Beretta Team-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Κατά τη γνώμη μου, πιο πολύ για να προφυλάξουν τη βάση από ζημιές, (από τα σφυροκοπήματα του κλείστρου !!!);)
Στις συγκρούσεις ατσαλιού με αλουμίνιο, ο χαμένος είναι πάντα το αλουμίνιο !!! .sarcastic.
Τώρα, αν αυτό το μικρό εξάρτημα μειώνει κάπως και την αίσθηση της ανάκρουσης ... μου φαίνεται απίθανο να έχει αισθητή επίδραση ... Άσχετα από το υλικό κατασκευής και το σχήμα του. Και άσχετα με την ονομασία που του δίνει η κάθε εταιρεία: buffer / recoil absorber / αμορτισέρ ... ή όπως αλλιώς της καπνίσει ... .yel.
Απλα στις παλιες καραμπινες, κατα βαση Ιταλικες, δεν το εβαζαν και δεν εχω συναντησει καποια με προβλημα στην βαση....γιαυτο και με εβαλε σε προβληματισμο....εκτος κ αν οι παλιες ειχαν πιο βαριες κατασκευες βασης κλπ...

https://www.brownells.co.uk/Schematics/Beretta/Shotguns/Beretta-391-Urika-Teknys-Schematic
ber-391urika.gif

Part #120 ... Recoil Absorber
l_913200336_1_m.jpg
Που μπαίνει αυτό ;;;;

Έχει η βάση κάποια υποδοχή για αυτό συγκεκριμένα. Σε urika1 μπαίνει;;;
Δεν γνωρίζω καθόλου Γιάννη!
Δεν είχα ποτέ Beretta και δεν ξέρω, αλλά υποθέτω πως ναι. Εξάλλου 391 είναι και αυτή. Μου είχε κάνει εντύπωση να λένε πως οι Μπερέττες δεν έχουν τέτοιο παπαράκι, μου φάνηκε αδιανόητο να έχουν αφήσει να κτυπάει το κλείστρο απευθείας στη βάση, αφού και η φτηνή Mossberg 9200 που έχω, έχει ένα πλαστικό (πολυμερές) κομμάτι στο πίσω μέρος της βάσης εσωτερικά γι'αυτό το σκοπό (bolt buffer το λέει αυτή).
Γι'αυτό έψαξα το αναλυτικό σχεδιάγραμμα εξαρτημάτων της 391 και το βρήκα ... ;)
Στις Α400, όπως είδα στο σχεδιάγραμμα που ανέβασε ο Γιάννης @jdp , είναι διαφορετικό σύστημα, μάλλον σαν υδραυλικό αμορτισέρ ενσωματωμένο στη τζαβέτα, αφού σε αυτές το επανατατικό ελατήριο είναι μπροστά γύρω από την αποθήκη ...

Δεν είχα ποτέ Beretta και δεν ξέρω, αλλά υποθέτω πως ναι. Εξάλλου 391 είναι και αυτή. Μου είχε κάνει εντύπωση να λένε πως οι Μπερέττες δεν έχουν τέτοιο παπαράκι, μου φάνηκε αδιανόητο να έχουν αφήσει να κτυπάει το κλείστρο απευθείας στη βάση, αφού και η φτηνή Mossberg 9200 που έχω, έχει ένα πλαστικό (πολυμερές) κομμάτι στο πίσω μέρος της βάσης εσωτερικά γι'αυτό το σκοπό (bolt buffer το λέει αυτή).
Γι'αυτό έψαξα το αναλυτικό σχεδιάγραμμα εξαρτημάτων της 391 και το βρήκα ... ;)
Στις Α400, όπως είδα στο σχεδιάγραμμα που ανέβασε ο Γιάννης @jdp , είναι διαφορετικό σύστημα, μάλλον σαν υδραυλικό αμορτισέρ ενσωματωμένο στη τζαβέτα, αφού σε αυτές το επανατατικό ελατήριο είναι μπροστά γύρω από την αποθήκη ...
https://www.berettausa.com/en-us/beretta-al391-inertial-recoil-reducer/e00267/
Δεν γνωρίζω καθόλου Γιάννη!
Δεν έχει χώρο πίσω. Είχα την εντόπιση πως αυτό το bamber έμπενε στην φυσιγγιοθηκη στο ποτηράκι

