Beretta Team-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Συμφωνω απολυτα μ' αυτο, αλλα πολλοι το βλεπουν διαφορετικα, τελος παντων.
οι βλαβες ηταν μηχανικες οπως 3 σπασιματα κλειστρων (2 φορες στο ιδιο οπλο, και 1 σε αλλο)
μετα στον τριτο χρονο η θαλαμη της κανης ψωριασε ολη μεσα σαν σουρωτηρη φαινοταν,
ευτυχως τοτε θυμαμαι παρολο που ειχει ληξει η εγγυηση του οπλου για τρεις μηνες η μπερετα
μου την αλλαξε με καινουρια, αλλα μετα παλι το δευτερο χρονο ξερναγε σκουριες πισω στο ποτηρακι
που βγαινουν τα αερια.
μετα θυμαμε αλλη φαση ειμουν σε απογευματινο καρτερι και με το που ριχνω ενα τουμπλε σε μια τσιχλα
το οπλο χωρισε στο δυο στα χερια μου ( εκει τα επαιξα) εσπασε σαν αγγουρι η αποθηκη φυσιγγιων και χωρισε το οπλο στα δυο.....
τι αλλα να θυμηθω... σπασιματα 4 φορες το διχαλο πισω απο το κληστρο, σπασιματα εξωλκεων, σπασιματα στην γλωσσα τις σκανδαλης
κι αλλα τι να προτοθυμηθω.... σε 3 διαφορετικα οπλα καραμπινες φυσικα ολο προβληματα, πολλες φορες εφευγα απο το κυνηγι λογο βλαβης.
τελευταια θυμαμαι πανω που ειχε αρχισει το περασμα κατι της 5 η ωρα μου εσπασε ο πειρος τις σκανδαλης, και το οπλο ολο μπλοκαριζε, εφυγα απ, το κυνηγι αναγκαστικα.
Απο φυσιγγια παντα δουλευα 32 γραμμαρια και σπανια κανα 34αρι, δεν εβαζα ποτε βαρια φυσιγγια στα οπλα μου.
Τωρα απο βλητικη αποψη δεν μπορω να πω ευχαριστημενος ειμουν, αλλα τι να το κανεις οταν τα οπλα δεν εχουν αξιοπιστια και ολο σπαζουν?
Και να πεις οτι δεν τα συντηρουσα? καθε φορα οταν ερχομουν απο κυνηγι παντα καθαριζα σχολαστικα τα οπλα.
Κι ετσι μπερετα δεν προκειτε να ξαναβαλω ποτε παλι στα χερια μου....
Δεν εξηγειτε αλλιως εισουν ματιασμενος...:)
Χιλιαδες κυνηγοι την εχουν στην κατοχη τους και δεν ειναι τυχαιο το ονομα που εχει κανει , αρα εισαι στην περιπτωση των εξαιρεσεων....xm.

οι βλαβες ηταν μηχανικες οπως 3 σπασιματα κλειστρων (2 φορες στο ιδιο οπλο, και 1 σε αλλο)
μετα στον τριτο χρονο η θαλαμη της κανης ψωριασε ολη μεσα σαν σουρωτηρη φαινοταν,
ευτυχως τοτε θυμαμαι παρολο που ειχει ληξει η εγγυηση του οπλου για τρεις μηνες η μπερετα
μου την αλλαξε με καινουρια, αλλα μετα παλι το δευτερο χρονο ξερναγε σκουριες πισω στο ποτηρακι
που βγαινουν τα αερια.
μετα θυμαμε αλλη φαση ειμουν σε απογευματινο καρτερι και με το που ριχνω ενα τουμπλε σε μια τσιχλα
το οπλο χωρισε στο δυο στα χερια μου ( εκει τα επαιξα) εσπασε σαν αγγουρι η αποθηκη φυσιγγιων και χωρισε το οπλο στα δυο.....
τι αλλα να θυμηθω... σπασιματα 4 φορες το διχαλο πισω απο το κληστρο, σπασιματα εξωλκεων, σπασιματα στην γλωσσα τις σκανδαλης
κι αλλα τι να προτοθυμηθω.... σε 3 διαφορετικα οπλα καραμπινες φυσικα ολο προβληματα, πολλες φορες εφευγα απο το κυνηγι λογο βλαβης.
τελευταια θυμαμαι πανω που ειχε αρχισει το περασμα κατι της 5 η ωρα μου εσπασε ο πειρος τις σκανδαλης, και το οπλο ολο μπλοκαριζε, εφυγα απ, το κυνηγι αναγκαστικα.
Απο φυσιγγια παντα δουλευα 32 γραμμαρια και σπανια κανα 34αρι, δεν εβαζα ποτε βαρια φυσιγγια στα οπλα μου.
Τωρα απο βλητικη αποψη δεν μπορω να πω ευχαριστημενος ειμουν, αλλα τι να το κανεις οταν τα οπλα δεν εχουν αξιοπιστια και ολο σπαζουν?
Και να πεις οτι δεν τα συντηρουσα? καθε φορα οταν ερχομουν απο κυνηγι παντα καθαριζα σχολαστικα τα οπλα.
ποιεσ καραμπινεσ ειχες ομωσ?

