στην κάννη, βρες μια Al390 ή μια AL391.
Σου δίνω τροφή μασημένη για να μην χρειαστεί να κάνεις "βόλτες" καμιά δεκαετία μέχρι να φτάσεις εκεί :cool:
Γιατί στο τέλος....εκεί θα φτάσεις ;)
Ευχαριστω πολυ για την βοηθεια και σεβαστη η γνωμη σου! Ομως εαν ειναι να παω σε μοντελα 10-15ετιας πισω γιατι να κατσω να ψαχνω και δεν ξεθαβω απο την ντουλαπα μου την browning a5 fn αγωρα απο βελγιο τοτε κληρονομιά απο τον παππου και να τελειωνει η υποθεση η να ξεθαψω την breda altair brecia special. Πιστευω το πρωτο φουλ ανωτερο απο τις AL που μου πρωτηνες και το δευτερο εισαξιο εαν οχι καλητερο. Το θεμα ειναι να παμε σε ενα συγχρωνο οπλο με τα καλα και τα ασχημα του να μπωρουμε να βαλουμε και magnum ατσαλινα στο βαλτο μιας και κινηγαμε κυριος υδροβιο και οχι να παρουμε οπλο που θα ανοιξει σαν τριανταφυλλο με κανενα βαρι ατσαλι.

για βιτρινα ειναι αυτα τα οπλα η για το κυνηγι;
γιατι εαν δωσει ενας τοσα χρηματα για να το βαλει στον βαλτο και μονο για αυτο λεω δεν ξερω τι να πω.....
σε ενα χρονο θα το κλαιει...
.hair.
Σεβαστη η γνωμη σου! Η αληθεια ειναι πως το ακριβο οπλο το λειπασε στην κακουχια του βαλτου. Ομως προπερσι για μια κινηγιτικη περιοδο ειχα παρει απο φιλο παπιοκινηγο που λογου εργασιας του στο εξωτερικο δεν θα κινηγαγε , μια rafaello crio....επεσα δυο φορες στο νερο αλλα δεν σκουριασε....οπλο του 2000λιαρου.φυσικα το οπλο το εκανα μπιλιες και καθαριστικε.

Τα προιοντα μαζικης παραγωγης κρινονται απο τον μεσο ορο!
Καποιοι θα βρεθουν τυχεροι,καποιοι αλλοι λιγοτερο.
Εχω γραψει για την προσωπικη μου περιπετεια με μια Centro που κατεχω...
Ακομη...:)
Για το συγκεκριμένο μοντελο που μιλαμε υπαρχουν κακες κριτικές που προέρχονται απο τη Μέκκα του κυνηγετικου!
Εκει,που σαν καταναλωτες,εχουν μαθει να κοιταζουν τα πραγματα και γενικοτερα να τα αντιμετωπίζουν οπως πρεπει!
Το προβλημα ειναι πραγματικο και δυσεπίλυτο!
Για να μην πουμε αλυτο!
Ακομη.....
Η καλοπροαιρετη κουβεντα που κανουμε ειναι στα ορια της συναδελφικοτητας.
Με σεβασμο στο μεροκαματο που κυνηγαμε ,οι περισσοτεροι αν οχι ολοι.
Το τι θα κανει ο καθενας μας με το οπλο του,ειναι εντελως προσωπικη του υποθεση!
Το να επιδιωκουμε να κάνουμε το καλο καλυτερο,μονο κακο δεν ειναι!
Οπως και το σημειο που τοποθετει ο καθενας μας τον πηχη,στις κυνηγετικες του προσδοκιες κι επιδιώξεις !
Στο θεμα μας,δεν συζηταμε για βελτιωσεις και μοντιφες γενικοτερα .
Μιλαμε για ένα προβληματικο,βλητικα,οπλο απο "μαμα"!
Για κατι που δεν γνωριζουμε ακομη αν θα αποσυρθει για να διορθωθει ή θα αντικατασταθεί απο κατι βελτιωμενο.....
Αλλο πραμα η μοντιφα(κωνος αποχρωμιωση,porting,after market chokes,κλπ)και αλλο το στραβοτουφεκισμα!
Αλλο πραμα η ....γκινια σε μια αγορα και αλλο το "κουτουλημα"σε κατι που ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ πως ειναι υπαρκτο ,εστω ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΜΟ!
Τα 2000€,οπως και τα 1750€,ειναι πολλα χρηματα για να τα τζογαρεις!
Για μενα τουλαχιστον...
Η απογοητευση και η μη εκπληρωση .RESPECT..RESPECT..RESPECT.των προσδοκιων μας,ακομη χειροτερο σεναριο!
Αν το ηθελα πολυ, το οπλο,θα εδινα ενα χρονικο αβατζο....
Είμαστε αυτοι που "βγαζουμε" τους μεσους όρους ...
Τουλαχιστον,ας παμε με τις πιθανοτητες!
.RESPECT..RESPECT..RESPECT. Δεν εχω λογια.. εισαι πολυ σωστος!

