Benelli Team - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Νικόλα η Benelli δεν έχει φόβο μήπως σπάσει σιδηρόδρομος, γιατι πολύ απλά δεν εχει! :) Το επανατατικο βρίσκεται στο κοντακι. Επίσης η franchi φτιαχνεται στο Urbino από την ίδια την Benelli. Το οποίο δηλώνεται ρητως σφραγισμένα στη βάση της affinity
Συμφωνώ σε όλα....δεν έχει σιδηρόδρομο να σπάσει αλλά έχει ουρά κλείστρου να σπάσει και ένα ελατήριο κοντακιου επαναταξης που πρέπει να καθαρίζεις....

Ηλία για πες λίγο σε παρακαλώ που υπερτερεί ο μηχανισμός της μπενελι από αυτόν της Φράνκι άλλα θα μου το πεις με παραδείγματα σωστα

καλώς τον, άργησες .yel......
έχεις φάει και απουσίες...είπες θα ανέβεις να σου δείξω από κοντα και τη μπενελι :D

Ηλία για πες λίγο σε παρακαλώ που υπερτερεί ο μηχανισμός της μπενελι από αυτόν της Φράνκι άλλα θα μου το πεις με παραδείγματα σωστα
Αλλιώς θα βγω μεταξεταστεος:D:D:Dκωστα δεν βρίσκω τον λογο για σιδηρόδρομο σε όπλο αδράνειας...επίσης από ένα όπλο που επωμιση affinity...δεν την θεωρώ ισάξια με μια καλή Μπενελι...θα μου πεις τεράστια η οικονομική διαφορά,το ξέρω...αλλά από τα δύο θα πήγαινα σε μια καλή benelli!προσωπικά άποψη φυσικά!

Συμφωνώ σε όλα....δεν έχει σιδηρόδρομο να σπάσει αλλά έχει ουρά κλείστρου να σπάσει και ένα ελατήριο κοντακιου επαναταξης που πρέπει να καθαρίζεις....
Μπα δεν έχει ανάγκη από καθαριότητα(ο κατασκευαστής το συμβουλεύει βέβαια ), οσο για ουρά δεν έχει υποπέσει στην αντίληψη μου να έχει σπάσει σε όσες ξέρω άμεσα ή έμμεσα

Κώστα η ουρά δεν παίζει να σπάσει φίλε είναι γερό πράγμα....τουλαχιστον στο μοντέλο που επιασα εγω στα χέρια....το ελατήριο επίσης δεν χρειάζεται τίποτα εκτός από αλλαγή οταν πρέπει....
Στο κομμάτι της τουφεκιάς μπορούμε να πούμε πολλά στην λειτουργία τους όμως τα μπενελι δεν έχουν τρωτά σημεία για να σπάσουν :)

Αλλιώς θα βγω μεταξεταστεος:D:D:Dκωστα δεν βρίσκω τον λογο για σιδηρόδρομο σε όπλο αδράνειας...επίσης από ένα όπλο που επωμιση affinity...δεν την θεωρώ ισάξια με μια καλή Μπενελι...θα μου πεις τεράστια η οικονομική διαφορά,το ξέρω...αλλά από τα δύο θα πήγαινα σε μια καλή benelli!προσωπικά άποψη φυσικά!
Μπενελι όπλα απλά τα οποία έχουν πάρει μεγάλη αξία χωρίς να δίνουν κάτι το ιδιαίτερο.....υστερεί σημαντικά σε βλητική απόδοση έναντι στις φθηνές Φράνκι.....δεν βρίσκω το λόγω γιατί ένα αδράνειας να έχει ουραίο κλείστρο όπως τα αερίων και να χρειάζεσαι καθάρισμα τακτικά στο ελατήριο κοντακιου ...πάντα φιλικα

Κώστα η ουρά δεν παίζει να σπάσει φίλε είναι γερό πράγμα....τουλαχιστον στο μοντέλο που επιασα εγω στα χέρια....το ελατήριο επίσης δεν χρειάζεται τίποτα εκτός από αλλαγή οταν πρέπει....
Στο κομμάτι της τουφεκιάς μπορούμε να πούμε πολλά στην λειτουργία τους όμως τα μπενελι δεν έχουν τρωτά σημεία για να σπάσουν :)
Να σου φέρω μερικές Κωστή σπασμένες από αντρικά φυσίγγια??