που βγαινουν τα αερια.
Γιωργο,τα σπασίματα που περιγραφεις,παραπεμπουν σε ...δυναμιτες!!
Δεν σπάει ευκολα, ουτε η μπιελα (το διχαλο),ουτε ο εξωλκεας, ουτε ο εξωστηρας...
Τα 32 η 34 γραμμάρια, δεν μας εξασφαλιζουν!
Ειναι προτιμοτερο ενα φυσιγγι 40 γραμμαριων,σωστά κατασκευασμενο,απο ένα 32 γραμμαριων,που ειναι λάθος...
Για τον απλο λογο ,πως το 32αρι θα ειναι φορτωμένο με μια πιο ταχυκαυστη πυριτιδα,που θα βγάλει τα bars ακαριαία στο κλειστρο!
Κλασικη περιπτωση σπασιματος μπιελας,κλειστρου,εξωλκεα, εξωστηρα ΚΑΙ σωληνα αποθήκης....
Εχω την υποψια,πως αν ανατρεξεις θα θυμιθεις ,πως τα φυσιγγια που δουλευες τοτε ,ηταν απο συγκεκριμένο κατασκευαστή....
Μπορει να κανω και λαθος....:)

beretta μακράν τα καλύτερα κοντάκια(εκτός από 2-3 μοντέλα Α400)
beretta καλές σκανδάλες πάντα
beretta 391 ο τελειότερος μηχανισμός αερίων
optima καλή καλή κάννη
αναφέρομαι σε καραμπίνες
όλα αυτά πάντα προσωπική γνώμη :)

Παλιό άρθρο της κυνηγεσιας που λέει πολλά, από το πρώτο μοντέλο της urica άκρως ερωτευσιμο όπλο και η συνέχεια τής ακόμα καλύτερη βλητικα, το μόνο που δεν μ'άρεσε ήταν τα (ψεύτικα ξύλα, νερα) προτιμότερο ηταν μια απλη καρύδια απο τα πλαστικοποιημενα και κατά την γνώμη μου αντιαισθητικά τεχνάσματα.

http://old.kynigesia.gr/article.asp?AID=3536

Γιωργο,τα σπασίματα που περιγραφεις,παραπεμπουν σε ...δυναμιτες!!
Δεν σπάει ευκολα, ουτε η μπιελα (το διχαλο),ουτε ο εξωλκεας, ουτε ο εξωστηρας...
Τα 32 η 34 γραμμάρια, δεν μας εξασφαλιζουν!
Ειναι προτιμοτερο ενα φυσιγγι 40 γραμμαριων,σωστά κατασκευασμενο,απο ένα 32 γραμμαριων,που ειναι λάθος...
Για τον απλο λογο ,πως το 32αρι θα ειναι φορτωμένο με μια πιο ταχυκαυστη πυριτιδα,που θα βγάλει τα bars ακαριαία στο κλειστρο!
Κλασικη περιπτωση σπασιματος μπιελας,κλειστρου,εξωλκεα, εξωστηρα ΚΑΙ σωληνα αποθήκης....
Εχω την υποψια,πως αν ανατρεξεις θα θυμιθεις ,πως τα φυσιγγια που δουλευες τοτε ,ηταν απο συγκεκριμένο κατασκευαστή....
Μπορει να κανω και λαθος....:)

Γιαννη οχι τα φυσιγγια δεν ηταν δυναμιτες, και δεν ηταν απο τον ιδιο κατασκευαστη... ηταν απο διαφορες επωνυμες εταιριες
ελληνικες αλλα και ιταλικες, και πιο παλια γεμιζα κι εγω δικα μου φυσιγγια και ποτε δεν εκανα υπεργομωσεις.
Αλλωστε και γνωστη μου με ιδια οπλα ειχαν κι αυτοι τα ιδια θεματα.
Δεν ειναι τα φυσιγγια λοιπον, ειναι ελλατωματικες κατασκευες και κολομεταλα.
Δεν ειναι επισης τυχαιο που και στα ακριβα της δικανα οποιο και να παρεις την εγγυηση την
εχουν κατεβασει απο τα 10 χρονια που ηταν παλια, τωρα στα 2-3 τυχαιο?

Last edited:
Γιαννη οχι τα φυσιγγια δεν ηταν δυναμιτες, και δεν ηταν απο τον ιδιο κατασκευαστη... ηταν απο διαφορες επωνυμες εταιριες
ελληνικες αλλα και ιταλικες, και πιο παλια γεμιζα κι εγω δικα μου φυσιγγια και ποτε δεν εκανα υπεργομωσεις.
.well done.

εχουν κατεβασει απο τα 10 χρονια που ηταν παλια, τωρα στα 2-3 τυχαιο?
(θέλω να) πιστεύω ότι ο χρόνος που δίνουν στην εγγύηση δεν αφορά αποκλειστικά στην κατασκευαστική ποιότητα και άρα ότι μόνο σε αυτά τα χρόνια είναι εγγυημένο ότι το όπλο δεν θα βγάλει το παραμικρό πρόβλημα. αφορά και στο χρονικό διάστημα μετά την αγορά που η (ελληνική) αντιπροσωπεία οφείλει να κάνει δωρεάν σέρβις, με γνήσια ανταλλακτικά κλπ πράγμα που προφανώς όσα λιγότερα χρόνια τόσο πιο συμφέρον οικονομικά είναι γι' αυτή. και δεν είναι τυχαίο που άρχισαν με τα χρόνια της κρίσης...

Status
Not open for further replies.
Back