Beretta Team-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Φιλε Τασο με συγχωρεις αλλα εδω θα διαφωνισω.
Η εγγυησης ενος προιοντος φυσικα και καθοριζει κατα ενα μεγαλο μερος την ποιοτητα του και την αξιοπιστια του.
Οσο ποιο μεγαλη εγγυηση εχει ενα προιον τοσο πιο πολυ αξιοπιστο και ποιοτικο κρινεται απο την εταιρια που το παραγει
γιατι γνωριζει πολυ καλα το τι φτιαχνει.
Στην συγκεκριμενη περιπτωση πριν απο καποια χρονια η μπερετα εδινε για τα καλα της οπλα 10 χρονια εγγυηση,
αυτο τι σημαινει? οτι για 10 χρονια το οπλο μπορουσε ανετα να σταθει αξιοπιστα και λειτουργικα στο κατοχο του
ειτε αυτος ηταν κυνηγος ειτε σκοπευτης.
Θυμαμαι τα παλια της δικανα Τα 682 στα σκοπευτηρια εριχναν χιλιαδες φυσσιγια καθε χρονο και για πολλα χρονια
δεν επαιρναν χαμπαρι τιποτα αψογα λειτουργικα και ποιοτικα.
Τωρα τα τελευταια χρονια τα καινουργια της μοντελα δεν εχουν σχεσει καμια με τα παλια που εβγαζε τοτε.
Εμπλοκες στις σκανδαλες, βαφες χαλια, μετα τα 3 χρονια καποια αρχιζαν να ξερνανε σκουριες στης βασεις και στις κανες...
και η εγγυηση τους φυσικα κατεβηκε στα 2-3 χρονια! που σημαινει τι αυτο?
πως δεν υπαρχει πλεον η ποιοτητα και η αξιοπιστια που ειχαν.
Τωρα ολα για την καταναλωση και το κερδος!
Καποιες ακομα ομως αμερικανικες εταιριες κρατανε την εγγυηση τους στα 10 χρονια γιατι δεν θελουν απλα να ριξουν
την ποιοτητα και την αξιοπιστια των προιοντων τους.
Οσο για την fabarm που εδινε ισοβια εγγυηση την εδινε η εταιρια.... δυο φιλαρακια μου
ειχαν αυτη την μαρκα και ηταν απολυτα ευχαριστημενοι κι απο τουφεκιες και απο μηχανικης αποψεως.
την μια μαλιστα την ειχα δοκιμαση κι εγω, σε βλητικη ηταν ανωτερη απο την μπερετα σε πληροφορω.
Αλλωστε γιατι να μην ειναι και καλυτερη δηλαδη, τι καλυτερο εχει η μπερετα, ενα ονομα εχει κι αυτο απο παλια...
Δεν νομιζω να εχει ενα ονομα μονο

ας το παρουμε απ την αρχη. η μπερετα καλως η κακως εκανε ονομα με τη σειρα 300 και τα τοτε δικανα. συνεχισε τις επιτυχιες με τα parallello το θρυλικο πλεον 682 και τα εκπληκτικα 687.τα τελευταια χρονια ομως ξεκινησαν τα προβληματα απο την σειρα 391 και συνεχιζονται με την 400 η οποια πλεον ειναι λαχειο το τι θα σου βγει. αυτο δεν αναιρει την καλη ποιοτητα τουφεκιας η οποια κατα ενα μεγαλο μερος ειναι αποτελεσμα της καλης κανης. αυτα ομως τα προβληματα υπαρχουν σε ολα τα σημερινα οπλα και αν οχι σε ολα στα περισσοτερα. κι επειδη σχολιαζεται και πολυ τωρα τελευταια στο σκοπ. η μπερετα δεν ειναι αυτη που ηταν μια φορα. οι ιταλοι εχουν μεινει σαν τελευταιο οπλο μπερετα στην 391.απο κει και περα δεν και απλα εχουν στραφει πολυ στην 390 οπως και στη σειρα 300.αλλα να ξερετε οτι παρομοια περιπτωση ειναι και οι γερμανοι οσον αφορα τα blazer. καπου διαβαζα οτι για διαφορους λογους δεν τα εχουν σε ιδιαιτερη εκτιμηση

τασο επειδη την εφαγα με την 391 οσον αφορα τη βαφη στη βαση και μαλιστα 2 φορες η εγγυηση που δινει η μοερετα ελλας ειναι για κλαματα. αλλα μη σου κατσει η ατιμη η γκαντεμια