Άλλο πράγμα είναι αυτό Γιάννη, εντελώς άλλο! Καμμία σχέση !!!
https://www.shotgunworld.com/bbs/viewtopic.php?t=116941
20200114_214327.jpg
Μετα απο 15χρονια κάτοχος εμαθα κ κατι καινούριο για το οπλο μου. Με τα φυσιγγια που εχω ρίξει μαλον θελει αλαγμα.
Στην τρυπα του μεσα παει κ χωνεύει το πισω μερος του επικρουστηρα.

Last edited:
View attachment 8356
Μετα απο 15χρονια κάτοχος εμαθα κ κατι καινιυριο για το οπλο μου. Με φα φυσιγγια που εχω ριξει μαλον θελει αλαγμα.
Στην τρυπα του μεσα παει κ χονευει το πισω μερις του επικρουστηρα.
Γηράσκωμεν αεί διδασκόμενοι, Γιάννη !!! .sarcastic.
.well done.
Αν χρειάζεται άλλαγμα, τώρα ξέρεις και πως να το αλλάξεις !!! (Με βάση τις οδηγίες, από την παραπάνω συζήτηση στο αμερικάνικο φόρουμ) .my man.

Εχει κ αλλα που γραφει κ γισ τις εμπλοκές που κανει κ οφυλονται στην γλώσσα που ανεβαζει τα φυσίγγια. Λεει χαρακτηριστικά οτι στριβει η γλώσσα κ γι αυτο γινοντε εμπλοκες(δεν περνει το φυσιγγι στην θαλαμη
https://www.shotgunworld.com/bbs/viewtopic.php?f=57&t=101242

Last edited:
Βλέπεις όταν έχεις 500 τόσα χρόνια εμπειρίας σαν εταιρεία; Προνοεις με μια αναμονή, γιατί να φτιάξεις κάτι που να δουλεύει εξ αρχής με τα πάντα; Άσε το χρήστη λίγο να πειραματιστεί με το όπλο του .yel.
Ακριβώς, ανάλογα την χρήση και τα φυσίγγια.
Πάντως ο φίλος πρέπει να βεβαιωθεί, όσο γίνεται βέβαια, ότι οι εμπλοκές οφείλονται σε αυτό! Μου φαίνεται λίγο περίεργο να φταίει αυτό. Κάτι μου λέει πως αυτά τα 5-6 φυσίγγια ήταν για κάποιο λόγο (αστάθεια; ) λίγο πιο αδύναμα από τα υπόλοιπα.
Ίσως από την άλλη να είχε αρχίσει να φράζει η μία και μοναδική οπή.
Η altair special του παπουμου βαραει αλυπητα και δε ξερουμε τι εχει και δεν εχει μεσα στις τρυπες και εχει φαει 42αρια στο φουλ τριανταρια τα παει γωνα ποτε τπτ δε ψαξαμε

Αυτό ακριβώς.. δίνεται ένα όπλο που προμοτάρετε πως δουλεύει από 24γρ με μια τρύπα η οποία γίνεται μισή μετά από 30 ντουφεκιες... και αν θέλεις λέει να το δουλέψεις στα σκοπευτικά τραβα άνοιξε τη μόνος σου στο κάθε μπαρμπαμητσο το μάστορα.. μη τυχόν και ρίξει με 2 τρύπες magnum και γίνει μέσα το πιστόνι μια χουφτα γρεζια...sheep
Και με μια τρυπα μερικες γρεζια γινοτε και βασεις και πιστονια

Υδραυλικός μειωτήρας;
Buffer?
Όχι δεν έχω δει σε καμιά Beretta κατι τέτοιο ανεξαρτήτου μοντέλου.
Γιωργο εχει μπαφερ ειναι ακριβως πανο απο τον οδηγο του ελατηριου επαναταξης μεσα στη βαση στο πισω μερος

Status
Not open for further replies.
Back