Beretta Team-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Καλησπέρα λεβέντες. Θέλω τις γνώμες σας για την Α400 lite τονίζω lite και όχι Light.. Αν και κάτοχος benelli εδώ και 10 χρόνια είμαι ανάμεσα σε berreta a400 lite και Remington v3..
Την έχει φιλαράκι στα γουρούνια και σε άλλα κυνήγια 2 χρόνια απροβληματιστη , ωραίες τουφεκιές και τρομερό κοντάκι.πολυ ωραίο τουφέκι.

Την έχει φιλαράκι στα γουρούνια και σε άλλα κυνήγια 2 χρόνια απροβληματιστη , ωραίες τουφεκιές και τρομερό κοντάκι.πολυ ωραίο τουφέκι.
Δεν σου έκανε καμία εμπλοκή. Έχει καλή κατανομή στα δραμια όπως οι benelli??

Καλησπέρα λεβέντες. Θέλω τις γνώμες σας για την Α400 lite τονίζω lite και όχι Light.. Αν και κάτοχος benelli εδώ και 10 χρόνια είμαι ανάμεσα σε berreta a400 lite και Remington v3..

berreta a400 lite και από εμένα ... αν δεν έπαιρνα την Μ2 θα έπαιρνα αυτή.
Για την remington είμαι προκατειλημμένος και δεν μιλάω ...

Αν και κάτοχος Benelli επί 26 χρόνια (καλύτερα θα το έλεγα και Benelli επί 26 από τα 37 κυνηγετικά χρόνια), θα πω ότι το να συγκρίνεις 2 διαφορετικά όπλα θα καταλήξεις σε εσφαλμένο συμπέρασμα (πλέον έχω και πάλι Remington 1100)

Βάλε τις δικές σου απαιτήσεις και βαθμολόγησε ανάλογα τα 2 όπλα, έστω και με +/- σε κάθε σημείο.

ΕΠΙΔΙΩΚΟΜΕΝΗ ΧΡΗΣΗ
- Τι σκοπεύω να κάνω με το όπλο; Κυνήγι με σκύλο φέρμας; Κυνήγι στο καρτέρι; Κυνήγι σε τριχωτό; Σκοπευτήριο σε άθλημα trap; Σκοπευτήριο σε άθλημα skeet; Τακτική σκοποβολή; Άλλη χρήση;
ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ
- Ποιό βάρος όπλου με βολεύει καλύτερα; (Ελαφρύ μέχρι 3000γρ, Μέτριο από 3000-3400; Βαρύ πάνω από 3400γρ)
- Ποιό μήκος κάννης με βολεύει καλύτερα; Μήπως το θέλω αποκλειστικά για μονόβολα;
- Ποιό διαμέτρημα, ποιά θαλάμη και ποιός αυλός με βολεύει καλύτερα;
- Ποιός τύπος όπλου (αυτογεμές, επαναληπτικό, πλαγιόκαννο, αλληλεπίθετο, μονόκαννο, εμπροσθογεμές, κλπ.) με βολεύει καλύτερα;
- Πρέπει το όπλο μου να είναι απόλυτα ζυγισμένο;
- Πρέπει το όπλο μου να έχει δυνατότητα εναλλαγής τσοκ είτε συγκεκριμένο τσοκάρισμα στην/στις κάννη/κάννες;
- Μία ή 2 σκανδάλες; Εξωλκέας απλός ή αυτόματος;
- Τι φάρδος η ρίγα; Χρειάζομαι ρίγα;
- Με πλαστικά μέρη ή με ξύλινα;
- Με σύστημα αερίων, αδρανείας, ελατηρίου, χειροκίνητο επαναληπτικο;
- Πόσα χρόνια εγγύηση και τι καλύπτει;
- Τι αξία μεταπώλησης ελπίζω να έχει μετά από 5-10 χρόνια;
- Πόσο συχνά θα το χρησιμοποιώ και πόσο συχνά θα το συντηρώ (Για παράδειγμα: Μια αχρωμίωτη κάννη που δεν συντηρείται επιμελώς, θα καταστραφεί γρηγορότερα από μια χρωμιωμένη);
ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΙ
- Πόσα χρήματα είμαι διατεθειμένος να ξοδέψω;
- Ποιες είναι οι ανελαστικές μου απαιτήσεις διότι έτσι μου αρέσει;
- Σε πόσο χρόνο πρέπει να βρω το όπλο και τι θα συμβεί αν δεν το βρω έγκαιρα;
- Πόσο θα μου κοστίσει επιπλέον η προσαρμογή του κοντακίου στα μέτρα μου, πιστοποιημένη και με τεστ Churchill; (Προσωπικά θεωρώ ως σκουπόξυλο οποιοδήποτε όπλο δεν είναι πιστοποιημένο επάνω μου, ανεξάρτητα αν είναι Westley Richards ή Boito. Απλά το 1ο θα το προσαρμόσω, ενώ το 2ο δεν θα το επιλέξω )
----------------------------------------------------------------------------------------------------