Μπα δεν έχει ανάγκη από καθαριότητα(ο κατασκευαστής το συμβουλεύει βέβαια ), οσο για ουρά δεν έχει υποπέσει στην αντίληψη μου να έχει σπάσει σε όσες ξέρω άμεσα ή έμμεσα
Θα σου βγάλω φωτό από ελατήριο μπενελι ακαθάριστο από βάλτο μετά από βροχές να δεις πως ειναι

Παίδες είπαμε καλά όπλα τα μπενελι απλά είναι υπερεκτιμημένα και πολύ ακριβά για αυτά που προσφέρουν......μην κρίνετε ένα όπλο μόνο από την τιμή του.....

Θα σου βγάλω φωτό από ελατήριο μπενελι ακαθάριστο από βάλτο μετά από βροχές να δεις πως ειναι
Λογικό είναι να έχει γίνει όπως θα έχει γίνει, δεν είπα ότι δεν βρωμιζει, δεν σκουριαζει κλπ
Αλλά χωρίς ιδιατερη καθαριότητα-περιποιηση θα δουλέψει για πολλά πολλά χρόνια απροβληματιστα μια μπενελι χωρίς να βγαλει περιεργες ζημιές

Μπενελι όπλα απλά τα οποία έχουν πάρει μεγάλη αξία χωρίς να δίνουν κάτι το ιδιαίτερο.....υστερεί σημαντικά σε βλητική απόδοση έναντι στις φθηνές Φράνκι.....δεν βρίσκω το λόγω γιατί ένα αδράνειας να έχει ουραίο κλείστρο όπως τα αερίων και να χρειάζεσαι καθάρισμα τακτικά στο ελατήριο κοντακιου ...πάντα φιλικα
Κώστα όλα φιλικά εννοείται πως τα λέμε,ούτε χορηγίες παιρνουμε,ούτε εμείς τα βγάζουμε!εγώ την benelli την καθάριζα μια φορά τον χρόνο χωρίς θεματα,το ίδιο και ο πατέρας μου!Βλητικα δεν την καταλαβα να υστερεί αλλά δεν κυνηγάω και παπί που είναι απαιτητικό,σε όλα τα άλλα ντουφεκισα χωρίς κανένα πρόβλημα...ότι δικαιουμουν να πάρω,το έπαιρνα!

..."Aποκολλούνταν οι ράβδοι του σιδηρόδρομου από το κλείστρο"...

Έχουμε και λέμε λοιπόν (μια καλή και οριστική διασαφήνιση του ζητήματος - πώς έχει η πραγματικότητα):

Το πρόβλημα εντοπίζεται σε καραμπίνες που έχουν κυλινδρικούς μακρυούς πίρους που συνδέουν το ποτηράκι αερίων με το κλείστρο και είναι κολλημένοι στο ποτηράκι αερίων και στο κλείστρο. Σε αυτές τις καραμπίνες το ελατήριο επανάταξης είναι μπροστά, γύρω από την αποθήκη.

Ιδια διάταξη έχει και η Franchi Affinity, με μια διαφορά όμως, αντί για μακρυούς πίρους έχει μια μονομπλόκ κατασκευή σιδηρόδρομου χωρίς κολλήσεις. Επίσης η Affinity είναι αδρανείας και όχι αερίων και αυτό είναι σημαντικό!

