Αυτό ακριβώς είναι Γιώργο. Όταν κοιτάς μέσα στην κάννη βέβαια φαίνεται μια τρύπα.Εγώ βλέπω δύο τρύπες με την μία "βουλωμένη" εσκεμμένα, έτσι ώστε αν χρειαστεί, να ανοίξει!
Εσείς τι βλέπετε;
Αυτό ακριβώς είναι Γιώργο. Όταν κοιτάς μέσα στην κάννη βέβαια φαίνεται μια τρύπα.Εγώ βλέπω δύο τρύπες με την μία "βουλωμένη" εσκεμμένα, έτσι ώστε αν χρειαστεί, να ανοίξει!
Εσείς τι βλέπετε;
Την δεύτερη την έχουν φτιάξει για αναμονή.Αυτό ακριβώς είναι Γιώργο. Όταν κοιτάς μέσα στην κάννη βέβαια φαίνεται μια τρύπα.
Δηλαδη φτιαξαν μια αναμονη για 2η τρυπα ετσι ωστε αν αρχισει και κανει εμπλοκες να την ανοιξουν???Την δεύτερη την έχουν φτιάξει για αναμονή.
Βλέπεις όταν έχεις 500 τόσα χρόνια εμπειρίας σαν εταιρεία; Προνοεις με μια αναμονή, γιατί να φτιάξεις κάτι που να δουλεύει εξ αρχής με τα πάντα; Άσε το χρήστη λίγο να πειραματιστεί με το όπλο τουΔηλαδη φτιαξαν μια αναμονη για 2η τρυπα ετσι ωστε αν αρχισει και κανει εμπλοκες να την ανοιξουν???
Ακριβώς, ανάλογα την χρήση και τα φυσίγγια.Δηλαδη φτιαξαν μια αναμονη για 2η τρυπα ετσι ωστε αν αρχισει και κανει εμπλοκες να την ανοιξουν???
Το πιθανότερο αυτό ήταν, είχε αρχίσει να βουλώνει η μία οπή.Παντως αφού καθαρίσαμε την τρύπα δεν ξαναέκανε. Μάλλον αυτό θα έφταιγε, μου φαίνεται περίεργο να φταίνε αδύναμα 32 άρια, όταν το όπλο υποτίθεται ότι ρίχνει από 24 γρ .
Το μόνο που δεν κινδυνεύει είναι το πιστόνι. Αυτό που δέχεται τις μεγάλες καταπονήσεις είναι το κλείστρο και η βάση του όπλου στο πίσω μέρος. Το ένα για όλα, έχει περάσει στον κόσμο σαν πλεονέκτημα, σαν ευκολία, δεν είναι όμως ακριβώς έτσι όσον αφορά την μακροζωία του όπλου. Εκθειάζουμε πολλές φορές τις αντοχές των παλιών μετάλλων και κατασκευών, ξεχνώντας την δυνατότητα ρυθμίσεων που υπήρχε ανά κατηγορία φυσιγγίων, ελαφριά-βαριά!Αυτό ακριβώς.. δίνεται ένα όπλο που προμοτάρετε πως δουλεύει από 24γρ με μια τρύπα η οποία γίνεται μισή μετά από 30 ντουφεκιες... και αν θέλεις λέει να το δουλέψεις στα σκοπευτικά τραβα άνοιξε τη μόνος σου στο κάθε μπαρμπαμητσο το μάστορα.. μη τυχόν και ρίξει με 2 τρύπες magnum και γίνει μέσα το πιστόνι μια χουφτα γρεζια..
Δηλαδή εντείνουμε τη μακροζωία του όπλου, περιορίζοντας παράλληλα την ορθή λειτουργία του; γιατί εδώ αυτό γίνεται.. να έχουμε δηλαδή ένα όπλο για μια ζωή αλλά να μην έχει δουλέψει σωστά ποτε.. η για να δουλέψει να πρέπει να επέμβουμε στο κάθε μάστορα της γειτονιάς...Το μόνο που δεν κινδυνεύει είναι το πιστόνι. Αυτό που δέχεται τις μεγάλες καταπονήσεις είναι το κλείστρο και η βάση του όπλου στο πίσω μέρος. Το ένα για όλα, έχει περάσει στον κόσμο σαν πλεονέκτημα, σαν ευκολία, δεν είναι όμως ακριβώς έτσι όσον αφορά την μακροζωία του όπλου. Εκθειάζουμε πολλές φορές τις αντοχές των παλιών μετάλλων και κατασκευών, ξεχνώντας την δυνατότητα ρυθμίσεων που υπήρχε ανά κατηγορία φυσιγγίων, ελαφριά-βαριά!
Ανάλογα τι εννοεί ο καθένας ορθή λειτουργία.Δηλαδή εντείνουμε τη μακροζωία του όπλου, περιορίζοντας παράλληλα την ορθή λειτουργία του;
Σαφώς και δεν τη περιόρισες δεν λέμε αυτό..Ανάλογα τι εννοεί ο καθένας ορθή λειτουργία.
