Beretta Team Αρχείο

• Thread starter Thread starter tsakalos
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.
Αυτό που ήθελα να ρωτήσω που μπορεί να το απαντήσει μόνο σκοπευτής.Ειναι δεν παίρνουμε μετάλλιο με ένα απλό όπλο επειδή δεν αντέχει τη χρήση της προπόνησης σε βάθος χρόνου η επειδή υστερεί βλητικα συνολικά γιατί το να φτιάξεις στα μέτρα σου κοντάκι το φτιάχνεις σε οποιαδήποτε όπλο και να του προσαρμόζεις τα τσοκ που θέλεις όπως και να το ζυγίσεις μπορείς.

Αυτό που ήθελα να ρωτήσω που μπορεί να το απαντήσει μόνο σκοπευτής.Ειναι δεν παίρνουμε μετάλλιο με ένα απλό όπλο επειδή δεν αντέχει τη χρήση της προπόνησης σε βάθος χρόνου η επειδή υστερεί βλητικα συνολικά γιατί το να φτιάξεις στα μέτρα σου κοντάκι το φτιάχνεις σε οποιαδήποτε όπλο και να του προσαρμόζεις τα τσοκ που θέλεις όπως και να το ζυγίσεις μπορείς.
Ξεκινάω απ'το τέλος. Το ζύγισμα κατόπιν εορτής μπορεί μεν να φέρει το κέντρο βάρους εκεί που θέλουμε αλλά δεν μπορεί με καμία δύναμη να δώσει την αίσθηση ενός όπλου που έχει φτιαχτεί εξαρχής για να ζυγίσει.

Η βλητική απόδοση στα σκοπευτικά όπλα είναι μάλλον αδιάφορη, εκτός και αν μιλάμε για FITASC SPORTING, όπου υπάρχουν όντως κάποιες βολές σε εξωπραγματικές αποστάσεις που (ίσως) δεν μπορούν να καλυφθούν από ποιοτικά φυσίγγια εάν οι κάννες υστερούν.

Η αξιοπιστία παίζει τεράστιο ρόλο σε ένα αγωνιστικό όπλο. Τα φυσίγγια που ρίχνει ετησίως ένας επαγγελματίας σκοπευτής είναι τουλάχιστον 25.000, επομένως το όπλο πρέπει να είναι από σοβαρά υλικά και άψογη κατασκευή.

Ο μηχανισμός της σκανδάλης οφείλει να είναι προσθαφαιρουμενος, για εύκολη πρόσβαση ή αντικατάσταση στο φτερό. Η δε αίσθηση της σκανδάλης είναι τόσο σημαντική που κάποιες εταιρείες φημίζονται πρώτα απ'όλα για τη σκανδάλη τους και ύστερα για τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά.

Το βάρος της μπασκουλας πρέπει να είναι τουλάχιστον 1,050 κιλό για να βοηθήσει στο ζύγισμα και στη δυναμική που απαιτείται.

Οι κάννες πρέπει να έχουν το ιδανικό βάρος ανάλογα το αγώνισμα, απόλυτη ευθύτητα, τέλεια σύγκλιση, και οι ρίγες γερές κολλήσεις.

Τέλος, η μάρκα μετράει, όχι μόνο για τη στατιστική αξιοπιστίας που τη συνοδεύει αλλά και επειδή σε κάθε μεγάλο αγώνα, οι κορυφαίες εταιρείες είναι παρούσες με υποστήριξη σέρβις για τους σκοπευτές που την εμπιστεύονται.

Από εκεί και πέρα, εν γνώση μας αποδεχόμαστε ότι ένα μεγάλο μέρος της τιμής πώλησης είναι απλά υπεραξία λόγω brand και ένα άλλο μέρος της φροντίζει να καλύψει τις χορηγίες κορυφαίων αθλητών ανά τον κόσμο. Με άλλα λόγια "αν επέλεξες το Χ όπλο επειδή ο Ψ σκοπευτής κέρδισε ολυμπιακά μετάλλια με αυτό, ετοιμάσου να τσονταρεις με τα χρήματα σου την χορηγία του".