Ευχαριστω πολυ για την βοηθεια και σεβαστη η γνωμη σου! Ομως εαν ειναι να παω σε μοντελα 10-15ετιας πισω γιατι να κατσω να ψαχνω και δεν ξεθαβω απο την ντουλαπα μου την browning a5 fn αγωρα απο βελγιο τοτε κληρονομιά απο τον παππου και να τελειωνει η υποθεση η να ξεθαψω την breda altair brecia special. Πιστευω το πρωτο φουλ ανωτερο απο τις AL που μου πρωτηνες και το δευτερο εισαξιο εαν οχι καλητερο. Το θεμα ειναι να παμε σε ενα συγχρωνο οπλο με τα καλα και τα ασχημα του να μπωρουμε να βαλουμε και magnum ατσαλινα στο βαλτο μιας και κινηγαμε κυριος υδροβιο και οχι να παρουμε οπλο που θα ανοιξει σαν τριανταφυλλο με κανενα βαρι ατσαλι.
Πόσο χρονών είσαι Γιώργη;

Πόσο χρονών είσαι Γιώργη;
Νομιζω πως εαν πατησεις επανω στο profil μου θα δεις και την ηλικια μου.;) Κινηγαω μια δεκαετια..δεν θα ελεγα ποτε πως ειμαι δινος σκοπευτης μετριος και κατω του μετριου...δεν θα ελεγα πως εχω μεγαλη εμπιρεια απο οπλα και γενικες γνωσεις...μου αρεσει να μαθενω και ειμαι ολος αυτια και ματια...σας ακουω κυριε....38 ηλικιακα....αδια απο τα 28 στο βαλτο απο τα 6.

Να τα εκατοστήσεις Γιώργη και να μπορείς να κάνεις πάντα την τρέλα σου, σε ρώτησα γιατί μου έκανε εντύπωση που συγκρινες ένα όπλο της δεκαετίας του 50-60 με μοντέλα που κυκλοφόρησαν το 2008.
Δεν έχω κάτι άλλο να πω, νομίζω πως ειπώθηκαν όλα....:D

Να τα εκατοστήσεις Γιώργη και να μπορείς να κάνεις πάντα την τρέλα σου, σε ρώτησα γιατί μου έκανε εντύπωση που συγκρινες ένα όπλο της δεκαετίας του 50-60 με μοντέλα που κυκλοφόρησαν το 2008.
Δεν έχω κάτι άλλο να πω, νομίζω πως ειπώθηκαν όλα....:D
Ευχαριστω παρα πολυ να εισαι παντα καλα και εγω σου ευχομαι υγεια και παντα επιτυχειες! Να σε ενημερωσω για να γνωριζεις, η browning Ειναι μοντελο τελος δεκαετιας '70 και η breda αρχες του '80... εκανα την συγκριση με μοντελο του '08 η αληθεια να λεγετε , ως προς απαντηση στην συγκριση που εκανες πρωτα εσυ σε μοντελο του '08 με μοντελο του '18.... επομενος και οι δυο συμφωνούμε....κανουμε τις ειδιες συγκρισεις επομενος γιατι να συμφονουμε διαφονοντας???.my man. Κοιταξε να δεις συναδελφε....εχω διαβασει ολα τα ποσταρισματα σου πανω στο θεμα που ζητησα την βοηθεια σας...ευχαριστω πολυ για το ενδιαφερον τοσο εσενα αλλα και ολον των παιδιων...αλλοι με εχουν βοηθησει λιγοτερο να κατανοησω καποια πραγματα και αλλοι περισσοτερο! Εσυ ρε αδερφε πραγματικα με εχεις μπερδεψει...εισαι του στυλ...ζητω η AL και ξερω ψωμι! Χαχα! Δεν θελω σου ξαναλεω οπλο συτεμενω...κρατα την γριά κοτα που εχει το ζουμι για εσενα .sarcastic.....μπωρεις να με βοηθησεις και να μου ετιολογισεις το λογο για αγωρα καπιου συγχρονου οπλου που κατα την γνωμη σου ειναι εστο καλο για εσενα ? Οπλα χωρις σφραγιδα για ατσαλι στο θυραμα που κινηγαω εμρνα δεν μου κανουν.ευχαριστω εκ των προτερων εαν μπωρεις να βοηθησεις με την γνωμη σου....και επειδη εχουμε βγει και λιγο εκτος τοπικ που το ανοιξα εγω για την black3....εβαλα τον μαγαζατωρα που εδωσα την προκαταβολη για το οπλο ''το οποιο οπλο το εχει κρατησει για εμενα στο μαγαζι του μεχρι να εξωφλιθει"....να του κανει μια βολή. ...το οπλο με τα λεγομενα του ριχνει κανταρη κεντρο....βγαλτε λοιπον συμπερασματα τωρα και αναλυστε μου τι συμβαινει.

