Benelli Team - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Σίγουρα θες να ρωτήσεις εάν φτιάχνονται όλα τα μέρη του όπλου Ιταλία για να λυθούν οι οποίες απορίες
Σιγά μην γράψουν σε email ότι φτιάχνονται Τουρκία αχαχα

2 ερωτήσεις τους είχα κάνει ... Σε διαφορετικά μηνύματα ...
Τους είχα ρωτήσει για το μήκος κώνου αλλά το μέτρησα τελικά και αν η εγγύηση είναι από αυτούς ή τον Κύργια.

Σιγά μην γράψουν σε email ότι φτιάχνονται Τουρκία αχαχα

2 ερωτήσεις τους είχα κάνει ... Σε διαφορετικά μηνύματα ...
Τους είχα ρωτήσει για το μήκος κώνου αλλά το μέτρησα τελικά και αν η εγγύηση είναι από αυτούς ή τον Κύργια.
Τι κώνο έχει;

Η εγγύηση είναι εργοστασιακή, το αναφέρει το έντυπο και γι αυτό πρέπει να δηλώνεται το νέο όπλο εντός μηνός από την αγορά του στο μητρώο της Μπενέλι.
Δέκα έτη για τα μηχανικά μέρη (όχι ξύλα και πλαστικά)
Είκοσι πέντε έτη για τη βαφή be.s.t.

Η εγγύηση είναι εργοστασιακή, το αναφέρει το έντυπο και γι αυτό πρέπει να δηλώνεται το νέο όπλο εντός μηνός από την αγορά του στο μητρώο της Μπενέλι.
Δέκα έτη για τα μηχανικά μέρη (όχι ξύλα και πλαστικά)
Είκοσι πέντε έτη για τη βαφή be.s.t.
Από 9/2020 αν δεν κάνω λάθος έτσι είναι όπως λες.
Εγώ όμως την αγόρασα Ιανουάριο του 2020 άρα έχω 5ετή εγγύηση.
Το θέμα είναι από ποιον την έχω ;;;;;;

Εν το μεταξύ έστειλα το έντυπο συμπληρωμένο στον Κύργια και συστημένο και μετά από 15 ημέρες τον ρώτησα αν το έχει παραλάβει και αν έχει ενεργοποιηθεί η εγγύηση.
2 email ...
Σε κανένα δεν απάντησε και αυτός.

Από 9/2020 αν δεν κάνω λάθος έτσι είναι όπως λες.
Εγώ όμως την αγόρασα Ιανουάριο του 2020 άρα έχω 5ετή εγγύηση.
Το θέμα είναι από ποιον την έχω ;;;;;;

Εν το μεταξύ έστειλα το έντυπο συμπληρωμένο στον Κύργια και συστημένο και μετά από 15 ημέρες τον ρώτησα αν το έχει παραλάβει και αν έχει ενεργοποιηθεί η εγγύηση.
2 email ...
Σε κανένα δεν απάντησε και αυτός.
Καναδυο φορές μου είχε απαντήσει παλιά ο κυργιας κανονικά.
Η παλιά εγγύηση φαντάζομαι ότι είναι της αντιπροσωπείας.

Χρησιμοποίησε χαρτί 1*1 και στα 30μ
Ωραία σε ευχαριστώ πολύ θα ξανά δοκιμάσω και θα σας πω αλλιώς την έδωσα και όσο καψούρα την είχα τόσο με ξενέρωσε

Νομίζω για τον έλεγχο αν ψηλοτουφεκάει η οχι στα 18 μέτρα με τον τρόπο που περιγράφει ο Μπάμπης Αιγινήτης παρακάτω είναι σωστή μέθοδος....:)

Ο έλεγχος της ευθυβολίας του όπλου μας – Μέρος Α’

