Beretta Team Αρχείο

• Thread starter Thread starter tsakalos
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.
Η ES-100 ήταν Μπερέτα. Οι Μπελμοντε είναι Ιμπερικα, όχι Μπερέτα.
Για τις βαφές διαφωνώ χαμηλού επιπέδου βγάζουν σκουριτσες ήδη απ' την προθήκη του οπλοπωλειου, το πέλμα είναι κάτι αδιάφορο από την άποψη ότι πολύ εύκολα και φθηνά το φτιάχνεις όπως θες, το cut-off δε μπορώ να κρίνω, γιατί τα όπλα μου έχουν και η σφραγίδα θεωρώ ότι είναι ολίγο αδιάφορη μιας και τα απλά ατσάλινα θα τα ρίχνουν όλα τα όπλα που είναι χρωμιωμενα και σωστά συντηρημένα με 3* και ανοιχτοτερα.
Οι Μπελμοντε δεν έχουν ποιοτικά καμιά σχέση με τις ES-100, για μένα είναι κατώτερες κι έχουν αναφερθεί κι από κατόχους κατασκευαστικά θέματα εδώ στο φόρουμ (στραβες ρίγες, ωοειδές στόμιο κάννης κ.ο.κ.).
Βασίλη,οι βάσεις ήταν πάντα ισπανικές και οι κανες ιταλικές.

Ήταν ένα απ' τα όπλα που είχα περιεργαστεί 2-3 φορές από κοντά πριν 3 χρόνια, όταν έψαχνα για καινούριο.
Αν και σε "λάθος" θέμα, σήμερα περιεργάστηκα ένα Ατα σκοπευτικό από κοντά, λίγων μηνών, το κλείσιμο του ήταν σφιχτό (ακόμη), ωραία ξύλα εφαρμογές, καλές τουφεκιές, ματ βαφή Καννών μέτρια, γρατσουνιεται και φεύγει μάλλον εύκολα
Αυτό δεν έχει εξωτερικά χρωμιωμένες κάννες; ή αποτελεί εξαίρεση των τούρκικων;

Βασίλη,οι βάσεις ήταν πάντα ισπανικές και οι κανες ιταλικές.
Ναι η αρμολογηση γινόταν Ισπανία, αλλά ήταν P.Beretta , τώρα είναι BBI και η μαμά δεν αναγνωρίζει το (νόθο) παιδί της...
Αυτό δεν έχει εξωτερικά χρωμιωμένες κάννες; ή αποτελεί εξαίρεση των τούρκικων;
Η βαφή στις κάννες ήταν ματ και σε ένα σημείο που είχε γρατζουνιτσες λίγο πριν τα στόμια φαινόταν το γυμνό ατσάλι

Θυμάμαι όταν είχε βγει αυτο το όπλο η greystone, η beretta εβγαζε τις εξαιρετικές 391 optima. Καποιο τότε δεν ήξεραν τι να κάνουν, απο τη μια η εξαιρετική optima 18,6 και η άλλη φάνηκε σαν πισωγύρισμα με 18,2. Στην πορεία άκουσα οτι αυτό το όπλο ήταν στημένο για μακρινές τουφεκιες κι οτι το έψαχναν πολλοί να το αγοράσουν. Το είχε μέλος του φορουμ εδώ είχαμε πάει μάλιστα και για τσίχλες στην Αταλάντη, τελικά το πούλησε παρότι του έλεγα να το κρατήσει! Είχε περάσει απ το μυαλό μου να την πάρω, αλλά τότε ήμουν καλυμμένος με την xlr5 και είχα κι άλλα όπλα!

Έχω την deluxe στη κατοχή μου εδώ και χρόνια δώρο από τον παππού μου για την πρώτη άδεια. Πολύ εύκολο όπλο στο λύσε- δέσε - καθάρισε και δε διαλέγει φυσίγγια. Όπως σου είπαν και τα παιδιά εάν έχει ένα αρνητικό είναι το σύστημα απογέμισης και το γεγονός ότι μόνο τα τελευταία μοντέλα είχαν σφραγίδα ατσάλινων.Την έχω σε 71εκ. και είναι πολύ μανιτζέβελο.
Τώρα , άν είναι να δόσεις 950 ευρουλάκια για το παλιό μοντέλο κοίτα την bellmonte2 που έχει και cut off.
Θα πάρω την Es 100. Μου αρέσει πάρα πολύ. Και για τις τουφεκιες τις έχω ακούσει πολύ καλά σχόλια. Σε ευχαριστώ για την πληροφορία!