Θέλω λόγο εμπειρίας να μου απαντήσεις μια ερώτηση ακόμη αν γίνεται.Και να μην απαντήσεις δε πειράζει απλά σκέφτομαι να πάρω μια κανη και το ζυγίζω .18.8 αυλος με έναν κώνο δεν ξέρω τις μοίρες αλλά είναι γύρω στα 3 εκατοστα και πορτινγκ η κανη αχρωμιωτη στα 71 εκ .Έχει καλές προδιαγραφές για όλα τα γραμαρια η θα αποδίδει καλά από 34/36 και πάνω.

Θέλω λόγο εμπειρίας να μου απαντήσεις μια ερώτηση ακόμη αν γίνεται.Και να μην απαντήσεις δε πειράζει απλά σκέφτομαι να πάρω μια κανη και το ζυγίζω .18.8 αυλος με έναν κώνο δεν ξέρω τις μοίρες αλλά είναι γύρω στα 3 εκατοστα και πορτινγκ η κανη αχρωμιωτη στα 71 εκ .Έχει καλές προδιαγραφές για όλα τα γραμαρια η θα αποδίδει καλά από 34/36 και πάνω.
Θα είναι σίγουρα πιο "άνετη" με τα πολλά γραμμάρια, χωρίς να σημαίνει απαραίτητα ότι θα υστερεί με τα λίγα. Ίσως αισθανθείς ότι θέλεις να σφίξεις μισό με ένα τσοκαρισμα με τα λίγα γραμμάρια, αλλά μέχρι εκεί. Επίσης θα έχει κάποιες παραξενιές με μαλινοταπα, ειδικά στο κρύο.

.Ευχαριστώ και παλι.Ξέχασα να σου γράψω είναι σταθερή 3* δεν ρίχνω διασποράς και μαλινοταπα μόνο μεσοταπα και κανονικά
ΟΚ τότε, κανένα πρόβλημα. Στα λίγα γραμμάρια δεν πιστεύω να χρειάζεσαι πιο στενό από το 3*.

Λεωνίδα γνωρίζεις την μέση απόκλιση (σε μοίρες) ενός καλού, μέτριου και κακού σκοπευτή.
Πχ κάπου είχα διαβάσει (journee ????) για μισή μοίρα (καλός σκοπευτής) και μια μοίρα (κακός).
Ισχύουν ή υπάρχει κάτι πιο σύγχρονο και ακριβές ?

Μιλάμε για κυνηγούς όχι τοπ σκοπευτές.

Λεωνίδα γνωρίζεις την μέση απόκλιση (σε μοίρες) ενός καλού, μέτριου και κακού σκοπευτή.
Πχ κάπου είχα διαβάσει (journee ????) για μισή μοίρα (καλός σκοπευτής) και μια μοίρα (κακός).
Ισχύουν ή υπάρχει κάτι πιο σύγχρονο και ακριβές ?

Μιλάμε για κυνηγούς όχι τοπ σκοπευτές.
Πρώτη φορά το ακούω. Μήπως ήταν αλουμινάς ο τύπος;

"Εδώ να δηλωθεί για μια ακόμη φορά η έρευνα του στρατηγού Journee σχετικά με την πρόταση όπλου χωρίς σκοπευτικά. Δηλαδή όπλα όπως τα κοινά λειόκαννα που δεν έχουν κλισιοσκόπιο και προτείνονται προς το στόχο, αντί να σκοπεύονται τριγωνομετρικά. Οι άπειροι νεοσύλλεκτοι είχαν απόκλιση μια μοίρας από τον στόχο. Οι εκπαιδευμένοι μείωναν αυτή την απόκλιση στη μισή μοίρα. Μια μοίρα στα 35 μέτρα είναι 65 εκατοστά, δηλαδή διπλάσιου πλάτους από το κεντρικό και αποτελεσματικό κέντρο της τουφεκιάς όπως περιγράφεται πιο πάνω!"

http://oplognosia.com/?p=7472

Το βρήκα ...

