Το ίδιο κάνει κι εμένα το SKB, το έκανε εξαρχής, νομίζω ότι το έχω ξαναγράψει στο φόρουμ παλαιότερα. Δεν του έδωσα ιδιαίτερη σημασία, αφού δεν δημιουργεί κάποιο πρόβλημα ...
View attachment 63232View attachment 63233
Ακριβώς εκεί γίνεται ... Έτσι είναι. Κατασκευαστικό θέμα. Νομίζω ότι λίγο-πολύ το κάνουν όλα τα σουπερποζέ με διακεκομένους πίρους ... Είναι θέμα γεωμετρίας. Αφού
ο άξονας των πίρων, δηλ. ο άξονας περιστροφής των καννών (σημείο Ο στη φωτο) είναι ψηλότερα από το κάτω μέρος της κάτω θαλάμης (σημείο Β). Βάζω ένα πρόχειρο σχεδιάγραμμα, για να δείξω τι εννοώ:
View attachment 63234
Οπότε ... μάλλον είναι λογικό να
τρίβεται στον καθρέπτη το κάτω τμήμα της περιφέρειας του κάλυκα, κατά το κλείσιμο του όπλου ... (Εκτός κι αν γίνει βαθύτερη η πατούρα της κάτω θαλάμης. Που δεν είναι όμως και τόσο σωστό !)
Γι' αυτό εξάλλου σε αυτά τα σ/π (χαμηλού προφίλ), η κάτω άκρη της κάτω θαλάμης λιμάρεται λοξή ... στο σημείο που δείχνω με το βελάκι Γ, όπως φαίνεται και στο Beretta στην άλλη φωτό:
View attachment 63237
Διότι αν ήταν και σ'αυτό το σημείο κάθετα κομμένη, όπως όλη η υπόλοιπη πίσω μεριά των καννών, δεν θα ήταν δυνατόν να κλείνει το όπλο.
Υ.Γ. Είναι προφανές ότι στα σ/π με μονοκόμματο πίρο (Browning. Baikal, Lanber κλπ.), που ο άξονας περιστροφής δηλαδή βρίσκεται εντελώς κάτω από την κάτω κάννη, δεν υπάρχει τέτοιο θέμα γεωμετρίας.