Αν κυνηγάς τα πάντα τα 3" χρειάζονται Παναγιώτη και ειδικά σε λίγο με τα ατσάλια.
Από εδώ και πέρα ναι , αλλά έχει ειπωθεί ότι η 304 αν και πολύ καλό όπλο δεν πούλησε επειδή δεν ήταν μάγκνουμ 25+ χρόνια πριν.

Το θέμα τώρα είναι ότι επειδή τ ατσαλινα σκάγια είναι προ των πυλών αλλά δε ξέρω κατά πόσο θα είναι εφαρμόσιμα στα εδαφοβια θηράματα καλό θα είναι τα όπλα που παίρνουμε να έχουνε τη σφραγιδα

Θυμάμαι όταν είχε βγει αυτο το όπλο η greystone, η beretta εβγαζε τις εξαιρετικές 391 optima. Καποιο τότε δεν ήξεραν τι να κάνουν, απο τη μια η εξαιρετική optima 18,6 και η άλλη φάνηκε σαν πισωγύρισμα με 18,2. Στην πορεία άκουσα οτι αυτό το όπλο ήταν στημένο για μακρινές τουφεκιες κι οτι το έψαχναν πολλοί να το αγοράσουν. Το είχε μέλος του φορουμ εδώ είχαμε πάει μάλιστα και για τσίχλες στην Αταλάντη, τελικά το πούλησε παρότι του έλεγα να το κρατήσει! Είχε περάσει απ το μυαλό μου να την πάρω, αλλά τότε ήμουν καλυμμένος με την xlr5 και είχα κι άλλα όπλα!
Αααααααν θυμάμαι καλά αν,το είχε λανσάρει η Μπερέτα σαν όπλο Περιστεροβολιας‼️

Θα σου πω.ο Γιώργος έχει χρόνια συμβόλαιο με τη Μπερέτα.και οι 2 είναι δώρο από τη Μπερέτα η μία για αγώνα και η άλλη από τον μπενελι διευθυντή παραγωγής με τον οποίο είναι κολληταρια.εχει όλα τα dt από χορηγίες και τέτοια.του στείλανε επίσης για δοκιμή 692 και 694.το ότι κυνηγάει μόνο με τη greystone εμένα μου λέει πολλά.δεν ασχολείται βέβαια .με παπιά.οταν είχε χρόνο γιατί τώρα ούτε να κλασει προλαβαίνει τα κυνήγια του ήταν τσίχλα φασα τρυγόνια
Το ερώτημα είναι αν δεν του τις είχαν κάνει δώρο τις greystone, θα τις αγόραζε?

Θα πάρω την Es 100. Μου αρέσει πάρα πολύ. Και για τις τουφεκιες τις έχω ακούσει πολύ καλά σχόλια. Σε ευχαριστώ για την πληροφορία!
Έριξα μια ματιά στο car και έχει κάποιες σε σχεδόν καινούργια κατάσταση στο 500αρικο. Μία νομίζω είναι ατουφέκιστη.

Ηθελα να του πω και θα του το πω την Δευτερα κιολας με τι κριτηριο κοστολογης αυτο το μετ/νο οπλο σε αυτα τα λεφτα οταν μπορεις να μου πουλησεις μια upland στα 1800 ευρω καινουργια και με την εγγυηση της Θελω να δω τι θα μου πει.
Εδώ πουλάνε 302 και ζητάνε 2000€ να μην ζητήσει αυτός 1800€ που είναι και πιό καινούργιο μοντέλο;
Δεν βγάζεις άκρη, άλλοι λόγω άγνοιας-ημιμάθειας βάζουν τέτοιες τιμές και άλλοι για όποιον τσιμπήσει
Μπορεί να υπάρξουν και τέτοιοι που θα τα σκάσουν χοντρά για να πάρουν ένα όπλο θρύλο μερικών δεκαετιών
Το όπλο θρύλος όμως δεν σημαίνει αυτομάτως ότι είναι και πανάκριβο,και άς είναι σε κατάσταση καινούργιου