Φιλε μου εχεις απολυτο δικιο, κι ενα φιλαρακι μου με την 391 τα ιδια εχει τραβηξη ολο περιπετειες χαμος.
Ειναι δυστηχως αμετρητα τα παραδειγματα αλλα πολλοι δεν τα λενε...
Μερικοι λενε παλι ετυχε η γκαντεμια, μα πια γκαντεμια? ο καθενας μας ευθυνεται για της παπαριες
της εταιριας? η εχουμε την ορεξη να τρεχουμε στις αντιπροσωπιες και στα ανταλακτικα για τα ελλατωματικα τους
προιοντα!
Δεν ευθυνεται λοιπον ο καταναλωτης παρα μονο τα ψευτικα προιοντα.... που βγαινουν στην παραγωγη (κοινος μπαφιλες).
Εγω απο την εμειρια μου (γιατι εχω τραβηξει πολλα απο την μπερετα) κι απο αυτα που εχω δει σε γνωστους μου που ειχαν κατα καιρους αυτη την μαρκα.... δεν υπαρχη περιπτωση να ξανα πιασω στα χερια μου παλι τετοια μαρκα κι ας ειναι οτι θελει...
Εδω ισχυει και η παροιμια που λεει.... καηκε η γρια με το χυλο και φυσαει και το γιαουρτι! .sarcastic.

Last edited:
Φιλε μου εχεις απολυτο δικιο, κι ενα φιλαρακι μου με την 391 τα ιδια εχει τραβηξη ολο περιπετειες χαμος.
Ειναι δυστηχως αμετρητα τα παραδειγματα αλλα πολλοι δεν τα λενε...
Μερικοι λενε παλι ετυχε η γκαντεμια, μα πια γκαντεμια? ο καθενας μας ευθυνεται για της παπαριες
της εταιριας? η εχουμε την ορεξη να τρεχουμε στις αντιπροσωπιες και στα ανταλακτικα για τα ελλατωματικα τους
προιοντα!
Δεν ευθυνεται λοιπον ο καταναλωτης παρα μονο τα ψευτικα προιοντα.... που βγαινουν στην παραγωγη (κοινος μπαφιλες).
Εγω απο την εμειρια μου (γιατι εχω τραβηξει πολλα απο την μπερετα) κι απο αυτα που εχω δει σε γνωστους μου που ειχαν κατα καιρους αυτη την μαρκα.... δεν υπαρχη περιπτωση να ξανα πιασω στα χερια μου παλι τετοια μαρκα κι ας ειναι οτι θελει...
Εδω ισχυει και η παροιμια που λεει.... καηκε η γρια με το χυλο και φυσαει και το γιαουρτι! .sarcastic.
ποσα οπλα beretta εχουν πουληθει να μην πω παγκοσμιος αλλα στην ελλαδα 50 χιλιαδες 60? ποσα ειχαν προβλημα αναλογικα δες το και μην ξαναπαρεις δεν σε παει λεμε ¨.sarcastic..sarcastic..pop..pop. σε εχουνε ματιασει φιλε sportsman γιαυτο και ο Παπας στο τελοςha haaaha haaa

μην ξαναπαρεις δεν σε παει λεμε ¨.sarcastic..sarcastic..pop..pop. σε εχουνε ματιασει φιλε sportsman γιαυτο και ο Παπας στο τελοςha haaaha haaa

Ποιος να με ματιασε ρε γμτ... τοσα χρονια ματιασμενος ειμουν και δεν το ξερα?
Τωρα εδω και καιρο ομως με εχει ξεματιαση ο john browning! .sarcastic..sarcastic.

Last edited:
αυτο σωστο ισως επειδη υπαρχει το ιντερνετ και γινονται γνωστα
Εχω διαβασει πολλα προβληματα για πολες εταιριες. Εχω δει με τα ματια μου σπασμένα οπλα που σχεδον παντα ο ιδιοκτητης ηταν ο υπαίτιος. Αλλα στην πλειοψηφία καθημερινά το μονο που βλεπω ειναι οπλα αψογα λειτουργικα ακομη και τουρκικα. Οι πιθανοτητες ειναι με το μερος μου γ αυτο εχω κ τρεις γενεες beretta χωρις κανενα θεμα ;)

Εχω διαβασει πολλα προβληματα για πολες εταιριες. Εχω δει με τα ματια μου σπασμένα οπλα που σχεδον παντα ο ιδιοκτητης ηταν ο υπαίτιος. Αλλα στην πλειοψηφία καθημερινά το μονο που βλεπω ειναι οπλα αψογα λειτουργικα ακομη και τουρκικα. Οι πιθανοτητες ειναι με το μερος μου γ αυτο εχω κ τρεις γενεες beretta χωρις κανενα θεμα ;)
Ευτυχως και για μενα οσα οπλα περασαν απ τα χερια μου δεν παρουσιασαν προβληματα και ημουν απο ευχαριστημενος εως πολυ ευχαριστημενος με ολα τα αυτογεμη που χω αλλαξει.

