Όταν μία εταιρία παρόλο που πουλάει ακριβότερα από τον ανταγωνισμό καταφέρνει παρόλα αυτά για πάρα πολλά χρόνια να ειναι και πρώτη σε πωλήσεις τότε αυτό από μόνο του δείχνει πόσο καλύτερο είναι το προιόν της από τον ανταγωνισμό. Συνήθως τα προιόντα που πουλάνε περισσότερο είναι τα λεγόμενα value for money προιόντα που προσφέρουν ένα πάρα πολύ καλό πακέτο σε πολύ χαμηλή τιμή. Εδώ όμως δεν ισχύει τέτοια περίπτωση μιας και μιλάμε για τα ακριβότερα αυτογεμή μεταξύ των κοινών εταιριών που κατασκευάουν μαζικά όπλα εξαιρουμένως των premium χειροποιητων και custom made όπλων. Δεν πουλάνε επειδή ειναι φτηνά. Είναι ακριβά όπλα και όπως σε όποιοδήποτε προιόν όταν είναι ακριβό ο πελάτης δίνει σημασία ακόμη και στην παραμικρή λεπτομέρεια και δεν το αγοράζει με ελαφρά την καρδία. Και το παραμικρό ελάττωμα μετράει και μειώνει πάρα πολύ το κύρος της εταιρειας. Οπότε αν είχαν τα προβλήματα που αναφέρετε και σε μεγάλη συχνότητα μάλιστα όχι απλά δεν θα ήταν πρώτα σε πωλήσεις αλλά θα είχαν φάει το κράξιμο του αιώνα όπως έχει γίνει με άλλα όπλα κατα καιρούς που τους έχει μείνει η ρετσινιά και δεν λέει να ανέβουν σε πωλήσεις όσα χρόνια και αν περάσουν παρόλο που είναι και πιο φτηνά και με καλύτερες κάννες υποτίθεται και δοκιμασμένα σε ψηλότερες πιέσεις κλπ κλπ . Και στην περίπτωση αυτή μιλάνε οι πελάτες σαν συνολο με την προτείμιση τους και όχι μεμονομένες εμπειρίες του καθένα. Επίσης ένα άλλο που δείχνει την ποιότητα των Benelli είναι η αξία μεταπώλησης. Δεν ειναι τυχαίο που είναι από τα λίγα αυτογεμή που κρατάνε κάπως την μεταπωλητική τους αξία. Είναι κάτι αντίστοιχο με τα Browning στα poze.
Όπως είπα και παραπάνω δεν ειναι καθόλου το ίδιο. Εδώ δεν μιλάμε για τα πιο φτηνά όπλα και τα πιο value for money που συνήθως πουλάνε περισσότερο και θεωρούνται αναλώσιμα όπως πχ. τα hundai αυτοκίνητα . Αν ίσχυε αυτό που λες τότε τα baikal θα έπρεπε να ειναι πρώτα σε πωλήσεις αφού όλοι ειναι ικανοποιημένοι με αυτά και δεν βγάζουν προβλήματα και ειναι και τα πιο φτηνά. Θα συμφωνούσα ίσως αν μου έλεγες ότι των άλλων εταιριών είναι πιο υπερτιμημένα σε σχέση με τα benelli για αυτό έχουν λιγότερες πωλήσεις (που δεν ισχύει καθώς και τα benelli ειναι θεωρώ υπερτιμημένα ) ή ότι η benelli έχει πολύ περισσότερα μοντέλα σε όλες τις κατηγορίες τιμών που και αυτό δεν νομίζω ότι ισχύει γιατί αν δεν κάνω λάθος το πρώτο σε πωλήσεις όπλο της benelli ήταν διαχρονικά η Black Eagle που είναι απο τα πιο ακριβά της μοντέλα.
Τα πάντα μετράνε στην τιμή.
Πληρώνεις αξιοπιστία, φινίρισμα, R&D, νέες τεχνολογίες (πχ BEST) κτλ
Η τσέπη είναι μια.
Το κόστος πχ της βαφής BEST δεν κατανέμεται μόνο στα όπλα που την φέρουν.
Μόνο τα φινιρίσματα πάνε ένα 20%+ περισσότερο.
Σε αντίθεση με άλλες κορυφαίες εταιρίες
δεν υπάρχει νέο μοντέλο πιο προβληματικό από το παλιότερο ή τουλάχιστον δεν ξέρω εγώ.
Αστοχίες ή προβληματικές παρτίδες υπάρχουν ελάχιστες.
Το κράξιμο για το κλικ δικαίως το τρώει ... αλλά εντάξει δεν είναι και τόσο τραγικό σε σχέση με άλλα προβλήματα.
Το διόρθωσε.
Οι κάνες που τόση κουβέντα και μελάνι έχει πέσει είναι μια χαρά.
Οτιδήποτε ακούω για βλητική κατωτερότητα δεν μπορώ να το επαληθεύσω σε δοκιμές ή στο κυνήγι.
Ούτε φυσικά και την βλητική ανωτερότητα άλλων κανών.
Και έχω κάνει πάρα πολλές δοκιμές. Σταμάτησα γιατί πλέον το θεωρώ χάσιμο χρόνου.
Μιλάω για συγκέντρωση και διάτρηση.
Το τι βλέπει ο καθένας στο κυνήγι, τι συμπεράσματα βγάζει και πως τα βγάζει, ... είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο και δεν ασχολούμαι.
Οι κώνοι είναι μια αρπαχτή των οπλουργών για να κονομήσουν 100€+ το τεμάχιο καταστρέφοντας την χρωμίωση.
Ο κόσμος δεν είναι χαζός ούτε αγοράζει ότι έχει ο διπλανός γιατί ζηλεύει ... κάτι βλέπει ...
Και όταν αυτό γίνεται σε παγκόσμιο επίπεδο, κάτι συμβαίνει ...
ps
Συμπλήρωμα στα δικά σου ...