Εδώ πουλάνε 302 και ζητάνε 2000€ να μην ζητήσει αυτός 1800€ που είναι και πιό καινούργιο μοντέλο;
Δεν βγάζεις άκρη, άλλοι λόγω άγνοιας-ημιμάθειας βάζουν τέτοιες τιμές και άλλοι για όποιον τσιμπήσει
Μπορεί να υπάρξουν και τέτοιοι που θα τα σκάσουν χοντρά για να πάρουν ένα όπλο θρύλο μερικών δεκαετιών
Το όπλο θρύλος όμως δεν σημαίνει αυτομάτως ότι είναι και πανάκριβο,και άς είναι σε κατάσταση καινούργιου
Τι τιμή του κάθε όπλου τη καθορίζει η αγορά και η κατάσταση του.απο κει και πέρα ο καθένας μπορεί να ζητάει ότι θέλει.υποκειται στον αγοραστή αν κρίνει ότι πρέπει να τα δώσει.προσωπικα 1800 για greystone δε θα έδινα όπως ούτε 2000 για 302.καπου λίγο ελεος

Αν γράφω ότι γράφω είναι γιατί δεν αντέχω την υπερβολή.
Μας έχει φάει το να σκοτώνουμε πιο μακρυά και αγνοούμε το πιο κοντά ή τις νορμάλ αποστάσεις.
Τα μακρινά σκοτώματα αφορούν μόνο υδρόβια (έτσι που μας έχουν καταντήσει) άντε και φάσσα ... τίποτα άλλο.
Θηράματα.jpg
Χαλαρώστε λιγάκι ρε παίδες με τα μακρινά σκοτώματα και τις βλητικές υπεροχές της τσίχλας.
Όλα τα όπλα σκοτώνουν καλά δεν είναι μόνο η Greystone.

Τέτοιοι θρύλοι είχαν δημιουργηθεί και για τις Rem ... αλλά τελικά ήταν αυτό ακριβώς ... θρύλοι.
Όταν η κανατομή αραιώνει κατά περίπου 3% ανά μέτρο στα 36,5m καταλαβαίνετε ότι ακόμα και το 10% σημαίνει 3 μέτρα περισσότερο.
Τρίχες δηλαδή.
Αυτά περί μεγαλύτερων περιφερειακών διατρήσεων και κρύου τα ακούω τζάμπα γιατί δεν έχω δει τίποτα σχετικό εκτός από λόγια και γιατί σε δικές μου δοκιμές (με 3 φυσίγγια που έβγαζαν ίδια περίπου συγκέντρωση σε 2 διαφορετικά όπλα) δεν είδα απολύτως τίποτα.

Όποιος βλέπει διαφορές ας κάνει ότι τον φωτίσει ο Θεός.

Last edited:
Αν γράφω ότι γράφω είναι γιατί δεν αντέχω την υπερβολή.
Μας έχει φάει το να σκοτώνουμε πιο μακρυά και αγνοούμε το πιο κοντά ή τις νορμάλ αποστάσεις.
Τα μακρινά σκοτώματα αφορούν μόνο υδρόβια (έτσι που μας έχουν καταντήσει) άντε και φάσσα ... τίποτα άλλο.
View attachment 78462
Χαλαρώστε λιγάκι ρε παίδες με τα μακρινά σκοτώματα και τις βλητικές υπεροχές της τσίχλας.
Όλα τα όπλα σκοτώνουν καλά δεν είναι μόνο η Greystone.

Τέτοιοι θρύλοι είχαν δημιουργηθεί και για τις Rem ... αλλά τελικά ήταν αυτό ακριβώς ... θρύλοι.
Όταν η κανατομή αραιώνει κατά περίπου 3% ανά μέτρο στα 36,5m καταλαβαίνετε ότι ακόμα και το 10% σημαίνει 3 μέτρα περισσότερο.
Τρίχες δηλαδή.
Αυτά περί μεγαλύτερων περιφερειακών διατρήσεων και κρύου τα ακούω τζάμπα γιατί δεν έχω δει τίποτα σχετικό εκτός από λόγια και γιατί σε δικές μου δοκιμές (με 3 φυσίγγια που έβγαζαν ίδια περίπου συγκέντρωση σε 2 διαφορετικά όπλα) δεν είδα απολύτως τίποτα.

Όποιος βλέπει διαφορές ας κάνει ότι τον φωτίσει ο Θεός.
Κατά την γνώμη μου Βασίλη οι μακρινές τουφεκιές πέρα από ότι πρέπει να μπορεί να τις υποστηρίξει αυτός που βρίσκεται πίσω από το όπλο, είναι για να προσφέρουν μόνο θέαμα. Όσες λίγες μακρινές τουφεκιές έχω καταφέρει να κάνω είχαν σαν αποτέλεσμα να δυσκολευτώ πολύ ή ακόμα και να μην μπορώ να βρω το θήραμα. Καλές οι δοκιμές αλλά όπως είπες και εσύ όλα τα όπλα σκοτώνουν.

Status
Not open for further replies.
Back