Ξανα γραφω σε νεο τοπικ...το οπλο που εδωσα προκαταβολη και εχει κρατηθει στο καταστημα για να εξωφληθει και να το παρω δοκιμαστικε απο τον υπευθινο με μια βολι και κατα τα λεγομενα του ριχνει κεντρο κανταρι....επομενος τωρα τι μπωρει εδω να συμβαινει που η black3 εριχνε στραβα? Δοκιμη θα γινει και απο εμενα πριν παραλαβω οριστικα.

Μια χαρά θα είναι Γιώργο το τουφέκι, μην ανησυχείς. Πιστεύω πως αν ψηλοτουφέκαγε ο μαγαζάτορας θα στο έλεγε όταν του έδινες την προκαταβολή. Αντε πάρτο γιατί η αλήθεια είναι ότι τα είχα κάνει μαντάρα.....νόμιζα ότι οι AL έριχναν ατσάλινα αλλά δεν ρίχνουν....πάλι καλά που δεν έχω πάθει καμιά ζημιά. .pray to God..
Δεν είμαι μόνο AL και ξερό ψωμί, φέτος κυρίως κυνηγησα πολύ λίγο την AL. Κυνηγάω και με δίκαννο του '63 και με καραμπίνα του 91 αλλά τα δύο όπλα που κυνηγάω περισσότερο φτιάχτηκαν το 2008.
Για κάτι πιο σύγχρονο θα σου πρότεινα μόνο maxus και A400 extreme.

Μια χαρά θα είναι Γιώργο το τουφέκι, μην ανησυχείς. Πιστεύω πως αν ψηλοτουφέκαγε ο μαγαζάτορας θα στο έλεγε όταν του έδινες την προκαταβολή. Αντε πάρτο γιατί η αλήθεια είναι ότι τα είχα κάνει μαντάρα.....νόμιζα ότι οι AL έριχναν ατσάλινα αλλά δεν ρίχνουν....πάλι καλά που δεν έχω πάθει καμιά ζημιά. .pray to God..
Δεν είμαι μόνο AL και ξερό ψωμί, φέτος κυρίως κυνηγησα πολύ λίγο την AL. Κυνηγάω και με δίκαννο του '63 και με καραμπίνα του 91 αλλά τα δύο όπλα που κυνηγάω περισσότερο φτιάχτηκαν το 2008.
Για κάτι πιο σύγχρονο θα σου πρότεινα μόνο maxus και A400 extreme.
Μπραβο ρε αδερφε να μια φορα που συνενοηθηκαμε! Τωρα επιασες το παλμο που εψαχνα! Την maxus την εχει ο κολιτος μου, παμε παντα μαζι στο βαλτο με αμετριρες ντουφεκιες το οπλο...φοβερες ντουφεκιες σε αποστασεις μεγαλες "ειναι δινος σκοπευτης το παλικάρι ". Το εχω ντουφεκισει αλλα πραγματικα σε εμενα δεν καθετε δυστιχος καθολου μα καθολου το οπλο...θελω οπλουργο να το μονταρω...σκοπευτιριο με ειδικο...και ηανα οπλουργο...πραγμα που στην περιοχη που μενω μονιμα η ιστορια αυτη ειναι μεγαλη βαωουρα και πολιεξοδη...συν το γεγονος οτι το οπλο που και που κανει εμπλοκες αλλα αυτο κυριος γιατι ο ανθρωπος αυτος ριχνει καθε χρονια 10.000φυσιγγια και το καθαριζει μια με δυο φορες...συν το οτι ειχα αεριων με την σχ4 και ηταν δραμα το καθαρισμα τους.

Τώρα γιατι μιλαμε ;....γιατι ήταν στραβό το κλίμα ;;; ή γιατί τ έφαγε κ ο γάιδαρος...!!.big smile.
Φίλε κάνε αυτό που εσύ νομιζεις ότι είναι το καλύτερο κ δεν θα το μετανιωσεις. Όλοι λίγο πολυ σε βοήθησαν με τον τρόπο τους....!