Αυτό το τεστ Churchill είναι μεγάλη απάτη πριν ένα μήνα κυνήγισα υδρόβια με έναν προταθλητη και μου έλεγε ότι το πρώτο πράγμα που κάνουμε στο όπλο είναι ρίχνουμε συμαδευτα για να δούμε την ευθιβολια του όπλου αν ολλα πάνε καλά και ρίχνει σωστά τότε πάμε στο κοντάκι και επιλέγουμε τι θέλουμε να κάνουμε μου είπε ότι έχει σταματήσει να κάνει το τεστ Churchill εδώ και πολλά χρώνια γιατί έχει μπερδέψει πολύ κόσμο ανάλογα το πώς βλέπει τι Ρήγα ξέρει που ρίχνει το όπλο τόσο απλά

Αυτό το τεστ Churchill είναι μεγάλη απάτη πριν ένα μήνα κυνήγισα υδρόβια με έναν προταθλητη και μου έλεγε ότι το πρώτο πράγμα που κάνουμε στο όπλο είναι ρίχνουμε συμαδευτα για να δούμε την ευθιβολια του όπλου αν ολλα πάνε καλά και ρίχνει σωστά τότε πάμε στο κοντάκι και επιλέγουμε τι θέλουμε να κάνουμε μου είπε ότι έχει σταματήσει να κάνει το τεστ Churchill εδώ και πολλά χρώνια γιατί έχει μπερδέψει πολύ κόσμο ανάλογα το πώς βλέπει τι Ρήγα ξέρει που ρίχνει το όπλο τόσο απλά
Πιστευω πως το τεστ αυτο ειναι για φερματζιδες που ριχνουν γρηγωρα και δεν προλαβενουν να εχουν εικονα ριγας μονο κουμπωμα πατημα

Πιστευω πως το τεστ αυτο ειναι για φερματζιδες που ριχνουν γρηγωρα και δεν προλαβενουν να εχουν εικονα ριγας μονο κουμπωμα πατημα
Για όλους είναι, για να έχει απόδοση όμως πρέπει το πάτημα να γίνεται πάντα στο ίδιο σημείο. Επίσης υποσυνείδητα μπορεί να κλέβουμε. Πρέπει να είμαστε...."ειλικρινείς" την ώρα που ρίχνουμε!

Προσωπικά δεν έχω κάνει ποτέ το τεστ αυτό ... Αλλά και ποτέ δεν έχω συνειδητή εικόνα ρίγας όταν τουφεκαω. Το μόνο συνειδητό στοιχείο που έχω όταν πατάω την σκανδάλη είναι της προσκοπευσης, και του αν τελικά τουφέκισα σωστά ... Θα το κάνω όμως από περιέργεια ...

οπότε η μόνη ουσιαστική τους διαφορά είναι η κάνη. Αχρωμιωτη η ρεμι χρωμιωμενη η Α400.. Δύσκολη απόφαση.
Δες εδώ και ελπίζω η απόφαση να γίνει πιο εύκολη.

youtube.com/watch?v=A9v-MF0MTEk

Η χρωμιωση τι σε πειράζει ; Νομίζεις και εσύ ότι οι χρωμιωμενες κανες δεν σκοτώνουν ;

Για όλους είναι, για να έχει απόδοση όμως πρέπει το πάτημα να γίνεται πάντα στο ίδιο σημείο. Επίσης υποσυνείδητα μπορεί να κλέβουμε. Πρέπει να είμαστε...."ειλικρινείς" την ώρα που ρίχνουμε!
Αυτο λεμε οτι μπερδεβει αν δε ξερεις να την κανεις σωστα

Δλδ σε μια μακρυνη τραβερσα εσυ κουμπωνεις και ριχνεις???

