Ανάλογα τι εννοεί ο καθένας ορθή λειτουργία.
Αν θεωρείς ορθή λειτουργία την χρήση και μιλάω για πραγματική χρήση, όχι 10 φυσίγγια το χρόνο, φυσιγγίων από 24 ως 56γρ, τότε ναι το όπλο θα δουλέψει ορθά για 3-4 χρόνια και μετά θα είναι για πέταμα.
Δεν υπάρχει στην ζωή ένα για όλα.
Θα σου δώσω ένα παράδειγμα, πες ότι είμαι σκοπευτής του skeet και θέλω να ρίχνω απροβλημάτιστα 500 φυσίγγια την εβδομάδα των 24γρ. Παράλληλα ζω κάπου στην βόρεια Ελλάδα και θέλω και άλλα 100 φυσίγγια την εβδομάδα για φάσσες, παπιά, λαγό, από 36γρ ως 42γρ και κανένα magnum για γουρούνι.
Το όπλο πολύ σύντομα θα τα φτύσει.
Αυτό που έχω κάνει εγώ είναι το εξής, επειδή κυνηγάω μικρά φτερωτά αλλά μερικές φορές τον χρόνο μπορεί να χρειαστεί να ρίξω καμιά κούτα βαριά, απευθύνθηκα σε παλιό οπλουργό και μου βρήκε ισχυρό παλιό επανατατικό ελατήριο. Το όπλο όμως και λογικά σταμάτησε να ρίχνει τα 28άρια ΠΟΥ ΘΕΛΩ να ρίχνει. Εκεί λοιπόν έγινε το λεγόμενο tuning, κόπηκε μια σπείρα από το ελατήριο αλλά ακόμα τσίμπαγε εμπλοκές στα 28, κόπηκε άλλη μία και τα πήγαινε μαρούλι. Προστατεύω λοιπόν το όπλο από περιττές φθορές, χωρίς να ρίχνει τα 24γρ. Μικρό το κακό !
Δεν θεωρώ ότι περιόρισα την ορθή λειτουργία του.