οκ ... η δική σου εκτίμηση ?
Όπως σου είπα, δεν γνωρίζω για μοίρες, για αποκλίσεις και μετρήσεις κλπ κλπ. Γνωρίζω μόνο ότι ένας κακός σκοπευτής θα αστοχήσει συχνότερα σε μέτρα αντί σε εκατοστά σε σχέση με έναν καλό σκοπευτή.

Πρώτη φορά το ακούω. Μήπως ήταν αλουμινάς ο τύπος;
Κυριε Λεωνιδα καλημερα και καλη εβδομαδα. Θελω να αγορασω μια καινουργια καραμπινα αεριων. Εχω κατασταλαξει αναμεσα σε beretta A300 outlander και winchester sx4. Ποια προτεινετε εσεις? Μπορειτε να με βοηθησετε? Ευχαριστω

Μήπως θα έπρεπε να συμφωνήσουμε σε μία κοινή γραμμή σχετικά με τις συνομιλίες μας ; Εννοείται πως ο αλληλοσεβασμος είναι δεδομένος, αλλά αυτό το φρανκικο κατάλοιπο να απευθυνομαστε στον πληθυντικό και τα κύριε, αξιότιμε ,κλπ, δεν ταιριάζουν στον χώρο μας.

Κυριε Λεωνιδα καλημερα και καλη εβδομαδα. Θελω να αγορασω μια καινουργια καραμπινα αεριων. Εχω κατασταλαξει αναμεσα σε beretta A300 outlander και winchester sx4. Ποια προτεινετε εσεις? Μπορειτε να με βοηθησετε? Ευχαριστω
Και τα δύο όπλα έχουν υπέρ και κατά, κάνοντας την επιλογή προσωπική υπόθεση. Το μόνο χαρακτηριστικό που εγώ προσωπικά δεν μπόρεσα να εξοικοιωθω με τα Winchester είναι ότι τουφεκανε ψηλά σε σχέση με αυτό που βλέπει το μάτι στη ρίγα και για μένα πλέον είναι αιτία αποκλεισμού τους. Είχα Winchester που το πούλησα για αυτόν το λόγο. Outlander έχω πολλά χρόνια και της έχω πιει το αίμα. Απόλυτα ευχαριστημένος.

Και τα δύο όπλα έχουν υπέρ και κατά, κάνοντας την επιλογή προσωπική υπόθεση. Το μόνο χαρακτηριστικό που εγώ προσωπικά δεν μπόρεσα να εξοικοιωθω με τα Winchester είναι ότι τουφεκανε ψηλά σε σχέση με αυτό που βλέπει το μάτι στη ρίγα και για μένα πλέον είναι αιτία αποκλεισμού τους. Είχα Winchester που το πούλησα για αυτόν το λόγο. Outlander έχω πολλά χρόνια και της έχω πιει το αίμα. Απόλυτα ευχαριστημένος.
Ευχαριστω πολυ. Προς τα εκει θα καταληξω μαλλον.

Μήπως θα έπρεπε να συμφωνήσουμε σε μία κοινή γραμμή σχετικά με τις συνομιλίες μας ; Εννοείται πως ο αλληλοσεβασμος είναι δεδομένος, αλλά αυτό το φρανκικο κατάλοιπο να απευθυνομαστε στον πληθυντικό και τα κύριε, αξιότιμε ,κλπ, δεν ταιριάζουν στον χώρο μας.
Ισως εχεις δικιο. Απλα τοσα χρονια στην εργασια μου εμαθα σε ανθρωπους που γνωριζουν περισσοτερα απο μενα οταν τους ζητω μια συμβουλη να απευθυνομαι στο πληθυντικο. Θα προσπαθησω να το σταματησω.

Status
Not open for further replies.
Back