Υπάρχουν σχολές σκέψης και εφαρμογής σκόπευσης λειόκαννου, όλες εμπειροτεχνικές διότι αφορά δεξιότητα και όχι γνώση. Το αποτέλεσμα των σχολών στο τέλος δικαιώνει/ή όχι κάθε σκοπευτή που έχει και διαφορετικό σωματότυπο.

Το τεστ Churchill είναι ενέργεια που ΔΕΝ ψάχνεις το ΓΙΑΤΙ, αλλά το κρίνεις σε σχέση με το θεωρητικά απόλυτο ορθό και εισάγεις ένα στάνταρ "λάθος" στο κοντάκι που φερνει τη κάννη εντός του οπτικού άξονα: ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΜΑΤΙ - ΕΠΙΘΥΜΗΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΣΚΟΠΕΥΣΕΩΣ.

Αν στο τεστ δεν έχεις μια σταθερή απόκλιση από τον στόχο, αλλά οι βολές σου είναι πέριξ αυτού, θα πρέπει να εξετάσεις (γενικά το γράφω και όχι προσωπικά) τη σταθερότητα της επώμισης και την εφαρμογή του πέλματος, κάτι που ΠΡΟΗΓΕΙΤΑΙ του τεστ.

Η εμπειρία των οπλουργών έχει διαπιστώσει κάννες στραβές (ακόμη και η 1 από τις 2 σε δίκαννο), ρίγες στραβές, κοντάκια ανάποδα. Η εμπειρία των οφθαλμίατρων έχει διαπιστώσει ποσοστιαία κυριαρχία οφθαλμών. Ο σωματότυπος του καθένα μας είναι διαφορετικός, ο τρόπος επώμισης ομοίως, η έλλειψη εκπαίδευσης σχεδόν καθολική σε σημείο που δεν έχουμε συννενόηση (πύργος Βαβέλ) ακόμη και όταν συμφωνούμε.

ΔΕΝ είναι πανάκεια το τεστ Churchill, απλά παρέχει ως ΤΕΣΤ, κάποια στοιχεία που ίσως μας οδηγήσουν στη λύση μιας βελτίωσης είτε στον εντοπισμό ενός σφάλματος.

Στο ΠΒ Μαχης το αντίστοιχο τεστ Churchill καλείται επισήμανση ακριβείας και ισχύει για 4 ώρες λόγω μετεωρολογικών συνθηκών (που θεωρούνται αμετάβλητες για ένα 4ωρο ...), έχοντας φυσικά μετρήσει την αρχική ταχύτητα των πυροβόλων για κάθε μερίδα προωθητικού γεμίσματος. Αν δεν γνωρίζουμε τα μετεωρολογικά στοιχεία της διαδρομής του βλήματος, την αρχική ταχύτητα, τη συγκριτική ισχύ της μερίδας προωθητικού γεμίσματος, το βάρος του βλήματος, την επίδραση της δύναμης Coriolis λόγω περιστροφής της γης και ένα μάτσο άλλα στοιχεία, τότε μια βολή στα 25-30 km δύναται να εκτραπεί του επιθυμητού σημείου προσβολής κατά 500-1200 μέτρα !!!

ΥΓ: Συνεχίζω την εργασία και τη χαρά με το BUHAG SUHL που μου βγάζει τη ψυχή μεν, αλλά με γεμίζει με ικανοποίηση. Ο Ντίνος Παπατσαρούχας έκανε τους γνωστούς παπάδες και ανέλαβα τη διακόσμηση και τον καλωπισμό.

