Beretta Team-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Η πρακτικη των παλαιοτερων εποχων, λογω της ανεχειας, ηταν τα εργαλεια (και τα οπλα εργαλεια ειναι) να κατασκευαζονται με βαση την αντοχη τους. Πλεον εχουμε περασει σε μια εποχη που τα παντα κατασκευαζονται με γνωμονα το να αγοραστουν και να αλλαχτουν σε μια περιοδο 2-3-4-5 χρονων περιπου.
Κατασκευαστικα καλα ειναι και τα μεν, και τα δε, απλα οσο βιομηχανοποιουνται και εντεινονται οι κατασκευες, τοσο δινεται περισσοτερη σημασια στο κοστος, και λιγοτερη στην αντοχη στο χρονο.

Εγω πάλι μπορείνα θαυμάζω κατασκευές που αντέχουν στο χρονο για δυο ζωες αλλά επειδή μια ζωή θα ζήσω, προτιμώ να αγοράσω κάτι πιο φρέσκο και θα φερω το εξης παραδειγμα. Πέρασε απο τα χερια μου μια 303 πολυ καλό οπλο οκ αλλα καποια στιγμη το βαρεθηκα, οπως βαρεθηκα και αλλα οπλα αργοτερα, δεν αλλαζω οπλο καθε χρονο αλλα πανω απο 10 χρονια δε το θελω οταν προκειται για καραμπινες. Στα δικανα διαφερει καπως το πραγμα.

Ενας γνωστος μου γυρο στα 70 κυνηγα με μια παλια α300 την οποια μου ειπε πως την αγορασε το 1972. Το οπλο πλιν του οτι ξεβαψε η βαση ειναι σε παρα πολυ καλη κατασταση. Κυνηγαει λαγο και περδικα μονο και βαζει μεχρι 35 γρ και ψηλα σκαγια. Μονο που την ειχε παρει 76 με φουλ και την ειχε κοψει στα 64 και εβαλε ενα *** εξωτερικο

304 και 390. Η ιστορια απεδειξε πως δικαια η 304 αξιζει θεση στην ιστορικη σειρα 300. Τοτε δε την παιρναν,σημερα ομως ολοι την ψαχνουν. Και μην ξεχναμε πως και οι περισσοτερες 302 που πολουνται ως σημερα ειναι με απλη θαλαμη. Καλυτερο ζυγισμα η 304 απ ολες. Η 390 ειναι οπλο με ιδια βαση,εξαιρετικα μπροστοβαρο,οπλο για σκοπευτηριο και καρτερι.δεν ειναι κακοζυγισμενη οπως πολλοι λενε. Ετσι ειναι φτιαγμενη για να ειναι μπροστοβαρη για χρηση σε σκοπευτηριο. Ως και το πομα της ειναι αρκετα βαρυ. Την εχω. Ενα απο τα ελατωματα της για μενα ειναι η λαβη της η οποια ειναι χοντροκομενη και δεν μπαινει καλα η παλαμη. Σκεφτομαι να βαλω κοντακι απο 304 που εχει το κλασικο κοψιμο στο κατο μερος της λαβης η να κανω καινουργιο στα μετρα μου.

Δίνω feedback για το πρόβλημα που΄είχε παρουσιάσει η Urika2. Αλλάχθηκε το ελατήριο επαναφοράς του κλείστρου (αν και πέρσυ είχε μπει καινούργιο) και το σύστημα εξαγωγής φυσιγγίων (το νυχάκι εσωτερικά στη βάση, και αυτό είχε αλλαχθεί πέρσυ για τον ίδιο λόγο). Βγαίνω για κυνήγι και μου παθαίνει που και που εμπλοκές (αυτή τη φορά δεν είχα το φαινόμενο να μην κλεινει τελείως το κλείστρο). Φυσίγγια Gorilla Eco στα 31gr. Αλλάζω φυσίγγια και βάζω τα σπόρτινγκ του Αλέκτορις. Εμπλοκές τέλος. Ίσως το ελατήριο επαναφοράς να παραείναι σφιχτό αλλά δεν περίμενα το ΕCO να δίνει εμπλοκές και μάλιστα απανωτές και το σπόρτινγκ να μην παρουσιάζει κανένα πρόβλημα.

Τασο, ενα ασχετο ερωτημα. Ποσο τα παιρνεις τα φυσιγγια του Αλεκτορις και πως σου φαινονται;
Βίκτωρα καλημέρα. 6 ευρώ τα πήρα την προηγούμενη εβδομάδα. Έχω ρίξει λίγα μέχρι τώρα οπότε δεν έχει βγει ασφαλές συμπέρασμα. Ένας φίλος που τα ρίχνει αρκετά συστηματικά με μια ραφαέλο είναι ευχαριστημένος. Άυτό που είδα είναι ότι κόβουν μακριά, μάλλον είναι συγκεντρωτικούλια και αρκετά γρήγορα και το πιο σίγουρο ότι δεν επηρεάζονται από υγρασία γιατί τα χρησιμοποίησα με βροχή και δεν είδα πρόβλημα σε τρεις καταβολές που κατάφερα να έχω.

Ευρυπιδη βρισκεις τετοια να αγορασεις αμα χρειαστει καποιο εξτρα;καλες καννες ειναι αυτες;
οι καννες μαμουνε.τα mobile υπαρχουν αβερτα τα dropin δυσευρετα. εγω εχασα το 4 αστρα φετος και ειδα κι επαθα να βρω αλλα βρηκα

Status
Not open for further replies.
Back