Beretta Team-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Μερικές φωτογραφίες, αφιερωμένες στους ... "άρρωστους" Berettaκηδες ... .sarcastic.
Από πολυσέλιδο κατάλογο της Beretta, πριν από 30 χρόνια, που τον είχα πάρει από την έκθεση ΚΥΝΗΓΙ & ΨΑΡΕΜΑ στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας το 1988.
Τον ξεφύλλιζα πάλι στο χωριό σήμερα το μεσημέρι που δεν είχα δουλειά και ... πάρτε μια γεύση. Έχει κι άλλα πολλά, πάνω από 30 σελίδες, αλλά που να τα βάλω όλα !!!
20160410_110621.jpg

20160410_110645.jpg

20160410_110714.jpg

20160410_112806.jpg

20160410_112848.jpg
Τί μ@@ν@@ρα πού είναι αυτή η 303.... αχ αχ αγάπη μου...

Δες αν η βελονα ειναι σε καλή κατάσταση, το ίδιο και το ελατήριο της.
Αν όλα αυτά είναι ΟΚ και φυσικά το όπλο είναι πλήρως καθαρισμενο, πήγαινε σε οπλουργο.

Πρέπει να πάρω μια καινούρια βελόνα, θα τις βάλω δίπλα δίπλα την παλιά και την καινούρια και θα βγάλω φώτο. :)

Φωτη το ιδιο εκανε κ εμενα φετος μετα απο 7-8 χρονια χωρις καμια αλλαγη ελατηριων κ πολλες χιλιαδες φυσιγγια... Αν κ ολοι (τοπικοι κ μη οπλουργοι) επεμεναν οτι δεν χρειαζεται αλλαγη η βελονα, κ να μην πεταξω 20 ευρω, κ οτι μονο με τα ελατηρια θα ηταν οκ, ευτυχως επεμεινα κ την αλλαξα... Οταν μπηκαν διπλα διπλα η διαφορα της παλιας απο την καινουργια ηταν οφθαλμνοφανεσταση... Η παλια ειχε κοντινη αρκετα, τοσο που δικαιολογουσε το ελαφρυ χτυπημα στα φυσιγγια... Πες να στην αλλαξει κ αυτη, με το ματι δεν φαινεται αν χρειαζεται η οχι αλλαγη... ;)

Φωτη το ιδιο εκανε κ εμενα φετος μετα απο 7-8 χρονια χωρις καμια αλλαγη ελατηριων κ πολλες χιλιαδες φυσιγγια... Αν κ ολοι (τοπικοι κ μη οπλουργοι) επεμεναν οτι δεν χρειαζεται αλλαγη η βελονα, κ να μην πεταξω 20 ευρω, κ οτι μονο με τα ελατηρια θα ηταν οκ, ευτυχως επεμεινα κ την αλλαξα... Οταν μπηκαν διπλα διπλα η διαφορα της παλιας απο την καινουργια ηταν οφθαλμνοφανεσταση... Η παλια ειχε κοντινη αρκετα, τοσο που δικαιολογουσε το ελαφρυ χτυπημα στα φυσιγγια... Πες να στην αλλαξει κ αυτη, με το ματι δεν φαινεται αν χρειαζεται η οχι αλλαγη... ;)
Ρε παιδιά επειδή δεν είχα ποτέ καραμπίνα και δεν έχω ασχοληθεί...
Με αφορμή αυτά που έγραψε ο Άρις άλλα και άλλα που έχω ακούσει για αλλαγές στις βελόνες τω καραμπίνων καθε 7,8, 10,15 χρόνια, θέλω να ρωτήσω...
Δεν είναι σκληρυμένες οι βελόνες στα επίπεδα των επικρουστήρων των δίκαννων?
το λέω αυτό γιατί σπάνια έχω ακούσει και μετά από 50 και βάλε χρόνια αλλαγή επικρουστήρα στα δίκαννα λόγω φθοράς.
Και παλι λέω δεν κατέχω πολλά στις καραμπίνες από μηχανολογικής αποψης...

Δεν είναι σκληρυμένες οι βελόνες στα επίπεδα των επικρουστήρων των δίκαννων?
το λέω αυτό γιατί σπάνια έχω ακούσει και μετά από 50 και βάλε χρόνια αλλαγή επικρουστήρα στα δίκαννα λόγω φθοράς.
Λάθος, και στα δικαννα θέλουν βγαλσιμο, καθαρισμα και έλεγχο το πολύ κάθε 10.000 φυσιγγια.
Πιάνουν πολύ μαυριλα από την καύση που όμως δεν φαίνεται.
Απλά ο Ελληνας περιμένει πρώτα να του χαλάσει και μετά να του κάνει σέρβις.

Σπύρο για βάλε πόσες 3άρες έχει ρίξει μια καραμπίνα και βάλε πόσες μονές φορές έχει χτυπήσει η βελόνα του δίκαννου (λόγο δύο κανών). Έτσι όπως το αντιλαμβάνομαι εγώ, μια καραμπίνα που έχει κάνει ακριβώς τις ίδιες εξόδους με ένα δίκαννο, με ακριβώς την ίδια συχνότητα τουφεκισμένων επομίσεων με ένα δίκαννο, έχει μέσο όρο 2,5 με 3 φορές μεγαλύτερη καταπόνηση από ένα δίκαννο. Τα 10 χρόνια για μια καραμπίνα είναι 30 για ένα δίκαννο.

