Δεν εξηγειτε αλλιως εισουν ματιασμενος...Συμφωνω απολυτα μ' αυτο, αλλα πολλοι το βλεπουν διαφορετικα, τελος παντων.
οι βλαβες ηταν μηχανικες οπως 3 σπασιματα κλειστρων (2 φορες στο ιδιο οπλο, και 1 σε αλλο)
μετα στον τριτο χρονο η θαλαμη της κανης ψωριασε ολη μεσα σαν σουρωτηρη φαινοταν,
ευτυχως τοτε θυμαμαι παρολο που ειχει ληξει η εγγυηση του οπλου για τρεις μηνες η μπερετα
μου την αλλαξε με καινουρια, αλλα μετα παλι το δευτερο χρονο ξερναγε σκουριες πισω στο ποτηρακι
που βγαινουν τα αερια.
μετα θυμαμε αλλη φαση ειμουν σε απογευματινο καρτερι και με το που ριχνω ενα τουμπλε σε μια τσιχλα
το οπλο χωρισε στο δυο στα χερια μου ( εκει τα επαιξα) εσπασε σαν αγγουρι η αποθηκη φυσιγγιων και χωρισε το οπλο στα δυο.....
τι αλλα να θυμηθω... σπασιματα 4 φορες το διχαλο πισω απο το κληστρο, σπασιματα εξωλκεων, σπασιματα στην γλωσσα τις σκανδαλης
κι αλλα τι να προτοθυμηθω.... σε 3 διαφορετικα οπλα καραμπινες φυσικα ολο προβληματα, πολλες φορες εφευγα απο το κυνηγι λογο βλαβης.
τελευταια θυμαμαι πανω που ειχε αρχισει το περασμα κατι της 5 η ωρα μου εσπασε ο πειρος τις σκανδαλης, και το οπλο ολο μπλοκαριζε, εφυγα απ, το κυνηγι αναγκαστικα.
Απο φυσιγγια παντα δουλευα 32 γραμμαρια και σπανια κανα 34αρι, δεν εβαζα ποτε βαρια φυσιγγια στα οπλα μου.
Τωρα απο βλητικη αποψη δεν μπορω να πω ευχαριστημενος ειμουν, αλλα τι να το κανεις οταν τα οπλα δεν εχουν αξιοπιστια και ολο σπαζουν?
Και να πεις οτι δεν τα συντηρουσα? καθε φορα οταν ερχομουν απο κυνηγι παντα καθαριζα σχολαστικα τα οπλα.
Κι ετσι μπερετα δεν προκειτε να ξαναβαλω ποτε παλι στα χερια μου....
ποιεσ καραμπινεσ ειχες ομωσ?Συμφωνω απολυτα μ' αυτο, αλλα πολλοι το βλεπουν διαφορετικα, τελος παντων.
οι βλαβες ηταν μηχανικες οπως 3 σπασιματα κλειστρων (2 φορες στο ιδιο οπλο, και 1 σε αλλο)
μετα στον τριτο χρονο η θαλαμη της κανης ψωριασε ολη μεσα σαν σουρωτηρη φαινοταν,
ευτυχως τοτε θυμαμαι παρολο που ειχει ληξει η εγγυηση του οπλου για τρεις μηνες η μπερετα
μου την αλλαξε με καινουρια, αλλα μετα παλι το δευτερο χρονο ξερναγε σκουριες πισω στο ποτηρακι
που βγαινουν τα αερια.
μετα θυμαμε αλλη φαση ειμουν σε απογευματινο καρτερι και με το που ριχνω ενα τουμπλε σε μια τσιχλα
το οπλο χωρισε στο δυο στα χερια μου ( εκει τα επαιξα) εσπασε σαν αγγουρι η αποθηκη φυσιγγιων και χωρισε το οπλο στα δυο.....
τι αλλα να θυμηθω... σπασιματα 4 φορες το διχαλο πισω απο το κληστρο, σπασιματα εξωλκεων, σπασιματα στην γλωσσα τις σκανδαλης
κι αλλα τι να προτοθυμηθω.... σε 3 διαφορετικα οπλα καραμπινες φυσικα ολο προβληματα, πολλες φορες εφευγα απο το κυνηγι λογο βλαβης.
τελευταια θυμαμαι πανω που ειχε αρχισει το περασμα κατι της 5 η ωρα μου εσπασε ο πειρος τις σκανδαλης, και το οπλο ολο μπλοκαριζε, εφυγα απ, το κυνηγι αναγκαστικα.
Απο φυσιγγια παντα δουλευα 32 γραμμαρια και σπανια κανα 34αρι, δεν εβαζα ποτε βαρια φυσιγγια στα οπλα μου.
Τωρα απο βλητικη αποψη δεν μπορω να πω ευχαριστημενος ειμουν, αλλα τι να το κανεις οταν τα οπλα δεν εχουν αξιοπιστια και ολο σπαζουν?