Όπως είπα και στην γωνία σήμερα είχε σκοπευτήριο παρέα με το φιλαράκι το Μάνο, έριξε μαζί μάς και ένας με Kriegoff από την παρέα των βετεράνων όπως τους ονομάζω, επειδή έχω και γω την α400 δεν θέλω να παρεξηγήσει κάποιος ότι είμαι δογματικός με το τάδε όπλο η εταιρεία και οπότε βλέπω κάτι καλό η κακό παντα θα το σχολιάζω. Έμπειρος σκοπευτης ο μπαρμπας με το δικό του στυλ τον παρατηρώ αρκετό καιρό που πάμε σκοπευτήριο και είναι ένας από τους καλύτερους που έχω δει εκεί, θα πω την παρατήρηση μου ίσως να είμαι και λάθος και ίσως να μην έχει και τόση σημασία. Παρατηρούσα λοιπόν τα σπασίματα που έκανε η μπερετα σε σχέση με το Kriegoff και πάντα από ότι είδα η μπερετα για μένα υπερτερουσε ακόμα και σε μερικά μακρινά που έκανε ο Μάνος, φυσίγγια ρίχναμε τα ίδια (estate)8αρια εμείς 9αρια αυτός , και τσοκακι πάντα βιδωμενο πάνω στην α400 το εσω-έξω της μπερετα euro-skeet.

Λοιπόν χρειάζομαι τα φώτα σας. Χτες είχα βγει για μπύρα με τα φιλαράκια μου (τυγχάνει και είναι δίδυμοι) που πάμε για κυνήγι. Έχουν λοιπόν μια 391 (και 3 Benelli). Η 391 εμφάνισε το εξής όμως σε ένα τσιχλοκυνήγι που κάναμε μαζί φέτος (και νόμιζα ότι είχε λυθεί). Η κάννη του εμφάνισε τζόγο περίπου ένα πόντο, δηλ. τι εννοώ, κουνιόταν παράλληλα με την αποθήκη παρότι το όπλο ήταν δεμένο. Στην αρχή τα παιδιά νόμιζαν ότι με τις τουφεκιές είχε ξελασκάρει η βίδα της πάπιας, την σφίγγει λίγο τίποτα, συνέχιζε να κουνιέται. Λύνει το όπλο και το ξαναδένει κανονικά, τίποτα, πάλι κουνιόταν. Το ξανακυνήγησαν άλλη μια φορά το όπλο, το πρόβλημα δεν έφυγε και μάλιστα (προφανώς εξαιτίας αυτού του γεγονότος) έκανε εμπλοκές. Λογικά πήγαινε λίγο πιο μπροστά η κάννη και η βελόνα δεν βάραγε το φυσίγγι. Εννοείται ότι το παρόπλισαν. Έχει συμβεί σε άλλον κάτι παρόμοιο; Τι μπορεί να συμβαίνει; Και αν έχετε να προτείνετε κάποιον καλό και οικονομικό οπλουργό που να κατέχει και να το διορθώσει...

Τρεις ειναι οι λογοι που μπορει να ευθυνονται γι αυτο το θεμα ειναι η γνωμη μου...
για να εχει τζογο η κανη συμμενη πως δεν εχει κουμπωση στη θεση της,
1) θεμα παπιας ισως δεν παταει σωστα κατω στην βαση (οπως ειπε κι ο φιλος μακης πιο πανω...)
2) η βιδα της παπιας για καποιο λογο δεν σφιγγει καλα.
3) η βαση της παπιας μπορει να εχει χαλαρωση κι ετσι η παπια δεν καθετε σωστα στην θεση της με αποτελεσμα
να μην κουμπωνη σωστα η κανη του οπλου.
Ελεγχος σ' αυτα , κι αν δεν βρειτε κατι... καλο να την δει καποιος (οπλουργος)

Ένα πόντο; Αν κουμπώνουν σωστά την κάννη στην βάση του όπλου, αυτό δεν έπρεπε να συμβαίνει. Δεν έχω ξανακούσει κάτι τέτοιο, ξέρουν να λύνουν και να δένουν σωστά μια Beretta ανεξαρτήτου μοντέλου; .xm.
Αν ναι το μόνο που μπορώ να φανταστώ είναι να έχει διαλυθεί το σύστημα που έχει μέσα η βίδα της αποθήκης αλλά αν συνέβαινε κάτι τέτοιο θα σκορπαγε και θα το βλεπαν. Πες τους να ρίξουν πολύ σπρέι μέσα στην βίδα της αποθήκης, να το αφήσουν λίγο να δουλέψει και να το γυρίσουν ανάποδα σε μια σκληρή επιφάνεια και να το πιεσουν με δύναμη. Κανονικά θα πρέπει να συμπιέζεται και να επανέρχεται.

Status
Not open for further replies.
Back