Αν θεωρείς ορθή λειτουργία την χρήση και μιλάω για πραγματική χρήση, όχι 10 φυσίγγια το χρόνο, φυσιγγίων από 24 ως 56γρ, τότε ναι το όπλο θα δουλέψει ορθά για 3-4 χρόνια και μετά θα είναι για πέταμα.
Δεν υπάρχει στην ζωή ένα για όλα.
Θα σου δώσω ένα παράδειγμα, πες ότι είμαι σκοπευτής του skeet και θέλω να ρίχνω απροβλημάτιστα 500 φυσίγγια την εβδομάδα των 24γρ. Παράλληλα ζω κάπου στην βόρεια Ελλάδα και θέλω και άλλα 100 φυσίγγια την εβδομάδα για φάσσες, παπιά, λαγό, από 36γρ ως 42γρ και κανένα magnum για γουρούνι.
Το όπλο πολύ σύντομα θα τα φτύσει.
Αυτό που έχω κάνει εγώ είναι το εξής, επειδή κυνηγάω μικρά φτερωτά αλλά μερικές φορές τον χρόνο μπορεί να χρειαστεί να ρίξω καμιά κούτα βαριά, απευθύνθηκα σε παλιό οπλουργό και μου βρήκε ισχυρό παλιό επανατατικό ελατήριο. Το όπλο όμως και λογικά σταμάτησε να ρίχνει τα 28άρια ΠΟΥ ΘΕΛΩ να ρίχνει. Εκεί λοιπόν έγινε το λεγόμενο tuning, κόπηκε μια σπείρα από το ελατήριο αλλά ακόμα τσίμπαγε εμπλοκές στα 28, κόπηκε άλλη μία και τα πήγαινε μαρούλι. Προστατεύω λοιπόν το όπλο από περιττές φθορές, χωρίς να ρίχνει τα 24γρ. Μικρό το κακό !
Δεν θεωρώ ότι περιόρισα την ορθή λειτουργία του.
Και γω το ίδιο έκανα, ειδικά πριν πάρω το δίκαννο, χιλιάδες 28αρια στο σκοπευτήριο, στην τσίχλα και στο παπί αβέρτα Olymbus (900+ bars). Μέχρι που έναν Οκτώβρη με 20 βαθμούς, από τα πολλά Olymbus μου έσπασε το αυτάκι (χερουλι) του κλείστρου.Σαφώς και δεν τη περιόρισες δεν λέμε αυτό..
Εγώ προσωπικά γνωρίζω 3 σίγουρα όπλα φίλων (και σίγουρα δεν είναι τα μοναδικά) τα οποία ρίχνουν άνετα και ΠΟΛΛΑ 28αρια το χρόνο χωρίς καμία παρέμβαση είτε σκοπευτήριο είτε παγανα και τα υπόλοιπα φυσιγγια είναι σεμι και magnum σε παπια και γουρούνι.. χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα.. αυτά ναι τα θεωρώ σωστή λειτουργία...
Σε θέμα λειτουργίας και αξιοπιστίας μηχανισμού το όλα σε ένα το έχει η benelli δυστυχώς η ευτυχώς..
Σε τι οπλο εσπασε το αυτακι του κλειστρου Γιωργο?Και γω το ίδιο έκανα, ειδικά πριν πάρω το δίκαννο, χιλιάδες 28αρια στο σκοπευτήριο, στην τσίχλα και στο παπί αβέρτα Olymbus (900+ bars). Μέχρι που έναν Οκτώβρη με 20 βαθμούς, από τα πολλά Olymbus μου έσπασε το αυτάκι (χερουλι) του κλείστρου.
Εκεί αναθεώρησα και σκέφτηκα γιατί να το έχω τόσο μαλακό από τα 24γρ, δεν χρειάζεται. Να σου πω την αλήθεια αν δεν είχα κόλλημα με τα 28γρ και εριχνα στην τσίχλα 32 οπως το 90%, θα το είχα να μην ρίχνει κάτω από 32.
Σε 391 !Σε τι οπλο εσπασε το αυτακι του κλειστρου Γιωργο?
Δεν έχει αποσβεστη στο τέρμα της διαδρομής του κλείστρου η 391;Σε 391 !
Τερμάτιζε τόσο βίαια το κλείστρο πίσω που μετά από κάμποσα κουτιά...!
Τι εννοείς;Δεν έχει αποσβεστη στο τέρμα της διαδρομής του κλείστρου η 391;
Η benelli ρίχνει από 24 γρ ως magnum απροβληματιστα; Ομολογώ δεν το ήξερα!Σε θέμα λειτουργίας και αξιοπιστίας μηχανισμού το όλα σε ένα το έχει η benelli δυστυχώς η ευτυχώς..