Με τη βολή το σύστημα διοχετεύει αέρια στο πιστόνι το οποίο κάνει μια απότομη κίνηση προς τα πίσω, συμπιέζοντας τους πίρους. Πιστεύω ότι αν είχαμε μια ταχυφωτογράφιση αυτής της φάσης θα βλέπαμε και μια κάμψη των βραχιόνων με αναπόφευτκη καταπόνηση του σημείου επαφής με το ποτηράκι. Αμέσως μετά εκκινεί το κλείστρο προς τα πίσω, βάζοντας τους πίρους σε τάση. Εχουμε δηλαδή το φαινόμενο της απότομης μεταβολής των δυνάμεων, που και αυτό όπως λέει η μηχανική οδηγεί σε αυξημένη καταπόνηση.

Στην Affinity δεν υπάρχει η αρχική συμπίεση αφού είναι σύστημα αδρανείας. Το κλείστρο τραβά προς τα πίσω μόνο και έτσι δεν υπάρχουν οι απότομες μεταβολές δυνάμεων. Υπάρχει μεν η πίεση του ελατηρίου επανάταξης, αλλά αυτή η πίεση είναι μηδαμινή συγκρινόμενη με την απότομη πίεση από το σύστημα αερίων και τον εφελκυσμό από το κλείστρο.

Σχεδιαστικά, η επιλογή των βραχιόνων αποσκοπεί στην αποφυγή κατασκευής ξεχωριστού μεταφορέα κλείστρου. Οι δύο κυλινδρικοί βραχίονες αντικαθιστούν τον μεταφορέα. Το ίδιο κάνει και ο σιδηρόδρομος της Affinity, αλλά λόγω μονομπλόκ κατασκευής και συστήματος αδρανείας το καταφέρνει κάπως καλύτερα.

Last edited:
Παίδες είπαμε καλά όπλα τα μπενελι απλά είναι υπερεκτιμημένα και πολύ ακριβά για αυτά που προσφέρουν......μην κρίνετε ένα όπλο μόνο από την τιμή του.....

Λες αύριο που θα πάρω την Affinity να μην ξαναπιάσω την Benelli στα χέρια μου μετά? think.sarcastic.

Λες αύριο που θα πάρω την Affinity να μην ξαναπιάσω την Benelli στα χέρια μου μετά? think.sarcastic.
Νίκο είχα κυνηγήσει και με την μπενελι που έχεις και με πολλά όπλα ιταλικά....αν και κάτοχος αφινιτυ εδώ και 5 χρόνια μέσα τον βάλτο με νερό και λάσπη...κουπί την έχω κάνει δεν είχα κανένα θέμα....έκανε και το κωνακι ο Γιωργάκης και κελαηδαει

Συγνωμη που σας χαλαω την παρεα.Αλλα οταν ενα παλιοσιδερο εχει γυρω στα 1000 ευρω, η Μπενελι που εχει Διδαξει τι σημαινει αξιοπιστεια,δεν πρεπει να εχει λιγο παραπανω?Εχω κυνηγηση στον τοπο σου και στον αμβρακικο.Τα Benelli εχουν γραψει ιστορια,Εσυ θα πρεπει να το ξερεις,Δεν θελω να επεκταθω σε λεπτομερειες.αλλα πιο αξιοπιστα οπλα μονο στην φαντασια του καθενος,μπορει να βρεις.

Συγνωμη που σας χαλαω την παρεα.Αλλα οταν ενα παλιοσιδερο εχει γυρω στα 1000 ευρω, η Μπενελι που εχει Διδαξει τι σημαινει αξιοπιστεια,δεν πρεπει να εχει λιγο παραπανω?Εχω κυνηγηση στον τοπο σου και στον αμβρακικο.Τα Benelli εχουν γραψει ιστορια,Εσυ θα πρεπει να το ξερεις,Δεν θελω να επεκταθω σε λεπτομερειες.αλλα πιο αξιοπιστα οπλα μονο στην φαντασια του καθενος,μπορει να βρεις.

Ακριβώς έτσι όπως τα λες Γιώργο!!!;)

Status
Not open for further replies.
Back