Και να πεις οτι δεν τα συντηρουσα? καθε φορα οταν ερχομουν απο κυνηγι παντα καθαριζα σχολαστικα τα οπλα.
Γιωργο,τα σπασίματα που περιγραφεις,παραπεμπουν σε ...δυναμιτες!!Συμφωνω απολυτα μ' αυτο, αλλα πολλοι το βλεπουν διαφορετικα, τελος παντων.
που βγαινουν τα αερια.
Ότι έχει σουηδικά ατσάλια η 302....τώρα στο μπραντεφερ είναι σίγουρα ανώτερη!Τι εννοείς Ηλία; Να τα νικάει στο μπράντεφερ;
Ένα γρήγορο μειονέκτημα είναι το πολύ περισσότερο χρώμιο στις παλιές κάννες.
Η Breda είχε περισσότερο χρώμιο στις κάννες τις, και μοίραζε πόνους βλητικά στους ανταγωνιστές.Ένα γρήγορο μειονέκτημα είναι το πολύ περισσότερο χρώμιο στις παλιές κάννες.
Ακριβώς!!προτιμότερο ηταν μια απλη καρύδια απο τα πλαστικοποιημενα και κατά την γνώμη μου αντιαισθητικά τεχνάσματα.
Εγώ Νικολή μου, ως κάτοχος, αυτό δεν το είδα .Η Breda είχε περισσότερο χρώμιο στις κάννες τις, και μοίραζε πόνους βλητικά στους ανταγωνιστές.
.....τώρα είπες μεγάλη αλήθεια, στην Ελλάδα οι μη κάτοχοι ξέρουν περισσότερα από τους κατόχουςΚάτοχοι και μη, δεν βλέπουν όλοι το ίδιο.
Ακριβώς!!
Ειναι ψεύτικα και φαίνονται!!
1000 φορες...σανιδιά!
Να συμπληρώσω ότι στην Ελλάδα οι κάτοχοι ορίζουν και την βλητικη όπως τους βολεύει στα όπλα τους......τώρα είπες μεγάλη αλήθεια, στην Ελλάδα οι μη κάτοχοι ξέρουν περισσότερα από τους κατόχους
Όνομα μεγαλο και η ποιο εμπορική για την εποχη της
Γιωργο,τα σπασίματα που περιγραφεις,παραπεμπουν σε ...δυναμιτες!!
Δεν σπάει ευκολα, ουτε η μπιελα (το διχαλο),ουτε ο εξωλκεας, ουτε ο εξωστηρας...
Τα 32 η 34 γραμμάρια, δεν μας εξασφαλιζουν!
Ειναι προτιμοτερο ενα φυσιγγι 40 γραμμαριων,σωστά κατασκευασμενο,απο ένα 32 γραμμαριων,που ειναι λάθος...
Για τον απλο λογο ,πως το 32αρι θα ειναι φορτωμένο με μια πιο ταχυκαυστη πυριτιδα,που θα βγάλει τα bars ακαριαία στο κλειστρο!
Κλασικη περιπτωση σπασιματος μπιελας,κλειστρου,εξωλκεα, εξωστηρα ΚΑΙ σωληνα αποθήκης....
Εχω την υποψια,πως αν ανατρεξεις θα θυμιθεις ,πως τα φυσιγγια που δουλευες τοτε ,ηταν απο συγκεκριμένο κατασκευαστή....
Μπορει να κανω και λαθος....
ποιεσ καραμπινεσ ειχες ομωσ?
Γιαννη οχι τα φυσιγγια δεν ηταν δυναμιτες, και δεν ηταν απο τον ιδιο κατασκευαστη... ηταν απο διαφορες επωνυμες εταιριες
ελληνικες αλλα και ιταλικες, και πιο παλια γεμιζα κι εγω δικα μου φυσιγγια και ποτε δεν εκανα υπεργομωσεις.
(θέλω να) πιστεύω ότι ο χρόνος που δίνουν στην εγγύηση δεν αφορά αποκλειστικά στην κατασκευαστική ποιότητα και άρα ότι μόνο σε αυτά τα χρόνια είναι εγγυημένο ότι το όπλο δεν θα βγάλει το παραμικρό πρόβλημα. αφορά και στο χρονικό διάστημα μετά την αγορά που η (ελληνική) αντιπροσωπεία οφείλει να κάνει δωρεάν σέρβις, με γνήσια ανταλλακτικά κλπ πράγμα που προφανώς όσα λιγότερα χρόνια τόσο πιο συμφέρον οικονομικά είναι γι' αυτή. και δεν είναι τυχαίο που άρχισαν με τα χρόνια της κρίσης...εχουν κατεβασει απο τα 10 χρονια που ηταν παλια, τωρα στα 2-3 τυχαιο?