Attachments

• P2260010.JPG
    P2260010.JPG
    189,4 KB · Προβολές: 24
  • P2260008.JPG
    P2260008.JPG
    193,9 KB · Προβολές: 25
  • P2260016.JPG
    P2260016.JPG
    166,3 KB · Προβολές: 25
  • P2260018.JPG
    P2260018.JPG
    145,9 KB · Προβολές: 24
  • P2260022.JPG
    P2260022.JPG
    310,8 KB · Προβολές: 23
Κυνήγι αγριόχοιρου.. Έχουν σχεδόν ίδιο βάρος ίδιο μήκος κάνης, παρόμοιο σύστημα (αεριων και οι δύο), προσαρμοζονται εύκολα χάρη στο πλήρη σετ φλατζων κολαρων αποστατων, οπότε η μόνη ουσιαστική τους διαφορά είναι η κάνη. Αχρωμιωτη η ρεμι χρωμιωμενη η Α400.. Δύσκολη απόφαση. Επίσης παρόμοια τιμή

Θα υποθέσω ότι δεν θα ρίχνεις αποκλειστικά μονόβολα, διότι η κάννη slug θα ήταν το 1ο και κυριότερο μέλημά σου. Οπότε μάλλον θα ρίχνεις δράμια, κοινώς buckshot (γόμωση για ελάφι). Πιστεύω πως οι Αμερικανοί σκοτώνουν περισσότερα ελάφια από τους Ιταλούς και έτσι θα πήγαινα σε αμερικάνικο όπλο που θα έχει διδαχθεί τόσα χρόνια πως να βελτιώσει τις επιδόσεις του.

Δες εδώ και ελπίζω η απόφαση να γίνει πιο εύκολη.

youtube.com/watch?v=A9v-MF0MTEk

Η χρωμιωση τι σε πειράζει ; Νομίζεις και εσύ ότι οι χρωμιωμενες κανες δεν σκοτώνουν ;
Μία Ζωή χρωμιωμενες είχα. Μια χαρά σκότωναν. Μάλλον προς Α400 συγγλινω.

Ναι και δραμια θα ρίξω αλλά το φλαβαρη θα πάω και για φασσουλες ίσως και τσίχλες. Οπότε δεν θα βόλευε η slug κάνη. Το πρώτο μέλημα μου τόσα χρόνια ίσως και λάθος βέβαια ήταν να έχω απροβληματιστο σύστημα. Κοινώς να μην δω εμπλοκή ποτέ και σ αυτό βοηθάω κι εγώ που μετά το πολύ 50 φυσίγγια το καθαρίζω. Είτε αδρανεια είτε αέρια. Ακούω ότι έχει καλύτερο σύστημα η Α400

Η εμπλοκή είναι μια υπόθεση που εξαρτάται από πολλούς παράγοντες πέραν του όπλου. ΚΑΝΕΝΑ όπλο δεν σχεδιάσθηκε να κάνει εμπλοκές και πάντα υφίσταται λόγος που παρουσιάζεται μια εμπλοκή. Αμφότερα τα συστήματα τα θεωρώ αξιόπιστα σε βαθμό που δεν θα με απασχολούσαν. Για την V3 ιδιαίτερα θα προτιμούσα έκδοση με ξύλινα μέρη είτε θα περίμενα την Pro. Η πρώϊμη έκδοση της V3 με τα μαύρα πλαστικά μέρη, ήταν φυσικό να εμφανίσει κάποια θέματα που θεραπεύτηκαν με την έκδοση αυτής με τα ξύλινα μέρη 2 χρόνια μετά και πλέον ως όπλο σε κάθε νεώτερη έκδοση γίνεται και καλύτερο.

Η Α400 lite κάποτε αποτέλεσε όπλο που με ενδιέφερε σε ανταλλαγή με μια Benelli Raffaello Crio Comfort. Τελικά βάστηξα τη Benelli 2 ακόμη χρόνια και αργότερα - λόγω οικονομικής κρίσης - την έδωσα για να ξαναεπιστρέψω στην Remington 1100, αφού είχα βρει τη κάννη και τα τσοκ που ήθελα για γουρούνι (αποκλειστικά μονόβολα) και για γενικό κυνήγι. Σκέπτομαι πως η A400 LITE ΔΕΝ σχεδιάσθηκε για ΔΡΑΜΙΑ, αλλά για περπατητό κυνήγι μικρών και μεσαίων πτερωτών θηραμάτων. ΟΧΙ ότι η V3 σχεδιάσθηκε για αγριόχοιρο, απλά ως αμερικάνικο όπλο "είναι στο αίμα του" οι γομώσεις των 36+ γραμμαρίων και των δραμιών, λόγω των επιλογών που έχουν στις ΗΠΑ. Οπτικά δεν μου άρεσε το ανοικτό χρώμα της βάσης (receiver) της Α400 lite.

Status
Not open for further replies.
Back