Benelli Team - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Όλες έχουν ... αλλά μάλλον τόσο χοντρό που είναι δεν παθαίνει τίποτα.
Αυτό, στη Βίντσι έκανε εμπλοκές....φίλος έφτιαξε 5 τέτοια ελατήρια για να έχει...τον πήδηξε στις εμπλοκές το μαμα....μια ήταν μαλακό ...μια ήταν σκληρό....σιτχαιενγουοτσ‼️

Το ερώτημα του Θαλή όσον αφορά λιμπρες καθε ελατηρίου παίζει❓
είναι κάτι σαν το σφίξιμο βίδας μπουλονιου με ροποκλειδο. Πόσοι μάστορες έχουν σέρβις μανιουαλ και σφίγγουν οσο πρέπει; Συνηθως κρεμιούνται από το κλειδι. Σφίξιμο για ζωή και για θάνατο. Μασιφ, δε πάει πουθενά, καργαρισε, πάτα και μια πονταρισια από πανω

Έχει λογική για να υπάρχει ομοιόμορφη σωστή λειτουργία όταν ο μηχανισμός απότελείται και από ελατήρια σίγουρα θα υπάρχει και κατάλληλη δυναμική στο κάθε ένα βάτα να κάνει τη δουλειά του στο σωστό χρόνο για να υπάρχει ομαλη λειτουργία.

Καλημέρα παρέα ξέρει κανείς τι σημαίνουν αυτή η αριθμοί στην κάνη από Beccaccia. View attachment 44647
Πάρε Κύργια και πες μας.

Η δικιά μου Μ2.

Screenshot_2022-03-18-11-52-54-345_com.google.android.apps.photos~2.jpg

Κάτι μου είχε πει κάποιος (μάλλον ο Κύργιας) αλλά δεν θυμάμαι ... Άρα δεν είναι σημαντικό :)

Πάρε Κύργια και πες μας.

Η δικιά μου Μ2.

View attachment 44648

Κάτι μου είχε πει κάποιος (μάλλον ο Κύργιας) αλλά δεν θυμάμαι ... Άρα δεν είναι σημαντικό :)
ωχ σε 369 τελειώνει!
άχρηστη... δεν σκοτώνει...
θα σΕ κάνω την χάρη να την πάρω εγώ
.my man.

Γι καντα ενα ελενχο γιατι απο νομπελ οτι πηρα κατι δε μ αρεσε
Εννοείται ... Ασπρόπυργο ... Μόλις κατέβω Αθήνα.

Πολύ γ@μάουα το κουτί ... 4 έχω τώρα, χώρια τα χύμα φυσίγγια αχαχαχα
Τα σαλονίσια θα μαζέψω σε αυτό ...
Ένας γάμος μας σώζει αχαχα

IMG_20220318_125250~3.jpg

Το ερώτημα του Θαλή όσον αφορά λιμπρες καθε ελατηρίου παίζει❓
Είναι κριτικής σημασίας το επανατατικό ελατήριο να είναι ακριβώς στις λίβρες που πρέπει σε πιστόλι. Σε καραμπίνα δεν ξέρω αν είναι τόσο σημαντικό, αλλά πιστεύω πως μάλλον είναι. Σε πιστόλια που υπάρχει πολύ μεγάλη ετερογένεια στους κατασκευαστές, και ας είναι η ίδια πλατοφόρμα, αν πάρεις λάθος λίβρες ελατήριο το πιστόλι δεν θα λειτουργεί σωστά.

Δικό μου παράδειγμα, σε πιστόλι 1911 φτιαγμένο από τη Smith&Wesson με μαμίσιο ελατήριο 16 λιβρών, όταν αυτό χρειάστηκε αντικατάσταση ο ιδιοκτήτης παράγγειλε από το Browells, που είχε πολλές επιλογές σε λίβρες, ελατήριο 18 λιβρών και όχι 16. Το έκανε διότι νόμισε ότι θα πάρει πιο πολύ καρό να εξασθενίσει και να χρειαστεί άλλαγμα από το μαμίσιο επειδή είναι περισσότερες λίβρες.

Αποτέλεσμα ήταν το πιστόλι να κάνει συνέχεια εμπλοκές. Κάθε 10-20 φυσίγγια είχε faillure to feed. Δυσκολευόταν να καταλάβει γιατί, επειδή το πιστόλι έκανε και πριν κάποιες εμπλοκές οι οποίες είχαν αποδοθεί σε εξασθένιση του ελατηρίου επαναφοράς και πίστευαν ότι με το καινούργιο ελατήριο το πρόβλημα θα λυθεί.
Το όπλο το έψαξαν πολλοί "ειδικοί" και καμία διάγνωση δεν ήταν σωστή και δεν έλυνε το πρόβλημα. Εμπλοκές έκανε με όλους τους γεμιστήρες και με καινούργιους και ποιοτικούς. Τελικά πήγε σε οπλουργό με εμπειρία στα πιστόλια ο οποίος έκανε μία τρύπα στο νερό και χαμπάρι δεν πήρε γιατί κάνει εμπλοκές, αρκέστηκε στο να γυαλίζει τη ράμπα.

Κάποια στιγμή από μόνος του σκέφτηκε μήπως το να είναι περισσότερες λίβρες το ελατήριο δεν είναι σωστό.
Εκεί συνειδητοποίησε ότι τα ελατήρια των γεμιστήρων δουλεύουνε αρμονικά με επανατατικό ελατήριο 16 λιβρών και όχι 18, σε αυτό το πιστόλι, διότι το 18άρι γυρνούσε το κλείστρο πιο γρήγορα από ότι έπρεπε και το ελατήριο του γεμιστήρα δεν προλάβαινε να ανεβάσει επαρκώς επάνω το επόμενο φυσίγγι.
Αλλαγή του ελατηρίου με άλλο στις 16 λίβρες έλυσε οριστικά το πρόβλημα.

Το καλύτερο είναι εχθρός του καλού.

Status
Not open for further replies.
Back