Θα ξεκινήσουμε λοιπόν με την δοκιμή για το αν η κάννη ή οι κάννες (σε δίκαννο) ρίχνουν στο ίδιο σημείο, δηλ. εκεί που εμείς την κατευθύνουμε. Γι αυτή τη δοκιμή θα χρειαστούμε φύλλα χαρτιού διαστάσεων 1Χ1 μ. και χρήσιμο είναι να προμηθευτούμε το καφέ χαρτί περιτυλίγματος σε ρολό. Τοποθετούμε πάνω σε ξύλινο ταμπλό ή στηρίζουμε το φύλλο του χαρτιού σε πλαίσιο στο ύψος ανθρώπου (προσωπικά, όταν κάνω την συγκεκριμένη δοκιμή για κάποιο όπλο, τραβάω μία οριζόντια γραμμή με χοντρό μαρκαδόρο λίγο κάτω από τη μέση του τετράγωνου φύλλου. Αυτό γιατί πολλά από τα σημερινά όπλα έχουν την τάση να ψιλοτουφεκίζουν»). Στην άκρη του χαρτιού σημειώνουμε τις πληροφορίες της δοκιμής, δηλ. αν ρίξουμε την κάτω ή την πάνω κάννη, την δεξιά ή την αριστερή (για αυτογεμές είναι περιττό), το τσοκάρισμα που διαθέτει η κάνη και προαιρετικά το νούμερο των σκαγιών που διαθέτει το φυσίγγι που θα ρίξουμε. Το πιο σημαντικό στοιχείο που πρέπει να προσέξουμε είναι η απόσταση που εμείς θα ρίξουμε. Ιδανική απόσταση είναι τα 18 μ., με ελάχιστη τα 16 μ. και μέγιστη τα 20 μ. Απόσταση μεγαλύτερη των 20 μ. δεν μας δίνει την απαιτούμενη πυκνότητα στο κέντρο για να εξάγουμε βέβαιο συμπέρασμα. Σε αυτό έρχεται να προστεθεί και ο φόβος του σκοπευτικού σφάλματος, που μπορεί κάποιος να κάνει. Εδώ βοηθάει η οριζόντια γραμμή που έχουμε χαράξει πάνω στο χαρτί και που πρέπει να είναι ευδιάκριτη στην απόσταση των 18 μ. Πριν ρίξετε βέβαια, να φροντίσετε πίσω από το χαρτί να μην υπάρχει μεταλλική επιφάνεια που να μπορεί να εξοστρακίσει σκάγια και γενικά να φροντίσετε για την ασφάλεια της βολής σας.

Στην συγκεκριμένη δοκιμή θα βοηθήσει πολύ το να διαθέτει η ρίγα μας δύο στόχαστρα, δηλ. ένα μπροστά κι ένα λίγο μικρότερο στο μέσον της ρίγας. Αυτό, γιατί όταν θα το επωμίζουμε θα φροντίσουμε να σχηματίζουν τα δύο στόχαστρα τον αριθμό «8», καθώς θα τα βλέπουμε πάνω στη ρίγα, πράγμα που εγγυάται ότι η επώμιση έχει γίνει σωστά. Επωμίζουμε λοιπόν με μία φυσική κίνηση (ούτε πολύ αργή, ούτε πολύ γρήγορη) και μόλις δούμε το στόχαστρο πάνω στην οριζόντια γραμμή που έχουμε σημειώσει, πατάμε την σκανδάλη. Χρειάζεται να ρίξουμε δύο ξεχωριστά φύλλα χαρτιού το λιγότερο για την κάθε κάννη και θα ήταν χρήσιμο να έχουμε έναν φίλο μαζί μας, να πάει εκείνος να αλλάξει τα χαρτιά, ώστε να μην δούμε εμείς που έχει πάει η βολή, προτού τελειώσουμε. Μετά τη δοκιμή, παρατηρούμε προσεκτικά τα φύλλα που τουφεκίσαμε για την κάθε κάννη ξεχωριστά και θα διαπιστώσουμε ότι η πυκνότητα στο κέντρο της τουφεκιάς σε σχέση με την οριζόντια γραμμή που έχουμε χαράξει είναι 50/50. Δηλαδή το 50% των σκαγιών της βολής μας είναι πάνω από τη γραμμή και το υπόλοιπο 50%, κάτω από αυτή. Αυτό είναι ένα ιδανικό όπλο για το κυνήγι του λαγού και γενικά για εδαφόβια θηράματα. Αν τώρα διαπιστωθεί ότι το κέντρο της τουφεκιάς είναι ελαφρώς ψηλότερα της γραμμής κατά 60/40 (δηλ. 60% των σκαγιών πάνω και το 40% κάτω), τότε, όταν θα τουφεκίζουμε με αυτό το όπλο θα πρέπει να φροντίζουμε το θήραμα να «κάθεται» πάνω στη ρίγα μας (στο στόχαστρο). Έχουμε δηλαδή μία πλήρη οπτική εικόνα του στόχου μας που κινείται πάνω από το στόχαστρο, δεν το σκεπάζουμε με αυτό, όπως θα κάναμε με το 50/50. Σήμερα τα πιο πολλά όπλα κυνηγίου, καθώς και τα μοντέλα για την κυνηγετική σκοποβολή (sporting) τουφεκάνε 60/40 και μερικά άλλα 70/30. Βέβαια, το 70% πάνω με το 30% κάτω από την γραμμή στα χαρτιά των δοκιμών μας παραπέμπει σε ένα όπλο που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στο τραπ...

Status
Not open for further replies.
Back