Το ψηλοτερο στοχαστρο,μοίρα,μπιλια κλπ θα μας κανει να ψιλοτουφεκαμε.
Κοβει απο το οπτικο πεδιο και μας οδηγει στο ν'ανεβασουμε το ματι ψηλοτερα για να ΒΛΕΠΟΥΜΕ τον στοχο.
Σε σταθερο στοχο κατεβαζουμε την κανη,αρα και την τουφεκια,χαμηλοτερα.
Στο κυνηγι,γινεται το αναποδο!
Επειδη ειναι πιο αμεσο κι ευκολοτερο να γινει!
Το σωμα μας,θα επιλεξει το ευκολοτερο!!
Το λαθος ειναι ακριβως....το στοχαστρο!!
Αν σκεφτομαστε οτι υπαρχει κι ακομη περισσοτερο,αν το χρησιμοποιουμε,κανουμε το βασικοτερο λαθος στη χρηση του λειοκανου!
Σημαδευουμε αντι να δειχνουμε!
Ακριβώς όπως τα λέει ο συνάδελφος....Από προσωπική εμπειρία με την εργοστασιακή οπτική της benelli έφευγα ψηλά σε πολλούς δίσκους.σήκωνα κεφάλι για να δω τον δίσκο...διορθώθηκε με ένα μικρό στόχαστρο.παρόλα αυτά η κατανομή πάνω κάτω σε χαρτί είναι στο 70/30 αλλά άλλο η σταθερή βολή άλλο ο δίσκος η το φτερωτό...

Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι η sbeiii δεν θα θέλει οπλουργο, σκοπευτήριο και πάλι οπλουργο και πάλι σκοπευτήριο;
κοιταξε να δεις....οταν επομισα το οπλο στο καταστημα, καταλαβα η αισθανθηκα πως το οπλο ειναι κατα πολυ κομενο και ραμενο στα μετρα μου. Χρειαζεται μαλλον μια ψυλο επεμβαση με φλατζα αλλα δεν ειναι και σιγουρο.πυθανον ομως πως ναι. Η αληθεια ειναι πως το πως ειναι η εισωδος ενως σκοπευτηριου δεν ξερω.Αισθανομαι ομως εβλογημενος που διπλα μου κινηγαω με ανθρωπους με τεραστια εμπειρία στο αντικειμενο και παντα με προσεχουν και με διορθώνουν.ποτε δεν λεω ποτε και δεν ειμαι σιγουρος εαν χρειαστω κατι ποιο εξηδηκευμενο για να φερω το οπλο στα μετρα μου.Λογο φορτου εργασιας απο το πρωι μεχρι και το απογευμα δεν εχω προλαβει να παω να το παρω να ποσταρω και μια φωτο.ειμαι αποσταση 150Χιλιομετρα απο το καταστημα επαρχιακος δρομος και θελω μια μερα να φαω για να τπ φερω και να τακτοποιησω και χαρτια. Με την πρωτη ευκαιρια θα το ποσταρω μα μιραστω την χαρα μου μαζι σας! Παντως ευχαριστω απαντες για την βοηθεια!

κοιταξε να δεις....οταν επομισα το οπλο στο καταστημα, καταλαβα η αισθανθηκα πως το οπλο ειναι κατα πολυ κομενο και ραμενο στα μετρα μου. Χρειαζεται μαλλον μια ψυλο επεμβαση με φλατζα αλλα δεν ειναι και σιγουρο.πυθανον ομως πως ναι. Η αληθεια ειναι πως το πως ειναι η εισωδος ενως σκοπευτηριου δεν ξερω.Αισθανομαι ομως εβλογημενος που διπλα μου κινηγαω με ανθρωπους με τεραστια εμπειρία στο αντικειμενο και παντα με προσεχουν και με διορθώνουν.ποτε δεν λεω ποτε και δεν ειμαι σιγουρος εαν χρειαστω κατι ποιο εξηδηκευμενο για να φερω το οπλο στα μετρα μου.Λογο φορτου εργασιας απο το πρωι μεχρι και το απογευμα δεν εχω προλαβει να παω να το παρω να ποσταρω και μια φωτο.ειμαι αποσταση 150Χιλιομετρα απο το καταστημα επαρχιακος δρομος και θελω μια μερα να φαω για να τπ φερω και να τακτοποιησω και χαρτια. Με την πρωτη ευκαιρια θα το ποσταρω μα μιραστω την χαρα μου μαζι σας! Παντως ευχαριστω απαντες για την βοηθεια!

Γιώργο ο κεραυνοβόλος έρωτας έρχεται με την επώμιση. Η ολοκλήρωση έρχεται βρίσκοντας κέντρο στον πίνακα ελέγχοντας τα μέτρα... ;)
Με το καλό να έρθει στα χέρια σου λοιπόν!

Last edited:
Γιώργο ο κεραυνοβόλος έρωτας έρχεται με την επώμιση. Η ολοκλήρωση έρχεται βρίσκοντας κέντρο στον πίνακα ελέγχοντας τα μέτρα... ;)
Με το καλό να έρθει στα χέρια σου λοιπόν!
Χρήστο όλα σωστά....αλλά βάλε και την σκανδάλη για να δέσει το γλυκό!

Status
Not open for further replies.
Back