Σπύρο για βάλε πόσες 3άρες έχει ρίξει μια καραμπίνα και βάλε πόσες μονές φορές έχει χτυπήσει η βελόνα του δίκαννου (λόγο δύο κανών). Έτσι όπως το αντιλαμβάνομαι εγώ, μια καραμπίνα που έχει κάνει ακριβώς τις ίδιες εξόδους με ένα δίκαννο, με ακριβώς την ίδια συχνότητα τουφεκισμένων επομίσεων με ένα δίκαννο, έχει μέσο όρο 2,5 με 3 φορές μεγαλύτερη καταπόνηση από ένα δίκαννο. Τα 10 χρόνια για μια καραμπίνα είναι 30 για ένα δίκαννο.
Την ίδια σκέψη έκανα και γω Γιώργο .

Εχεις δίκιο, δεν το είχα σκεφτεί απ' αυτην την αποψη.

To γαλαζιο αγωνιστικο εργαλειο .buy buy. ηρθε Καλαματα και περασε απο τον δασκαλο για να καθαριστει κ να ειναι ετοιμο για το σκοπευτηριο... Εχοντας επωμισει απειρες φορες το συγκεκριμενο οπλο κ εχοντας σχετικα τα ιδια μετρα με τον Νικο, ομολογω οτι η δουλεια του Ψυλλακη στο κοντακι ηταν καταπληκτικη... Οπως και να το φερεις στον ωμο σου,ακομα κ αν προσπαθησεις να κανεις λαθος, το ματι βλεπει μονο την ακιδα στο βαθος... Πολυ διαφορετικη αισθηση σε σχεση με πριν, ανυπομονω να το ξαναριξω... Καλοτουφεκο ΝΙκο... ;)

Και να φανταστείς ότι το μαμά πέλμα που φοράει δεν βοηθάει. Αν αλλάξει και πέλμα με ένα πιο sporting, τότε θα μιλάμε για το απόλυτο fitting.

Γιωργο το οπλο πριν ειχε μια ασαφη εικονα στην επωμιση απο εμενα, τοσο ως προς την εφαρμογη του στον ωμο οσο και ως προς την εικονα της ριγας, το ηξερα καλα (οπως ιδια εικονα εχει κ σε εμενα το 725 μετα απο καποιες αλλαγες στο πελμα)... Τωρα οτι κ να κανεις το οπλο κουμπωνει υποδειγματικα και το μονο που βλεπεις ειναι μια ακιδα στο βαθος στην ευθεια του ματιου σου... Πολυ ωραια αισθηση... Ανυπομνω να νιωσω την ιδια αισθηση και στο δικο μου απο σημερα...

Γιωργο το οπλο πριν ειχε μια ασαφη εικονα στην επωμιση απο εμενα, τοσο ως προς την εφαρμογη του στον ωμο οσο και ως προς την εικονα της ριγας, το ηξερα καλα (οπως ιδια εικονα εχει κ σε εμενα το 725 μετα απο καποιες αλλαγες στο πελμα)... Τωρα οτι κ να κανεις το οπλο κουμπωνει υποδειγματικα και το μονο που βλεπεις ειναι μια ακιδα στο βαθος στην ευθεια του ματιου σου... Πολυ ωραια αισθηση... Ανυπομνω να νιωσω την ιδια αισθηση και στο δικο μου απο σημερα...
Συμφωνώ απόλυτα, είπες την κατάλληλη λέξη, ασάφεια, ο Γιώργος του έδωσε μεγάλη προσοχή και για κάνα 2ώρο μπαινόβγαινε στο εργαστήριο και τον έβαζε συνέχεια να επομίζει. Ωστόσο κάποια στιγμή όταν τέλειωσε και ένοιωσα και γω αυτό που περιγράφεις, είπε στον Νίκο ότι υπάρχει ακόμα κάτι που προκαλεί ... ασάφεια και φταίει το πέλμα. Για να μας το αποδείξει μας βίδωσε επάνω ένα άλλο πέλμα το οποίο έβγαλε επό ένα άλλο όπλο. Εντάξει, μιλάμε για μεγάλη διαφορά. :)
Ανυπομνω να νιωσω την ιδια αισθηση και στο δικο μου απο σημερα...
Τι ακριβώς έγινε φιλαράκι από σήμερα; .xm.

Και να φανταστείς ότι το μαμά πέλμα που φοράει δεν βοηθάει. Αν αλλάξει και πέλμα με ένα πιο sporting, τότε θα μιλάμε για το απόλυτο fitting.
Κάποια στιγμή Γιώργο είχες γράψει, ότι ο Γιώργος Ψυλλάκης θα ξεκινούσε να φτιάχνει και να εφαρμόζει στα κοντάκια ξύλινα πέλματα προσαρμοσμένα στο σωματότυπο του κατόχου του όπλου...
Τελικά τι έγινε?

Κάποια στιγμή Γιώργο είχες γράψει, ότι ο Γιώργος Ψυλλάκης θα ξεκινούσε να φτιάχνει και να εφαρμόζει στα κοντάκια ξύλινα πέλματα προσαρμοσμένα στο σωματότυπο του κατόχου του όπλου...
Τελικά τι έγινε?
Ιδέα δεν έχω, αν κάποιος του το ζητήσει δεν νομίζω να του το αρνηθεί.

Ετσι και εγινε λοιπον..ειμαι πολυ χαρουμενος γιατι απο τη μια ουσιαστικα πετυχε αυτο το ΄απολυτο΄, που οταν επωμιζεις με κλειστα ματια, το οπλο κουμπωνει απολυτα πανω σου και ανογοντας τα βλεπεις μια πεντακαθαρη εικονα με την ακιδα στην ευθεια σου..πραγματκα τελειο συναισθημα..και απο την αλλη εμφανισιακα οπου με καποιες μικρες παρεμβασεις το εκανα ετσι ακριβως οπως το ηθελα..:)

Status
Not open for further replies.
Back